# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
GREAT AMERICAN GHOST – Torture World EP
| 23.01.2022

Hardcore’laştırılmış ve metalcore sosu katılmış son dönem DECAPITATED karakteriyle 14 dakikada ağzımızı burnumuzu kırıyorlar.

Son albümleri “Power Through Terror”ın ismail vilehand incelemesini 2020’nin son günlerinde bu sayfalarda okuduğumuz ABD’li metalik hardcore grubu GREAT AMERICAN GHOST’un 2 gün önce çıkan yeni EP’si “Torture World”ü yazmaya karar vermem, EP kapağını görmem ve grubun albümlerinden alışık olduğumuz kapaklarının çok dışında, bildiğin death metal albümü kapağı tercih etmeleri sayesinde oldu.

Müziklerinde MORBID ANGEL etkisi olduğunu “Power Through Terror” yazısından zaten hatırladığımızdan, “ooo GREAT AMERICAN GHOST sen hayırdır?” gibi bir şey düşünmedim, lakin bu EP’de ekstra bir sertleşme olabilir mi düşüncesiyle PA sayfalarına taşıyayım dedim.

“Torture World” esasında GREAT AMERICAN GHOST’un ne olduğunu kapsamlı bir kapsül hâlinde bizlere 14 dakikada sunan bir çalışma. “Torture World”ü açan “Kingmaker”da grubun kavgaya karışma meraklısı mizacını görürken EP’ye adını veren ikinci şarkıdan EP sonuna kadar da GREAT AMERICAN GHOST’un metalcore tarafına tanık oluyoruz.

Yavşaklaşmayan ancak akılda kalıcı olmasının amaçlandığını da belli eden nakaratların önem taşıdığı bu şarkılarda grup resmen nakaratı ön planda sert ve dayaksı şarkı nasıl yazılır bunu gözler önüne seriyor.

“Kingmaker”a baktığımızda grubun PANTERA’vari staccato rifleri modern bir üslupla çok iyi kullandığını görüyoruz. Pek çok yerde akıllara DECAPITATED’ın davul karakterini getiren davul kullanımı da dâhil olmak üzere GREAT AMERICAN GHOST’un büyük oranda “hardcore’laştırılmış ve metalcore sosu katılmış son dönem DECAPITATED” gibi bir şeye kaydığını düşünüyorum. Misal son albümdeki “Prison of Hate” falan çok rahat “Anticult”a entegre edilebilecek türde bir şarkıydı.

“Torture World”de de benzer anlar var ve bu da DECAPITATED’ın özünde MORBID ANGEL ve PANTERA’dan ilham alan modern death metal sound’undan kaynaklanıyor. Son albümde ve bu EP’de gerek “Anticult”a ve hatta biraz zorlarsak “Organic Hallucinosis”e konabilecek şiddette bölümler var.

Çok kısa sürdüğü için dinleyicinin yorumuna bırakmanın daha mantıklı olduğunu düşündüğüm “Torture World”e, GREAT AMERICAN GHOST’un resmen “Power Through Terror” gibi yorucu bir maçın ardından seyirciler çıktıktan sonra statta kalıp loş ışıklar altında rejenerasyon antrenmanı yaptığı bir EP gözüyle bakabiliriz.

Grubun adında “American” ibaresi bulunması belki birtakım dinleyicilere piyasa bir şey, trendlerin peşinde koşan bir şey dinleyecekleri izlenimini verebilir lakin GREAT AMERICAN GHOST tıpkı önceki işlerinde olduğu gibi “Torture World”de de daha 1. saniyeden size çok yanlış düşündüğünüzü tekme tokat gösteriyor ve 14 dakikalık bir adrenalin yüklemesiyle sizi kendinize getiriyor.

Albümün okur notu: 12345678910 (5.08/10, Toplam oy: 12)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2022
Şirket
MNRK Music Group
Kadro
Ethan Harrison: Vokal
Niko Gasparrini: Gitar
Joey Perron: Bas
Davier Perez: Davul
Şarkılar
1. Kingmaker
2. Torture World
3. Womb
4. Death Forgives No One
  Yorum alanı

“GREAT AMERICAN GHOST – Torture World EP” yazısına 2 yorum var

  1. Erkan says:

    Decapitated varsa ben yokum.

  2. Horrendous says:

    Vesikalık, biyometrik, mezuniyet, sünnet vs. fotoğrafları bir nebze kaliteli olsun diye her muhitte kolaylıkla bulunabilen Zümrüt Foto stüdyolarında çekilirdi ya hani… Paolo Girardi de albüm kapaklarının Zümrüt Foto’su oldu artık. Fönünü çektiren, sinek kaydı tıraşını olan eli yüzü düzgün her ölüm metali türevi grup yastık altı ettiği beş bin euro’yu acımadan basıyor abimize. Vasat üstü bir grubun bile güzel duyulmasını sağlıyor herifin işleri. Bir nevi kulak photoshop’u, algı manipülatörü. Macrocenter poşeti. Kaliteli gibili işler kesişim kümesi.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.