# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
MASTODON “Hushed & Grim”in yapım sürecini anlatan 90 dakikalık belgesel yayınladı
26.08.2022

Making of Hushed & Grim.

MASTODON son albümü “Hushed and Grim“i Ekim 2021′de çıkarmışt.

Detaylar şöyle.

01. Pain With An Anchor
02. The Crux
03. Sickle And Peace
04. More Than I Could Chew
05. The Beast
06. Skeleton Of Splendor
07. Teardrinker
08. Pushing The Tides
09. Peace And Tranquility
10. Dagger
11. Had It All
12. Savage Lands
13. Gobblers Of Dregs
14. Eyes Of Serpents
15. Gigantium

Albümün yapım sürecini anlatan dev belgesel yayınlandı.

“More Than I Could Chew” klibi yayınlandı.

“Peace and Tranquility”nin şarkı sözü videosu yayınlandı.

Üçüncü single “Sickle and Peace” yayınlandı.

İkinci single “Teardrinker” gözyaşları eşliğinde yayında.

Albümün ilk single’ı “Pushing The Tides” da klibiyle birlikte yayınlandı.

Grup “Dark Nights: Death Metal Soundtrack” için yazdığı “Forged by Neron” adlı şarkıyı da yayınlamıştı.

Grup “Bill & Ted Face The Music” soundtrack’i için yazdığı “Rufus Lives” adlı şarkıyı bir süre önce yayınlamıştı.

  Yorum alanı

“MASTODON “Hushed & Grim”in yapım sürecini anlatan 90 dakikalık belgesel yayınladı” yazısına 149 yorum var

  1. doğu says:

    hunter ‘ın asıl olayı brent hinds’in abisinin o albüm yapılırken bir av kazasında ölmesi. o yüzden albümün adının brother olması bile söz konusuydu. muhasebeci hikayesini bilmiyorum.

    Ahmet Saraçoğlu

    @doğu, evet doğru, onu unutmuşum. Habere ekledim, sağ ol. Muhasebeci olayında da, muhasebecinin eşiymiş, onu da düzelttim.

    Ölen hanımın hayat felsefesi “Pursue happiness diligently” olduğu için grup da şarkının tek cümlelik sözünü “Pursue happiness with diligence” şeklinde yazmış.

  2. Kaan says:

    YIIPPİİ !!!

  3. Berca B. says:

    Mastodon her albümüyle aşırı lezzetli bir grup ama yine de son albümün çizgisinden devam etmeyip biraz daha yırtıcı taraflarına yönelmeleri gerektiğini düşünüyorum. Mastodon’a çok iyi bir grup olmak yetmemeli, özel bir grup olmaya da devam etmeliler.

    Black Thunder

    @Berca B., Mastodon hakkında okuduğum en güzel yorumlardan biri, müthiş açıklamışsınız.

  4. TanSolo says:

    Brann Dailor’ın 40 yıllık kanser hastası annesi kısmında bir yanlışlık olmuş sanırım.

    Bremt Hinds’ın grubu rock grubuna çevirme çabası kabak tadı vermeye başladı. Çok yönlülükten çok anaakıma yaranma çabasına döndü artık.

  5. Exorsexist says:

    Baya beğenmedim şarkıyı. Eğer albümde de böyle olacaksa hiç ugrasmasinlar.

    TanSolo

    @Exorsexist, albümün bu tarz olacağını hiç sanmıyorum, albümden bahsederken kullandıkları kelimelerle bu şarkının uzaktan yakından alakası yok. Saçma sapan bir film için yaptıkları anaakım rock parçası diyip geçmek lazım. Böyle bir film için de Circle of Cysquatch tadında bir şarkı yapmalarını beklemek yanlış olur.

  6. Berca B. says:

    Başkası yapsa belki beğenirdim ama Mastodon yapınca hevesim kursağımda kaldı. Neyse en azından film şarkısı, albüme dahil diyerek keyifleri bozmayalım.

  7. Gökay says:

    Parçayı beğendim ben, sadece Brann Dailor dozunu düşük buldum, o da umarım diğer parçalarda toplanacaktır. Bu arada rahmetli Nick’ in grupla ne zaman fotoğrafını görsem; Mastodon Ahmet Şık ile bir araya geldi sanıyorum. Toprağı bol olsun.

  8. Exorsexist says:

    Yıllardır çizdikleri müzikal yönelimli düşündüğümde çok daha “radio friendly” veya “pop/rock” şeyler olacak şeklinde tahmin ediyorum.

    Dysplasia

    @Exorsexist, Leprous hakkında düşündüklerimi düşünüyorum bunlar hakkında da artık. Heyecanlandırmıyor açıkçası albüm haberi.

  9. chuck says:

    ” çok yıkıcı olduğunu, dinlerken zorlandığını açıkladı”

    bunlar baya dave mustaine açıklaması gibi geldi. her albüm öncesi onun sözleri.

    Kürşat

    @chuck, Ahaha kesinlikle! Hatta devamında “Rust in Peace’ten bile zor riffler…” vs. bekledim ben de

    Opethsevenbiri

    @Kürşat, Crack the Skye’dan bile zor ve kompleks riffler.

  10. koca says:

    “Vurdur hacı” vurdur oradan, bekliyoruz…

  11. Twat says:

    Hrent binds denen otçu gevşek(pardon) metale olan antipatisini kaç yıldır anlata anlata bitiremedi röportajlarda. O yüzden ben de daha radyo dostu/amerikan country rock etkilenimli bir şeyler geleceğini düşündüğümden çok heyecanlı değilim yeni albüme. Canlıda kendisininkorkunç bulsam da kayıtta sesini çok seven biri olarak keşke daha metal etkileşimli bir albümle gelseler diye boşuna bekliyorum. Tamam banjo çaliyorsun, tamam güneylisin onu da anladık ama leviathan, crack ve once more gibi şeyler de var turuncu… (başkasına diyip kendi gevşekleşmek.)

    Erhan

    @Twat, abi deme öyle ya kalbime inecek. Bu senenin en güzel albümü gelsin Mastodon’dan.

  12. TanSolo says:

    Çürüdüm be! En son 1 aralıkta davul kaydı bitti dediniz daha da haber vermediniz. Acele etmeyin, yine çok güzel ve çok özel bir şey yapın da en azından haberdar edin de ona göre beklentiye girelim.

  13. TanSolo says:

    Açıkçası röportajı dinledikten sonra ben albüm böyle bir iddia sahip olmasını anlamlandırdım. Adamın cidden kayıt aşamasında fazla fazla katkısı olmuş. Zaten şahsımca Lateralus bugüne kadar en yapılmış en iyi prodüksiyona sahipti. Mastodon’un da buna uygun bir yapısı var. Güçlü bir sound bu albümden beklediğim ilk şeylerden birisi.

    Ayrıca 15 tane şarkı kaydedilmiş albüm için onu da ekleyeyim.

    koca

    @TanSolo, “şahsımca Lateralus bugüne kadar en yapılmış en iyi prodüksiyona sahipti” +1

  14. Boba Fett says:

    Grind Black kırması bir iş olursa çok iyi olur, olmazsa da kötü olur.

  15. koca says:

    “Şimdiye kadarki en…” ile tanıtılan tüm albümlerden şüphe ediyorum.

  16. deadhouse says:

    Ben de Goregrind/BlackJazz karışımı şeyler bekliyorum.

    Boba Fett

    @deadhouse, köklere dönüş diyosun.

  17. Aura magula says:

    Sludge tarzı bişeyler bekliyorum ama gelecek olan albüm yüksek ihtimalle rock tarzı olacak.Yinede belli değil mastodona.

    Bu arada mastodonla ilgili garip bişey keşfettim.Ne zaman yeni bir albüm gelse bir önceki albümün sondan 2. Şarkısı tarzında oluyor.Mesela leviathan daki sondan 2. Şarkı diğer şarkılara oranla çok daha teknikti ve vokal kullanımı çok daha gelişmişti.Ardından gelen blood mountainda tam o tarz şarkılarla doluydu.Yada CTS albümünden the last baron the hunteri özetliyor.

    Bundan yola çıkarsak EOS albümündeki son şarkı sert olduğu için yeni albüm sludge tarzı veya the hunter tazı bir albüm olabilir.Keşke mastodon sert bir albüm yapsa da rock işini bir salsa ah ulan ah…

    ismail vilehand

    @Aura magula, senin de ağzından bal damlıyor ama bu da olmaz. Mastodon sludge tarzı işlerden uzaklaşalı çok uzun yıllar oldu. Şu an adamlar rock star. Bir daha geriye saracaklarını düşünmüyorum.

    Boba Fett

    @ismail vilehand, Rockstarlığı tattıktan sonra sanmıyorum ki o tarz işlere dönsünler, adamlar hem kaliteli iş yapıyorlar hem de popülerlikleri artıyor, müthiş olay bana kalırsa.

    Aura magula

    @Boba Fett, ismail vilehand haladaha iyi albümler yapıyorlar, haladaha yazdıkları
    bazı şarkılarda aklımı almaya devam ediyorlar ama işte bir şekilde yeni mastodonu eskisi kadar sevemiyorum.İlk üç albümden sonrasını arşivime ekleyemiyorum hep bir eksiklik hissediyorum.

    Brend hindside anlamıyorum.Madem heavy metal sevmiyorsun hardcore çalmaya başla zaten ilk dönemleri bayağı bir hardcore esintili. Sludge yapan bir grubu rocka çevirmek ne alaka yahu hele son albümde vokal dışında hiçbir özellik yok enazından 2014 teki albümlerinde güzel melodiler vardı.Rock tarzlarının en dengeli olduğu albüm the hunterdi, o tarz bişey yapsalar hem eski hemde yeni hayranlar sevecek ama işte…Büyük ihtimal EOS tarzı bişey gelir.

    Boba Fett

    @Aura magula, Ben çok iyi çalsam, bestelesem, sesim de çok iyi olsa gidip küçük kitlelere çalmak istemem ya, para ve hayran isterim mesela, bence bu adamlar hem yaptıkları müzikten memnunlar, hem iyi kazanıyorlar, hem de kendilerini gösteriyorlar eğer çok çok ekstrem işler yapacaklarsa bunu Mastodon altında yapmazlar diye düşünüyorum. Tabi belli olmaz bu işler.

    Bu açıdan teknik death metal grubu üyelerine üzülüyorum, adamlar çok hakim her şeye ama çok ufak bir kitlesi var. Doğru düzgün para da kazanamıyorlar, hatta çok çok afedersiniz bir kaç tane grubun dilendiğini bile biliyorum. Şimdi isim vermeyeyim ama Finli bir adam mıydı neydi,

    Yiğit

    @Boba Fett, zamanında gojira bile malum demeçleri verdiyse tdm grupları napsın. İşçisin sen işçi kal tdm elemanı

    Aura magula

    @Boba Fett, Hak veriyorum ama benim kasteddiğim ilk albüm tarzı bir ekstremlik değil daha ziyade crack the skye veya hunter tarzı rock la metalin dengeli bir şekilde karıştığı bir tarz.Hepsini geçtim bari araya eski tarzlarından birkaç şarkı sıkıştırsınlar da eski hayranlarını da memnun etsinler.20 yıldır üstüne koyarak gidiyorlar şimdi memurluk yaparlarsa çok saçma olur.

    Boba Fett

    @Aura magula, Evet hocam böyle bir iş güzel olabilir fakat ben yine tahminen o yana kayacaklarını düşünmüyorum, tabi belli olmaz bu arkadaşların işleri, bir bakarsın çok farklı bir iş çıkabilir.

    @Yiğit yok vallahi zor iş, emek verirsin de bunun da bir karşılığı olmak zorunda bana kalırsa, belki ben çok iş gibi bakıyorum.

    Aura magula

    @Boba Fett, Aynen, mastodonun ne yapacağı belli değil country bile yapabilirler. Yumuşak şarkılar yazacakları belli ama yinede yeni bişey geleceğine inanıyorum çünkü mastodon herzaman kendini geliştirdi yine kendilerini geliştirecekler:)

    TanSolo

    @Aura magula, çok ilginçtir ki 1-2 ay civarı bir süre önce Brann ile iletişime geçtim ve gelecek albüm için şu an blues/country türlerine odaklandıklarını ve o türler üzerine denemeler yaptıklarını söyledi. Gelecek albümden kastım 2021 için beklediğimiz albüm değil, daha sonrası için.

    Aura magula

    @TanSolo, dostum bu yorumu daha şimdi gördüm:)
    Öylesine salladım ve tuttu sanki.Country blues deyince aklıma direk hunter albümü geldi çünkü son 2 albüm bildiğin pop rock.Acaba hunter tarzı daha hit ve duygusal yıkıcı şarkılarla dolu bir albüm gelebilirmi ? Ben ona da razıyım yeterki poprock olmasın cidden son iki albüm bende kabak tadı vermeye başladı

  18. TanSolo says:

    Ya kardeşim kayıt bitti ne zamandır yatıyorsunuz tekli yayınladığınız da yok bari Brann, Meinl Cymbal’ın YouTube kanalına bir Capillarian Crest çalıp yollasaydı da onu izleseydik tekli yayınlanana kadar.

    TanSolo

    @TanSolo, beklemekten bunaldım. Stüdyoya girdiklerinden beri olayları takip ediyorum heyecan yerini depresyona bıraktı gibi. Keşke Deafheaven veya Leprous gibi tak diye albüm yayın tarihiyle karşımıza çıksalardı. Bu gidişle ilk tekli Ağustos başına kadar sarkıcak albüm yayın tarihini de ancak o zaman öğreneceğiz. İşin kötü veya iyi tarafı albüm de bitti büyük ihtimalle, güzel pazarlamak için bekliyorlar diye düşünüyorum.

  19. Forged by Neron’u biraz gecikmeli haber yaptık kusura bakmayın. Bundan sonra daha rahat olacağım, geciken/atlanan haberler olabildiğince çabuk sitede olacak.

    Ahmet Saraçoğlu

    Ahah aynen aynen. Bunu unutalım arkadaşlar, yok böyle bir şey. Bundan sonra da gecikmeler olabilir (olacaktır), yoğunluk hız kesmeden devam ediyor. Haberler konusunda elimden geleni yapacağım.

  20. Cephalotripsy says:

    E hani daha sert olacakti.. uzdu:(

  21. deadhouse says:

    Doğaçlama gibi olmuş. Enslavedvari ani geçişler tuhaf olmuş. Sondaki solo da şarkı bitsin diye eklenmiş sanki. Vokaller güzel ama tek başına yetmemiş. 2 kez dinledim, 3. kez dinleme isteği uyandırmadı.

  22. Erhan Yiğit says:

    Abi bu DC için hazırlanan şarkı değil mi? Soenin yaptığı gibi bir şey yapacaksaniz yapmayın kardeş. Ben bu yıl çıkacak Mastodon albümüne 10/10 ya da 9,5 demek istiyorum daha aşağısına gönlüm razı değil.

  23. Alondate says:

    Bok gibi sarki. Hic bir akilda kaliciligi yok. Ben son cikan albume taptim. Hala dinliyorum. Umarim bu dizi/film icin yaptiklari son bir iki sarki var, onlara benzemez yeni album. Yoksa buyuk bir facia ile karsi karsiya kalacagiz.

  24. Gazapkulu says:

    Çıkan iki şarkıya da beğenemedim. Gerçek Mastodon bu değil.

    Blood Mountain tadında bir albüm gelse keşke.

  25. Deadpig says:

    Bunlar overrated zaten.

    owlbos

    @Deadpig, :(

  26. Erhan says:

    Kapak çok iyi. Double albüm haberi de çok iyi ama kıllanmadım da değil.

    Albümün sadece yüzde 70′inin bile süper olmasına razıyım. Öyle bir Mastodon açlığı hissediyorum.

  27. TanSolo says:

    Acaba hayatımda aldığım en iyi doğum günü hediyesi olabilecek mi?

  28. Rust in Peace. says:

    Kapak çok hoşuma gitti. Daha karanlık bir şeyler gelecekmiş gibi hissettim (bir umut :))

  29. ismail vilehand says:

    Kapak güzel ama bize içi lazım. Birileri üzsün şu adamları artık. Neşeli Brann Dailor vokali yerine ciğerden Troy Sanders vokali duymak istiyoruz.

    Dysplasia

    @ismail vilehand, Bence de Brann Dailor vokali hiç olmasın. Sussun davul çalsın.

    Dysplasia

    @Dysplasia, Ağzımıza kliple vurdular resmen.

  30. Yiğit says:

    Double albüm mü :(((

  31. şeyh hulud says:

    Double albüm yasaklansın.

  32. Aura magula says:

    Tahta elementinin albümü geliyor.Duble olacaksa kesin crack the sky tarzı bişeyler gelir.2 saat boyunca iyimser pofuduk rock yapmazlar diye düşünüyorum yada enazından bir tanesi başka türde olsun cts tarzı yada hunter tarzı mesela.

    Erhan

    @Aura magula, Tahta The Hunter’da işlendi.

    TanSolo

    @Aura magula, eğer ortada bir tahta varsa o The Hunter’dır.

    Yeni albüme gelecek olursak anlatılanlardan ve dinlediklerimden çıkardığım kadarıyla pek pop rock albümü olacak gibi değil. Skeleton of Splendor, What if the hunter was on crack the skye gibi şarkıydı.

  33. enemyofgod says:

    Logonun üstündeki simgede oratada büyük bir şey (yıldız?) ve çevresinde 8 yuvarlak var. Muhtemelen güneş sisteminni temsil ediyor.

    Albüm ya çok iyi ya da çok kötü olacak gibi. Meraklar içerisindeyim.

  34. Black Thunder says:

    Albüm 15 parçadan oluşuyor ve 29 ekimde çıkıyor.

    1. Pain with and Anchor
    2. The Crux
    3. Sickle and Peace
    4. More Than I Could Chew
    5. The Beast
    6. Skeleton of Splendor
    7. Teardrinker
    8. Pushing the Tides
    9. Peace and Tranquility
    10. Dagger
    11. Had It All
    12. Savage Lands
    13. Gobblers of Dregs
    14. Eyes of Serpents
    15. Gigantium

    Black Thunder

    @Black Thunder,

    1. Pain with and Anchor 05:01
    2. The Crux 04:59
    3. Sickle and Peace 06:17
    4. More Than I Could Chew 06:51
    5. The Beast 06:03
    6. Skeleton of Splendor 05:04
    7. Teardrinker 05:20
    8. Pushing the Tides 03:29
    9. Peace and Tranquility 05:55
    10. Dagger 05:12
    11. Had It All 05:25
    12. Savage Lands 04:24
    13. Gobblers of Dregs 08:34
    14. Eyes of Serpents 06:49
    15. Gigantium 06:54
    01:26:17

  35. Black Thunder says:

    Mastodon, sosyal medya hesaplarından “this friday” başlığı altında 3 tane fotoğraf paylaştı. Yeni Mastodon albümü için 49 gün!

  36. TanSolo says:

    Albüm 88 dakika olacakmış. Bakalım nelerle karşılaşacağız.

  37. TanSolo says:

    Pushing the Tides tarzı vokaller zamanında yayınladıkları Rufus Lives’de de vardı. Bilmiyorum ben çok sevmiyorum bu tarzı. Onun dışında math rock havası hoşuma gitti. Tam tekli olarak yayınlamalık şarkıymış, artık devamı nasıl olur bilmiyorum.

  38. Black Thunder says:

    Pushing The Tide! Albümün en kısa parçası.

    (https://www.youtube.com/watch?v=haT5ars6RXc)

  39. Necrobutcher says:

    Şarkıya bayıldım.

  40. Aaron says:

    Sarki bana 3:28′den daha uzun geldi herhalde hic bitmesin istedigim icin.

  41. şeyh hulud says:

    Şarkı listesi geldiğine göre Scott Kelly bahisleri açılabilir.

    Eyes of Serpents sonda hemen göze çarpıyor ama tuzak da olabilir.

    TanSolo

    @şeyh hulud, bahsi arttırıyor, iki tane olur diyorum ve 7 ve 14 numaralı şarkılara oynuyorum

    şeyh hulud

    @TanSolo, yok, bence 7 numara da tuzak. Onun ismi de çok Scott Kelly.

    TanSolo

    @şeyh hulud, bence o şarkının ismi scott kelly’lik değil. Scott kelly daha önce hiç noun/verb isimli şarkılarda olmamıştı. Albüm double olduğu için bir ilk diskte bir de 2. diskte olur diye düşündüm.

  42. Erhan says:

    Bir çok mecrada Forge of Neron’un yeni albümün birinci sıradaki şarkısı olduğunu söylüyordu. Pushing the Tide’a bakınca albüm konseptinin ve prodüksiyonunun önce yayınlanan single’lar ile alakasi bile yok. Ve bu çok güzel.

    Şarkıya gelecek olursak hafif atonal rifler ile örülmüş bol Sanders vokalli oldukça yırtıcı bir şarkı gerçekten. Çok sevdim.

    Black Thunder

    @Erhan, hangi mecralar abi onlar? Bilelim, önlemimizi alalım. Forged By Neron, Dark Nights: Death Metalisimli DC Comics animasyonun soundtrack’inde yer alacak bir parça. Albüm ile uzaktan yakından bir alakası yok.

    TanSolo

    @Black Thunder, animasyon bile değil çizgi roman.

    TanSolo

    @Erhan, valla ilk başta söylemişlerdi o şarkının albümde olmayacağını. Niye öyle yazmışlar bilemedim

  43. Noumena says:

    Yeni şarkı çok güzel olsa da prodüksiyonda ilk dinleyişte kulak tırmalayan birşeyler var, zilde mi davulda mı bilmiyorum ama kulaklıkla da dinleyeceğim bir de öyle denemek lazım.

    Albümün en kısa şarkısını single olarak seçmeleri ise bence dinleyiciyi ters köşe yapma amaçlı. O yüzden albümle ilgili asıl tahminler (çıkarsa) ikinci single’dan sonra yoğunlaşır diye düşünüyorum.

  44. Erhan says:

    Gojira bu yıl çıkan Fortitude albüm kapağını Mastodon’un son albümü Emperor of Sand kapağına benzetmişti. Aynı şekilde Mastodon da bu yıl çıkacak bu albümün kapağını Gojira’nın Magma albüm kapağına benzetmiş.

    Hmm.

    TanSolo

    @Erhan, hiç katılamadım. Soluk renklerde olmaları haricinde bir ortak nokta da göremedim.

    Black Thunder

    @Erhan, hiçbir bağlantısı olmayan, dayanaksız bir benzetme olmuş. Mastodon, bu konuda zaten zirveyi temsil eden gruplardan biri ve her zaman özgün olmuşlardır. Kapak renklerinin birbirine azıcık benzemesi dışında bir benzerlik yok.

    owlbos

    @Erhan, çok güzel bir konuya parmak basmışsın. Bence bu 2 grup kapak konusunda birbirleriyle etkileşim halindeler. Tasarım anlamında sanki trend belirleme cabaları var gibi geliyor bana. Ben ama bu soluk tercihli kapakları bu 2 grupla matchliyemiyorum.

  45. Yiğit says:

    Ben epey beğendim şarkıyı. Ama double albüm epey gözümü korkutuyor. Totem yapıp bu albümün hayal kırıklığı olacağını düşünmeye devam…

  46. Opethsevenbiri says:

    Kapak, sound her şey harika.

  47. Black Thunder says:

    Revolver’ın kapağı olmuşlar. Muazzam. Nefes kesici bir kapak. Hahahahahaha.

  48. crowkiller says:

    eski tarza dönmüşler sanırım, valla güzel bir şey geliyor gibi

  49. Troy Sanders’ın 0.24′teki deli gözlerini özlemiştik.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.