# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Transfobik olduğu iddiasıyla vokalisti CJ McMahon’ı kovan THY ART IS MURDER yeni vokalistiyle ilk konserine çıktı
30.09.2023

Metal dünyasında 2023′ün en sansasyonel olayına hoş geldiniz.

Avustralyalı deathcore grubu THY ART IS MURDER yeni albümü “Godlike“ı 15 Eylül’de çıkaracağını açıklamış, ancak albümün çıkışı son anda 22 Eylül’e ertelenmişti. Bu ertelemenin sebebi albümün çıktığı gün belli oldu. THY ART IS MURDER, vokalisti CJ McMahon’ın son dönemde gündem olan bazı açıklamalarının yanı sıra pek çok başka konuda yarattığı sıkıntılar ve gruba zarar verecek boyuta gelen karakter değişiklikleri nedeniyle gruptan çıkarıldığını açıkladı. Bununla da kalmayan grup, yeni albümde duyulan vokalistin McMahon olmadığını, McMahon’ın yaptığı kayıtların silindiğini, erteleme sebebinin albümdeki vokallerin henüz kimliği açıklanmayan sürpriz bir yeni vokalist tarafından yeniden kaydedilmesi olduğunu duyurdu. Bu vokalistin kimliği de belli oldu. Son günlerde çeşitli mecralarda tahmin edilen ve albümde söylediği öne sürülen eski AVERSIONS CROWN vokalisti Tyler Miller THY ART IS MURDER’ın yeni vokalisti oldu.

Grup Miller’la ilk konserine de çıktı.

McMahon yaklaşık 1 ay önce, “transfobik” olmakla suçlandığı açıklamalarıyla gündem olmuş, LGBTQI+ kitlesini karşısına aldığı gerekçesiyle tartışmalara neden olmuş ve özür açıklaması yayınlamıştı. Olayların başlamasına neden olan olayda McMahon ABD’li aşırı sağcı yorumcu ve aktivist Matt Walsh’un bir videosunu paylaşmıştı. Videoda bir kadın çocuğuna erkek mi kız mı olduğunu soruyordu ve çocuk da “her ikisi de” cevabını veriyordu. McMahon kadınla ilgili olarak “yakılarak öldürülmeli” yorumunu yapmış ancak gelen tepkilerin ardından bu da dâhil olmak üzere konuyla ilgili paylaşımlarını silmişti. Olayın hemen ardından THY ART IS MURDER Instagram hesabında yorumlara kapalı şekilde bir transgender bayrağı paylaşmış ve “Sizin yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz” ifadesini kullanmıştı.

THY ART IS MURDER’ın McMahon’ı bir sosyal medya paylaşımıyla gruptan çıkarması ve konuya yaklaşımı grubun pek çok hayranı tarafından eleştiri konusu olurken birçok kişi grubun bu hareketiyle kendini bitirdiğini, McMahon’ın yanında olduklarını ifade etti.

Bu süreçte THY ART IS MURDER’ın Instagram hesabına gelen eleştirel yorumları sildiği ve kendilerini destekleyen yorumları tuttuğu dikkat çekti. McMahon bu sabah yaptığı açıklamada grubun tüm sosyal medya kanallarını takipten çıktığını, bu yorum silme olayının çok komik olduğunu söyledi. McMahon aynı zamanda eski DIVINE HERESY vokalisti Tommy Vext, SLAUGHTER TO PREVAIL vokalisti Alex Terrible ve FALLING IN REVERSE vokalisti Ronnie Radke’nin kendisine destek mesajı gönderdiğini belirtti. Konuyla ilgili olarak McMahon’ın Instagram paylaşımlarına yorum yapan trans dinleyiciler, McMahon’ın yorumlarından bir miktar rahatsızlık duyduklarını ancak bu sebepten gruptan çıkarılmasının kabul edilemez olduğunu ifade ettiler.

Tüm bu yaşananlar doğal olarak hayranlar ve dinleyiciler arasında SJW, Woke, cancel culture gibi kavramların yeniden tartışılmaya başlanmasına neden oldu. McMahon, LGBTQI+ kitlesiyle bir derdinin olmadığını, bu çevreden arkadaşları olduğunu, tek derdinin hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm çocukların korunması olduğunu ifade ettiği bir video da yayınladı.

THY ART IS MURDER ise birkaç güne başlayacak Avrupa turnelerinde yeni vokalistlerinin görücüye çıkacağını duyurdu.

Hakkında epey tartışma döneceği belli olan, grubun kimi hayranlarına göre inanılmaz olan ancak kimi “artık eski” hayranlar tarafından da ölü doğmakla itham edilen “Godlike”ın detayları şöyle.

1. Destroyer of Dreams
2. Blood Throne
3. Join Me in Armageddon
4. Keres
5. Everything Unwanted
6. Lesson in Pain
7. Godlike
8. Corrosion
9. Anathema
10. Bermuda

“Keres” klibi yayınlandı.

“Join Me in Armageddon” da klibiyle yayınlandı.

  Yorum alanı

“Transfobik olduğu iddiasıyla vokalisti CJ McMahon’ı kovan THY ART IS MURDER yeni vokalistiyle ilk konserine çıktı” yazısına 105 yorum var

  1. Aaron says:

    Human Target vari bir giris olacak herhalde =)

  2. Raddor says:

    Human Target 2019′da en çok dinlediğim ikinci albümdü (ilki Obscene Majesty’ydi). Hey gidi 2019, seni hınzır.

  3. markusulf says:

    albüm kapağı çok tanıdık geliyor

    Berca B.

    @markusulf, renk paleti ve ortadaki Pentagram direkt Dimmu Borgir kapaklarını hatırlattı bana.

  4. Zeitgeist says:

    Keres mükemmel olmuş

  5. ismail vilehand says:

    Keres vizite almadan camdan tırmanıp öyle sikmiş.

  6. Bütün olayı 5-6 paragrafta ifade etmeye çalıştım, cidden çok gereksiz tartışmalar. Hadi diyelim ki grup haklı, McMahon nefret suçu işledi vesaire. Ama Thy Art is Murder’ın bu süreçteki tavrı o kadar kötü ki haklı olsalar bile -ki bence değiller- kendilerini desteklenemeyecek bir noktaya getirdiler. Sosyal medyandan yorum silme noktasına geldiğin anda anla ki bir daha hayranlarınla aran asla eskisi gibi olmayacak.

    Albüm köpek gibi, ama albüme de gruba da yazık olacak gibi duruyor.

    Frostauðn

    @Ahmet Saraçoğlu, Albüm çok güzel bu arada albümün bu salak tartışmalarla arada kaynayacak olması üzücü. Çağımızın en sikko tartışması sosyal medya kullandığım dönemden sonra bırakınca ne rahatlamıştım bu ve bunun gibi tartışmalara maruz kalmayınca, bu saçma konulardan uzak durmak insanın kendisine yapabileceği en iyi şey. Konudan bağımsız şu tartışma artık öyle bir noktaya geldi ki haklı, haksız diye bir ayrım kalmadı. İki tarafta birbirinden nefret ediyor ve bu konudaki yorumlar tartışmalar da hep bu nefret üzerinden ilerliyor artık. Ben bunu 2-3 sene önce en son twitter kullandığımda böyle düşünüyordum şu an tartışmaların ne noktaya geldiğinden haberim bile yok çok şükür.

  7. SileJack says:

    Bütün olayı instagram’dan takip ettim. Resmen rezillik. CJ bence %100 haklı. Hadi kim haklı kim haksız olayını geçtim daha albümün çıkış günü CJ’e bile haber vermeden onun gruptan atıldığı ve vokallerinin albümden silindiği gibi bir açıklamayı niye yaparsın. İnsan önceden bir haber verir adama. Resmen diğer herkesle beraber öğrendi durumu. Bir de bu vokallerin değiştirilmesi mevzusu da bildiğin yalan. Yok öyle bir şey, açın dinleyin bildiğin CJ bu.

    SileJack

    @SileJack, Bugün bir daha baktım da vokalleri harbi değiştirmişler. Özgünlüğünü kaybetmiş, sıradan deathcore vokali olmuş.

  8. Berca B. says:

    İsterse zamansız bir klasik gelsin, albüm haberde de dendiği gibi ölü doğmuş oldu. Bu tavır yüzünden eski köpeği olunan albümlerin de bir yüz ekşimesiyle dinleneceğini düşünüyorum. Şu olay çok büyük bir hayal kırıklığı.

  9. deadhouse says:

    İyice yaşanmaz hale geldi dünya. Kimseye ne bir şey anlatabiliyorsun ne kimse birbirini dinliyor. Saygı duymak yok, iletişim yok. Hiçbir şey yok.

    Bulunduğum çevrede Lgbtqı+ hakları için bildiğin mücadele verdim. Onlarca insanla konuşmuşumdur, Homofobik, Transfobik vs. bu şeylerin yanlış olduğunu, mala anlatır gibi anlattım. Dikkate aldılar veya almadılar varmak istediğim nokta şu. Ben böyle bir insanken muhtemelen bu haberle ilgili düşüncelerim yüzünden bu soktuğumun sjw’leriyle konuşsam hepsi beni Homofobik, Transfobik ilan edecek. Anlama, algılama gibi kavramlar tarih oldu.

    Yürüyüşlerinde yarrağı açık adamlar küçük çocukların yanından geçiyor, görmüşsünüzdür. Görmemişseniz yeterince takip etmiyorsunuzdur. Kardeşim bak bu yanlış bunun Lgbt mücadelesiyle bir alakası yok diyorsun. Sana diyor ki sen homofobiksin. Cinsellik hakkında hiçbir şey bilmeyen (doğal olarak) çocukların beynini yıkamak doğru değil diyorsun sen homofobiksin diyorlar. 6-12 yaşında çocuklara cinsiyetlerini seçme hakkı(!) veriyorlar. Bu yanlış diyorsun sen homofobiksin diyorlar.

    Kusura bakmayın ama bunların amacı zerre eşcinsel hakları, trans hakları filan değil.

    Her şeye sahip çetenin zavallı oyuncağı bunlar.

    Canoir

    @deadhouse, yüzde yüz katılmakla birlikte Thy Art is Murder’ın ve benzer duruma düşenlerin de eli kolu bağlı. İçinde bulunduğumuz dünya bu tavırları almak zorunda bırakıyor malesef.

    Okumak isteyenler olursa diye konuyla alakalı çok beğendiğim bir kaç yazı bırakacağım

    ‘Ayık’ ve Gerçek Farkındalık Arasındaki Fark
    SLAVOJ ZİZEK
    https://terrabayt.com/dusunce/ayik-ve-gercek-farkindalik-arasindaki-fark/

    Kapitalizm “iptal kültürünü” nasıl sürüklüyor?
    Helen Lewis
    https://vesaire.org/kapitalizm-iptal-kulturunu-nasil-surukluyor/

    Erdem sinyalciliğinden erdem budalalığına
    Dilruba Dülgeroğlu
    https://vesaire.org/erdem-sinyalciliginden-erdem-budalaligina/

    Frostauðn

    @Canoir, Üçü de güzel yazılar hatta bu siteleri de ara ara açıp okurum yayınlanan yazıları

    deadhouse

    @Canoir, Teşekkürler yazılar için hocam.

    Boba Fett

    @deadhouse, LGBT, feminizm, doğa aktivizmi alayı insanları uyutmak için.

    Hepsinin içi boşaltıldı, memelerini götlerini açarak ya da yalandan yürüyüş yaparak zor koşullarda yaşayan kadınların hayatlarına dokunduklarını sanıyorlar.

    LGBT zaten her şeyi sikiş ile anlamaya çalışıyor.

    Doğa aktivistleri aralarında en masumları, onlarda Avrupa’da yollara falan yatıp, hoplayıp zıplıyorlar.

    Git Afganistan’lı biriyle tartış ama bunlarla muhatap bile olma, hepsi üsten bakıp sana ahlak dayatmaya çalışır, aksi bir görüşte o ne savunuyorsa sen de onun düşmanısın, TERF, falancafobik, nefret söylemi, doğa katili, hayvan tecavüzcüsü ya da katili çünkü dişi tavuk bireyin yumurtasını yedin, inekler gaz çıkarıyormuş, kadın hissediyorsa kadınmış… Varg gibi bi dağ başına gidip karım çocuklarımla izole bir hayat yaşayıp bunlardan uzaklaşacağım en sonunda. Sahte medeniyeti sikeyim, yalandan dertleri sikeyim.

    deadhouse

    @Boba Fett, Doğa/Çevre/İklim aktivistlerinin alayı fonlanıyor. Araştırıp bakabilirler. Hem de petrol zengini, borsacı, bankacılar tarafından fonlanıyorlar. Ahmak oğlu ahmak bu aktivistler.

  10. Koralp says:

    Bomboş muhabbet, hayvan oğlu hayvan gibi bir albüm.

  11. Tuna says:

    Evet CJ McMahon çok korkunç transfobik bir yorum yapmıştı fakat videoyla bütün LGBTİ+ kominitesinden özür dilemişti. Grup meseleyi gereksiz uzatmış.

    Eski bir aktivist olarak söylüyorum woke tayfa gerçekten tehlikeli bir hal almaya başladı. Gerçekten çok büyük rezilliklere şahit olunca bütün iletişimimi kestim bu tür insanlarla.

    Hadi adamı gruptan attın, vokal kayıtlarını silmek ne lan? Deccal bile olsa bir insanın emeğine saygı duyulmalı.

    Frostauðn

    @Tuna, 2-3 sene önce ben de twitter’ı bıraktım sadece birkaç yakın arkadaşla görüşüyorum, onlarda bu kafada insanlar değiller. Bu tayfanın korkunç derecede tehlikeli olduğunu ben de düşünüyorum hele bu tartışmalar da sırf etkileşim almak için birilerini suçlamak için boktan tweetler atıp etkileşim aldıktan sonra karşısındakini suçlayan bir kesim var. Ortalık sadece karşılıklı nefret ve hiçbir şey savunmayan sadece nefret saçan tiplerle dolu. Bu tayfadan benim de tanıdığım birkaç insan vardı onlarla iletişimi komple kestim benzer şekilde.

  12. Rust in Peace. says:

    Atmışlar Amerikan çomarını gruptan iyi olmuş. Herkes senin görüşlerini tolere etmek zorunda değil. Benim müzik gurubum olsa ne malum partili adamı ne de dinci adamı grupta tutmam. Fikirlerini belirtme hakkın var ama milletin tepki gösterme hakkı da var.

    Olay da zaten bir tek bu değil. Okuması yazması olan grubun açıklamasındam adamın nasıl bir tip olduğunu anlar, bizim ekonomi çok iyi yeenim diyen dayıların amerikalı versiyonu. Kendi görüşlerini de dayatmaya çalışıyormuş gibi bir ima da var zaten.

    Sitedekiler de hep böyle miydi, son birkaç yıldır mı böyle anlayamadım ama anlam veremediğim komik yorumlar yazılıyor. Neurosis elemanının ailesine psikolojik ve fiziksel istismar uyguladığı haberin altında bile adamı neredeyse savunacak yorumlar vardı. Burada da Afganla tartışırım bunlarla tartışacağıma demiş neresinden tutsan elinde kalıyor.

    Frostauðn

    @Rust in Peace., Bu konuda herkes çok dolu olduğu için tartışılan şey ne bir çocuğun cinsel kimliği -var ya da yok o noktaya girmiyorum- ya da trans bireylerin hayatları olmaktan çıktı iki kesim için de geçerli sitede yazılan yorumlara bazen ben de şaşırıp kalıyorum. Pa genelinde de bu konularda tutulan taraf çok aşikar bu olay hakkında instagram’da yazılanları okumadım bile ancak net bir şekilde her fırsatını bulduğunda sola laf eden ya da en azından bu hayat tarzına yakın insanları suçlayan bir kesim var. Alakalı alakasız kavramları karıştırıp akp’yi solcu yapanlar belli bir yaşam tarzına sahip olan insanları düşmanlaştırmış bunlara solcu diyip seçim yenilgisinden tut dünyanın bir ucundaki alakasız bi olay olsa bu insanlara bağlayanlar var.

    Rust in Peace.

    @Frostauðn, son yıllarda herkes çok radikalleşti. Bunda herkesin hatası var. Sol tarafın (Amerikadaki sol diyeyim anlayın) mallıkları körükledi, bir ton sığır çıktı Andrew Tate tarzı onlar da aynı şekilde sağ tarafın sığırları. Türkiyede zaten malum mülteci sağcı solcu olayı. Bir taraftan hazzetmeyebilirsin, ben de hiç sevmem malum partiyi ve partilileri, mülteciler de malum. Ama bu gidip de onları insandan aşağı görmek, ölümlerini çığırmak anlamına gelmiyor.

    İnsanlar düşünme yeteneklerinden yoksunlar, 2023 olmasına rağmen kabilecilikten çıkamadılar. O yüzden insandışı yorumlar görüyoruz her gün. Hala insanların ağır çoğunluğu hayvansal içgüdülerine mantığından daha çok önem veriyorken onlardan mantıklı düşünmelerini bekliyoruz, boşa bekliyoruz.

    Frostauðn

    @Rust in Peace., Solun bokluğunun ben de farkındayım kendimi sol fikirli olarak görüyorum. Bu sol gibi görünen bu cancel kültürü aslında zaten sistemin kendini korumak için çıkardığı ve asıl tepkinin odaklanması gereken yerden uzaklaştıran bir şey. Tam olarak dediğin sebeplerden sosyal medya kullanmayı bıraktım düzenli iletişimde olduğum insanlarla arama mesafe koydum. Burada sadece sağ kesime yazdım çünkü Pa geneli sağ zihniyetli yoksa demek istediğine katılıyorum.

    lammoth

    @Frostauðn, “Pa geneli sağ zihniyetli” demişsin. Bana hiç öyle gelmedi. Ama senin bu konudaki fikrini dinlemek isterdim

    deadhouse

    @lammoth, Günümüzde sağ sol diye bir bok kalmadı.

    Kimin sağ kimin sol olduğu belli değil. Her şey birbirine karıştı. Yeri geliyor solcu kişisi diktatoryal tavır sergileyebiliyor. Yeri geliyor sağcı kişisi özgürlükçü eylemlerde bulunabiliyor. 19. yüzyılda, 20. yüzyılın ikinci yarısına kadar böyle şeylere yabancıydık.

    Vakıfların, Stkların, muhalefet kalmak için muhalefet yapanların, finans spekülatörlerinin, güç elitlerinin, big tech, big oil ve big pharma’nın fonladığı gazeteciler, siyasetçiler ve oyuna gelmiş sağı da solu da belli olmayan çelişkilerle dolu manipüle edilmiş yığınlar.

    1970′lerden itibaren her şey çok değişti.

    İstatistikler çok şey söylüyor. Fakirin gittikçe fakirleştiği, zenginin daha da zenginleştiği, sadece hırsızlığın ve sömürünün hakim olduğu dünyada sağ ve sol gibi köhnemiş, kitleleri uyutmak için uydurulan kavramların hiçbir anlamı yok.

    lammoth

    @deadhouse, Dediklerine katılmamak elde değil. Ve tabii ki 70’lerden itibaren her şeyin değiştiği de gün gibi ortada. Ancak ben PA sakinlerinin sağcı eğilimler taşıması görüşünün (sağ-sol her ne kadar tarihe karışmış olsa da) en azından göndermede bulunduğu söylem üzerinden bana yanlış geldiğini ifade edebilirim. Amacım “bugün de sağ-sol vardır ve biz PA olarak şu noktadayız vs.” demek değil. Ama sağcılığı en azından geçmişte bir anlama geldiği genel söylem üzerinden değerlendirilecek olursak PA ile hiç alakasının olmadığını düşünüyorum. Sonuçta burada çoğu şey konuşulup tartışılabiliyor. Ahmet abinin yarattığı demokratik ortam benim için hala oldukça değerli. Bu noktadan baktığım için mesele bana biraz tuhaf geldi.

    deadhouse

    @lammoth, Haklısın ben de senin gibi düşünüyorum. Ben Frostauõn’un aksine sol eğilimli olduğunu düşünüyorum buranın. %60′a %40 sol derdim.

    Frostauðn

    @deadhouse, 40 çok iyimser bu ülkenin bir parçası olduğunu düşünürsek bu sitenin Tr realitesinde sol %20 bile yoktur görüyoruz bunu zaten her seçimde. Ne cumhur ittifakının ne 6′lı masanın sol ile alakası yok zafer partisi zaten geriye % kaç kaldı hesap az çok çıkıyor oy kullanmayanların da küçük bir kısmı sol fikirli çoğu apolitik. Benim site yorumum %10 max sol fikirli insan var. Sol sağ ayrımı çok nettir sol sağ bitti klişesi de sağın çıkardığı bir safsata bu söylemle kendi sağ politikalarına, söylemlerine alan açıyorlar.

    deadhouse

    @Frostauðn, Her yerde aşırı sağcılar iktidara geliyor. Solculuk diye bir şey kalmadı. Yine de sen bilirsin. V For Vendettacılık yapmışsın. Fikirler kurşun geçirebilir, ama ölmez. Ben sana sol fikirler öldü demedim ki. Dünyada senin dediğin gerçek solcular ya sağa kaydı ya da pasifize oldu. Bahsettiğim bu. Her yerde sağcılık yarışı var. Bu ülkede de dünyada da böyle. Amerikan demokratları solcu diye geçiyor. Bir alakaları var mı? Buradaki partiler kim solcu? Senin gerçek solcu dediğin insanlar anaakım medya tarafından radikal sol olarak geçiyor ve hiçbir yerde şansları yok. İktidara gelme şansları sıfır.

    Bana sorarsan solcuların %80′i sağa kaydı. Kalan %20′lik kesim ise debeleniyor.

    Ayrıca bence sağ sol demeden herkes düzenin köpeği. Herkes şikayet ettiği düzene biat ediyor, direkt veya dolaylı olarak. Bir noktadan sonra söz anlamını yitirir, eylem önemlidir.

    Türkiye’de kimi solcu görüyorsun bilmiyorum ama anaakımın radikal sol diye sınıflandırdığı bazı kimseler gerekirse insanların evine zorla girilip onlara aşı vurulmalı diyordu.

    Ben böyle solcunun anasını sikeyim.

    BM İnsan hakları beyannamesinden bile bihaberler.

    Big pharma köpeği solcular.

    Frostauðn

    @lammoth, Alakalı alakasız sol gömmeye çalışan dahası solcu olmayanların sola yaftalandığını gördüm bu solu gömme niyeti güden yazılarda ve açıkçası başından beri kimseyi hedef göstermediğim için burada da örnek vermeye gitmeyeceğim o zaman kim olduğu anlaşılacak. Şu an gerçekten bunu burada konuşmanın doğru olmadığını düşünüyorum çünkü kimseyle problemim yok görmezden gelip geçiyorum.

    Sağ ve sol vardır aslında özellikle Türkiye özelinde konuşursam Tr’de sol kalmadı ki 80 darbesinin tek hedefi bu ülkedeki solu bitirmekti. Dahası sadece Tr’de değil özellikle bazı solcu düşünürler öldükten sonra Sarte mesela onun yerine Foucault gibi tipler onlardan boşalan solcu düşünür boşluklarını doldurdu. Dahası Foucault’un CIA ile ilişkileri hakkında çok ciddi bir yazı yayınlanmıştı geçtiğimiz yıllarda hem de Fransa’da yayınlandı Fransız bir akademisyen yayınlamıştı. Sol oldürüldü yani sonuç olarak ortaya bu neyin ne olduğu belirsiz tam bir kaos dönemi çıktı.

    Ahmet abinin yapabileceği bir şey yok açıkçası o doğal olarak yayınlıyor yazıları Pa doğal olarak kendinden bağımsız, Tr gerçekliğinden uzak bir site değil. Burayı kullananların çok büyük bir kısmı belki hepsi Tr’de yaşıyor doğal olarak Tr siyasetini yansıtıyor.

    Yazdıkça yazıyorum o yüzden burada noktayı koymak istiyorum. Bir gün yüz yüze oturursak konuşuruz belki bir noktadan girince bu konularda Tr siyaseti, dünya siyaseti falan çok fazla konulara sıçrıyorum -doğal olarak bence- burada konuşmaya uygun da değil, Ahmet abinin de bu konunun konuşulmaya devam edilmesinden keyif aldğını sanmıyorum :D

    ismail vilehand

    @Frostauðn, bu başlıktaki uzun/alakasız yorumları okumamıştım ama şimdi denk gelip okudum ve bu sağ-sol muhabbetini yeni görüyorum.

    Site ahalisinin siyasi görüşüne karşı bir analiz yapmışsın, eyvallah bu gözlemine saygı duyuyorum. Ancak sana tek bir soru soracağım; sence Cumhuriyetçi ve Atatürkçü eksende olan, seküler vatanseverler sağcı mıdır yoksa solcu mu?

    deadhouse

    @ismail vilehand, Milliyetçilik sol bir fikir değil. Atatürkçülük, milliyetçiliği de içeren bir ideoloji.

    Sol tandanslı ancak aynı zamanda sağ eğilimli denebilir senin bahsettiğin kesim. Her an solcu da sağcı da olabilirsiniz.

    Ben bu eksende, sağ-sol ekseninde bakmadığım için benim için bir anlamı yok sağın solun.

    Benim için Atatürk yaptıklarıyla dünyaya gelmiş en büyük adam. Yok şurası milliyetçi, yok şurası sağcı, şurası solcu, bunlar sadece toplumlara zarar ettirir.

    Bu fikirlerle bir bakmışsın Cihangir solcusu, bir bakmışsın Soros solcusu, bir bakmışsın asfalta kendini yapıştırmışsın,
    bir bakmışsın faşist olmuşsun, Türk hariç herkese ölüm demişsin. Ucubeye döndürür bu saçmalıklar insanı.

    Fransız İhtilali’nden önce Milliyetçilik fikri yoktu. Dincilik ön plandaydı. Dinci faşistler vardı. Atatürk Türk Milliyetçiliğinin uygun olduğuna karar verdi 100 yıl evvel. Belki şu an yaşasaydı başka bir şey yapardı. Daha ilerici fikirler öne sürerdi belki.

    Sağ-sol fikirlerle, realite, modernite, mevcut düzen yorumlanamaz, açıklanamaz. Kitleleri birbirine vurdurmak, uyutmak için gayet süper şeyler ama.

    Sadece son 3 senede, dünya kaynaklarının çoğuna, neredeyse hepsine sahip elit kesim kat kat daha zengin olmuş, servetine servet katmış. Hiçbir şeyi olmayan büyük çoğunluk ise daha da fakirleşmiş. Gerçekler bunlar.

    Cafelerde, parti kulislerinde solculuk sağcılık oynayarak olmaz bu işler.

    Adamlar her şeyin sahibi ama solcu arkadaşlar örgütlenelim diyor. Ulan adam seni, havayı, okyanusları, şehirleri, dünyayı satın almış, her yer onların. Yarrağımı örgütlenirsin.

    Bence çok daha radikal fikirler lazım. Parti gençlik örgütlerinde örgütlenmeyle olmaz bu iş.

    Bu arada Sürpriz! Parti gençlik örgütlerinin de sahibi onlar. :)

    Frostauðn

    @ismail vilehand, Atatürkçüleri bir eksene koymak çok zor pek çok açıdan dindarı da var dinsizi de sol fikirlisi de sağ fikirlisi de. CHP üyesi olup aynı zamanda Devgençlide gördüm tam zıttı şekilde aşırı sağda olan da. Atatürk’ün gençliğinde kendi el yazısıyla Osmanlıca yazdığı “evvela sosyalist olmalı, maddeyi anlamalı.” sözünü paylaşan da var, “Komünizm görüldüğü yerde ezilmelidir” sözünü paylaşan Atatürkçüde ki aslında böyle bir sözü yok. Atatürk solcu muydu sağcı mıydı onu da bilmiyorum ve bence saçma bir tartışma oluyor yani kimseye faydası yok. Atatürk kesinlikle bir devrimciydi mesela tartışmasız bu ama her devrimcinin solcu olmasına gerek yok. Evet milliyetçiydi ama İttihatçılar gibi de değildi özellikle bir süre ittihat ve terakki partisi üyesiydi ama sonra ayrılıyor demek ki onlarla da aynı fikirde değildi. Atatürk bu ülkenin bir değeri ve özdeşleşmiş bir yapı taşı bunu ayırıp atamıyorsun bunu bir süre Akp yapmaya çalıştı sonra onlarda bıraktılar çünkü mümküm değil.

    Şu anki CHP’nin en azından Kılıçdaroğlu CHP’sinin solla bir ilişkisi yok bu parti tüm seçmenlerini temsil ediyormu bence etmiyor. Ben de son seçimde bana tamamen zıtta olsa gittim Kılıçdaroğluna bastım. Adam inadına seçim kaybettiriyor muhalefete sırf kendi adaylığı adına %1 oyu olmayan siyasal islamcılara chp listesinden 30 mv hediye etti. En son 70′lerdeki Ecevit CHP’si merkez soldu ve aslında sol olarak güzel -radikal sol yetersiz görse de- muhalefet yapıyordu. 80 darbesiyle doğal olarak CHP’nin içindeki merkez solda tahribata uğradı. DSP Ecevit’in partisi cumhur ittifakındaydı son seçimde o da Türkiye’nin siyasi ikliminin bir yansıması. En yakın arkadaşım inanılmaz Atatürkçüdür ama daha bu son seçim zamanında salak salak konuştuğu için muhabbeti kestiğim Atatürkçü arkadaşımda oldu. Mesela bu salak arkadaş aşırı cahildi ne zaman siyasi bir şey tartışılsa neredeyse bir akp’liden farkı kalmazdı ve aşırı milliyetçi pek çok saçmalığa inanırdı. O yüzden birisi Atatürkçü diyince direkt akp’liler gibi sınır çekmem ama söylemlerine dikkat ediyorum.

    Abi şöyle bir şey yazmıştın yakın bir zamanda -bu beni baya rahatsız etmişti- solculara akp müstehak dahası seçim yenilgisini de sola yazıyorsun. Biz solcular Bebekte, Kadıköyde barlardan çıkmıyoruz tuzumuz kuru falan öyle bir durum yok. Çok yanlış suçlamalarda bulunuyorsun öyle bir durumumuz yok yani senin o dediğin insanları ben de biliyorum evet partiden partiye koşuyorlar babadan zenginler bunlar ama bu kişilerin solla bir ilişkisi yok. Bizim neslimizde bir kesim ne kadar çok politikse bir kesimde tamamen apolitik. Kaç arkadaşım hem çalışıp hem okuyor hatta bazı arkadaşlar okulu bırakma noktasına geldi. Eylemlere katıldıkları için verilen azıcık kyk kredisi kesiliyor. Dahası seçimi kazandıracak oy potansiyeli solda yok bu bir gerçek. Çevreden çok duydum eski akp’li olup Akp’ye atmak istemeyenler ama asla chp’ye de basmam diyerek oy kullanmadılar ya da yine sıkıla sıkıla akp’ye bastılar ikinci turda. Sol kendi içinde bir alternatif üretebilse zaten ilk turda kendi adayını çıkarırdı ama yok yani. Solun hiç mi hatası yok tonla var bu partilerin çoğunu biliyorum takip ediyorum o yüzden hiçbir sol partiyle bir ilişkim yok.

    Daha geçenlerde kardeşim sordu mültecilerin gitmesini mi kalmasını mı istiyorsun diye bu zor bir soru hemen önceki günde atm’ye para yatırmaya gitmiştim önümde iki tane Suriyeli vardı ne yalan söyleyeyim rahatsızım ama bu dümdüz mülteci düşmanlığı yapmam için sebep değil. Koca bir Suriye iç savaşı politikalarının suçu bu sen şimdi bu insanları nasıl göndereceksin dahası o insanların da ciddi bir kısmı Türkiye’de kalmak istemiyor Avrupaya kaçmak istiyorlar. Ben de Avrupa’da yaşamak istiyorum daha lise okuyan kardeşim Türkiye’de üni bile okumak istemiyor. Yani bu insanların daha iyi bir hayat yaşama isteği bende de var onlarda da. Daha yakın bir zamanda AB birliği 700 milyar eurodan fazla mülteciler için para verdi Türkiye’ye ve muhtelemelen bu para mülteciler için bile kullanılmıyor. Akp bu para için Avrupayla anlaşıp ülkeyi kocaman bir mülteci kampına çevirdi. Dahası X gibi ekonomi batmış suç mültecilerin, eğitim sistemi batmış suç mültecilerin diyen bir partinin bunu çözemeyeceği ortada. Bu çözülebilecek bir sorun mu ondan bile emin değilim. Avrupalılar elle seçerek en düzgünlerini topladılar ve bunları kendi toplumlarına karıştırabilecek sayıda aldı Türkiye yol geçen hanına döndü. Mesele sadece AB’den gelen para değil hangi Akp’li söylemişti hatırlamıyorum sanırım Soyluydu Suriyeliler asgari ücretin altında sigortasız -resmen köle şartlarında- çalıştırıyorlar onlar çıkarırsanız Türkiye ekonomisi batar diye. Akp’nin en büyük oy kitlesi küçük-orta esnaf ve patron en çokda onların işine geliyor.

    SileJack

    @Rust in Peace., Bir şeyler yazmışsın ama ben adama Amerikalı çomar dediğin anda koptum. İnsan tanımadığı bilmediği biri hakkında bu kadar net kanıya nasıl varır hayret! Ha bu arada adam Avustralyalı.

    Rust in Peace.

    @SileJack, 1 kısa videodan gördüğü, tanımadığı insan için yanarak ölsün diyen biri nasıl o kadar net, radikal bir açıklama yapıyorsa ben de öyle net kanıya varıyorum.

    SileJack

    @Rust in Peace., 1 yaşındaki bir çocuğa “erkek misin, kadın mısın?” diye bir sorunun sorulmaması ve internette paylaşılmaması gerektiğini biliyorsundur herhalde. Belki CJ’in bunun yanlışlığını ifade etme biçimi yanlış ancak bu konuda haksız olduğu anlamına gelmiyor. Bazen o anın verdiği sinirle doğru kelimeleri seçemiyor insan. Ama bu da yıllarca emek verdiğin gruptan yeni albümünüzün çıktığı gün atılmana sebebiyet vermemeli diye düşünüyorum.

    Berca B.

    @Rust in Peace., ben haberde geçen videoyu izlemedim, öncesi/sonrası/ötesi var mı bilmiyorum ama şu kısım gerçekten kanını dondurmuyor mu:

    “bir kadın çocuğuna erkek mi kız mı olduğunu soruyordu ve çocuk da ‘her ikisi de’ cevabını veriyordu.”

    Ufacık bir çocuğu bu derece beynini yıkayıp bu cevabı verecek hale getirdiysen tabii ki gerçekten üzerine benzin döküp yakıp öldürmemelisin ama karşındaki zihniyetin korkunçluğunu belirtmek için çok sert bir yorumda bulunabilirsin. Burada cancel edilmesi gereken o manyak kadınken sırf dünya dinamikleri aşırı sikkolaştı diye -sanki bir de deathcore yapmıyorlarmış, Human Target’ın sözlerini başkası yazmış gibi- grubun bu olaya sert tepki veren CJ’in cancel etmesi akıl alacak şey değil.

    Bu konu biraz bile uzarsa “haklısın” diyip geçeceğim, asla akp, mülteci, sağcı/solcu tartışmak istemiyorum ama yukardaki gibi çok ortada olan bi saçmalığı da görmezden gelmek istemedim.

    Rust in Peace.

    @Berca B., Şu videodan çocuğun beyni yıkanmış mı anlayamazsın ki. Hiç mi çocuk olmadınız ya da görmediniz, ya da pikachu olduğunu sanıp pencereden atlayan çocuğun haberini okumadınız. Çocuklar böyle şeyler söyler, çok da ciddiye alınacak şeyler değil. Bu kadın çocuğun söylediğini ciddiye alıp kendine göre biçimlendiriyorsa o zaman hak veririm ama şu videodan çıkarabileceğin hiçbir şey yok. Video doğrudur yanlıştır orasına girmiyorum bence direkt çocuğunu paylaşman yanlış.

    İkiyüzlülük de beni sinirlendiriyor. Şu lgbti yok trans insanlardan öyle bir bahsediliyor ki dünyayı ele geçirecekler sanırsın. İndoktrineyle suçluyorlar bir de, tabi ki var ama dünya üzerinde dinle indoktrine edilen milyonlarca çocuk varken yanında sönük kalan bir problemin en büyük problemmiş gibi lanse edilmesi komik bir şey. Geçen gün mezarlıkta maksimum 10-11 yaşında çocuk, dayısı babası var herhalde yanında, tüm mezarların başında ölü gömülürken dua okuyorlar. Oynayıp koşacağı yaşta ölülerle uğraşıyor çocuğun hayatı bitmiş.

    Bu arada gurubun açıklamasından iki kesit paylaşacağım:

    “What transpired over the past month was not the cause of this action, but just another symptom of the drawn out breakdown in his character and judgement. The straw that broke the camel’s back if you will”

    “We were lobbed with threats to destroy TAIM from inside if we did not capitulate to various ideologies that he holds”

    Bunları demiş adamlar, kimseye de bir şey demek düşmez. Buradaki herkesin ingilizce bildiğini varsayıyorum. Orada kocaman harflerle yazmışlar bardağı taşıran son damla olduiunu. Demek ki uğraşmak istememiş adamlar artık

    Berca B.

    @Rust in Peace., bir çocuğun “ben Pikachu’yum, ben Çılgın Korsan Jack’im” diye dolaşmasıyla normalde bir çocuktan beklenmeyecek bir cümle olan “ben her iki cinsiyetim” demesi arasında bir fark var. İkincisi, kadının bu videoyu paylaşmasıyla da tasdikleneceği üzere bariz bir biçimde kadının yönlendirmesiyle ağızdan çıkabilecek bir şey. Bu konuyu LGBT üzerinden değerlendirmiyorum, başka bir konuda da ağzından -yönlendirme üzerine- aynı absürt saçmalıkta bir şey çıksaydı yine “bu çocuk tehlikeli ellerde” derdim. Şu an ağızdan çıkan cümle LGBT ile ilişkili olduğu için insanlar bu konu üzerinden tepki veriyor, dediğin gibi dinle ilgili bir beyin yıkama olsaydı yine herkes aynı tepkiyi verirdi diye düşünüyorum.

    Grup CJ ile zaten çok büyük problemler yaşıyorsa adamı albüm çıktıktan sonra bu kadar sikko bir sebepten gruptan şutlamak yerine çok daha önce gruptan kovarlardı, bu tamamen “aman bu olayda bizim başımız yanmasın” diye önlem almışlar izlenimi verdi bana. Bunu da özünde önüne her sunulanı kabul etmemek ve başkaldırı olan bu müziği yapan adamlara hiç yakıştıramadım.

  13. Yiğit says:

    O bu değil de kendi çocuğunu sürekli videoya alıp paylaşanlara fena uyuz oluyorum. Belli bir yaşa gelene kadar çocukların sosyal medyada bir personaları olmamalı. Bu tarz bir videoyu çeken ebeveynin amacı da nedir anlayabilmiş değilim. LGBT topluluğu çok sığ bir hal almaya başladı bence. Bu kadına laf edilmesine tepki göstermem ben şahsen. Ancak elemanın söyledikleri ağır kaçmış, onu es geçmiyorum.

    Artık her bu tarz haberde aynı muhabbetler dönmesi de baygınlık veriyor. Bu mevzular insanlık haklarından çıkalı çok oldu. Artık neredeyse kimse gerçekten zorbalığa maruz kalan transları, gayleri konuşmaz ve savunmaz oldu gibi geliyor bana. Millet karşıdakine laf atma derdinde sadece. ”Sen homofobiksin”, ”Sen küreselcilerin maşasısın”. Kimsenin kendine ait bir fikri kalmadı sanki. Herkes zıt kutuplardaki sığ ve uç fikirleri bağırıp bağırıp duruyor.

    Şunu da belirtmeden geçmeyeyim: woke culture yüzünden olay neredeyse sadece ”sikiş”e indirgenmiş olsa da çoğu insan çocukken de hangi cinsten hoşlandığının farkında oluyor. Bu tarz basit gerçeklerin es geçilmesine de anlam veremiyorum. Ben 10 yaşımdayken de kızlardan hoşlandığımın az buçuk farkındaydım. Keza trans arkadaşım da küçükken büyüyünce pipisinin çıkacağını falan düşünüyormuş. Ebeveynlerin çocuklarına bu yönden baskıcı olmamaları gerekmesini geçtim, bizdeki ebeveynler çocuklarının özentilik veya lgbt propagandası yüzünden gay olduklarını sanıyorlar. Oysa kendi çocuğunun hiçbir zaman karşı cinse ilgi duymamış olabileceği gerçeğini tamamen es geçiyor.

    Ha bizdeki ebeveynler böyle, gavurun ebeveyni de çocuğunu özentice videoya alıp paylaşıyor işte.

    Grubu da dinlemeye devam ederim. Beni müzikleri ilgilendirir, gerisi magazin. Sırf cancellıyorlar diye mis gibi müzikten kendimi mahrum bırakacak halim yok.

    Cryosleep

    @Yiğit, altına imzamı atarım. İşin bokunun çıkması bir yana bazı gerçekleri de kabul etmemiz gerek. Yine de cancellamak, atıp tutmak çözüm falan değilmiş. ”Cancellanan” bir sürü insan oldu sosyal medyada, hepsi reelde aynı devam ediyor. Sosyal medya kocaman bir ilüzyon.

    Cryosleep

    @Cryosleep, -miş dedim çünkü bunu zamanında ben de yaptım. Artık umrumda bile değil açıkçası. Herkes ne bok yerse yesin.

    Yiğit

    @Cryosleep, bence de. Cancel culture zaten çok toksik bir hal aldı. Zaten genel olarak linç kültürü aşırı toksik ve çok çekindiğim bir durum. Neyin ne olduğunu bilmeden gördüğümüz tek bir cümleden veya duyduğumuz 10 saniyelik bir şeyden hemen linç yaratıyoruz.

    Kimseye bir zararı olmadığı sürece herkesi kendi haline bırakmak en iyisi.

    Frostauðn

    @Yiğit, Belli bir yaşa kadar çocukların sosyal medya personası olmamalı kesinlikle bu konuda tonla yapılmış araştırma var. Çocuğunu sosyal medyada paylaşan bunu para kazanma aracı olarak gören insanlar ciddi hasta. Bu kadar leş bir ortam olan sosyal medyada çocuğun ne işi var o çocuğun göreceği tacizin, zorbalığın sorumlusu o anne ve babadır.

    Sosyal medyada insanlar tamamen kutuplaştı tartışılan konu ne o çocuğun cinsel kimliği ne o çocuğun taciz edilmesinin önlenmesi falan değil bunlar bahane. Trans bireylerin ya da homo bireylerin hakkı ya da yaşadığı ayrımcılıkta savunulmuyor, konuşulmuyor artık maalesef konu oradan tamamen çıktı. Bir kesim sen fobiksin diyor diğeri de başka başka şeyleri saçmalayıp duruyor. Dahası alakasız biri çıkıp transların yaşadıkları ayrımcılıklardan bahsetse onu pedofili olmakla suçluyor diğer kesim. Halbuki o kişinin woke kültürüyle belki alakası bile yok. Belki o insanlardan bile daha rahatsız o kesimden çünkü onlar yüzünden kendisi daha çok ayrımcılığa uğruyor. Bu tartışmanın ortasında zarar gören belki de tek insan o ama bunu gören yok.

  14. eatthegun says:

    Salak salak işler bunlar. Metal ve bu kadar sert bi müzik yapan ve tavır koyan bi grubun böyle muhabbetlere karışması rezillik ki zaten metal müzikte böyle şeyler olması ayrı rezillik. Irkçının katilin kundakçının alışıldık görüldüğü mizahının yapıldığı bi müzik tarzında. Deri ceket giyip şarap içerken şeytandan etkilendik diye kasılan gay oğlu gay Gaahl’ı bunlara tercih ederim. O daha samimi daha gerçek daha metal. Transfobikmiş ekstrem sağcı video paylaşmış diye atılmış falan ne amk bunlar yakında grupların sözlerini temalarını da offensive bulmaya başlarlar. Rezil rüsva işler. Sirke çevirdiler iyice her şeyi.

    deadhouse

    @eatthegun, Kesinlikle öyle. Yakında şöyle bir haber gelebilir. X kişi karısına bağırdığı için gruptan kovuldu. Karısına bağıran kişiyi asla tasvip etmiyoruz. İvedilikle kovduk diyecekler. Amk sanki kendileri süper adam.

    Ulan Orospunun Evlatları siz önce Epstein’in pedofili adasına binlerce kez seyahat eden Hollywood piçlerini örtbas edenler hakkında kelam edin ananızı siktiğimin piçleri. Onlara ses yok. Adam bir yorum yazıyor diye gruptan kovuluyor. Yalnız McMahon’a da acımıyorum ben. Böyle sikik tiplerle ne işi var ki. Bir de deathcore yapıyorlar. Gidin Bieber’la filan feat atın siz kim Deathcore kim amk.

    Rust in Peace.

    @deadhouse, tabi abi Epstein pedofili zinciri kurmuş o yüzden bana ne amk her gün yüzyüze geldiğim adam sikko sikko konuşuyor adamın tasını attırıyorsa

    Ya da komşum karısına şiddet uyguluyor bana ne amk epstein pedofili zinciri kurmuş o yüzden şükretsin daha beterleri var.

    eatthegun

    @Rust in Peace., Adam trans bi bireye fiziksel bi saldırıda veya zorbalıkta mı bulunmuş. Senin verdiğin örnekle sadece bir şeyi düşünmek ve ifade etmek bir mi hocam.

    Rust in Peace.

    @eatthegun, çok gereksiz yerlere takılıyorsunuz. İstediğim kadar açarım örnekleri o sorun değil. Olay adamın gayet geçerli, önemli sorunları daha büyük sorunlar olduğunu söyleyerek önemsizleştirmesi. Aynısını akp yapmıyor mu? O kadar komik ki. Sabah akşam Epstein konuşmalıyız, etrafımızda ırkçılık, ayrımcılık yapan olursa da ses çıkarmayalım çünkü Epstein konuşmamız lazım önce.

    Ben adam “fikrini” ifade etti diye bir ceza alsın demedim bu arada, tepki almasına gayet normal dedim. Bu anlaşılmıştır umarım. Ağzından çıkan her şeyden sorumlusun.

    eatthegun

    @deadhouse, Mustaine’in satanik söylemleri olan gruplarla birlikte sahne almama gerizekalılığı gibi bir şey bu ya harbiden.

  15. ismail vilehand says:

    Join Me in Wokemageddon. Yazık ettiler gruba. Dile getirilmeyen devasa bir şerefsizlik daha var, Avrupa turnesi biletleri sold out olana kadar hiç bir açıklama yapmadan beklediler. Biletler satıldıktan ve albüm çıktıktan sonra olanları söylemek en hafif tabirle namussuzluk ve şerefsizlik. Dolandırdılar insanları. Bir çok kişi biletini iade etmek istiyor şu an.

  16. Boba Fett says:

    Metal müzik zaten biraz seksist ve faşist bir müzik türü, dinfobik, ataerkil de bir müzik çünkü çok az kadın var, yasaklansa keşke çünkü ben hoşlanmıyorum.

    deadhouse

    @Boba Fett, Siyasal İslamcılar ve Sjw’ler çoğu konuda aynı zaten. İki kategorinin de ağababası aynı olduğundandır. Sahipleri yaşamayı yasaklamaya çalışıyor çünkü. Gezegenin anasını ağlatan onlar ama ben 2 parça pirzola yedim ve araba sürdüm diye vergi ödemem, bunları kısmam, böcek yeyip giysi almamam lazım. Jetlerle malikanelerinde yaşayıp bizi suçlu duruma sokmaya çalışıyorlar. Beyinsizlik parayla değil. Ahmak olmaya meyilliysen sonsuza kadar limit var.

  17. rorschach says:

    insanların yakılarak öldürülmesini savunmak nefret suçu değil sjw’ler iyice abarttı olayı – least toxic metal kitlesi

  18. TAAKE says:

    black metalin neden en iyisi olduğunun resmidir bu olay
    çünkü black metal bu tür insani zayıflık ve acizlik zirvesi fikir ve zihniyetleri ve onların peşinde koşan iki yüzlü lağım farelerini kara postalı altında ezer,marduk gibi gruplar hümanizm saçmalığına panzer gürültüsü ve ölüm marşlarıyla karşılık verdiği için bu gün dışlanıyor,varg vikernesin dediği gibi bunlar aciz sıçanlardır,ormanlarını lazerli İHA larla yakan küresel güçlere karşı kuyruğunu karnı altına kıstırıp pusan ve yangına karşı bütün dünya ya rezil olan,develeri su içiyor diye öldüren bir ülkede yaşayıp çük ,göt muhabbeti yapacak kadar aciz,avam ve riyakar insanların oluşturduğu boktan bir grup
    black metal ve death metal dışındaki metal müzikleri aşağı görsem de yıllardır dinlediğim metal müziğin de bu sikik duyarcı-hümanist-woke-sjw sıçmıklarıyla uğraşması tahammül edilemez bir hale geldi
    son kalemiz black metal death metalin kafasını koparttığı aciz insan oğu ve riyakar değer ve düşüncelerinin cesedine gururla tecavüz etmeye devam edecektir.

    Melkor

    @TAAKE, Kimsede dememiş ulan o kadar panzer gürültülü, ölüm marşlı, korkusuz, gözüpeksiniz.. sizin deyişinizle iki tane götü boklu, çelimsiz ibnelerle mücadele edemiyosunuz aq. Gelip konserinizi iptal ediyolar. Neden çünkü arkalarında matrix var dimi, oyun büyük gelip alıyolar ahahah.

  19. Aaron says:

    Su metal camiasindaki sansasyonellik, kepazelik ve skandallar baska hicbir yerde yok artik. Eskiden metal muzigin belli bir sosyoekonomik seviyenin uzerine hitap ettigini ve hatta bu duzeydeki insanlarin bu muzigi icra ettigine inaniyordum. Son yillarda okudugum haberler ile birlikte (cunku bu ilk degil son da olmayacak) bu insanlara olan inancimi yitirme noktasina gelip ici bos tiplerin, asi karsiti denyolarin, duz dunyaci embesillerin, pedofililerin, aile ici siddet uygulayanlarin, alkoliklerin, uyusturucu bagimlilarinin urettigi muzik olarak gormeye basladim.

    eatthegun

    @Aaron, Hocam ortaya koyulan müziği sanatçıdan ayırmak lazım. Bir de bu müziği icra eden bir dünya dolusu insanın hepsini böyle örnekler üzerinden yaftalamak yanlış. Zaten bu içgüdüsel bir şey, en pislik insana da hitap edebilir en naif olanına da. Bence hiçbi zaman belli bi sosyoekonomik seviyenin üzerine de hitap etmedi tam olarak. Bizim ülkede falan böyle bi durum vardı sanki ama şu an baktığımda tam olarak öyle diyemiyorum, ki zaten metalin en basitinden en büyük isimlerinin hepsi fakir fukara sıfırdan gelme kendi geleceğini inşa etmiş elemanlar. Ha belli bir akıl ve kültür seviyesinin üzerine hitap ediyor dersen ona katılabilirim. Bir de bu kadar uç bi müziğin icracılarının arasından üç beş böyle uç örneklerin çıkmasına çok da şaşırmamak gerek.

    deadhouse

    @eatthegun, Abim sosyoekonomik denilen safsatayı dikkate alma derim. Günümüzde okumuş cahiller, doğal cahillerden çok daha fazla. Parasite filmi aslında çok iyi örnekti buna. Sefil kardeşlerin kendilerini ne kadar geliştirdiğini gördün. Günümüz konjonktürü eskimiş kavramlarla açıklanamaz. Ben hayatımda görmediğim kadar okumuş cahil gördüm son zamanlarda ve çoğu da sosyoekonomik olarak belli bir seviyenin üstünde insanlardı.

    Frostauðn

    @Aaron, Bu kafada çok insan var metal müzikte. Şu daha komik bu kişiler ve bu grupların fanları sanıyor ki tüm dünya yanılıyor bir kendileri haklı, bir kendileri doğru yoldalar hepimiz yanılıyoruz, kandırılıyoruz ve uyuyoruz bir onlar uyanık. Şu haberin altına yazılan yorumlara baksana nefret saçmak medeniyet sayılır hale gelmiş ahkam kesiyorlar. Onlara göre biz metal dinleyicisi de sayılmıyoruz metal dinleyicisi olmak için onlarla aynı kafada olmamız gerekiyor.

    Zaten bir insan onca insanın yanıldığını düşünüp kendisini doğru yolda sanıyorsa kendisine dair en ufak şüphesi yoksa o insan uyuyordur. Bilim ilerledi teknoloji ilerledi ama ne olduysa çağlardan beri toplumlara aşılanmaya çalışılan şüphecilik şimdi komple reddediliyor. Düz dünyacı, komplo teorisyeni, aşı karşıtı ve daha uzatılabilecek örneklerle benzer kafada arkadaşlar o insanlarda kendilerini haklı sanıyorlar ortak yönleri çok fazla. Covid-19 zamanında kaç insana bir mühendis olarak telefonlarında çıkan o bluetooth bağlantılarının aşıyla bir ilgisi olmadığını anlattım dahası bluetooth’un inanılmaz yavaş inanılmaz unstabil bir bağlantı olduğunu anlatmakla uğraştım baktım olmuyor bıraktım kendi hallerine. Bu arkadaşları da kendi hallerine bırakmak lazım.

    deadhouse

    @Frostauðn, Yanılıyorsun. Senin gördüğün tiplerin tipolojisini bilemem, kimdirler, ne insanlardır bilemem. Bu süreçte şüphecilik dediğin olayda bahsettiğin ve savunduğun insanlar hiçbir şüphecilik sergilemesi. Bok yiyin deselerdi gidip bok yiyecek insanlardı. Sorgulamayan, araştırmayan, hakim düzene köle olmuş insanlardı. Dini inancın var mı bilmiyorum bu tiplerin dogmatik tiplerden zerre farkı yok.

    Tam aksine sorgulayan, araştıran insanları linçlediler, yaşam hakkı tanımadılar. Sen Kanada’da Avustralya’da neler olduğundan da bihabersindir şimdi. Diktatörlüğn alası sergilendi insanlara karşı.

    Şimdi tek tek ötüyorlar. Özür diliyorlar. Siz haklıydınız diyorlar. İt gibi pişmanlar. Haberin var mı bilmiyorum.

    Frostauðn

    @deadhouse, Kız arkadaşım Danimarkalı, salgın döneminde Danimarka’da tüm inekleri telef etmişler bilim adamları buna karşı çıkmasına rağmen. Danimarka’da sosyal demokratlar iktidar kızıllar demişti kısaca o bana anlatırken. Daha sonra mavi partinin -muhtemelen liberal parti- lideri dava açmış falan sonra iktidar partisi bu adama rüşvet teklif ediyor -para ve bakanlık teklif etmişler- davayı kazanmasına rağmen davadan çekiliyor. Sonra insanlar bu mavi partinin liderinin evine yumurta falan atıp protesto ediyorlar.

    Bunu niye anlattım çünkü o dönemde dünyanın en ileri demokrasisi diye adlandırılan ülkelerde bile acayip işler oldu. Hindistan’da insanların evlerine zorla girilip aşı yapıldığını da biliyorum toplumsal virüse karşı bağışıklılık için yapıldı. Abd’de bazı basketbolcular bazı eyaletlerdeki maça çıkamadılar (mesela Kyrie Irving kendisi aşırı mal bir eleman dünya düzde demiştir kendisi). İktidarlar beni ilgilendirmiyor açıkçası ne yaptıkları ben bilim adamlarını dinliyorum onlar yalan söylemiyor mu tabi ki söylüyor ama bir okuduğuma inanıp aşı olmadım sonuç olarak araştırdım.

    Yalan haber aşırı hızlı yayılıyor internette saçma sapan aşı yalanları falan hatta bu ülkede aşı karşıtı miting bile yapıldı. Kısaca anlatmak istediğim şuydu aslında insanlar mal bu iki çift taraflı olarak devam ediyor. Batılı çok gelişmiş demokrasiler mesela insanların mesajlarını okuyabilmek her an gözetlemek istiyorlar bununla alakalı yasa geçirmeye çalışıyorlar AB parlementosunda. Gerekçeleri de şu pedofili ile mücadele ama bu sadece bahane. Dahası muhtemelen çoğumuzun kullandığı uBlock Origin reklam engelleyici tarayıcı uzantısını kullananları daha yakın bir zamanda potansiyel terorist olarak nitelendirdi Fransa hükümeti. Bu uzantı internet üzerinde hareketlerinin izlenmesini engelleyen çok güzel özelliklere sahip sürekli kontrol etmek, izlemek istiyorlar bizi. İnternet üzerindeki mahremiyet için mücadele eden pek çok kişi buna karşı çıkıyorlar tabi ki bu insanlar terörist mi ya da pedofili mi oluyorlar?

    Beni iktidarlar açıkçası alakadar etmiyor. Sadece bir haber ne kadar yalansa o kadar hızlı yayılıyor bu bir gerçek bunun üzerine akademik çalışmalar bile var. Ben burada site ahalisi hakkında yakınma içeriyordu bu pandemi süreci ise sadece küçük bir örnekti. Sitede bazı arkadaşlar her konuda kendinden çok emin konuşuyor bu cesaret nereden geliyor bilmiyorum(!)

    Mesela ekoloji ile alakalı büyük kurumları çevreye en büyük zararı veren coca cola gibi şirketler fonluyor bunu biliyorum ama bu beni çevreci olmaktan alıkoymuyor. Birilerinin yanlışı beni gerçekten iklim değişikliğinin varlığından ya da ekolojik bir tutum sergilememiz gerçeğinden alıkoymuyor. Şirketler bunu sahte bir kamuoyu maskesi için kullanıyorlar. Bu Canoir’in sana attığı yazılarda da benzer konulara değiniyor aslında Zizek bu politikayı ve bu kişilerin dışlanması gerektiğini yazmış mesela bunlar gerçekten uzaklaştırıp asıl sorun yerine saçma sapan şeylerle uğraşmamıza sebep oluyor. Bireysel israfa odaklandırıyorlar ama asıl problem şirketlerin doğaya verdiği zararlar ve bu çözülmeden hiçbir şey değişmeyecek bu gerçeği saklamaya çalışıyorlar. Woke tayfanın olması benim için eşcinsellerin ya da trans bireylerin haklarını savunmam önünde bir engel değil bu insanların gördüğü ayrımcılığı dile getirmemek için. Bir taraf değilim hiçbir parti beni bağlamıyor hiçbir ülkede beni bağlamıyor woke tayfası ya da cancel kültürü de beni ilgilendirmiyor. En başında Ahmet abiye yazmıştım bu konuda tartışma o kadar saçmalaştı ki haklı taraf yok dahası onların karşısında duracağım derken insanlar saçma sapan bloklara savruluyorlar farkında değiller. Sitede yazılan yorumlar hakkında eleştirimde buradan geliyordu.

    Çok uzun oldu valla konuda çok saçma yerlere vardı örnek vermesem kendimi tam olarak ifade edemezdim diye düşünüyorum o yüzden bu örnekleri vermek istedim. Dediğin Avustralya, Kanada ya da diğer ülkelerde olanları da bilmiyorum ama buraya yazarsan araştırıp okurum.

    deadhouse

    @Frostauðn, Zizek Natocu pezeveng. Konfor alanı zarar görür korkusuyla Nato kazanmalı diye şeyler söylüyordu. Agamben’i okuyabilirsin karşıt görüş olarak. Ona çemkiriyordu.

    Bilim insanlarına kimsenin güveni kalmadı. Şirketlerle evliliğe giren satılık, elit güçlerin politikacılığını yapan medya maymunlarına bilim insanları (!) da katıldı. Onlar da maymunlaştı.

    Para, statü her şeydir. Onurlu gazeteci veya onurlu bilim insanı tarihe karıştı. Herkesin bir fiyatı var. Çok çok az namuslu, şerefli insan var. Onlar da zengin piçlerinin köpekliğini yapan siyasilerin, fonlanmış stkların, sözde dünya için çalışan vakıfların (isimleri lazım de değil) ve tektip medyanın lincine uğruyor.

    3 senedir on binlerce haber, makale okudum. Gerçeğin üzerini örtbas edenler tüm güce hükmediyor.

    Tek istedikleri mutlak kontrol ve mutlak sömürü.

    Geri kalan her şey palavra.

    Açıkçası sevdiğim bir PA sakinisin. Uzatmak istemiyorum. Amacım tartışmak değil. Sağlıcakla kal.

    Frostauðn

    @deadhouse, Zizekçi falan değilim sadece orada paylaşılan yazılara değinmek istedim. Sen de benim sevdiğim bir PA sakinisin amacım tartışmak değil bunu yazarken de seni hedef alarak yazmamıştım. Sadece demek istediğim şuydu burada bazı kişiler çok büyük ve çok ağır konuşuyor hatta çoğu zaman saçmalıyorlar da ama yazdıklarını görünce de kaale alıp cevap veresim gelmiyor burada ona sitem etmiş gibi oldum. Gerçekten hiçbir şey bilmeden yazılan o kadar çok yazı var ki dediğim sebepten anlatasım kendimi yorasım gelmiyor. Sitenin çoğunluğuna bakınca tek sesli bir hale geldiğini düşünüyorum ve bu bir site için -bence insanların bir topluluk oluşturduğu hiçbir mecra için- iyi bir şey değil benzer sebepler ile ekşi sözlük yazar hesabımı silmiştim kaç yıl önce. İlk bir süre orada mücadele vermeye çalışınca başıma gelmeyen kalmadı buradaki site sakinlerine de güvenemiyorum tanımıyorum kimseyi yazıp uğraşmak istemiyorum az başım ağrımadı bu sebeplerden.

    deadhouse

    @Frostauðn, Katılıyorum kesinlikle. Herkesin görüşüne saygı duyuyorum. Hakaret küfür olmadıkça sorun yok. Dikkat edersen genelde yazdıklarımdan ötürü yorum yazılan kişi ben oluyorum veya dolaylı şekilde isim verilmeden cevap yazılıyor. Benim sıkıntım bunu defalarca dile getirdim, canlı yayında siyaset arenasındaymışcasına sert yorumlar yazıyorum. Elimde değil, böyle bir insanım, bazı şeyler değişmiyor. Eğer benim ağır, sert yorumlarımdan rahatsız olduysan kusura bakma. Kimseye kişisel bir garezim yok, olamaz da. Aslında eskisine nazaran iyi sayılırım. Her topa girmiyorum. Her yoruma cevap yazmıyorum. Böyle böyle bir bakacaksınız pamuk gibi, sitenin en uysal insanı olmuşum hahaha

    Boş ver hocam kim ne yazarsa yazsın. Burada kimse kimseye baskı yapmıyor. TAAKE veya ben yazdığımız şeyler için kimseye mobbing, bullying yapmıyoruz. Bana burada kahvehane dayısı da dendi. Aslında zorbalık yapılan ben oldum yer yer olsun bir iki laf için kalp kırmaya gerek yok. Niyet okuma diye bir şey var, bilirsin. Askerde bir komutanımız vardı bana kafanı sikeyim demişti gülmüştüm. Zerre art niyet barındırmayan bir adamdı. Hiçbir zaman da kötü hatırlamayacağım onu. Ancak biri vardı ki bana selam dediği zaman bile delirirdim. O kadar kötü niyetliydi ki selam deyişi bile kötü niyet kokuyordu. Niyet önemli. Misal ben senin niyetinin kötü olmadığını biliyorum. Önemli olan bu.

    Frostauðn

    @deadhouse, Ben şöyle cesaret aldım baktım başkaları da burada yazılan bazı yorumlardan rahatsız ben de yazdım bu haberin altına yazılanları hedef alarak değil. Bunu bir süredir gözlemliyordum, düşünüyordum. Bu ekoloji meselesine seninle konuştuğumuz için ve üstte de konuşmuştunuz o yüzden örnek olarak verdim. TAAKE’nin yazdıklarını bunu yazdıktan sonra görmüştüm yani zaten onu hedef almamıştım kendisini tanımıyorum muhtemelen senin benim gibi buraya yazmaktan girmekten hoşlanan bir metalci arkadaş.

    Şu haberin altına yazılanlara bak diye girişim yanlış olmuş aslında sadece bu haber altında konuşulanlardan rahatsız değildim. Bu haber altında o kadar konuştuk ki konu nerelere uzanmadı ki? Kısaca site hakkında eleştirilerimi de yazmış oldum ama dediğim gibi kimseyle problemim yok o yüzden kimseye doğrudan cevap vermedim, kimsenin de arkasından konuşmak gibi bir amacım yoktu.

    TAAKE

    @Frostauðn, “TAAKE’nin yazdıklarını bunu yazdıktan sonra görmüştüm yani zaten onu hedef almamıştım kendisini tanımıyorum muhtemelen senin benim gibi buraya yazmaktan girmekten hoşlanan bir metalci arkadaş.”

    Olgun ve bilge tavrınız için teşekkürler,internet ortamındaki tartışmalardaki olması gereken tavır bu,benim sitedeki yazdıklaımdan sadece black metal seven ve felsefesini benimsemiş nefret ve ızdırap dolu bir black metalci etiketi dışında bir şey çıkmazken 50 türlü itham ve etiketleme ile karşılaşıyoruz,çünkü sivil hayatta tanımadığın birini tam olarak anonim bir internet mecrasında yaftalamak çok saçma ve bu günün post-truth saçmalığının davar gibi güdülen toplumlarının kronik rahatsızlığı,ben mesala deadhouse ın tüm yazdıklarına katılıp dikkatle takip etsem de normal hayatta karşılaşşsam büyük olasılıkla samimi sohbette çok uzak yerlerde oluruz,çünkü sol benim için-köylü çocuğu olmama rağmen-insanlığın asla haketmediği umutsuz ve nafile bir çaba,bir iyiniyetlilik,mertlik enayiliği affedersin,hele türkiye gibi biatçı ve mazoşist bir ülkede.Fakat kendisi o kadar aklın yolu bir yazılar yazıyor ki benim gibi dinazor,deyim yerindeyse insanlığın yokolmasını üstünde zırhı ile bekleyen ve 90 lara sıkışmış gibi bir taş kafa black metalciye bile adam doğru söylüyor dedirtebiliyor

    Ahmet Saraçoğlu

    @TAAKE, burada bir hata var.

    “TAAKE’nin yazdıklarını bunu yazdıktan sonra görmüştüm yani zaten onu hedef almamıştım kendisini tanımıyorum muhtemelen senin benim gibi buraya yazmaktan girmekten hoşlanan bir metalci arkadaş.”

    “Kimin yazdıklarını” diyecektin?

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, alıntı yapmış

    Ahmet Saraçoğlu

    @Yiğit, ha ok sağ ol. Tırnak olmayınca ve yukarıdaki yorumu görmeyince direkt kendisi söylüyor gibi algıladım.

    Tırnak koyayım, başkasının kafası karışmasın.

    Frostauðn

    @TAAKE, O ithamdan çok başım yandı ya da ister istemez sosyal mecralarda yazarken sansür uyguluyorum kendi yazdıklarıma ya da susuyorum direkt olarak. Burada özellikle yazılanlara katılmıyorsam susmayı tercih ediyorum ya da hedef göstermek istemiyorum bazen yazılanlar rahatsız da etmiyor değil. Burada tepki gösterdiğimde o yazılardandı aslında ve belki de biraz dolmuşluğun (sadece buradaki muhabbetler değil genel) dışa vurumuydu. Aslında Türkiye gibi geç gelişmiş bir ülkede çoğumuzun en kötü dedesi falan köylü tarımla, hayvancılıkla geçinen insanlardı bu asla bir eksik ya da kayıp değil bence hele de ortalık eğitimli cahillerle doluyken. Belli ki farklı dünya görüşlerimiz var o konuda yazdıklarına katılırım katılmam bu da çok normal bir durum. Sosyal medyayı bırakmamın uzaklaşmamın sebebi tam olarak o bahsettiğiniz durum rahatsız olduğum bir durumu kendim sergilemem de dorğu olmaz arada sertte yazmış olabilirim kusura bakmayın. Yazdıkların için teşekkür ederim bu arada.

    ismail vilehand

    @Aaron, Rock ve metal ; şiddete meyilli, alkol, uyuşturucu ve sekse düşkün insanların müziğidir. Ta en geriye gidip; Elvis Presley, Johnny Cash, Chuck Berry, Jerry Lee Lewis nasıl adamlardı bir araştır önce. Bir insanın dinlediği müzikten efendilik beklemesi kadar saçma bişey olamaz.

    deadhouse

    @ismail vilehand, +1

    ismail vilehand sen bu sitede olmasan gerçekten kötü olurdu. Yerin dolmaz.

    TAAKE

    @ismail vilehand, senin şu doğallığına ve kimseyi siklemez ben kendimi bilirim tarzına hastayım,iyi ki varsın

    lammoth

    @Aaron, Bizim ülkede sosyo-ekonomik açıdan daha orta-üst kuşaktan insanların bu müziğe yöneldiğini düşünürdüm eskiden. Son 10 seneyi falan çok iyi takip edemedim. Ancak Türkiye’de gittiğim her metal konserinde ve her festivalde istisnasız olarak 3-5 dakika muhabbet edip aşırı iyi anlaştığım ve hatta sonrasında görüşmek istediğim insanlar oldu. Tabii tam tersi de olmuştur ama bunlar bir elin parmaklarını geçmez. Öte yandan Amerika’da durumlar senin de dediğin gibi biraz farklı sanırım. Yine de sınıf açısından bakacak olursak ben çok elit, burnu havada insanların bu müziği dinlemesi ve icra etmesi yerine daha ziyade işçi sınıfından gelen insanlarla dolu bir camiayı her zaman için tercih ederim. Ama deadhouse’un da söylediği gibi son dönemde insan bozuldu. Bence hala sınıf ve sınıfsal çelişki kavramı kullanışlı şekilde geçerliliğini işletiyor ama ne yazık ki her sınıftan insanın bayağılaşması, yozlaşması ve yabancılaşması da benzer şekilde etki ediyor.
    Bu duyar kasma işi de apayrı zaten. Fikir özgürlüğü diye yırtınıp bu kadar faşistleşilen bir dönem daha önce yaşanmamıştır. Duyar kasma kültürü bence günde 20 saat Youtube tüketen malların beyni erirken hümanizm ve elitizmi de elden bırakmadıklarını göstermek adına sahiplenmiş gibi rol yaptıkları bir zırvalık. Asıl bu kadar insanın bu yaşam biçiminde ortaklaşa şekilde buluşup el ele vermesi korkunç. Kafalarını telefonlarından kaldırmasalar herkes için çok daha iyi olur.

    Cerca C.

    @Aaron, psikopat insan müziği

    TAAKE

    @Aaron, herkes tarafından bilinen ama çağımızın ayağa düşmüş hümanizmi ve yavşak duyarcılığı yüzünden berkecan ve melisasuların ortamında dile getirelemeyen gerçeği,bu müziği yıllarca dinleyen insan anlar ki bu metal müzik müzik dünyasının korku film kategorisi,çın çın sokağı,karşıtı,zıttı ve karanlık tarafıdır,hele hele black metal metal türünün en dibi,en zifirisidir,ama karanlık ve çirkinlik içindeki dikenli estetiği bulan ve aciz bedenini bu sanatla doyuran insan black metalci olarak büyük bir duygusal şehvet ve haz duyar,çünkü bizim eğitim ve toplumsal bilinç ile ehlileştirdiğimiz asli doğamız budur,öze dönüşün,zincirlerden boşanmışlığın verdiği kirli ve muhteşem haz

    TAAKE

    @Aaron, ek olarak şahsi görüşüm metal müziğin bu insan özüne (bana göre kötü ve aciz )dönüşünün getirdiği coşku ve haz ilkel ve günümüz normlarına aykırı bulunsa da (onu da 3-5 götveren belirliyor) olum bak manyak olursun bırak bu işleri öngürüsünün tersine insanda büyük bir ilerleme ve bilgelik sağlıyor,çünkü kendini tanı der sokrates,kendini tanıyan insan herkesten bir kaç adım öndedir,velhasılkelam metal müzik dinleyenler üst insan ve elitlerdir desek yanlış söylememiş oluruz

  20. deadhouse says:

    Gören zannedecek ki 7/24 çiçek böcek seviyorsunuz. Aaaa bir insan nasıl başka bir insanın yakılarak öldürülmesini ister. Aaaa şok olduk inanılmaz bir şey. Tarihte görülmemiş şey.

    Şunu anladım ki metal müzik kitlesiyle hiçbir ortak noktam yok. Pop dinleyicileri daha hakiki insanlar.

    Bilgisiz, cahil, hiçbir şeyi araştırmayan, sorgulamayan, aklını kiraya vermiş, önüne konulan her boku yiyen kitle metal müzik kitlesinin çoğunluğunu oluşturuyor.

    Bu tipler asfalta kendini yapıştıran, sanat eserlerine boya fırlatan beyinsiz, fonlu çevre aktivistlerine benziyor.

    Akılları kiralık olduğu için ne söylersen onu yaparlar.

  21. Melkor says:

    Kovmadan önce götünden sikmemişlerse yazıklar olsun.

  22. Necrobutcher says:

    peki çocuğa “hadi oğlum amcana sikini göster” demek mi daha çok istismar yoksa ” sen erkek misin kız mısın ” diye sormak mı?

    grup haklı CJ queer karşıtlığı yapacaksa siktirsin gitsin bu temada grup kursun.

    sırf 200 gram eksik ya da fazla olma durumunun bebeklikten itibaren sistemli şekilde çocuğun hayatını etkileyecek derecede yönlendirilmesi istismardır. tıpkı din konusunda olduğu gibi. mesela ben erkek olmaktan memnun değilim almak istemediğim yüzlerce sorumluluğum var istemiyorum arkadaşım. konu göt verme falan değil insanın ruh yapısı cinsiyet fark etmeksizin her geçen gün daha çok hassaslaşıyor. çünkü popülasyon kontrolsüz şekilde genişliyor. belki queerlik yaygınlaşırsa popülasyon genişlemesi bir miktar etkiler de yaşadığımız dünya bizi kusmayı bırakır.

    ismail vilehand

    @Necrobutcher, https://youtu.be/Ixi0jPnVhdI?si=LqwcYbTUdWigg7FL

    Necrobutcher

    @ismail vilehand, hahahah bazı anlarda kadın hissediyorum doğru

    Erhan

    @Necrobutcher, bundan daha saçmasını gormem herhalde dedikçe daha da saçmasını görüyorum. Normalde birisinin görüşünü begenmezsin ama saygi duyarsin ama su yazdiklarina saygi bile duymakta zorluk çekiyorum
    Kanım dondu amk.

    Necrobutcher

    @Erhan, erhancım okuduğun şey sana saçma gelebilir ama bunu söylemek istemen seni etkilidiğini gösteriyor. bu bana da sık sık olur. benim şu yazdıklarıma gelene kadar zibilyon tane saçmalık var etrafında umarım fark edersin.

    Erhan

    @Necrobutcher, erkekle kiz cocugu arasindaki tek fark 200 gram da değil kk ayrica. Neresinden tutsam elimde kaliyor dediklerin

    TAAKE

    @Erhan, kadın gibi inanılmaz kompleks bir varlığı 200 gram eksik sadece moruk ya dediği için öyle bir ceza alacak ki hberi yok

    Necrobutcher

    @TAAKE, hayır kompleks falan değil. bu söylem kadın erkeğin omurgasından yaratıldı demeyle aynı amaca hizmet eder. insan en olgun çağına daha önceki yaşlarda yaşadığı olayların etkisiyle ulaşıyor ataerkil toplum dinler ve adını sayamayacağım bir çok etken kadını en olgun çağında kendini koruma güdüsüyle karmaşıklaşmaya itiyorsa ve biz buna kadın inanılmaz kompleks diye yaklaşırsak sorumluluğu kadına yüklemiş oluruz. aynı durum erkekle ilgili durumlarda da geçerli. 200 gr meselesi sembolik o yorum insana o açıdan bakanların dilinden mesaj iletmesi amacıyla yazıldı ve mesaj da iletildi.

    Necrobutcher

    @Necrobutcher, ha en sonunda kadın erkek queer fark etmeksizin insanlık tarafında değilim sevmiyorum. insan doğadaki diğer canlılar gibi evrilmiş değil mutasyona uğamış bir tür bana göre.

  23. İncelemesi 2 güne sitede.

  24. Tuna says:

    Konudan bağımsız insanlar 18 yaşına bastığı an trans veya eşcinsel olmuyor. Çocukları kim neyden koruyor? Evet, çocuk birine geri dönüşü olmayan operasyonlar yapılmasına karşıyım, ki yapılmıyor da zaten ama bir çocuk kendini trans veya eşcinsel olarak tanımlayabilir. Cis hetero bir insan ne zaman kendini hetero olarak keşfediyorsa LGBTİ+’lar da tahmini olarak kendilerini o aralıklarda keşfediyorlar.

    Woke gibi konuştum farkındayım ama gerçeklerden bahsediyorum.

    Grup, CJ McMahon’un vokalleri olmadan çok sıkıcı gerçekten. Albümün tamamını dinleyesim gelmiyor ölü doğuşu yüzünden.

    Tuna

    @Tuna, Ayrıca yukarıda metal “eril adam müziği zaten” gibi yorumlar görüyorum. Tutkuyla dinlediğiniz müziği bu kadar bağnazca tanımlayabilmeniz takdire şayan.

    eatthegun

    @Tuna, ”Bağnaz” gibi konuşacağım farkındayım ama metal bir kaç alt türü hariç gayet de eril bi müziktir. Her şeyiyle öyledir. Bunun tartışması falan olmaz kabak gibi ortada çünkü ne açıdan bakarsan bak.

    deadhouse

    @Tuna, 18′i bilemem de 12 yaşından önce yapılan her şey çocuk istismarıdır. Çocuk 12 yaşından önce cinselliği bilinen manada kavrayamaz, bilemez. Oyun zanneder. Bilimsel olarak da bu kanıtlanmıştır.

    Zaten günümüz konjonktüründe antibilimcilik her şeyin önünde.

    Yiğit

    @deadhouse, cinselliği bilmesine ne gerek var? Olay sadece cinsellik mi sence? Sen 10 yaşında karşı cinsten birine ilgi duyarken cinsel bir ilgi mi duyuyordun yoksa ondan masum bir şekilde hoşlanıyor muydun?

    Aynısı LGBT kişiler için de geçerli olabiliyor diyoruz işte.

    deadhouse

    @Yiğit, Sen çocuğuna 12 yaşından önce kız mısın erkek misin diye sor. Ben almayayım. Çocuğum olursa kendisi bana hangi cinsiyete sahipse var olduğu cinsiyeti söyleyeceğim. Hayır çocuğum erkeksen kız değilsin diyeceğim. Kızsan erkek değilsin diyeceğim. Olgun bir yaşa geldiğinde kız mı erkek mi olup olmadığına kendisi karar versin.

    12 yaşından önce çocuklar kendilerini dinozor da zannedebilir.

    İstismara hayır.

    Leave Our Kids Alone

    :)

    Hem şunu anlamıyorum. Aceleniz ne? Neden bir an önce çocukların cinsiyetini değiştirmek istiyorlar. 16-18′den sonraya bıraksak olmaz mı?

    Charlize Theron’ın çocuklarını gördün mü? Bebek yaştaki çocuklara yaptığına bak. Ne bilsinler o çocuklar böyle hisleri?

    Charlize Theron benim ütopyamda yaşasaydı hapse girerdi, çocukları da devlet koruması altına girerdi.

    Yiğit

    @deadhouse, söylediklerimle gram alakası yok yazdıklarının da neyse. Çok uzadı zaten konu.

  25. Zeitgeist says:

    Allah, klise yakarken tutuklanıp yıllarca hapis yatan abilerinize sabır versin. Günlerdir tartışılan konuya bak amk bariz bir gerleme söz konusu.

    TAAKE

    @Zeitgeist, aynen,ben de tam böyle söyledim sesli şekilde,hadi ortaçağ orta çağda güzeldi,şimdiki ahval hiçbir çağa yakışmayan iğrenç bir şey,insanoğlu kendi kendisini yok etme kararı aldı herhalde (ay olabilir mi öyle bir şey lütfen olsun çünkü)

    Zeitgeist

    @TAAKE, Woke kültürünün çıkardığı bu yangın gün gelecek şu an en önde bayrak sallayıp, ahkam kesen fedailerini bile yeteri kadar “woke” olmamakla suçlayacak ve onları da yakacak. Yobazlığın bir sınırı yok her zaman daha yobazı olacak.

  26. TAAKE says:

    metal için eril adam müziği demek hatalı,çok kötü diyenler var.Bu anlam kötüleşmesinin tipik bir örneği. Er eski ve öz Türkçe kelimedir.feminazilerin çarpıttıkların aksine er rütbesiz asker,savaşçı,yiğit gibi manalara gelmektedir.En saf anlamı savaşan,çarpışan,asker anlamıdır.İslamiyet sonrası İse anlam olarak ilginç şekilde ins kelimesinin karşılığını alarak insan(genelde erkek)manasına bürünmüş,dini cenaze merasimlerinde er kişi niyetine diyerek cinsi farklılık ya yokedilmiş ya da minimalize edilmiştir.Metal müziğim lirikal ve sert yapısı,öze dönüş felsefesi(hayat bir mücadeledir)er kavramıyla tam oturmaktadır.Ayrıca Türk kültürü dibine kadar anaerkilve hatuncudur.Umay ana Köktengri ile denktir.Eşlere Han(khan) diye seslenilir.Han başbuğdan sonra en muktedir ünvandır.Lütfen retro bar köşelerinde varoluşsal bunalım yaşayan vaceynacı cihangir solcularına(!) ve çadır çadır drama tiyatrosuyla şehir şehir gezen şimdilerde aylaklık yapan turp saçlı feminazilere itimat etmeyin

  27. TAAKE says:

    bu konu çok uzadı farkındayım ama en son söz şu olamalı

    https://www.youtube.com/watch?v=XKuuTctgyyc

    Raddor

    @TAAKE, içimden geçenlerin sesi olmuş. :D

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.