# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
BELORE – Eastern Tales
| 29.05.2024

Kimilerinin bayılacağı, kimilerinin ilk dakikalarında kapatacağı bir albümle daha birlikteyiz.

Fransa dendiğinde akla gelen sanatsal tavrı müziğine taşıyan bir black metal oluşumundan bahsetmek üzere 2643. kez huzurlarınızdayım. İnsan 15 yıldır PA’da kritik yazınca sanki çok daha fazla albüm incelemişimdir diye düşünüyor, ama daha ancak bu kadar olmuş. Neyse, biz aynen devam.

BELORE Marsilya’dan çıkan tek kişilik bir epik/atmosferik black metal projesi. Tamamen epiklik üzerine kurulu, folk etkilenimleri de olan, üflemeliler gibi desteklerle beslenen ve ihtişamlı altyapılar üzerine kurulan müziği ile black metalden ziyade “black metal bulaşmış film müziği”ne yakın duran bir düzlemde ilerliyor BELORE.

Bir albümün adında “tales” kelimesi geçiyorsa, zaten o albümde destansı, hikâye anlatıcılığı içeren bazı olayların olduğunu en baştan anlayabiliyoruz. BELORE da müziğini bu tandansa oturtuyor ve bol tekrarlı, hiç acelesi olmayan, büyük oranda pastoral kıvam bir müzik icra ediyor. Bu tarz şeyleri sevenler için gayet etkileyici olabilecek bir albüm olan “Eastern Tales”, bu durumlardan hoşlanmayanlar içinse çekilmez bir şeye dönüşme riski taşıyor diyerek baştan uyarımızı yapalım.

Albümde BELORE’un etkilendiği isimleri de çeşitli ve bariz şekillerde görmek mümkün. Üflemelilerin öne çıktığı anlarda açık ve net bir ELUVEITIE kimliğine bürünen müzik, “Storm of an Ancient Age”in belirli kısımlarındaki vokallerden ötürü de akıllara MYTHOTIN’i ve benzer karakterdeki Viking grupları getiriyor. Yine bu müzikal anlayıştan dolayı yer yer FALKENBACH’a kayılan anlar da yok değil. Hem atmosfer hem de beste yapısı bakımından bakıldığında, mesela CALADAN BROOD, ELDAMAR, OBSEQUIAE, SOJOURNER gibi grupları sevenlerin bir şeyler bulabileceği bir albüm “Eastern Tales”.

Destansı şeyleri, black metalin pastoral tarafından yararlanan ancak ağırlığı görkemli, masalsı, atmosferik, folk taraflara veren şeyleri seviyorsanız; metalin film müziğine yaklaştığı anları düşünüp gözyaşları eşliğinde asılıyorsanız BELORE’da sizi tatmin edecek bir dolu şey var. Bu durumlardan özellikle hazzetmiyor ve black metal vokalli destansı, aydınlık müzikleri bilhassa evinize sokmuyorsanız, BELORE’la vedalaşmanız muhtemelen “Sons of the Sun”ın ilk dakikalarına tekabül edecektir.

Karar sizin.

6/10
Albümün okur notu: 12345678910 (4.33/10, Toplam oy: 6)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2024
Şirket
Northern Silence Productions
Kadro
Aleevok: Davul hariç her şey
Charlie Videau: Davul
Şarkılar
1. To the Eastern Lands
2. Sons of the Sun
3. Storm of an Ancient Age
4. The Hermit Awakens
5. Denelïor's Betraya
6. Battle for Therallas
7. The Rise of a Sovereign
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.