# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
WITHERFALL – Where Do I Begin? EP
| 17.01.2024

İşte metal dünyasında beni en çok uyuz eden olay.

Metal dünyasında anlayamadığım şeylerden biri grupların yeni albümleri öncesinde albümün yarısını, hatta bazen daha fazlasını single olarak yayınlaması. Albüm kavramı elbette ki eski değerini yitirdi, amacını değiştirmek durumunda kaldı. Ancak sonuçta bir albüm çıkarıyorsun ve bunun yarısını, mesela yarım saatlik kısmını önceden yayınlıyorsun. E sonra bu albüm çıktığında sen yeni bir albümden ziyade son aylarda dinlemekte olduğun şarkıların yanına eklenen birtakım yeni şarkılarla birlikte meydana gelen bir “compilation” dinliyormuş gibi hissediyorsun.

Bir albümü keşfetmek, o albümün sürprizlerini beklemek gibi duygular böylece ortadan kalkmış oluyor. Bu durumu anlamakta güçlük çekiyorum.

Bugün de benzer bir durumla karşı karşıyayız. Müthiş bir gitarist olan Jake Dreyer tarafından 2013’te kurulan ABD’li heavy/progreif power metal grubu WITHERFALL, 31 Mayıs’ta çıkacak yeni albümü “Sounds of the Forgotten” öncesinde, albümün çıkışından 4,5 ay önce, 10 şarkılık bu albümün yarısına yakınını oluşturan dört şarkıyı bir EP olarak yayınlamaya karar vermiş.

Neden? Neden ben merak ettiğim bir albümün 23 dakikalık kısmını aylar öncesinden duymak isteyeyim? Yanlış planlama mı, promosyon hamlesi mi? Sebebini bilmiyorum ama ben son 33 yılı bilinçli geçen bir müziksever olarak bunu aşırı saçma buluyorum. Albümdeki iki şarkıyı daha Ekim 2023 bitmeden zaten duymuştuk, birini de Aralık’ta duyduk, EP’ye adını veren şarkıyı da ekleyince alın size yarısına yakını önceden ortalığa saçılmış, hiçbir gizemi ve sürprizi kalmamış bir albüm.

Harbiden uyuz oldum ve bu yazıyı sadece bu olaya ayırmaya karar verdim. Siz albümün yarısını aylar öncesinde mi paylaşıyorsunuz, ben de bu EP’yle (yani albümün yarısıyla) ilgili fikirlerimi albüm çıkınca, ta haziran ayı başında söyleyeceğim.

WITHERFALL çok iyi bir grup, kendi türü içerisindeki en iyi gruplardan biri ve müzisyenlikten besteciliğe dek övülecek pek çok yanı var. Ancak bunların detayına girmeyeceğim. Bu şarkılar da dâhil “Sounds of the Forgotten” albümünde yer alacak şarkılara dair fikirlerimi 4,5 ay boyunca bekleteceğim. Tabii o zamana dek içimde albüme dair bir heyecan kalırsa.

Albümün okur notu: 12345678910 (3.25/10, Toplam oy: 8)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2024
Şirket
DeathWave Records
Kadro
Joseph Michael: Vokal
Jake Dreyer: Gitar
Anthony Crawford: Bas
Gerry Hirshfeld: Klavye
Chris Tsaganeas: Davul
Şarkılar
1. Where Do I Begin?
2. A Lonely Path
3. Insidious
4. Ceremony of Fire
  Yorum alanı

“WITHERFALL – Where Do I Begin? EP” yazısına 2 yorum var

  1. şeyh hulud says:

    Albümün ismi yazıyla uyumlu olmuş.

  2. backbone says:

    %100 katılıyorum yazıya, benim de en uyuz olduğum olay bu ve tekli çıkan şarkıları olabildiğince dinlememeye bakıyorum. Tereddütsüz açıp dinliyorsam grubu önemsemiyorumdur.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.