# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
KING DIAMOND gitaristi birkaç yeni şarkı yazdıktan sonra bunları “muhtemelen” yayınlayabileceklerini açıkladı
14.01.2024

Ağaç olduk ağaç.

KING DIAMOND gitaristi Andy La Rocque grubun 17 yıldır beklenen yeni albümüne dair açıklamalarda bulundu.

“Yazdığımız şarkılar var. Uzun zaman önce King’e bazı şarkılar yazıp yolladım ve üzerinde çalışmaya başladık. Sonra araya MERCYFUL FATE turnesi girdi ve sanırım MERCYFUL FATE’le de birkaç single kaydedecekler. King’le geçen hafta konuştum ve bana MERCYFUL FATE şarkılarının vokallerini kaydetmeye başlamak üzere olduğunu söyledi. O iş bitince KING DIAMOND’a başlayacağız. Elimizde şarkılar var, sadece üzerlerinde biraz oynamamız gerekiyor. King’in de kafasında pek çok fikir var ve oturup bunları bilgisayara geçirmesi gerekiyor. Kısacası süreç başladı, ancak bu uzun bir süreç ve ortaya istediğimiz gibi bir sonuç çıkması için de yine uzun bir süreç gerekiyor. Albümün 2024 içerisinde çıkıp çıkmayacağını söylemek imkânsız. Bunu King’e sormalısınız. Birkaç şarkı tamamlanır tamamlanmaz “muhtemelen” gecikmeden yayınlayacağız. Şimdilik diyebileceklerim bunlar.”

KING DIAMOND 3 yıl önce yayınlanan yeni şarkısı “Masquerade of Madness”in klibini Cadılar Bayramı vesilesiyle yayınlamıştı.

KING DIAMOND gitaristi Andy La Rocque da ilk haberini 3 Temmuz 2014′te verdiğimiz ve o zamandan bu yana 16 kez güncelleme girdiğimiz yeni KING DIAMOND albümüne ilişkin açıklamalarda bulunmuştuu.

“Önümüzdeki yıl bir şeyler yapabiliriz. Yerini ve zamanını söyleyemem ancak önümüzdeki yıl bir şeyler yapmak adına ihtimaller üzerinde görüşüyoruz. Bahsettiğim şey yeni bir albüm değil, turneden söz ediyorum.
Şarkılar üzerinde de çalışıyoruz. Yazdığımız şarkılar var. 1,5 yıl önce King’e birkaç şarkı gönderdim ve onlar üzerinde çalışmaya başladık. Araya MERCYFUL FATE turu girdi ve şimdi birkaç single kaydedecekler. Onun ardından KING DIAMOND’a kaldığımız yerden devam edeceğiz. King de kendi şarkılarını yazacak, sözleri yazacak. Uzun bir süreçten söz ediyoruz, ama en azından bir şeylere başladık.

Metal Blade CEO’su Brian Slagel da 2022′de verdiği bir röportajda yeni KING DIAMOND ve MERCYFUL FATE albümlerine dair açıklamalarda bulunmuştu:

Her iki albümün de ne zaman çıkacağını bilmiyorum, çünkü King Diamond işleri kendi hızına göre hallediyor. Ben de ona “Sana nasıl uygunsa benim için de uygun” diyorum. Şu ana kadar duyduklarımdan dolayı çok mutluyum. Albümler çıktığında herkesin mutlu olacağını düşünüyorum. MERCYFUL FATE bu sene bazı festivallere çıkacak diye ümit ediyorum, umarım iptal durumu olmaz. Sonuçta yeni bir KING DIAMOND albümü göreceğiz, bunun 2023′te olmasını umuyorum. Yine yakın zamanda bir MERCYFUL FATE albümü de göreceğiz.

Son albümü “Give Me Your Soul…Please“i 2007 yılında çıkaran KING DIAMOND, 2014 yılında Rolling Stone dergisiyle yaptığı röportajda yeni bir albüm çıkarabileceğini söylemişti. Ardından 2018 Nisan ayında yeni açıklamalar gelmiş, grup yeni albümünü yazmak ve kaydetmek için kısa süre içinde stüdyoya gireceğini ifade etmişti. Sonradan King Diamond, dehşet dolu yeni bir hikâye yazdığını ve bunu tek bir albüme sığdırmasının zor olacağını, bu yüzden de bu hikâyeyi anlatabilmek adına iki yeni albüme ihtiyacı olduğunu ifade etmişti. Ardından yeni KING DIAMOND albümünün adının “The Institute” olacağı ve 2022 sonuna doğru piyasada olacağı söylenmişti. Hatta grup albüm kapağının bir kısmını, çıkacağı ABD turnesi afişinin yanında paylaşmıştı.

Sonradan gelen bilgilere göre King Diamond yeni albüm için şarkı sözü yazmaya devam ediyordu. Diamond açıklamasında hikâyenin oluşmaya başladığını ve çıkacak şey için hazırlıklı olmamızı söylemiş. Diğer yandan grup albümün ilk single’ı “Masquerade of Madness”ı epey bir süre önce yayınlamıştı.

İlk trailer da yayınlandı.

Turne videosu da var.

Hatırlanacağı üzere KING DIAMOND “Songs For The Dead Live” adlı yeni DVD’sini 25 Ocak’ta çıkarmıştı.

Graspop Metal Meeting track listing

01. Out From The Asylum
02. Welcome Home
03. Sleepless Nights
04. Halloween
05. Eye Of The Witch
06. Melissa
07. Come To The Sabbath
08. Them
09. Funeral
10. Arrival
11. A Mansion In Darkness
12. The Family Ghost
13. The 7th Day Of July 1777
14. Omens
15. The Possession
16. Abigail
17. Black Horsemen
18. Insanity

The Fillmore track listing

01. Out From The Asylum
02. Welcome Home
03. Sleepless Nights
04. Eye Of The Witch
05. Halloween
06. Melissa
07. Come To The Sabbath
08. Them
09. Funeral
10. Arrival
11. A Mansion In Darkness
12. The Family Ghost
13. The 7th Day Of July 1777
14. Omens
15. The Possession
16. Abigail
17. Black Horsemen
18. Insanity

DVD’nin Fillmore kısmı yayınlandı.

Trailer da var.

Yeni albüme dönersek, gitarist Andy La Rocque da 2015′te albüme dair açıklamalar yapmıştı:

Bu yaz Mayhem turnesine başlayana dek İsveç’te başka grupların albümlerinin prodüksiyonlarıyla uğraşıyordum. Turneye dek çok meşguldüm. Turneden döndüğümüzden beri de en fazla 3 kez stüdyoya uğramışımdır, zira bu turneye hazırlanmak için çok fazla zaman harcadık. Turne bitince biraz dinleneceğiz, ardından da yeni albüm için şarkı yazmaya başlayacağız. Elimizde rifler var ve şarkı yazımı başlayınca hepsini bir araya getirip işe koyulacağız. Bu sanırım Şubat gibi olur.

Aşağıda da albüme dair başka açıklamalar okunabilir.

Aslında şu anda yeni albümün yazımıyla uğraşmamız gerekiyordu fakat Mayhem Energy Drink turuna katılma teklifini reddedemedik. Albümün kaydı için evimdeki stüdyom hazır ama bu turda çalmayı gerçekten istiyorduk. Aslına bakılırsa yazım işi zaten aceleye getirmek istediğimiz bir şey değil. Mayhem turu bittiği zaman takrar başlayacağız. Biraz zaman alacak ama bizden duyduğunuz en iyi şey olacağına dair hiç şüphem yok.

Yaşayan efsane geçtiğimiz yine 2014′te verdiği bir röportajda şunları söylemişti:

“Bir sürü şey yaptık. Çok güzel olacak bazı yeni yollara giriştik. Kendi evimde bir stüdyo inşa ediyorum, bu şekilde kayıtları evimde yapabileceğim. Stüdyo tamamlandığında kayıtlara başlayabileceğiz. Yeni albümün ismi şu an belli ama ne olduğunu şimdi açıklamayacağım. Grubun geri kalanıyla bu konuda konuşmadığım için şimdilik albümle ilgili daha fazla şey söylemeyeceğim.”

Haberi şarkısız bırakmayalım:

  Yorum alanı

“KING DIAMOND gitaristi birkaç yeni şarkı yazdıktan sonra bunları “muhtemelen” yayınlayabileceklerini açıkladı” yazısına 63 yorum var

  1. Kerem Kaan says:

    Dün aklımdan “King Diamond da albüm çıkarmayalı oluyor baya.” diye geçirdim ve bugünkü habere bak. Çok iyi oldu bu.

  2. Bende Saklı Kalsın says:

    Albüm iyi de, asıl albümle birlikte Türkiye^yi içine alacak bi turne yapıştırsa tadından yenmez.

  3. baha says:

    bu aralar her gün dinliyorum. sleep tight little baby! :)

  4. Tosun says:

    iki gündür eski konserlerini izliyordum, bu haber şahane oldu. bir de türkiye’ye gelirlerse tadından yenmez.

  5. Kaan says:

    Mercyful Fate olarakta albüm gelse başka hiçbirşey istemem Kraldan.

  6. zlayeric says:

    Sonunda ne zamandır beklediğim haber ama pek aceleleri yok gibi geldi.Neyse bişeyler duymak bile iyi.

  7. NekroManyaK says:

    King reyiz da.şağına gurban senin yav… 2012′den bu yana yeni albüm geliyor diye hevesleniyordum, kısmet bu güneymiş, müthiş bir haber oldu bu. Mayhem Fest’den önce çıksaydı daha iyi olurdu gerçi, büyük ses getirirdi ama problem yok, dört gözle bekliyoruz.
    Bir de Mercyful Fate patlatsan hiç fena olmaz hani…

    Long Live The King !

  8. şeyh hulud says:

    Sanat güneşimiz

    blckrthm

    @şeyh hulud, +1rep :)

  9. Finn Fate says:

    Kralın dönüşü :)

  10. Mehmet Yüce says:

    Oha en son albüm çıktığında liseye gidiyordum ve şimdi işimde gücümdeyim. Yaşlanıyor muyum ne :/

  11. Ouz says:

    Önce Marduk haberi sonra King Diamond, bu aralar aklımdan kimi geçirsem yeni albüm haberiyle karşılaşıyorum. Bence King Paşa aradan geçen yılların acısını fantastik bir geri dönüş albümüyle çıkaracak. Bu kadar sürede güzel şeyler oluşturmuşlardır, eminim.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ouz, ahah “bu kadar sürede” demenin ardından 5,5 yıl daha geçmiş olması ve 2018′de neredelerse aynen orada olmaya devam etmeleri.

    Ouz

    @Ahmet Saraçoğlu, Diyecek söz yok gerçekten, ben artık albüm filan beklemiyorum King Paşa’dan. Takılsın kafasına göre.

  12. mandrake says:

    2009′dan bu yana “Şeytan’ın günahı beklediği gibi” yeni bir albüm beklediğim, beklemekten de bıkıp usanmadığım sanat grubu. 2014′de “yeni albüm” haberi aldığımda deli gibi heveslenmiştim fakat hevesim kursağımda kaldı. (Hal Patino’nun ayrılışı da hesapları değiştirdi tabii).

    Bu yıl içinde muhtemelen “Abigail (Live) DVD” üzerinde çalışıp piyasaya sürecekler. Onu da beklemekten kaşlarım döküldü; turne, murne, konser derken ortalama 3 yıl geçirdiler.

    Kral’ın yakın gelecekteki bir açıklaması ; ” New album has to ‘kill every other album’ ” olunca, yine bir gaza geldim. Umutları boşa çıkaracaklarını sanmıyorum. Hunharca bekliyoruz.

  13. Kaan says:

    Bu haberle ilgili yeni gelişme okudukça hayata daha çok tutunuyorum.

  14. kuruderi says:

    2001 konserindeki duyduğum heyecanı resmen trailerı izlerken de yaşadım, büyüksün King…

  15. Oğul says:

    Hayvan gibi bir umutla acaba bir babayiğit Kral’ı ülkemize getirir mi diye bekliyorum. Umudumuz da olmasa nasıl tutunacağız ki yaşama? İhtimali bir heyecanlandırıyor ya.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Oğul, buna cevap vermeyi unutmuşum. King Diamond’ı getirmek epey pahalı. 2018′de getirilmek istendi ama olmadı. Önümüzdeki sene Avrupa turnesine çıkarsa, bir organizatör de gazlanırsa belki hayaller gerçek olabilir. Şu an için bir şey yok.

  16. geblo can says:

    @Oğul, Ahmet Reis gör bu garibanları…

  17. mandrake says:

    Arkadaşlar, an itibarı ile “Songs for the Dead (Live)” çıkmış durumda; Türkiye piyasasına gelir mi gelmez mi emin olmamakla birlikte, her “metalkafa”nın mutlaka sahip olması gerektiğini düşünüyorum.
    Maddi imkanınız varsa internet üzerinden kutulu mutulu (boxset) alın -Bluray dahil- ; düzgün ses sitemi de varsa tadından yenmez.
    Şimdi ben bu adamların fanıyım “acaba abartıyor muyum (?)” diye sorguluyorum fakat abartmıyorum babacım ; imkan olsa da gidip canlı canlı tecrübe etsek…

    Benim gözüme batan tek olumsuz nokta Graspop şovundaki ölü kalabalık ; bir an için ” acaba Songs for the Dead derken bu tabloyu mu kastetmişler ” şeklinde saçma bir espri belirdi kafamda, sonra ciddiyetimi topladım ve o an için ekrana ateş edesim geldi.
    Neyse ki Fillmore şovunda genel hatlarıyla böyle bir sıkıntı söz konusu değil.

    Bunların haricinde vokalinden gitarına ve davuluna; prodüksiyonundan yönetimine kadar son derece başarılı, kaya gibi sağlam bir iş olduğunu düşünüyorum; fazlasıyla tatmin oldum.
    Uzun lafın kısası , meraklısı olan mutlaka ve bir an önce ; meraklısı olmayan da “bir zahmet” alsa çok iyi olur diyorum ; hakkını fazlasıyla vermişler.

    Değerlendirme notum –> [9,5 / 10]

    Dipnot : Kırmış olduğum ” 0.5 ” puandan “Graspop” ahalisi kendine pay çıkarabilir.

  18. ENİS says:

    Yıllardır beklediğim Official bir DVD/Bluray geldi nihayet.Aynı şekilde Morbid Angel da bekliyorum

  19. ENİS says:

    Konserin ikisini de izledim.Official pro-shot bir King Diamond konseri izlemek nihayet gerçek oldu.Toplam süresi 2 saat 46 dakika olan konserlerle ilgili tek oluımsuz eleştirim playlistlerin tamamıyla aynı ve şovun da aynı olması.Evil ve A Corpse Without Soul’un en azından konserin birinde olmasını beklerdim.Bilmiyorum telifle ilgili birşey mi?.Ayrıca başka arkadaşların da belirttiği gibi Graspop seyircisi çok tepkisiz.Zaten o konser BONUS gibi konmuş bence.Asıl tantana Fillmore konserinde

  20. Son albüm çıkalı 12 yıl olmuş, harbiden özledik.

  21. Kaan says:

    Sayın kralım, 12 yıl bekleyip çift albüm çıkaracağına 3-4 yılda bir kısa albüm çıkar, sevindir biz kullarını.

  22. Mardukcan Belphegorgil says:

    bildiğin boş beleş aq. burzumdan sonra metal alemini en abartılı ikoncanı

    mandrake

    @Mardukcan Belphegorgil, neye göre ‘boş-beleş’ ve neye göre ‘metal aleminin en abartılı ikoncanı’; dayanağın nedir merak ettim (?)

    Siyah forma

    @mandrake, Dayanağı ergenliğin vermiş oldu müthiş saçmalama kabiliyeti abisi, bırak boşver…isme baksana zaten mardukcan..

    mandrake

    @Siyah forma, haksız sayılmazsın :)

    mardukcan belphorgil

    @mandrake,

    parodi hesap bu kadar oluyo anca :D burzum harbi bokum gibi ama ya

  23. \m/ says:

    Her ergenin rahatça söyleyebileceği şarkılar söylemesi ve 200-300 tane gruba ilham olması dışında pek bir numarası olmayan BALON
    Ayrıca balonluk konusunda kendisinden sonra Dead gelir ki o harbi kaliteli balon

  24. Kaan says:

    Haberi alıştıra alıştıra vermenize bayılıyorum. Zira yüreğime inecek kadar önemli bir haber.

    Kaan

    @Kaan, İlk görüşte Quiet Riot kapaklarını anımsattı. Büyük heyecan içerisindeyim, resmen bayram hazırlığına girdim.

  25. Oğul says:

    Stephen King’in de The Institute adlı kitabı çıkacak 1 aya. Tesadüf…

    Bu arada ben Mercyful Fate’den de bir sürpriz bekliyorum 1-2 seneye. O devasa habere kadar bu büyük haberle mutlu olacağım…

  26. şeyh hulud says:

    Andy LaRocque 12 yılda boş durmayıp hayvan gibi sololar biriktirmişse canımızı okur.

  27. Boba Fett says:

    Hangi korku filmi lan bu? Abooooooooooooooooooo

  28. şeyh hulud says:

    Songs For The Dead’i iyi ki bluray’de falan çıkarmışlar. İnsanlık tarihindeki garip vakalardan biri olan King Diamond’ın gelecek nesiller için arşivlenmesi gerekiyordu.

  29. mandrake says:

    Pontus’un son verdiği röportaja göre albümün çıkışı 2021′in başlarını bulabilirmiş. Andy’nin daha önce verdiği röportajda 2020 sonları diyordu.
    Mount & Blade II: Bannerlord vakasına döndü olay; o an gelene dek sağ kalmam ve sağır olmamam gerek.
    Kral’ın bu sene “Diriliş: Mercyful Fate” projesi dahil olduğu için albümün çıkış tarihi gecikti; neyse ki haklı sebepleri var diyor ve sabır çekiyorum…

    Yakın gelecekte Mercyful Fate turu kapsamında yeni bombalar geliyor, meraklısına duyrulur. Albümden ziyade EP ayarında bir şey olacak diye tahmin ediyorum.

  30. Boba Fett says:

    Yeni KING DIAMOND albümünün adı “The Institute” ve 2020′de piyasada olacak.

    İdareten Russian Institute izliyoruz yeğenim ama nereye kadar kehkehkeh

    mandrake

    @Boba Fett, ” Yeni KING DIAMOND albümünün adı “The Institute” ve -2019′dan beri- seneye piyasada olacak(?) ” şeklinde bir düzeltme yapılabilir.

    Boba Fett

    @Boba Fett, Russian Institute izleye izleye porno gurmesi oldum.

    Boba Fett

    @Boba Fett, İzle izle bitmiyor, kaç kere baştan döndüm hatırlamıyorum.

  31. Çok yavaşsınız be kral. Harbiden insanın hevesi sönümleniyor bekleye bekleye.

  32. mandrake says:

    Bana göre sinir bozucu olduğu kadar amatörce bir albüm yayınlama süreci oldu bu artık. Bir süreç bundan daha kötü yönetilebilir mi, geçmişte buna benzer bir örnek var mı, tartışılır. Yine de bu da bir başarıdır, Kral ve saz arkadaşlarını tebrik ediyorum.

    2012′den bu yana resmi olmasa da yeni albüm dedikodusu yayılmaya başladı. 2019′da durum netleşti, single yayınlandı ve albüm neredeyse hazır, çıktı çıkacak dendi.
    Sene 2022 olmuş halen daha albümün çıkışına dair net bir tarih verilemiyor.
    Bu arada gelen son güncellemede umarım kastedilen albümün 2. bölümüdür ki yakın geçmişte yayınlanan bir röportajda söz yazımının tamamlandığı ifadesi yer alıyordu.

    Teknik olarak konsept albüm yazmak, tasarlamak hiç kolay olmayabilir. Bununla birlikte pandemi de bu süreci olumsuz etkilemiş olabilir. Fakat arada bir iki teaser atın, tadımlık bir şey yayınlayın be kardeşim. Son üç yıldır ortada elle tutulur hiçbir şey yok.
    Albümün kötü/vasat ya da özensiz olacağına ihtimal vermesem de heves ve beklenti nötre yaklaşmış durumda. Albümün çıkışı her zamanki gibi bir bahane ileri sürülüp “seneye” ertelenirse şaşırmam.

    Bizi mi koparıyorsunuz anlamadım ki…

  33. Vallahi yıldırdınız.

  34. Retrokafa says:

    bi tavuk keserim ben buna.

  35. şeyh hulud says:

    Bu adama kesinlikle borç verilmez. Bir yere not edeyim, King Diamond borç isterse verme.

  36. mandrake says:

    Kral, s*ktir et turnesini/albümünü. Emekliliğini ilan et de hepimiz rahatlayalım be. Samimi söylüyorum kabak tadı verdi.

  37. burock1988 says:

    Bu saatten sonra hiç çıkarmasınlar daha iyi. Kabak tadı verdi.

  38. luwerne says:

    usta nerde kaldı albüm ya, beter olduk yokluğunda.

  39. Ticari olarak King Diamond’ın buna ne kadar ihtiyacı olduğu tartışılır ama böyle bir sanatçının ve grubun son YİRMİ YILI tamamen piç etmiş olması, koca 2 nesli ıskalammış olması cidden çok acayip bir durum. Sağlık sorunları vs bir sürü şey oldu evet biliyoruz ama şunun şurasında yapacağınız şey 50-55 dk müzik yazıp kaydetmek ulan. Bu kadar mı isteksizsiniz birader?

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Yapmayacaksan 9 sene evvel neden yeni albüm çıkarabiliriz diyorsun. Hiç açıklama yapmamış olsa bir şey demeyeceğim de albüm çıkarabiliriz deyip çıkarmayan müzik insanlarına kıl oluyorum. Benim anladığım tutku yok, kırıntısı bile olsa çıkarmıştı. Ticari ihtiyaç da yoksa müzik her şeyden önce tutkudur. İyi bir beste yapma tutkusu.

    iamthecincihodjas

    @Ahmet Saraçoğlu, bir yandan konserlerde yardırıyor hem mf ile hem kd ile. Tutarsız cidden.

  40. eatthegun says:

    Hahahah yarrağıma çıkar bu albüm

  41. Raddor says:

    Okan Buruk’a yazar.

  42. Boba Fett says:

    King Diamond adamın götünden kan alır kan, öyle bir gelecek ki ortalığın amına koyacak o kadar!

  43. emre says:

    Özlemişim valla, gaza getirdi, eski albümleri döndürmeye başladım.

  44. Raddor says:

    Falsetto reyiz \m/

  45. mandrake says:

    Ne zamandır sitede yorum yapmıyordum, genel olarak içimden pek bir şey yapmak gelmiyor uzun zamandır. Ama gelin görün ki müthiş klip, müthiş parça.
    Prodüksiyon inanılmaz. Yaban domuzu gibi azdım, bir anda yaşam enerjisi geldi. Aşırı belirgin olmasa da 2019 versiyonuna göre farklılıklar mevcut. Livia’nın harmonileri de eklenmiş, baskın değil alttan belli belirsiz hissediliyor, çok hoş olmuş.

    Prime döneminde nasıl albüm çıkarmaz bu grup cidden aklım almıyor. Şu potansiyeli harcadığına üzülüp yakınıyoruz yoksa skin sağ olsun be Kral.
    Bahisleri açıyorum: Kral’ın bahtına WWIII çıkar ve bu albüm bir nedenle yine ertelenir.
    (Bu arada şaka maka hedef 2025 oldu gibi, yapacağınız işe sokayım).

  46. thefakefloydian says:

    Klip ne zaman çekildi bilmiyorum ama King’in klasik imajına dönmesi güzel olmuş. Son dönem MF konserlerindeki taclı, boynuzlu halindense bu hali daha ikonik daha hoş geliyor.

  47. Seyfettin Dursun says:

    Bu kaçıncı dönüyoruz haberi sayamıyorum ben artık:(Grubu ve King’in sesini özleyenler, bu yıl (2024) çıkarttıkları “Return of the Witchfinder” albümüyle tanıdığım Almanyalı Attic grubuna göz atabilir. Evet taklit ama iyisinden gibi sanki…

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.