# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
NEURECTOMY – Overwrought
| 29.11.2023

Bir ekstrem spor dalı olarak brutal teknik death metal.

Brutal death metal dünyasının en sevdiği şeylerden biri şüphesiz ki sonuna “-ectomy” ifadesi eklenen grup isimleridir. “-ectomy”, Eklendiği kelimeyle “ameliyatla alınmış” anlamın katan bu ifade, Yunanca bir şeyden keserek çıkarmak” anlamına gelen “-ektomia” ve onun da öncesi olan “ektemnein”den gelir. “-ek” kısmını “ex” (dış) olarak biliyoruz ve “-tem” de “kesmek” anlamına geliyor. Dolayısıyla sonunda “-ectomy” gördüğünüz tüm gruplar vücuttan bir şey çıkarmaktan bahsetmekte ve bunu da çok büyük oranda köpek gibi acımasız bir üslupla yapmaktadır.

Bugün de “bir sinirin kısmen ya da bütün hâlinde alınması” anlamına gelen yepyeni bir grupla beraberiz. ABD’li brutal teknik death metal grubu NEURECTOMY bir anda ortamlara çıkan ve kadrosundaki önemli bir isimle gündeme gelen bir oluşum. Grupta vokalleri, gitarları ve basları daha önce hiçbir grupta yer almamış olarak gözüken, ne soyadları belli olan ne fotoğrafları bulunan Kris ve Joe adlı iki arkadaş üstleniyor.

Olayı heyecan verici yapan kısım ise davullarda ekstrem metal dünyasının en sayko isimlerinden biri olan John Longstreth’in olması. Longstreth öyle herhangi bir manyak değil. Sayıyorum:

ORIGIN, HATE ETERNAL, GORGUTS, ANGELCORPSE, DYING FETUS, MISERY INDEX SKINLESS, THE RED CHORD, EXHUMED.

Böyle bir CV yok arkadaşlar. İnanılmaz bir adam cidden.

Dolayısıyla NEURECTOMY’yi de Longstreth’in manyaklıklarına tanık olmak için bile dinleyebiliriz. Ne var ki “Overwrought” sadece bir ekstrem metal davulculuğu şöleni değil. Evet bir ekstrem metal davulculuğu şöleni, ama sadece o değil. Bu kimdir necidir bilinmez Kris ve Joe da cidden sağlam manyaklar olacak ki albümü tam bir gövde gösterisine dönüştürmek için ellerinden geleni yapmışlar.

VIRAEMIA, BRAIN DRILL, RINGS OF SATURN kasa sapkın, sweep picking deryası şarkılar yazan NEURECTOMY, icra bakımından aşırı zor, teknik bakımından ciddi anlamda uçlarda bir müzik yapıyor. Bir insan ORIGIN’de çalarken neden onun daha da ekstremini yapmaya kasar bilmiyorum ama Lengstreth’in böyle bir amacı vardıysa ne yapmış etmiş bu iki ruh hastasıyla tanışıp ORIGIN’den de daha uçlarda müzik yapan bir grup kurmayı başarmış. Camış gibi böğüren vokallerden tutun da sweep atan baslara, blast beat arasına bile aksanlar sıkıştıran bir davulcudan bir kez çalınan şeyin bir daha tekrarlanmamasına yemin edilmiş bir şarkı sürecine, “Overwrought” ciddi anlamda rahatsız kişiler tarafından yazılmış ve rahatsız kişilere sunulmuş bir albüm.

Burada eleştirilebilecek bir nokta ararsak albümün bir notalar çöplüğü olduğu savıyla gelinebilir, lakin NEURECTOMY’nin bunun aksi olmak gibi bir derdi yok ve zaten olabilecek en uçlardaki, en ekstrem, en çok nota basılan, en kaotik şeyi yapmak için yola çıkmışlar. Dolayısıyla da burada sunulan şeyin müzikalliğinden, akılda kalıcılığından, groovy olup olmamasından, uzun ömürlülüğünden falan şikâyet etmek abesle iştigal olacaktır kanaatindeyim.

Ekstrem metalde uçları seviyorsanız, yukarıda adını andığım gruplarla ciddi düşünüyorsanız, NEURECTOMY’yle de tanışabilir, şöyle bir ter atabilirsiniz.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.50/10, Toplam oy: 6)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
El Emeği Göz Nûru Plakçılık
Kadro
Kris: Vokal, gitar
Joe: Vokal, gitar, bas
John Longstreth: Davul
Şarkılar
1. Abducted for Research
2. Culinary Cadaveric Art
3. Anencephalic Birth
4. Dolphin
5. Zombified
6. Fibrodysplasia Ossificans Progressiva
7. Overwrought
8. Crimson Tsunami
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.