# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
THOSE WHO BRING THE TORTURE – Cosmos Osmosis
| 06.02.2022

44 tane aktif grupta yer aldığınızı ve şarkı yazmak için gitarınızı elinize aldığınızı düşünün.

Rogga Johansson İsveç metal sahnesinin en enteresan adamlarından, hatta olaylarından biri. Şu an itibarıyla 44 aktif grupta çalıyor, 15 de eski grubu var.

Daha enteresan olansa bu 59 grubun temiz 55 tanesinin death metal yapıyor oluşu. Şu anda konuk ettiğimiz THOSE WHO BRING THE TORTURE, Johansson’un 2007’de kurduğu ve 15 yıllık bu sürede 8 albüm çıkardığı bir grup.

Tüm bu gruplarla 2020 VE 2021’DE TOPLAM 27 ALBÜM ÇIKARAN Johansson’un nasıl bir hayatı olduğunu; ne zaman uyuduğunu, neredeyse hiçbirinin ticari getirisi olmayan bu grupları nasıl idare ettiğini gerçekten aşırı merak ediyorum.

Bir sevgilisi, eşi, çocukları var mı; normal bir işte çalışıyor mu; beste yapmak dışında bir hayatı var mı bunlar hep cevap bekleyen sorular…

THOSE WHO BRING THE TORTURE’a geldiğimizde karşımızda “Purgatory Afterglow” dönemi EDGE OF SANITY’ye çok yakın duran bir grup görüyoruz. Yer yer melodik yer yer bodoslama saf İsveç death metali ve EDGE OF SANITY karakterine yakın duran beste anlayışları. Bu çerçevede bir şeyler dinlemekten hoşlananlar şimdiden albümü dinlemeye başlayabilirler.

HM-2 mantalitesini çok da göze sokmadan kullanan THOSE WHO BRING THE TORTURE, kötücül ve soğuk melodilerdense ılıman ve yırtıcılıktan uzak bir melodi anlayışını tercih ediyor. HM-2 bandından çıkma gitarların üstüne serpilen bu melodiler, armonik lead’ler büyük oranda THOSE WHO BRING THE TORTURE’ın olayını da belirliyorlar. Yine de grubun asıl olayı doğrudan melodi çalmak yerine EDGE OF SANITY, kısmen DISMEMBER ve türevleri gibi melodiyi rife yedirmek ve kalın tellerden melodik rifler çalmak. Aşağıdaki “With Axe in Hand” hem bu konuyu net şekilde gösteriyor hem de giriş rifinin ilk 4 notasıyla resmen EDGE OF SANITY – “Twilight”a selam çakıyor.

“Like Moss on Bones”, “The Devourer” gibi daha vahşi şarkılarda grubun DISMEMBER, ilk dönem AMON AMARTH benzeri bir şekle büründüğüne de tanık oluyoruz ve bu da varyasyon bakımından “Cosmos Osmosis”in işine yarıyor. Albüm sıfır yenilik sunma çabası güderken bir yandan da yapması gerekenleri doğru yaparak ortalamanın üstüne çıkmayı başarıyor.

Eğer İsveç death metalini seviyorsanız ve 1990-1996 arasında İsveç topraklarında yapılan death metal için kurşun atıp kurşun yiyorsanız THOSE WHO BRING THE TORTURE’a şans verebilirsiniz. “Cosmos Osmosis” kendi hâlinde, şaşırtıcı tarafı olmayan, ancak bir geleneği de güzel şekilde sürdüren ortalama üstü bir çalışma. EDGE OF SANITY seviyorsanız bakmaktan bir zarara gelmez.

6,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (4.63/10, Toplam oy: 8)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2022
Şirket
Artists & Acts
Kadro
Rogga Johansson: Vokal, gitar, bas
Kjetil Lynghaug: Gitar
Jon Rudin: Davul
Şarkılar
1. Cosmos Osmosis
2. A Fading Hope
3. Each Night Is a Gateway
4. If the Days of Old Return
5. Survival of the Rotten
6. Like Moss on Bones
7. Dread by Gaslight
8. The Devourer
9. With Axe in Hand
  Yorum alanı

“THOSE WHO BRING THE TORTURE – Cosmos Osmosis” yazısına 1 yorum var

  1. çaksu says:

    Şu an okuduğum kitapta ana karakter bir “işkenceci çırağı”. İşkenceciler loncası içinde yaşıyor ve yetiştiriliyor. Denk geldi, rezonans oldu. Dinlerim bile belki (çok az yeni şey dinleyebiliyorum). Evren yapıyo bazen böyle.

    https://www.goodreads.com/book/show/60211.The_Shadow_of_the_Torturer

    Bu adam da ya bi zindanda yaşayıp şarkı yazmadığı her gün için ağır işkence görüyor, ya da insandan üstün uzaylı varlıkların insanları daha iyi anlamak için ürettikleri deneylerden biri. Ya o ya bu kesin.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.