# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
WOLVES IN THE THRONE ROOM – Crypt of Ancestral Knowledge EP
| 09.10.2023

Kurtlukta kanun düşeni yemektir.

Öncelikle yazının başlığının grupla ya da EP’yle bir ilgisi olmadığını, bir mesaj verme amacı taşımadığını söyleyerek başlayayım. Ne tesadüftür ki EP’yi yazmaya otururken alakasız bir yerde karşıma çıkan bir söz ve hazır WOLVES IN THE THRONE ROOM incelemesi yazıyorken “ahan da bedavadan başlık” diyerek koyuverdim.

Dünyanın en iyi grup isimlerinden birine sahip olan WOLVES IN THE THRONE ROOM, 20 yılı aşkın kariyerinde “Celestite” adlı ucube dışında herhangi bir falsosu olmayan ve her albümüyle dinleyicisinin büyük kısmını memnun eden bir grup olarak bildiğimiz bir topluluk. “Celestite” dışındaki tüm albümleri iyi veya çok iyi olsa da sanırım grubu bilen herkesin katılacağı üzere en büyük başyapıtları 2007’de çıkardıkları muazzam albüm “Two Hunters”. Şimdi bakıyorum da nasıl olmuşsa “Two Hunters”ı bunca yıldır incelemeyi unutmuşum. Bu da benim en kısa zamanda düzelteceğim bir ayıbım olsun.

“Crypt of Ancestral Knowledge”da grubun geçmişten günümüze sunduğu pek çok şeyin izlerine rastlamak mümkün. Atmosfer olarak grup zaten son derece kendine has, gizemli ve ne geleceğini merak ettiren bir yapıya sahip. Bunun üstüne SUMMONING’vari tekrarlarla oluşan görkemli bir karanlık ve bir şekilde umut hissi veren gözü yaşlı aydınlıklar da eklenince ortaya WOLVES IN THE THRONE ROOM’a has o özel doku çıkmış oluyor.

İlk iki şarkı bu grubun sevenlerini hiçbir şekilde mutsuz etmeyecek yapıda, leziz mi leziz WOLVES IN THE THRONE ROOM eserleri. Katmanlı gitarlar, klavyeyle dolan sound ve derinlikli black metal vokalleriyle doksanların ortalarından günümüze black metali black metal yapan pek çok tadı alabiliyoruz.

Üçüncü şarkı “Initiates of the White Hart” ise bir önceki albüm “Primordial Arcana”da yer alan “Spirit of Lighting”in atmosferik ve endüstriyel dokunuşlarla yeniden yorumlanmış enstrümantal hâli olarak karşımıza çıkıyor. Elektronik dokunuşlu dark ambient ile SUMMONING’in karanlık olmayan epik tarafı arasında bir düzlemde duruyor. Kapanıştaki “Crown of Stone” ise tamamen atmosfer kasan synth odaklı bir şarkı. Açıkçası olsa da olur olmasa da gibi bir yapıt.

Acayip bir durum olmadıkça yıllardır EP’lere not vermediğimden “Crypt of Ancestral Knowledge”a da not vermeyeceğim. 20 dakikanın biraz üzeri süren EP’yi değerli kılan şeyler, toplam süreleri 12 dakikayı bulan ilk iki şarkı ve bu iki şarkı da gerçekten başarılı, her şeyin güzel olduğu çalışmalar. Tahminim grup ya bir sonraki albümünü hemen çıkarmayacağı için bu iki şarkıyı fazla bekletmemek adına iki tane de yancı ekleyerek bu EP’yi çıkarmış, ya da tam tersi yakında yeni albüm gelecek ve albümde de yer alacak bu iki şarkıyı fragman niyetine kullanmak istemiş. WOLVES IN THE THRONE ROOM atmosferik black metalin en iyi gruplarından biri ve sadece bu iki şarkıyla bile kendini verdiğinde ne kadar iyi, akılda kalıcı, sürükleyici işler yapabileceğini bir kez daha kanıtlamış.

Albümün okur notu: 12345678910 (6.18/10, Toplam oy: 11)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
Relapse Records
Kadro
Nathan Weaver: Vokal, gitar
Aaron Weaver: Davul, vokal, synth
Kody Keyworth: Gitar, vokal

Galen Baudhuin: Bas
Şarkılar
1. Beholden to Clan
2. Twin Mouthed Spring
3. Initiates of the White Hart
4. Crown of Stone
  Yorum alanı

“WOLVES IN THE THRONE ROOM – Crypt of Ancestral Knowledge EP” yazısına 1 yorum var

  1. northern says:

    kemal tahir’in “kurt kanunu” kitabı okunsun.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.