# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
ORIGIN – Entity
| 09.06.2011

Bu yapılana sadece müzik demek saygısızlıktır. Bu, katliamın notalara dönüşmüş şeklidir.

Amerikalı teknik brutal death metal grubu Origin üç senelik bir aradan sonra ‘’Entity’’ (Türkçe anlamıyla, ‘’özlük’’, ‘’varoluş’’, “varlık”, “oluşum”, “şey”) ile dönüş yaptı. Origin’in geri dönüşünü aylardır bıkıp usanmadan dört gözle bekleyen ben, bu kritiği albümü peş peşe defalarca dinledikten sonra, sıcağı sıcağına yazıyorum.

Origin bu albümde vokalistleri obez abimiz James Lee’nin yerine bir zamanlar Skinless’ta vokalistlik yapmış olan Jason Keyser’i getirerek stüdyonun yolunu tutmuş. Açıkçası James Lee’nin gidişinden hiç hoşnut değildim. Bu obez abimizin vokallerine hastaydım çünkü. Nasıl olur da bu kadar kaliteli bir vokalistin yerine bir başka vokalist getirilebilirdi? Bu albümü dinledikten sonra haksız olduğumu anladım. Jason Keyser gerçekten bir death metal vokalisti olarak insan üstü bir performans sergilemiş albümde ve James Lee’ye aratmamış.

Origin, Nuclear Blast Records gibi bir dünya devi yapım şirketi ile anlaştıktan sonra çoğu insan gibi ben de grubun müziğinde bir değişim olacağını bekliyordum. Gerçekten de beklenen şey oldu. Önceki albümlerdeki geleneksel Origin müziği korunsa da, özelikle Nuclear Blast’la anlaşılması ve prodüksiyona dökülen paranın artış göstermiş olması sayesinde albümün önceki albümlerle kıyaslandığında daha berrak bir sound yapısına sahip olduğunu fark etmişsinizdir. Kafadan ilk 5 death metal bateristi sıralamasına giren James Longstreth’in davulları artık daha iyi duyuluyor. Ayrıca albümü genel olark incelediğinizde, zaman zaman daha progresif, bazı yerlerde grind’vari, bazı yerlerde black metale göz kırpan pasajlar görüyoruz. Genel yapısıyla albüm birçok metal müzik türünü teknik brutal death metal alt yapısı altında harmanlayan deneysel bir çalışma olarak karşımıza çıkıyor.

Önceki albüm ‘’Antithesis’’in mükemmelliğine aşık olan ben, Origin’in daha kaliteli bir albüm yapmasını beklemiyordum. Kısacası bu albüm için büyük bir beklenti içine girmedim, çünkü ‘’Antithesis’’ i yüzlerce kez dinlemiştim ve bana göre ‘’Antihesis’’ death metalin zirvesiydi; hız-teknik ve kalitenin geldiği son noktaydı. Öyle ki ‘’Antithesis’’i uzun süre dinlemediğim zamanlar bir uyuşturucu bağımlısının krizlerine gebeymişim gibi hissediyordum kendimi. 3 yıl boyunca hep ara ara dinledim o albümü. Bir yandan da bu albümü bekledim. O an gelip çattığında artık ilk metal kritğimi yazmam gerektiğini anlamıştım, çünkü ‘’Entity’, ‘’Antithesis’’i aşmıştı.

Evet, o kadar methiyeden sonra, konumuz olan bu albüme dönüyorum ve albümdeki parçalardan dikkat çekenler hakkında bahsetmek istiyorum.

Öncelikle “Entity”, kimi insanlar için gereksiz derecede sert, teknik ve hızlı gelse de benim için Tekirdağ rakısı kadar içimi kolay bir albüm. Belki de bunun nedeni albüm süresinin 36 dakika 11 saniye olmasındandır. Zira bu albümler daha uzun süre dinlediğinde insanı uzun süre etkisinden çıkarmayabiliyor.

Albümün giriş parçası olan Expulsion Of Fury, Ahmet Saraçoğlu’nun deyimiyle ‘’Annesinden mama bekleyen yavru kuşların sesi’’ gibi başlıyor. Bize adeta albümün hayvansallığı hakkında mesaj veren bir giriş. Origin’in kendine has olan sweep teknikleriyle yapılan bu girişten sonra 2 dakika 50 saniyelik yıkım seviyesinde bir death metal şölenine kaptırıyoruz kendimizi.

Dördüncü parça Swarm, John Longstreth’in2 dakika 15 saniyelik, durmak bilmeyen eşsiz davul performansı eşliğinde içinde üst seviyede tekniksellik barındıran değişken tempolu bir parça. Enerjinize enerji katacak, enerjiniz yoksa Red Bull gibi sizi kanatlandıracak bir parça.

Beşinci parça Saligia 6 dakika 52 saniye. Saligia’nın anlamını İngilizce bir sözlükte aradım ama bulamadım. Biraz internette araştırma yaptım ve Saligia’nın aslında İncil’de geçen ‘’Yedi Ölümcül Günah’’ın Latince’yle yazılmış sözcüklerinin alt alta yazılması sonucunda oluşan kelimeymiş. (Superbia, Avaritia, Luxuria, Invidia, Gula, Ira, Acedia) Bence bu parça gelmiş geçmiş en iyi Origin parçası. Wrath of Vizhnu’dan bile iyi. Bu parçayı birkaç gün önce netten dinleme şansı buldum ve yaklaşık olarak 20 defa peş peşe kesintisiz olarak dinledim. Öyle bir parça ki, dinlediğim zaman hayattan kopuyorum ve sadece kendimi Origin’in eşsiz müziğine bırakıyorum. Parçadaki hicaz rifler, belki de benim Arap kökenli olmamdan dolayı beni benden alıyor. Parçanın böyle riflerle başlaması ve daha önce hiç rastlanmamış bir ezgiye sahip olması belki de beni kendine bağlayan en önemli etken. Değişken bir tempo, iniş çıkışlar, davullar, bass, aşırı derecede mükemmel bir uyum içerisinde keşke hiç bitmesin bu şarkı dedirtiyor bana. Vokalin ard arda “Saligia!” diye bağırdıktan sonra gelen, 2:45 civarlarındaki dinginlik resmen fırtına öncesi sessizlik gibi. Daha sonra gelen bölüm ise tüylerimi diken diken edirten cinsten. 4:10’da giren giriş solosu ve akabinde gelen sweep tekniğiyle atılmış ana solo ve yine bir durgunluktan sonra John Longstreth’in hayvansal boyuttaki double kick atakları şeklinde ilerleyen parça, 6.04’te kullanılan flanger efekti sayesinde size kendinizi bir tünelde gözleriniz kapalı bir şekilde ilerliyormuş hissi yaşatacak.

Altıncı parça The Decent Albümdeki en hafif tempolu parça. Sadece bas gitar ve distorsiyonsuz elektro gitarın kullanıldığı, Orta Doğu melodileriyle çalınmış 1:31’lik enfes bir intro.

Yedinci parça Fornever 2:09’luk bir parça ve önceki parçanın devamı niteliğinde. Çalınan melodiden bunu anlayabiliyoruz. Bana göre Saligia’dan sonra albümün en kaliteli parçası.

Sekizinci parçadayız. Geldik albümün en deneysel parçasına. Commited. Evet arkadaşlar sadece 1 dakika 56 saniyelik süreye sahip olmasına rağmen bu parçada o kadar çok tempo değişimi oluyor ki parça sizi nakavt edermişçesine saldırıyor. Hele 1. dakika 5. saniyeden sonra bir bölüm var parçada. Dinleyin bakalım size kimi hatırlatıyor. Bana South Park’taki Cartman’ın dalga geçtiği zaman ‘’nana nana na naaa’’ diyerek komik bir şekilde güldüğü yeri hatırlattı. Hatta hatırlattı değil direkt o zaten. Abilerimiz tüm bu teknikselliğin ve yaratıcılığın üstüne bir de çizgi film karakterlerinden esintiler sunup bunları müziklerine yansıtmışlar ve deneysellikte zirveye çıkmışlar.

Aslında uzun uzun yazmak yerine geriye kalan parçaları atlıyorum ve 11. ve son parça olan Evolution Of Extinction’a geçiyorum. Türkçe anlamı ‘’’Yok oluşun evrimi’’ ve 4:43’lük bir süreye sahip. Bu albümle Origin albümün kapanışını kendini mührünü basar gibi yapmış. Bütün albümün özeti niteliğinde bir parça. Yer yer temponun düşmesi çok farklı bir ambiyans yaratıyor. Özellikle 2. dakikanın başını dinlerseniz bana hak vereceksiniz. Akabinde tekrar eden rifler halinde gelen bir hicaz partisyonu var. Parçanın sonuna kadar devam ediyor ve ses fade out ile kapanıyor. Origin sanki bize Yok Oluş’un melodisini çalıyor bu parçada.

Evet kritiğimizin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Biraz uzun bir yazı oldu biliyorum; ama kanımca death metal tarihinin en acımasız albümlerinin arasında ismini zirveye yazdıracağını inandığım ‘’Entity’’yi anlatmaya, bu kadar kısa bir kritiğin yeteceğini sanmıyorum.

Malik ASLANYÜREK (MetaLchesH)

Not: Alttaki ilk 19 yorum ve onlara verilen cevaplarla birlikte toplam 42 yorum, albüm haberi ve yayınlanan şarkılar için yapılmıştır.

10/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.70/10, Toplam oy: 100)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2011
Şirket
Nuclear Blast
Kadro
Paul Ryan: Gitar
Mike Flores: Bas
John Longstreth: Davul
Jason Keyser: Vokal
Jeremy Turner: Gitar
Şarkılar
1. Expulsion of Fury
2. Purgatory
3. Conceiving Death
4. Swarm
5. Saligia
6. The Descent
7. Fornever
8. Committed
9. Banishing Illusion
10. Consequence of Solution
11. Evolution of Extinction
  Yorum alanı

“ORIGIN – Entity” yazısına 85 yorum var

  1. ali ihsan balı says:

    son cümlede kime taş atılıyor acaba?

    Ertuna Yavuz

    @ali ihsan balı, kendilerine atıyorlar. tam tarif ettikleri gibiydi çünkü önceki kapaklar (ilki hariç).

    ali ihsan balı

    @Ertuna Yavuz, benim de aklıma geldi o ihtimal ama kendine bu derece hevesle laf sokmak isteyeceklerini ihtimal dahilinde görmedim pek..

  2. Ertuna Yavuz says:

    KURBAN OLURUM.

  3. lacrymosa says:

    Kapak yeterince iyi olmuş. Gerçekten düz ve net.

  4. Exorsexist says:

    jeremy turner’ın grupta şuanda bulunmuyor olması bence grup adına kötü. ceremi’nin olduğu albümler daha bir iyi oluyor.

  5. Darkerndarker says:

    Kapak güzel olmuş,Antithesis’in hastasıyım.

  6. Exorsexist says:

    metalstormda bikaç gün öncesinde incelemesi yapıldı albümünn. 7.5 verlmiş. demek ki “eh işte” denilebilecek bir albüm. çünkü ben Antithesis çıktığında hiç bir yerden 9′un aşağısından not aldığını görmemiştim.

    onun dışında anlaşılan bunca yıl vokalleirni yapan james lee ile yollarını pek barışcıl ayırmamışlar.uzaylılar(Informis Infinitas Inhumanitas), çirkin suratlar(echoes of damnation)ve son olarak “gezegen yiyen ve evrende salak gibi, amaçsızca dolaşan, korkunç bir dev”(antithesis)e gönderme yapmış.
    you fail de sanki james lee’ye adanmış bir parça gibi duruyor.

    son olarak şu sıralar beklediğim morbid angel ve septic flesh albümlerinden sonraki en merak ettiğim albüm.

    Ertuna Yavuz

    @Exorsexist, bok gibi bir kritik şimdi okudum. bu adam antithesis’e de 8 falan verirdi ancak. davullar dışında bir sikim yok, müzik derin değil vs diyor siktirsin gitsin. bir de ne ileri gitmesi, evrilmesi? antithesis zaten biçimsel ve yapısal olarak en uç sınırlarına götürdü kendi karakteristiklerini. daha neye evrilecek ki bu aşamadan sonra? ben tam olarak aynı albümü bekliyorum, aynı tremolo vuruculuğunu, aynı ahenksiz arpejleri. çok güzel olacak bence.

    Aeonian_Lich

    @Ertuna Yavuz, metal stormdaki kritiklerin çoğu zaten ya bok gibi ya yetersiz. Dinlediğim tarzdakiler en azından. Hatta artık hiç bakmıyorum bile, soğudum.

    Ertuna Yavuz

    @Aeonian_Lich, sinirlendim ak kayıt olup cevap yazıcam.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ertuna Yavuz, ahaha.

    http://www.mattcutts.com/images/duty_calls.png

    Ertuna Yavuz

    @Ahmet Saraçoğlu, hahahah aynen öyle oldu. siz de katılıp yağdırın lan fanboylar.

    http://www.metalstorm.net/pub/review.php?review_id=9041

    Ertuna Yavuz

    @Ertuna Yavuz, benim nick extreme unction destek mesajları yollayın

    +1
    +1 repler
    adam haklı beyler
    \m/ origin \m/
    C* oRiGiN C*

    Aeonian_Lich

    @Ertuna Yavuz, +1rep :D Valla sıfır hakaretle, hatta arada dolaylı ama zekice “hakaret değildi” ye çevrilebilecek sözlerle adamı “GÖT ETMİŞSİN” abicim. :D İngilizcen de gayet iyiymiş, hatta ingilizce düşünebildiğin de belli.

    Bir tek “metal müzik hiçbir zaman o kadar kompleks / zengin olmayacaktır” yargına tam katılmıyorum. Evet distortion gitar, günümüz miks ve mastering teknolojileriyle farklı frekansları, nüansları, katmanları bir nevi domine ediyor. Ama gelecek hakkında ben o kadar emin değilim. Yani temellendiremem, ya da “hint” sunamam, ama cidden herşey olabilir bence. :) İlgilenirsen çok uçuk ütopik kurgular yapabilirim mailleşince :D Ama günümüz sound teknolojileri, ve insan kulağının ve nörolinguistik yapısı, işitsel yetileri falan koşularında haklı görünüyorsun.

    Aeonian_Lich

    @Aeonian_Lich, nörolinguistik nerden çıktı lan, nöroişitsel diyecektim.

    Ertuna Yavuz

    @Aeonian_Lich, bana referans verirsen işyerlerine ekmek kapımı aralamış olursun:P

    benim bir teorim var hemen pembe bir mektup yolluyorum sana.

    Aeonian_Lich

    @Ertuna Yavuz, Cevabımı yarın alırsın, (valla ilk başvurumda işe alındım, böyle de ballı bi adamım sana da bulaşsın inşallah birazı) :D

    bu arada biraz da gülelim :D melih gökçek’in resmi tvitırında son tviti şu şekilde: ‘sana başbakan olamazsin diyenlere aldırma, banada muhtar bile olamazsın dediler ben başbakan olup ellerine verdim rte.’

    Hemen silinmiş, hacklendi falan denmiş. Ama Melih Gökçek’in de o kadar falsosu ortaya çıktı ki ben pek inanmadım. Ahan da caps geliyor:

    http://i53.tinypic.com/11jogm8.jpg

    Ertuna Yavuz

    @Aeonian_Lich, devlet organları izin veriyor mu lan böyle tvit şeylerine. hayran sitesi falan olmasın.

    Aeonian_Lich

    Hayran şeysi değildir, zira takip eden birçok kişi farklı farklı caps alıp ekşisözlüğe koymuş. Zaten belli eder fake accountlar, hayran hesapları, sazanlar dışında kimse onları takip etmez. Hele ekşi gibi “uyanıklar dünyası”nda :)

    Aeonian_Lich

    @Aeonian_Lich, Hatta var ya belki şey de olabilir, o yaştaki insanların azımsanmayacak bir kısmı “eline vermek” kavramının anlamını bilmiyordur bence. O da hani “onları haksız çıkardım” falan gibi düşünüp, bi yerde gördüğü bu sözü iyi niyetle kulanmış, sonra kurmayları falan “melih bey naaptınız!?” deyince, noolmuşki şeklinde saf saf bakmış da olabilir çevresine :D

    Ertuna Yavuz

    @Aeonian_Lich, sen bu fotokopi – yıldırım akbulut olayını biliyor musun

    Ertuna Yavuz

    @Aeonian_Lich, evet onların kuşağında yoktu o söz benim de aklıma o geldi.

    Aeonian_Lich

    @Ertuna Yavuz, alıntılar abardı. yok bilmiyorum. akbulut fıkralarını bilirim ama çoğunu :)

    ali ihsan balı

    @Exorsexist, sepricflesf albümü taş olmuş..

  7. Ertuna Yavuz says:

    kuduruyorum ._.

  8. Şarkının başı annesinden mama bekleyen kuş yavrularını hatırlattı.

  9. Exorsexist says:

    breakdown ve sonrası şahane

  10. Ertuna Yavuz says:

    budur. beklediğim gibi yeni hiçbir şey yok olmamalıydı da uber-origin’i antithesis’de gördük zaten, ama bu şarkı homojen death metal canavarının hala tam formunda nefes aldığını gösteriyor. ben biraz daha dinleyip yarayım kendimi izninizle.

  11. Vokali sevdim ya , tam sevdiğim tipte scream ile brutal arası bir tat . Tek şarkı üzerinden yorum yapmayacağım ama tonlar biraz değişmiş daha groove tonlar sezdim hadi bakalım..

  12. schwadorf says:

    ben vokali beğendim.origin kaldığı yerden devam etmiş.yine mükemmel bir albüm yapacaklarına şüphem yok.
    yalnız davullar dikkatimi çekti.sanrım en temiz davul kaydı olmuş şimdiye kadar yaptıkları.

  13. Diğer işlerinden öte gibi duruyor ama hala orta karar bişey bence. Siz bana bakmayın, Origin’i hiç sevemeyecek olması muhtemel bi adam konuşuyor.

  14. albüm malum yerde

    Ertuna Yavuz

    @Berker İlhan, çok teşekkürler

  15. desqpio says:

    sabah sabah dinledim albümü, çok da beğendim yahu. rüzgar gibi böyle. saçma oldu bu tanım ama. hnn bildiğin esip dağıtıyor.

  16. Abartmıyorum Origin son yılların belki de en iyi tech death albümüne imza atmış ! Yeni vokal eskiyi aratmıyor ki eski vokalden de çok çok daha geniş yelpazeye sahip . Albümü es geçmemek lazım.

  17. comfortinBRUTALiTY says:

    vokalleri beğenmedim ben de,çok sıradan ve bu müziğe olmamış. vokal dışında herşey yerinde belki ileride fikrim değişir çok yeni dinledik albümü ama bi antithesis değil.

  18. ismail vilehand says:

    bence uzak ara en iyi Origin olmuş bu. hani bazı gruplar vardır ya; arşivinizde her albümü bulunur, hepsini dinlemişsinizdir, iyi bilirsiniz grubu ama pek sevmezsiniz. aha işte Origin öyle bir gruptu benim için. diğer albümler yine neyse, Antithesis’i hiç sevmemiş bir dinleyici olarak bu albümü edinmiycektim bile ama vokalde Jason Keyser’ın olduğunu öğrenince direk atladım ve iyiki atlamışım. gerçekten harika bir albüm.

  19. Comitted parçasında 1:09 dan itibaren bi dinleyin şuna benziyor :D http://www.youtube.com/watch?v=oRf4CSHlNNw&feature=related

    Ahmet Saraçoğlu

    @Berker İlhan, haha iyiymiş.

    Berker İlhan

    @Ahmet Saraçoğlu, :)

  20. Eyvallah Malik güzel kritik olmuş. Bu arada albüm dinledikçe kulağa iyice oturuyor . Riff yapısı , sololar , melodiler hepsi bütünlük içinde. Antithesis’e göre biraz daha kompleks bir yapıya sahip ki yer yer black , grind , hatta ve hatta “Comitted” parçasında kendinizi mathcore dinlerken buluyorsunuz . Tek şikayetim albümün kısa olması ;keşke albüm biraz daha uzun olsaymış ya doyamadım :D

  21. Exorsexist says:

    vokaller jason keyser’e değil, gitarist paul ryan’a ait. az bir kısmı da bascı mike flores’e. Antithesis gibi hiper teknik bir albümle karşılaştırmak saçma. bu albümleri daha çok echoes of decimation’a yakın duruyor. yine de iyi bir albüm. bu senenin favorilerinden.

    Berker İlhan

    @Exorsexist, onu nerden öğrendin ya :S

    Exorsexist

    @Berker İlhan, jason keyser albüm kayıdı bittikten sonra gruba dahil oldu. ve şu var http://www.youtube.com/watch?v=F7M5_93ve0s
    bir de şu
    http://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ

    Berker İlhan

    @Exorsexist, evet öyleymiş hakkaten bu arada iyi ki albümde Keyser söylememiş dedim şu an

    comfortinBRUTALiTY

    @Exorsexist, antithesis ile karşılaştırmak niye saçma onu anlamadım. müzikal zevkler dahilinde -ki bu noktada iki albüm farklılıkları devreye girer, gayet de karşılaştırılabilir,zannımca buna laf etmek asıl saçma olan.

    Berker İlhan

    @comfortinBRUTALiTY, “Antithesis”i seven kitleye dikkat ederseniz genelde old school müziği sevenler “Antithesis” albümünü çok beğenmişler ki yeni albüm çok çok daha deneysel ve extreme bir albüm olmuş. “Antithesis” riff bakımından da çeşitlilik bakımından da yanından geçemez bence.

  22. MetaLchesH says:

    myspace linki yanlış olmuş hocam.
    doğru link : http://www.myspace.com/origin

    Ahmet Saraçoğlu

    @MetaLchesH, tamam düzelttim sağol.

  23. Daha 2 kez dinleyebildim ama baya hayvan albüm.

  24. Bir de yazıyı yazan Malik arkadaşa, dilbilgisine gösterdiği özenden dolayı teşekkür ederim, neredeyse hiçbir düzeltme yapmadan koydum yazıyı.

    MetaLchesH

    @Ahmet Saraçoğlu, valla abi az önce yazıyı tekrar gözden geçirdim de bir iki tane imla hatası gördüm, ama fazla göze çarpmıyor :) zamanında yazdığım film eleştirilerinden olsa gerek.

    burak canik

    @MetaLchesH, hacı sen bunalti’daki metalchesh’sin galiba ordaki insan ütsü gayretlerinden dolayıda tebrik ediyorum sana hatta teşekkür ediyorum. bi de yazı için de teşekkür ediyorum ellerine sağlık çok güzel yazı olmuş. bu arada şu albümün lyricleri lyrics plugin’de görünmüyor tek eksisi bu. google’dan aratıyım bulabilcekmiyim bakalım.

  25. Ertuna Yavuz says:

    kritik için derin teşekkürler.
    muhteşem albüm.

  26. hysteresis says:

    Sıkı bir Echoes fanıyım, Antithesis beni pek de sarmamıştı ama bu albüm çok daha organik olmuş, hastası oldum. Günde on posta Saligia dinliyorum, doyamıyorum. Özellikle pis gitar tonu parçalara süper gitmiş. Yaşasın metalde her türlü pislik ve onun gibi şeyler falan…

  27. ali ihsan balı says:

    antithesis’e hayran kalmış biri olarak söylemeliyim ki entity anthesis’i aşmış bir albüm. öyle bir albümü bile geçebildiklerine göre gerçekten büyük adamlar. entity’nin benim için en olumlu yönü ise, davullar oldu. aslında olumludan ziyade sürpriz demek gerek. antithesis’deki davulculuğa ağzımı açıp bakmıştım sadece ama bu çok başka bişey olmuş. bu zamana kadar çok dikkatli takip etmediğim John Longstreth şu andan itibaren gözümde sayılı tech-death davulcularından biridir. hatta biraz daha geniş alıp, tech-death ibaresini extreme metal olarak değiştiriyorum. adamın yaptıklarını tarif etmem için soykırım kelimesini kullanasım var o derece yani. kollias, inferno, flo mounier, laureno, grossmann… hepsinden daha bir üst seviyede benim gözümde şu an..

    MetaLchesH

    @ali ihsan balı, kesinlikle katılıyorum bu söylediklerine, zaten kritikte de bunları vurgulamıştım. John Longstreth keşfedilmemiş bir hazine aslında death metal açısından. Kime sorsan Derek Roddy, George Kollias, Inferno falan der en iyi death metal bateriti olarak; ama bu yanlış bir düşünce. 3 yıl öncesine kadar, yani Origin’i dinlemeden önce ben de öyle düşünüyordum. John Longsreth, Origin’i Origin yapan en önemli etmenlerden biri. Youtube’da bir kaç videosu var, kullandığı bateri setine bakın. http://www.youtube.com/watch?v=taFQUbhpuWA örneğin şu. Adamın bateri set-upında herhangi bir ekleme yok. Bu kadar az malzemeyle bu kadar kaliteli davul çalabilmesi onun eşsiz tekniğinin bir göstergesi. Bir de Kollias’ın setine falan bakın adam resmen tom ve zillerin bolluğundan önünü göremeyecek halde :)

    ali ihsan balı

    @MetaLchesH, bırak kollias’ı adam lars’a göre bile daha küçük bir setle çalıyo :) ama dediğin albüm boyunca yaratıcılık akıyo adamın ver vuruşundan. şu zamana kadar dikkatli takip etmediğime pişman oldum şu albümü dinleyince.

    burak canik

    @ali ihsan balı, setin büyüklüğü ile karşılaştırma yapmak da iyiymiş. bu arada lars’ın seti iki alto iki floor kollias’ın setindeyse sanırsam 5 tane alto iki floor tom var. neyse sevgiler.

    ali ihsan balı

    @burak canik, yanlız hacı kollias’la lars’ı karşılaştırmıyom ki ben. Longstreth’in küçük bir setten iyi verim aldığını söylemeye çalıştım. herhangi bir karşılaştırma, bok atma falan yok yani.

    burak canik

    @ali ihsan balı, yok canım öyle bişey sezsem (lars ve kollias olayını diyorum) yorum yapmaya tenezzül etmezdim zaten :D bu arada tamamen yanlış anlamışım ben. bırak kollias’ı derken “kolliası boşver lars’tan bile daha küçük sette çalıyo kollias” diye anlamışım :D kısaca kafa yaşamışım. kusra bakmayın diyor gözlerinizden öpüyorum (?)

    ali ihsan balı

    @burak canik, bilmukabele :)

  28. janslore the celebrity says:

    albümü dinlerken kulağımdan boşalıyorum lan.

    Berker İlhan

    @janslore the celebrity, +1

  29. demir bakire says:

    çatır çutur sırf baş ağrısı, safi gürültüden ibaret bir albüm

    saçma sapan bi gazla 10 verilmiş bir de kritikte, neyse 20 yaşını geçince bırakırsınız böyle sikko grupları dinlemeyi

    V.Kaan

    @demir bakire,
    ok kib by

    hysteresis

    @demir bakire, bizim akıl yaşımız biraz geri kaldı, sen devam et. evlenince de arşivini satarsın, çocuğun sünnet masrafı çıkar.

    comfortinBRUTALiTY

    @demir bakire, ahahahahaha müthiş

    Ertuna Yavuz

    @demir bakire,

    :D
    =D
    xD
    xD
    XD

    Avcı

    @Ertuna Yavuz, he şöyle Ertuna.Biraz anlayabileceğimiz smile’lar kullan (:

    Ertuna Yavuz

    @Avcı, :P

  30. Haşim Öztürk says:

    Ilk birkaç dinleme ile albüm sağlam gibi görünüyor ama bir Antithesis değil benim gözümde.Biraz deneysellik ve kısa şarkı süreleri filan pek alışamadım şuan için.Muhtemelen daha sonra değişecektir düşüncelerim :)

    Saligia tek kelimeyle mükemmel.Wrath of Vishnu’dan sonra favori Origin parçam.

  31. ali ihsan balı says:

    yanlız verilen not tam rezillik olmuş. ayıptır..

    hysteresis

    @ali ihsan balı, bence de 10 abartı olmuş. benden 8-8,5 çalışır.

    Berker İlhan

    @hysteresis, bence onu değil de daha çok oylamadaki puana kızmış

    hysteresis

    @Berker İlhan, ha o da abartı düşük olmuş, evet.

    Ahmet Saraçoğlu

    @hysteresis, avatarını sen mi yaptın? kim yaptıysa efsane bir fikir.

    hysteresis

    @Ahmet Saraçoğlu, ahaha evet abi ama ben yapmadım. yanlışım olabilir ama rivers of gore’dan bi eleman yapmıştı sanki. baya zaman oldu, benim de kritiği görünce aklıma geldi.

  32. Albümün ilk yarısı baya baya muhteşem, hayvanlık ötesi. Ama The Descent’ten sonraki yarısı da bi o kadar sıkıcı geliyo bana nedense. Comitted’ın “deneysel” bölümleri hariç bi olayını göremedim sdf. Ama baya iyi albüm, şaşırttı beni. 7-8 arası bişey veririm.

  33. Brutal says:

    Son iki album de mükemmel fakat Antithesis tek kötü yanı kayıt berbat.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.