# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
PARAPHILIA – The Memory of Death Given Form
| 24.04.2023

AGALLOCH’un küllerinin külleri, cinsel seks, kozmik ortamlar ve üst düzey death metal.

Böyle bir grubun albüm incelemesine “AGALLOCH” diye başlamak aşırı abes kaçacağından şu anda okuduğunuz bu işlevsiz giriş cümlesiyle girmek zorunda hissediyorum.

AGALLOCH dağıldıktan sonra kurulan PILLORIAN’ın dağılmadan önce çıkardığı ilk ve tek albüm olan “Obsidian Arc”ta gitar ve bas çalan iki arkadaş tarafından 2020’de kurulan bir death metal grubuyla birlikteyiz. Adları PARAPHILIA, ilk albümlerini yakın zamanda çıkardılar ve her iki eleman da başka bir dolu grupta daha çalıyorlar.

Takipçilerimizden Gökay’ın paylaşımıyla haberdar olduğum PARAPHILIA’nın kelime anlamı “ekstrem ve tehlikeli eylemleri de içeren anormal cinsel dürtülere sahip olmak”. Mesela zoofili, nekrofili, pedofili, dışkıdan tahrik olma, yetişkin yaşta bebek bezi bağlanan veya çocuklaşan kişilerden tahrik olmak gibi. Ne var ki PARAPHILIA bunlardan tamamen alakasız kulvarda müzik yapan bir oluşum. Ekstrem bir kavram diye bu adı almışlar, ancak albüm kapağından da görüldüğü üzere kozmik, felsefi temalara odaklanan bir müzik icra ediyorlar.

Yaptıkları death metali masaya yatırdığımızda içinde yeterli dozda teknik, yeterli dozda brutallik olduğunu görüyoruz. Old-school olmaktan uzak ancak modern kafaların peşinden de gitmeyen bir grup PARAPHILIA ve bunun sonucunda da kolay dinlenen, sertlik dozu hiç düşmese de yormayan, eli yüzü düzgün bir albüm çıkmış. Steril takılmışlar denecek bir durum, ellerini kirletmiyorlar denecek bir ortam da yok ancak belki kozmiklikten, felsefeden belki de başka sebepten öyle kan revan içinde bir brutallik de yok. Yine bu kozmiklik vurgusu içerisinde öyle saykodelik kafalar, BLOOD INCANTATION’vari numaralar falan da yok. Nispeten lineer, lafı dolandırmayan, sofistike olma çabası gütmeyen, çat çat çat vuran bir müzik var “The Memory of Death Given Form”da. Davullar programlanmış ancak kulağa batan bir tarafları yok, vokaller ise farklı teknikler deneyerek olayın monotonlaşmasını önlüyor. Albümün en etkin unsuru olan gitar sürekli değişen riflerle çılgın atarken bas gitar da onun gerisinde kalmayarak albümün daha keyifli, daha kütür kütür olmasını sağlıyor.

“The Memory of Death Given Form” tam anlamıyla “yeterli düzeyde tatmin edici” bir albüm PARAPHILIA bundan daha iyisini yapabilir mi, elbet yapabilir. O ışıkları var. Yeter ki kendilerini aşmak istesinler. Death metalin deli deli hâllerini seviyorsanız ve hem teknik anlamda hem de sertlik dozu bakımından yukarıları hedefleyen bir şeyler dinlemek istiyorsanız PARAPHILIA sadece 33 dakikada sizi memnun edebilir, en karanlık cinsel seks aktivitelerine meze edebilir.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (4.30/10, Toplam oy: 10)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
El Emeği Göz Nûru Plakçılık
Kadro
KRP: Vokal, sözler
SP: Gitar, bas, programlama, vokal
Şarkılar
1. Coruscation
2. Stelliferous Unmaking
3. Virial Entropy
4. Supernal Rebuke
5. The Memory of Death Given Form
6. Thanatical Imperative
7. Eaten (BLOODBATH cover'ı)
  Yorum alanı

“PARAPHILIA – The Memory of Death Given Form” yazısına 3 yorum var

  1. Fogs Kiss says:

    Bu tarz kapaklara bayılıyorum

  2. Civilized green vineyard says:

    @Fogs Kiss, +1

  3. Alondate says:

    Eaten hatrina dinledim. Hem cover basarili hem de gayet iyi cikti album. Kisa vadede cilginlar gibi kafa sallamak icin ideal.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.