# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
WITHERFALL – Nocturnes and Requiems
| 23.03.2017

Bu ismi unutmayın.

ICED EARTH gitaristi Jake Dreyer. Bu ismi unutmayın.

WITHERFALL; ICED EARTH gitaristi Jake Dreyer öncülüğünde 2013’te kurulan ve şu an bahsettiğim ilk albümü “Nocturnes and Requiems”i geçtiğimiz ay piyasaya süren bir progresif heavy/power metal grubu. Power metalden kastım ABD power metali; ICED EARTH, JAG PANZER, eski NEVERMORE gibi.

Peki kadrosunda büyük grupta çalan başka kimse olmamasına rağmen bu yılın başından beri her yerde WITHERFALL görmemize sebep olan şey nedir?

Cevap basit: WITHERFALL taş gibi müzik yapıyor arkadaşlar.

Güçlü vokaller, NEVERMORE’vari gergin bir atmosfer, çok lezzetli bir progresiflik, mükemmel enstrüman kullanımı ve olağanüstü zeki ve kabiliyetli bir gitar kullanımı. Grubun çok farklı yönlere gidebilen ve sapına kadar metal olan karakteri, gitar tonlarından bestelerdeki zenginliğe dek “Nocturnes and Requiems”i baştan sona bir metal sevdalısının ağzından salyalar akıtacak bir şeye dönüştürüyor.

Dreyer’in yer yer neo-klasik, yer yer Loomis etkili yırtıcı soloları, rif yazımındaki zevki, yaratıcılığı ve şarkı trafiklerindeki cesur anlayışı sayesinde albümün her anı bir zenginlik, bir dolu doluluk hissi veriyor. Zaman zaman NEVERMORE’un 7 telli hayvanlığıyla yumruk manyağı yapan, yeri geldiğinde AT THE GATES menşeli jilet gibi riflerle yüzümüzü çırmalayan WITHERFALL; vokalist Joseph Michael’in yeteneklerini olanca cömertliğiyle sergilediği ve vokaller için baya bir oyun alanı olan; gayet açık, her enstrümanın ve vokallerin üstünde at koşturabileceği bir zenginlik tuvali vazifesi görüyor.

Yer yer karşımıza çıkan clean gitarlar, Dreyer’in enfes akustik gitar shred’leri gibi türlü zenginliklerle de kendini genişleten “Nocturnes and Requiems”; her şarkıda pek çok farklı ve karakteristik fikir bulabileceğiniz bir çalışma.

Tür ayırmaksızın metal seven herkesin çok güzel şeyler bulabileceği nefis mi nefis bir albüm olan “Nocturnes and Requiems”i, metal dendiğinde göğsünde bir ateş yanan herkese düşünmeden öneriyorum.

Cayır cayır, tekme tokat, taş gibi metal.

8,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.43/10, Toplam oy: 21)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2017
Şirket
El Emeği Göz Nûru
Kadro
Jake Dreyer: Gitarlar
Joseph Michael: Vokal, klavye
Anthony Crawford: Bass
Şarkılar
1. Portrait
2. What We Are Dying For
3. Act II
4. Sacrifice 0
5. The Great Awakening
6. End of Time
7. Finale
8. Nobody Sleeps Here...
  Yorum alanı

“WITHERFALL – Nocturnes and Requiems” yazısına 5 yorum var

  1. Yazıdaki videoyu yazıyı yayınladıktan sonra görüp ekledim o yüzden yazıda bahsetmedim ama, şarkının 3:50-3:56 arasındaki ters köşe nota değişimine hastayım.

    Cihan

    @Ahmet Saraçoğlu, bu yıl içerisinde Soen ile birlikte bence tum yıla damga vuracan bir album. Ayrıca ghost ship octavius da incelenip insanlara paylasılması gereken bir grup album kritiği ile.

  2. Joneleth says:

    Süper bir albüm. İlk gazladığı zaman not versem 9.5 belki 10 verebilirdim ama 9 daha mantıklı. Tarz olarak daha özgün olabilirler ilerde, bu kaliteyi de korurlarsa 2. 3. albümde 10′luk bir olay sunmalara işten bile değil. Hem gaza getiriyor, hem de neler yapıldığı takip edildiğinde hayranlıkla karışık bir haz veriyor albüm.

  3. killyourselfchuck says:

    Albümü dinliycem ama öncelikle kapağın çok çekici olduğunu söylemeliyim

  4. Godless Killing Machine says:

    Acayip bi Nevermore havası var albümde. Bir de zaman zaman tempo gereksiz yere düşüyor. Çok iyi albüm ama, bu elemanların modern bir klasik çıkarma ihtimali çok yüksek ileride.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.