# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
MASTODON, Brent Hinds’ın homofobik dil kullanması ve DISTURBED’le ilgili yorumları nedeniyle özür diledi
10.11.2021

“DISTURBED seven insanlar için çalmanız gerekebiliyor.”

MASTODON gitaristi/vokalisti Brent Hinds, yakın zamanda HATEBREED vokalisti Jamey Jasta’nın The Jasta Show adlı programına konuk olmuştu. Hinds’ın bu programdaki bazı ifadeleri, başta grubun LGBTQ hayranları olmak üzere pek çok hayranın tepkisine neden oldu.

Hinds’ın yorumu şu şekilde:

İstemediğim pek çok turneye katıldım, mesela DISTURBED ve tüm o Mayhem Festival saçmalıkları. İbne ibne şeyler. DISTURBED’ün ön grubu olmak zorunda kalabiliyorsunuz. DISTURBED seven insanlar için çalmanız gerekebiliyor. Mayhem Festival’dan bahsediyorum, sarhoş Amerikalılar… Sanırım DISTURBED hayranlarına ne çalarsan kabul etmeye hazırlar. Yer almak istediğim pek çok turne var, ancak çoğu turne… Relapse Records’daki ilk turnemiz DYING FETUS’laydı ve bir tane daha koduğumun grubu vardı. Rezaletti. O turnede yer almayı hiç istememiştim.

Hinds daha önce de DREAM THEATER’la ilgili olarak bu tarz bir dil kullanmış ve yine tepki çekmişti. 2006′da Guitar World’e verdiği bir röportajda Hinds şöyle demişti:

Basçıları ibne gibi giyinen küçük Çinli bir kız. Deri pantolonlar giyiyorlar. Özellikle de vokalistleri. Saçları gerçekten tam bir ibne gibi. Ayrıca bir opera şarkıcısı gibi söylüyor. Saçları, giysileri, müzikleri… Hepsi ibne.

Hinds’ın “gay” ifadesini kullanması üzerine, Metal Riot sitesinde yazan, uzun zamandır MASTODON hayranı olan Morgan Y. Evans adlı LGBTQ yazarın Instagram’dan gruba tepki göstermesinin ardından MASTODON resmî Instagram hesabı Hinds’ın bu sözleri ve DISTURBED’e yönelik yaklaşımı nedeniyle özür diledi (cevap Brann Dailor tarafından yazılmış). İlgili yazar da bu diyaloğun ekran görüntüsünü paylaştı.

“Bu beni çok üzdü. Sizi ya da bir başkasının duygularını incittiğimiz için çok üzgünüm, bu asla istediğimiz bir şey değil. LGBTQ hayranlarımızın müziğimizi güvenle dinlemelerini ve konserlerimize gelmelerini istiyoruz. Ayrıca DISTURBED’le ilgili de hiçbir kötü düşüncemiz yok. Mayhem turnesinde bize son derece iyi davrandılar. Sanırım o röportaj sırasında Brent kötü bir günündeymiş. Sizi ya da bir başkasını üzdüysek özür dileriz. Siz de dâhil olmak üzere tüm hayranlarımıza müteşekkiriz.”

Dailor, yine MASTODON hesabından Evans’la yaptığı mesajlaşmada “Brent benim kontrolümde değil.” ve “Çok nadir röportaj veriyor.” şeklinde cevaplar da vermiş.

Aslında Hinds’ın grup adına röportaj vermesinin istenmemesi çok da şaşılacak bir durum değil, zira Hinds 2015′te yaptığı bir açıklamada da heavy metalden nefret ettiğini ifade etmişti:

Heavy metali hiçbir zaman sevmedim. Ben Alabamalıyım ve country, surf rock, rockabilly gibi şeyler çalarak büyüdüm. 20′lerimde heavy metal çalmanın asi bir havasının olduğunu düşündüğüm bir dönemim oldu. Sonra Brann ve Bill ile tanıştım ve onlar heavy metale çok, çok, çok meraklıydılar. O günden beri MASTODON’un o tarz bir heavy metal grubu olmamasını sağlamaya çalışıyorum, çünkü heavy metalden gerçekten nefret ediyorum ve bir heavy metal grubunda çalmak istemiyorum.

  Yorum alanı

“MASTODON, Brent Hinds’ın homofobik dil kullanması ve DISTURBED’le ilgili yorumları nedeniyle özür diledi” yazısına 27 yorum var

  1. TanSolo says:

    Yaptığı şey tabii ki yanlış ama çok güldüm.

  2. Boba Fett says:

    DT yorumu güldürdü, adamın söylediklerinde de yanlış yok aslında adam Alabamalı, oralarda böyle konuşurlar.

  3. Opethsevenbiri says:

    ”Ben Alabamalıyım” no shit.

  4. Ouz says:

    Tanınmış bir sanatçıya taciz, tahrik, hakaretler. Bulmuş garibanları, arkalarından sallamış. Hadi sıkıyorsa Hasan Cihat Örter üstada laf etsin de görsün gününü:

    https://youtu.be/Qe30KtOQ4Aw

    Ali Osman

    @Ouz, mükemmel

  5. lammoth says:

    Bu durumu oldum olasi anlamadim anlayabilecegimi de sanmiyorum. Tamam eyvallah bazi sert aciklamalar bir takim gruplari ve zumreleri uzebilir orasini gayet iyi biliyorum. Ama Allah icin yani herkes politik dogruluk kasip bir takim odaklarin gozune batmamak icin yan yollardan gitmeyi tercih ederse kimsenin bir gidim samimiyeti ve ozgurlugu de kalmaz ki. Yani bu cilginligin son noktasina gelindiginde herkes ayni dili ve ayni ifadeleri, ayni samimiyetsizligi gostermeye baslayacak. Ki bu baya Orwellvari bir dunya olmus olmayacak mi?

    Opethsevenbiri

    @lammoth, Politik doğrulukla falan alakası yok. Baya hakaret olarak ”gay” kullanılmış. Özgürlüğünü istediğin fikir ”Bence Dune kötü film” falan gibi bir şey değil. Ortada bir nefret söylemi var.

    Eşcinsellere hakaret etmemenin bizi Orwell distopyasına nasıl sokacağını ise iyice anlamadım.

    Mahakali

    @lammoth, hocam bu özgürlük değil ki, adam bildiğin hakaret ediyor, sert konusmak farklı bir şey, “gay” kelimesini hakaret olarak kullanmak farklı bir şey. “bu Dream Theater da yarak gibi müzik yapıyor” dese herkes güler geçer.

    Bir ırkı, cinsiyeti, yönelimi hakaret olarak kullanmak hayatta gördüğüm en low hareketlerden biri zaten. Alabamalıymis da orada öyle konuşurlarmis. Konya’da da “Kürt” kelimesini hakaret olarak kullanıyorlar bu normal mi?

    lammoth

    @Opethsevenbiri, @Mahakali, meseleye “gay kelimesini hakaret olarak kullanmak” noktasından baktığımızda ikiniz de söylediğinizde haklısınız. Ben burada daha çok bir sanatçının kendi söylemini sansürlemeden dilediğince ortaya koyabilmesini düşünerek söylemiştim. Ama tabii öte yandan Hinds’in sözlerine de bakılınca Opethsevenbiri hocamın da dediği gibi ortada bir nefret söyleminin olduğu net şekilde görülüyor.

    Mahakali

    @lammoth, ne demek istediğini anladım hocam ben. Demek istediğin şeye kesinlikle katılıyorum.

    Yiğit

    @lammoth, herkesin politik doğruluk kasmasına gerek yok tabii. Ancak kimse de çıkıp bu tarz fobik şeyler söyleyemez. Politik doğruculuk oynamamak, fobiklik yapabilmeyi serbest bırakmıyor. Samimiyet ve özgürlük çizgisini aşıyor bence. Koreli herife “ibne Çinli bir kız” demek özgürlük değil.

    Yani ben de bu kafayı anlamıyorum. Bunun orwellvari bir dünya ile ne alakası var. LGBT destekçisi biri değilim, arkadaşlarla laf arasında ibne veya gay gibi sözleri de şaka amaçlı kullanırım her ne kadar doğru bulmasam da; ancak kimse tutup da böyle hakaretvari fobik davranışlarda bulunamaz. Bu, bu kadar yani.

  6. “O günden beri MASTODON’un o tarz bir heavy metal grubu olmamasını sağlamaya çalışıyorum, çünkü heavy metalden gerçekten nefret ediyorum ve bir heavy metal grubunda çalmak istemiyorum.“

    Mastodon’un eşsiz olmasını da bu kimya sağladı aslında. Bu çelişki, grubu farklı yönlere çekmeye çalışan kafalar olmasaydı Mastodon diye bir fenomen de olmazdı.

    owlbos

    @Ahmet Saraçoğlu, kesinlikle katılıyorum abi.

  7. Erhan says:

    Senin suyun ısındı Brent. Brann kıçına koyacak tekmeyi yakında jdhhs

    Dream Theater ve Disturbed yorumları kırdı geçirdi bu arada jhdhshah

  8. Unanimated says:

    Bir gün brann hakkındaki gerçek düşüncelerini de duymak isteriz delikanlı

  9. wokkanaga says:

    Alabama da ABD’nin Yozgat’ı neticede

  10. ismail vilehand says:

    Dream Theater yorumuna sabahtan beri gülmekten gözümden yaşlar geldi hahahahaha.

  11. Dysplasia says:

    İbne ibne açıklamalar yapmış.

  12. enemyofgod says:

    Bir susamıyorlar. Kariyerler zor inşa edilir ama kolay yıkılır. Biraz dikkat etsin Brent.

  13. M says:

    Biraz cenelerini kapali tutmayi beceremiyorlar ya.

    BaBaYoRgUn_MnRvA

    @M, haklisin valla ayol. Ne gerek var boyle soylemlere sekerim.

  14. Rust in Peace. says:

    Sweet Home Alabama

  15. Gazapkulu says:

    Laf ettiği elemanlar de ona “koduğumun köylü türkücü bozuntusu” tarzında bir cevap verse eşitlenebilir durum belki.

  16. abbath kovalayan masum köylü says:

    Alabamalıyak allahın adamıyak.

  17. Zeitgeist says:

    Hala arada aklıma geliyor gülme krize giriyorum

  18. Emre Görür says:

    Wayfarer albümünü överken Güneyli hanzolardan bahsetmiştim ki, hemen ardından onların iki güzide temsilcisi bu haberde karşıma çıkıverdi.
    Brent, aslanım, az buz mal değilsin, evet, ama düz dünyacı Stephen üstün olur! Rütbeni bil!

  19. ismail vilehand says:

    Birisi bana Dream Theater nedir hiç bilmiyorum diye sorsa direkt Brent Hinds’in dediklerini kopyala yapıştır yaparım hahaha. Ulan yine iyi güldüm durduk yere.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.