# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
RINGWORM – Seeing Through Fire
| 09.09.2023

Dövüş kulübü.

50 yaş üstü adamlar 2023 yılında böyle albüm yapıyorsa, bu müziğin daha uzun süre ortadan kaybolmaya niyeti yok demektir.

Daha önce de pek çok kez bahsettiğim bir fenomenden bahsedecek olmanın mutluluğunu yaşıyorum.

“Sert müzik yapan yaşı geçkinler”.

Bundan 32 yıl önce kurulan RINGWORM, bugüne dek kadrosunda 21 farklı müzisyenin yer aldığı köklü bir grup. Thrash metal, hardcore, metalcore kırması müziklerini bunca yıldır istikrarlı şekilde icra ediyorlar ve özellikle 2000 sonrasında düzenli olarak çıkardıkları albümlerle ABD sahnesinin önemli isimleri arasında yer alıyorlar. Grupta çalan elemanların INTEGRITY’den tutun da INCANTATION’a, SIX FEET UNDER’a, FEAR FACTORY’ye, CHARRED WALLS OF THE DAMNED’e kadar başka pek çok grupla ilişkileri var ve bu yüzden de ortamlarda “baba” olarak görülen insanlar.

Şu anki kadroya baktığımızda grupta 51, 52 ve 53 yaşlarında üç insan var ve ortaya çıkardıkları müziğe baktığınızda elinizden helal demekten başka bir şey gelmiyor.

“Seeing Through Fire”a baktığımızda grubun resmen yaşlara meydan okurcasına vahşi, tavizsiz bir müzik yaptığını görüyoruz. Tamamen adrenalin banyosu, tamamen dayak şöleni kıvamında bir müzik yapıyorlar ve 31 dakikalık albüm boyunca bir an olsun gazdan ayaklarını çekmiyorlar. Müzik zaten yeterince atarlı, ancak özellikle vokallere dikkat çekmek gerekiyor. İlk albümden bu yana RINGWORM’de yer alan tek kişi olan vokalist James “Human Furnace” Bulloch resmen 52 yaşında 25 yaş performansı sergiliyor. En ufak bir yaşlılık belirtisi yok, en ufak bir geçkinlik yok. Bulloch albüm boyunca kuduz köpek gibi saldırıyor, “Seeing Through Fire”ın olabildiğince dellenmesi için elinden ne gelirse yapıyor.

2,5 ila 3 dakika arası şarkılardan oluşan albüm, tahmin edileceği üzere tekme tokat dalıp çekip gitme düsturunu benimsiyor. Şarkılardaki punk karakteri gereği, bir anda başlıyor, kırıp döküyor, sonra da siktirip gidiyorlar. Bunu yaparken, ilginç şekilde lead gitarlar konusuna da büyük önem gösteriyorlar. Albüm lead’ler dolu diyemem ancak mevcut lead’lerin her biri zevk sahibi parmaklardan çıktıklarını belli ediyorlar. Sololar olsun, aralara giren melodiler olsun cidden “Seeing Through Fire”a büyük lezzet katıyorlar.

Çoğunluğu 50 yaş üstü adamlardan kurulu bir grup yıl 2023 olmuşken böyle bir albüm yapabiliyorsa, demek ki bu müziğin daha uzun süre ölmeye, ortadan kaybolmaya niyeti yok. RINGWORM’ü sadece bu düşünceyi uyandırdığı için bile takdir etmek lazım.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.77/10, Toplam oy: 13)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
Nuclear Blast
Kadro
Human Furnace: Vokal
Mike Lare: Gitar
Matt Sorg: Gitar
Ed Stephens: Bas
Ryan Steigerwald: Davul
Şarkılar
1. Seeing Through Fire
2. Carved in Stone
3. No Solace, No Quarter, No Mercy
4. Death Hoax
5. Thought Crimes
6. Unavoidable Truth
7. House of Flies
8. You Want It To
9. Mental Decontrol
10. Power and Blood
11. Playing God
  Yorum alanı

“RINGWORM – Seeing Through Fire” yazısına 1 yorum var

  1. ismail vilehand says:

    “Unavoidable Truth”un ana rifi birebir 90′lar Napalm Death’i. Baştan sona boş yok. Çok iyi albüm.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.