# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
VOMIT FORTH – Seething Malevolence
| 23.07.2022

Siz ne alaka?

Brutal death metal konusunda bir süredir istediğimi bulamadığımı söylemeliyim. ORGANECTOMY’nin cillop prodüksiyonlu ancak bence sıkıcı yeni albümünün yaşattığı insanlık dramını henüz atlatamadığımdan, şu sıralarda çıkacak kodu mu oturtan bir BDM albümü beni uzun ilişkisi biten insanın travma atlatma amaçlı tek gecelik ilişki arayışı gibi bir süreliğine ihya edecek ve beni brutaliteye doyuracaktı.

Bu sebepten ben de sağa sola bakınmaya ve yeni çıkan BDM albümlerini taramaya başladım.

“Fışkırmak”, “püskürmek” anlamına gelen ve içinde kusma ifadesini de barındırdığı için iyi bir grup adı olacağı düşünülerek seçilmiş VOMIT FORTH adlı ABD’li grubun bu ilk albümü de bahsettiğim bu taramaya takılan çalışmalardan biriydi.

Çıkardığı iki EP ve birkaç demonun ardından ilk albümü öncesinde Century Media Records bünyesine katılmayı başaran bir brutal death metal grubunu pek sık görmüyoruz. Şöyle bir bakınca, sıra Century Media’ya gelene kadar VOMIT FORTH’u portföyüne alabilecek en az 20 tane şirket sayarım, ama demek ki Century Media bu arkadaşlarda bir şeyler görmüş ve kadrosuna katmış.

Şimdi gelin, Century Media portföyündeki grup skalasını düşününce, “siz ne alaka?” denebilecek düzeyde tavizsiz, kirli, hatta kötü prodüksiyonlu bir brutal death metal icra eden VOMIT FORTH’un yanağından makas almak üzere yol almaya başlayalım.

Grubun zaman zaman INTERNAL BLEEDING’i andıran ancak bir şekilde kendine özgü bir noktaya gelebileceğini hissettiren detaylardan biri albüme adını veren şarkı ve özellikle de bu şarkının nakaratı. Bildiğimiz gibi nakarat kavramı brutal death metal özelinde herhangi bir şey ifade etmeyen bir konudur. Ne var ki VOMIT FORTH “Seething Malevolence” adlı şarkısında nakarat olayını çok iyi kullanıyor ve DYING FETUS’vari bir karakterle dikkat çekici bir iş yapıyor. Sanırım Century Media’nın ilgisini çekmesini sağlayan unsurlardan biri de bu oldu, zira 2 aylık süreçte şarkı Spotify’da 18.000 kez dinlenmiş. İlk albümü çıkaran bir BDM grubu için fena sayı değil.

Klip çekilen diğer bir şarkı olan “Predatory Savior” da yine konserlere çok uygun nakarat kısmıyla türün prezentabl tarafını yansıtması açısından iyi bir örnek. Yine bu “konserden ekmek yeme” düşüncesi de Century Media’anın VOMIT FORTH’la ilgilenme sebeplerinden biridir diye düşünüyorum.

Albümle ilgili bahsedeceğim diğer konu da prodüksiyon. Adını çok andım ama yine bir Century Media grubu için fazlasıyla kirli, boğuk bir sound’u var albümün. Bu tarz için iyi, makul ancak bu albüm iyi iş çıkarır da şirket VOMIT FORTH’la devam ederse, bir sonraki albümün çok daha temiz bir prodüksiyonu olacağını tahmin ediyorum.

İlk albüm olduğu düşünüldüğünde “Seething Malevolence” size büyük oranda istediğinizi verecektir. Gerek çirkin prodüksiyonu gerek yaptığı pek çok doğruyla, aklınızı almasa bile BDM açlığınızı bir miktar doyuracak ve yazıda adı geçen gruplara yakın duran havasıyla memnun edecek bir çalışma olduğunu da ifade edip yazıyı noktalayabilirim. Yazıdaki iki şarkıyı dinleyin, sonra dilerseniz tamamına da bakarsınız.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.91/10, Toplam oy: 11)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2022
Şirket
Century Media Records
Kadro
Kane Gelaznik: Vokal
Ricky Brayall: Gitar
Tyler Bidwell: Bas
Nick Herrmann: Davul
Şarkılar
1. Intro
2. Eucharist Intact
3. Pain Tolerance
4. Tortured Sacrament
5. Unrecognizable
6. Seething Malevolence
7. Severely Wounded
8. Carnivorous Incantation
9. I Feel Nothing
10. Predatory Savior
11. Pious Killing Floor
  Yorum alanı

“VOMIT FORTH – Seething Malevolence” yazısına 1 yorum var

  1. hickdead says:

    albümü dinlerken kendi kendime “kesin arthur rizk mikslemiştir” dedim, hakikaten de öyleymiş. bayılıyorum bu sound’a. albümü çok sevdim. son birkaç yılda o kadar çok n*clear bl*st sound’lu albüme maruz kaldım ki resmen bu müziği neden sevdiğimi unutmuşum.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.