# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
OBSIDIAN TONGUE – The Stone Heart EP
| 09.02.2024

Havalar ısınmadan, gri bulutlu günlerde açın itinayla dinleyin.

ABD’li atmosferik black metal grubu OBSIDIAN TONGUE’ın 2020’de çıkan bir önceki albümü “Volume III”nin incelemesinde “Uzun zamandır dinlediğim en akılda kalıcı ve akıcı atmosferik black metal albümlerinden biri” ifadesini kullanmış ve grubu epey övmüştüm. Aradan geçen 3,5 yılın ardından OBSIDIAN TONGUE “The Stone Heart” EP’si ile karşımızda.

Bazen bazı albümleri veya grupları dinlediğiniz çok spesifik bir zaman veya mekân vardır. Ben “Volume III”yi uzun bir bisiklet yolculuğu sırasında dinlemiştim ve o yolculuk sırasında geçtiğim yerler, güneşin batışı gibi pek çok detay o albümle ve grupla bir şekilde özdeşleşmiş oldu. OBSIDIAN TONGUE’ın yeni EP çıkardığını görür görmez saniyesinde kendimi o yolda, eve dönerken, bisiklet üstünde buldum.

“The Stone Heart”, OBSIDIAN TONGUE’ın nefes alan ve genişlemeye müsait black metalini 20 dakikalık bir ambalajda sunduğu gayet doyurucu bir EP. Zaten bir grubun müziği size samimiyetini hissettirebiliyorsa, isterse 10 dakikalık EP yapsın siz yine tatmin olursunuz. OBSIDIAN TONGUE da böyle bir grup.

Çok daha güzel yeni logolarıyla karşımıza çıktıkları bu EP’de biri enstrümantal üç şarkı sunuyorlar ve bu 20 dakikanın istisnasız her anında ne kadar güzel bir grup olduklarını tekrardan gösteriyorlar. İki kişiden oluşan OBSIDIAN TONGUE gerçekten de çok sevilesi, arkasında durulası, desteklenesi bir grup. Müziklerin en ufak bir sahtelik yok, sadece duygularını aktarma amacı taşıyorlar. Grubun esas adamı diyebileceğim vokalist gitarist Brendan Hayter’ın vizyonuyla şekillenen müziklerinde AGALLOCH ve WOLVES IN THE THRONE ROOM esintileri görsek de OBSIDIAN TONGUE kendine has bir hava oluşturmayı da başarıyor.

OBSIDIAN TONGUE bence kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir atmosferik black metal grubu. Grubun esas adamı Brendan Hayter bundan bir ay önce EP’ye adını veren şarkının klibini YouTube’da yayınlamış ve video bir ayda sadece 1.600 izlenmiş. Bu kadar kendi hâlinde bir gruptan bahsediyoruz aslında, ama müziklerine bakınca bundan çok daha fazlasını hak ettiklerini söylemek için de müzik âlimi olmaya gerek yok. Havalar ısınmadan, gri bulutlu günlerde açın itinayla dinleyin.

Albümün okur notu: 12345678910 (6.67/10, Toplam oy: 6)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2024
Şirket
El Emeği Göz Nûru Plakçılık
Kadro
Brendan Hayter: Vokal, gitar
Raymond Capizzo: Davul
Şarkılar
1. The Stone Heart
2. Winter Child
3. Bear at the Tree of Light
  Yorum alanı

“OBSIDIAN TONGUE – The Stone Heart EP” yazısına 4 yorum var

  1. Ali Osman says:

    Tesadüfe bak 15-20 dakika önce Volume III’nin açılış şarkısını dinleyip sitede grubu aratmıştım.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ali Osman, ben de bu EP ile ilgili bir tesadüf yaşadım. EP’de çalan davulcu Falls of Rauros davulcusu, yarın yayınlayacağımız Rhûn da yine Falls of Rauros grubunun vokalistinin solo projesi. Yani hiç planlamadan 2 gün arka arkaya Falls of Rauros’tan 2 elemanın yan projelerini arka arkaya yayınlamış olacağız. Dünyada 8127361413 tane grup var, aynı grubun elemanlarının yan projeleri arka arkaya denk geldi. Bunu da Rhûn yazısını yazarken fark ettim.

    Ali Osman

    @Ahmet Saraçoğlu, ISIN ICINDE BI KAHBELIK OLABILIR

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.