# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
ROTTING CHRIST’tan klipli yeni şarkı
25.04.2024

The Apostate.

ROTTING CHRIST 15. albümü “Pro Xristoy“yu (Pro Hristu/Before Christ) 24 Mayıs’ta çıkarıyor.

Detaylar şöyle.

1. Pro Xristoy (Προ Χριστού)
2. The Apostate
3. Like Father, Like Son
4. The Sixth Day
5. La letra del Diavolo
6. The Farewell
7. Pix Lax Dax
8. Pretty World, Pretty Dies
9. ᛦᚵᛑᚱᛆᛋᛁᛚ
10. Saoirse
11. Primal Resurrection
12. All for One

“The Apostate”in animasyon klibi yayınlandı.

“Saoirse” klibi yayınlandı.

“Like Father, Like Son” klibiyle yayınlandı.

Gelişmeler oldukça duyururuz. ROTTING CHRIST son albümü “The Heretics“i 2019′da çıkarmıştı.

  Yorum alanı

“ROTTING CHRIST’tan klipli yeni şarkı” yazısına 46 yorum var

  1. Evrim Eren says:

    Rutials kalitesinde bi albüm olsa ve aklımızı uçursa…

    Ugur

    @Evrim Eren, Aman abi ağzında yel alsın ashdjsahah

  2. Ubeydullah İndiroğlu says:

    Parakalo Sakis, ohi huh hah huh hah.

  3. eskiblackcilardan says:

    Eski RC yok artik.

    Fire, Death, Hell, uh ah uh ah diye diye 3-4 tane album yaptilar.

    Yine benzer bir seyler yapacaklarini dusunuyorum.

    Rzeczom

    @eskiblackcilardan, +1

  4. Erhan says:

    Sevenlerine saygı duymak ile birlikte yarrak gibi bir grup olduğunu düşünüyorum.

    deadhouse

    @Erhan, Triarcy of the Lost Lovers albümünü dinledin mi? O albümü dinleyip de bunu söylüyorsan diyecek sözüm yok. Muhteşem bir albümdür çünkü. Tek kelimeyle başyapıt.

    eyemaster

    @Erhan, bence de yarrak gibi grup

    Bahadırr

    @Erhan, ilk üç albüm ve a dead poem hepsi birer başyapıttır. o albümlerdeki lirikleri ve müzikal fikirleri anlayabilmen için müzikten anlaman gerekli. kullandığın kelimede ciddi olmadığını düşünüyorum. aksi taktirde müzikten pek bir şey anlamadığın aşikar. aynı şekilde alttaki yorumu yapan kişi için de geçerli.

    Erhan

    @Bahadırr, müzikten anlamak için bu grubun ilk 3 albümünün başyapıt olduğunun kabul edilmesi gerektigini iddia ediyorsun. Aksi taktirde bir dinleyicinin müzikten anlamasinin mumkun olmadigini da iddia ediyorsun. Bir dinleyiciden daha çok bir fanatik gibi konuştuğun için ciddiye alamadim kusura bakma.

    deadhouse

    @Erhan, Müzikten anlamama diye bir şey söz konusu değil. (Kimse için söylemem bunu) O konuda sana katılıyorum. Ancak şunu söylemem gerek: Bence müzik zevkin kötü.

    deadhouse

    5 yaşındaki çocuğa dahi müzikten anlamıyorsun demem. Hiçbir insana söylenmemesi gereken bir şey bu bence. Müzik matematik olduğu kadar metafiziktir de. Diğer sanat dalları için geçerli değil bu.

    Erhan

    @deadhouse, kanka muzik zevkimin kotu oldugunu dusunmene saygi duyarim ama bunu neden belirtme ihtiyaci hissettigini anlayamadigim icin bir tartisma baglami yakalayamadim. O yuzden bir şey diyemiyorum. Ayrica yazilarima yaptigin bazi yorumlardan dolayi da kendinle celisiyorsun belirtmek istedim.

    deadhouse

    @Erhan, Anlaşılmayacak bir şey yok. Dinlediğin veya kritiğini yazdığın her grubu beğenmeme gibi bir durumum olamaz herhalde. Neden belirttiğime gelirsek, Rotting Christ’a durduk yere yarrak gibi bir grup demen hoşuma gitmedi. Herkes her şeyi yazabilir tabi. Neden yazdın demiyorum. Müzik görecelidir. Nasıl ben Metallica ve Megadeth’in don albümlerini yarrak gibi buluyorsam sen de Rotting Christ’ı yarrak gibi bulabilirsin. Sana göre de benim müzik zevkim yarrak gibi olabilir pekala.

    Erhan

    @deadhouse, Tamam la sakin ol iyi grup rotting krist

  5. Ugur says:

    Sakis’in solo albümü ya da Heretics kadar olsa yeter ama bir yandan aradan 5 sene geçmiş hypesız da olmuyor be.

  6. deadhouse says:

    7/24 Orta Doğu halklarını aşağılayan Hristiyanlar komiğime gidiyor. Yahu Nazareth’li bir adama tanrının oğlu diye tapıyorsunuz. Sizin böyle bir lüksünüz yok. Sakis’in görüşünü bilmiyorum tabii onun için söylemedim.

    Boba Fett

    @deadhouse, Hocam İsa’nın tipi hakkında ne düşünüyorsunuz?

    deadhouse

    @Boba Fett, Anlamadım soruyu hocam. Tipi derken?

    Boba Fett

    @deadhouse, Sarışın resmedilmesi yani?

    deadhouse

    @Boba Fett, Şeyh hulud abim açıklamış hocam. Aynen öyle. Yani İsa’yı gören, bilen yok. Tamamen sallamasyon bir resim. Aslında kendilerine benzetmeye çalışmışlar Avrupalılar. Resmedilen tasvire baktığında büyük bir kafa, sarı saçlar, renkli gözler, geniş bir yüz. Alman olsun demişler ama gerçekler başka. Kendisi yaşamışsa (ben inanıyorum) muhtemelen şimdiki Filistinliler gibi görünüyordu.

    deadhouse

    @Boba Fett, Şimdiki Filistinliler yanlış bir tanım oldu. Tarihteki Filistinliler desek daha doğru olur. 2000 yıl önceki Filistinler ile şimdiki Arap Filistinlilerin hiçbir benzer yanı yok. Araplar orada yaşamıyordu bile. Coğrafi olarak o bölgenin adı Filistin. Tarihsel İbraniler, (şimdiki değil) Aramiler, Kenanlılar, Keldaniler ve yer yer Babil ve Asur halkları (az sayıda) ve Fenikelilerin torunları o bölgedeydi. Aslında AL bu konuda bize yardımcı olabilir. Tam olarak kim olduğu belli olmadığından tarihsel Sami tipi işte.

    Boba Fett

    @deadhouse, Hocam Şeyhe teşekkür ediyorum fakat ben senden daha farklı bir yorum beklemiştim açıkçası, tarihte muhtemelen Feniklerin torunları da yaşasa Kartacalıların torunları da yaşasa muhtemelen %90 sarışın mavi gözlü değildi. Buradan küfürlü bir rage bekledim, adamlar uzun saçlı da olsa kısa da olsa esmer en iyi ihtimalle kumral bir adamı Varg gibi yapmış… ne kadar saçma. Doğuyu reddetmek bu.

    deadhouse

    @Boba Fett, Evet batılı kurnazlar bunu sık sık yapıyor haklısın. Sümer’i Mısır’ı da kendilerine mal etmeye çalışıyorlar. Alakaları bile yok ama işte arkeoloji ve tarih bilimi çok şaibeli bilimler. Yalandan bir sürü makale yayımlıyorlar. Köklerini Roma’ya ve Yunan’a indirgemeye çalışıyorlar ama yine alakaları yok. Aryan ve Slavlar onların gözünde barbar kavimlerdi. Aslında Aryanların ve Slavların kökeni Kuzey ve Orta Asya’ya dayanıyor. Vahşi kavimlerdi. 10. yüzyıldaki Vikingler, 6 bin yıl önceki Sümer’e göre daha az medeniydi. Şimdi de öyle değil mi sanki. Sümer medeniyeti şimdidki Orta Doğu devletlerinden çok daha medeniydi. İlerleme tamamen bir yanılsama, aksine gericileşiyoruz gitgide. Teknolojik ilerlemeyi medeniyet diye yutturmuşlar bize. Bu son söylediğim tüm dünya için geçerli. Korkunç bir gerileme yaşıyor, dünya gezegeninin insanları.

    Boba Fett

    @deadhouse, Hocam Sümerlerin medeni olması biraz iddialı olmuş ama Vikinglerin barbar, çapulcu oldukları bir gerçek hatta Yunan ve İtalyanları çıkarsak geri kalanların hepsi barbar ve çapulculardan başka bir şey değil Avrupa için, amk İngilizleri kuru fasulyeyi ekmeklerine sürüyor, kan sosisi diye yaraktan bir şey yiyorlar, İskandinavları saymıyorum bile gerçi en az suçlu şu an onlar gibi geliyor çünkü en azından müzik camiasından tanıdığım insanlar sosyal konularda derin ya da değil duyarlı gibi gözüküyorlar. Bunun dışında burası Mezopotamya burada her şey gerçek, doğu bir batağa düşmüş ama medeniyet Akdeniz’de, 900 – 1100 arasını Orta Doğuyu acayip merak ediyorum. Elin Kanadalısı bu dönemi bizden iyi biliyor şaka gibi.

    Frostauðn

    @deadhouse, Sohbetin ortasına dalıp sarışın İsa olayı ne diye sorayım? Sanırım gündemden komple uzağım ya dünyada ülkede neler olup bitiyor bilmiyorum.

    deadhouse

    @Frostauðn, Günaha Son Çağrı filmindeki İsa ‘ya bakabilirsin. :)

    Batılıların 15. Yüzyıl sonrası İsa tasviri. Sarışın, renkli gözlü, beyaz, Aryan İsa.

    Frostauðn

    @deadhouse, Bu bence normal ya kimdi bu eski bir Yunan filozofu mu ne vardı. Trakyalılar tanrıyı resmetse kendi gibi resmeder İnekler tanrı resmetse inek biçiminde resmeder falan. Yakın zamanda yapay zeka ile yapılmış bir İsa tasviri vardı tam böyle esmer Sami ırkından olduğunu belli eden bir tipti hatta Filistinli gibi falandı.

    Yiğit

    @Boba Fett, isa gerçekten var olmuş mu ki tipini bilelim

    Boba Fett

    @Yiğit, Kusura bakmayın, yaşım yetmiyor.

    deadhouse

    @Yiğit, O kadar var olmamış ki 2000 yıldır 100′ü aşkın ülkede inananları var. Onlarca ülkede adına savaşlar yapıldı ve tüm dünyada devasa sosyo-ekonomik kırılmalar yaşandı. Bunlar göz önünde bulundurulduğunda İsa’nın bilimsel olarak yaşamış olup olmadığının hiçbir önemi yok. Biliyorum kendisi bilimsel olarak kanıtlanmış biri değil. Ama bunu bence tartışmanın hiçbir manası yok. 2000 yıllık etkisi göz önüne alındığında dünyaya gelmiş ve etkisi olmamış milyarlarca insandan daha fazla yaşadı.

    Tipini bilmiyoruz tabii. O kesin. :)

    Melkor

    @Yiğit, Roma kayıtlarında yahudi hahamlarının çok rahatsız olduğu ve ölmesi için uğraştığı biri var. Muhtemelen isa o.
    O zamanki roma bölge valisi karışıklık çıkmasın diye ölüm emri veriyor. Nasıl öldürüleceğini yahudilere bırakıyor. Onlarda güya çarmıha geriyolar. Hala hıristiyanlar bu konuda yahudileri sorumlu tutarlar. Bir de herkesin kendi isa tasviri var. siyahi resmedildiği portreler bile var.

    Boba Fett

    @Melkor, Sallamış olmayayım ama çarmıh Roma’da normal suçlular için kullanılan bir ceza değil.

    Melkor

    @Boba Fett, Evet çarmıh o bölgenin ileri gelen yahudilerinin işi. O coğrafya her zaman olduğu gibi o zaman da aşırı karışık. Roma’nın derdi problem çıkmadan kontrol edebilmek. Sonra zaten hıristiyanlık ilk roma’nın ağzına sıçtı.

    şeyh hulud

    @Boba Fett, Yahudiye benzememesini kastediyorsan bizim şu anda aklımızda canlanan İsa tipi 15. yüzyıl gibi çok geç bir tarihe ait. Detaylarına şimdi girmeyeyim ama bu aslında çok ilginç bir konu çünkü Rönesans ile birlikte Hristiyanlığı etkilemeye başlayan başka akımlar nedeniyle İsa uzun saçlı ve kadınsı gözlerle hermafrodit bir karakter olarak tasvir ediliyor.

    Boba Fett

    @şeyh hulud, Yes, bunu söylemeye çalıştım. Bu bana çok saçma ve garip geliyor açıkçası.

    deadhouse

    Wikipedia’ya göre en yakın İsa tasviri buymuş.

    https://l24.im/0EDJce

    Mantıklı. Sami tipini yansıtıyor.

  7. soulcollector says:

    kapak için daha önce yapılmışı olsa da RC için cefakar ve vefakar bir dinleyicisi olarak heyecanım baki

    https://www.metal-archives.com/images/1/0/0/9/10090.jpg?3241

  8. Abdurrahman Dilipunk says:

    İsa bir arketip, tıpkı Buda gibi. Buda nasıl egodan arınma (bir prensken her boku terkedip daha taşa ormana vurmuş kendini) ve kaynağa dönmeyi ifade ediyorsa, İsa peygamber de Tanrının krallığına gel gel yapmış. Bir figür, bir ideal.

    Bu arada Triarchy ve A Dead Poem ne güzel albümlerdir.

  9. eskiblackcilardan says:

    Thomas Cole’nin tablosunu kullanmislar. Bu tabloda 4. Asama olan yikimi anlatiyor.

    Ayrintilar icin
    https://tr.m.wikipedia.org/wiki/The_Course_of_Empire_(tablolar)
    https://mitolojikhikayeler.com/tanri-pan-oldu-mu/

  10. Boba Fett says:

    Bu arada albüm kapağı ne kadar güzel ama müziğin maalesef o kapağı dolduracak güçte olacağını düşünmüyorum.

    Müzikten anlamamak falan denmişte eğer teknik detaylardan ya da yapılan konsept, müzik bakış açısı vs. gibi konulardan bahsedilmiyorsa böyle bir şey mümkün değil çünkü teknik olarak iyi müziği deneysel, matematiksel olarak ifade edemezsin, yok böyle bir şey, ancak çakma vs. ise ya da diğer örneklerin ne kadar iyi sunulduğu gibi konulardan belki bir şeyler çıkabilir.

  11. Ugur says:

    Albüm ön satın alıma açıldı yeni single ile birlikte.Beklediğim gibi Sakis’in solo albümü ayarında orta tempo melodik birşeyler geliyor.Şarkı fena değil, albüm geneli de böyleyse de ben tamamım.

    Bir de season of mist yine büyüklük gösterip ‘shipping’i 8 eur civarında tutmuş.Denyo olmayan tek Fransız oluşumu bunlar olabilir.

  12. Seyfettin Dursun says:

    Başlık altında bir hayli kavga dönmüş ama ben alakasız bir şey sormak istiyorum: Like Father, Like Son’ın melodisi “sevgi dolu türkülerle annemize verelim…” diye biten, adını bilmediğim, çocuk şarkısına benzemiyor mu?:)

  13. 41 yaşındayım says:

    korktuğum için play’e bastım ve ilerlete ilerlete dinledim.
    sonuç olarakta korktuğum başıma geldi.
    şimdi şirkette bu şarkıyı baştan sona dinleyip enerjimi düşürmeye hiç niyetim yok.
    bayık-mid tempo RC şarkılarından gına geldi.

  14. A.Karayazı says:

    Fenalık geçirdim, tansiyonum düştü lan. Sevenlerine sabırlar diliyorum.

  15. Ugur says:

    Sakiscim affetsin ama Saoirse yarrak gibiydi.The Apostate ortalama olmasına rağmen Saoirse’den sonra iyi geldi.Hala yayınlananlar arasında Like Father Like Son en iyisi.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.