# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
KRYPTAN – Kryptan EP
| 28.10.2021

Işık saçıyorlar.

Erhan Yiğit

Haftalar önce bir yazımda bazı über müzisyenlerin über gruplardan fırlayıp bir araya gelerek çeşitli union’lar ile bir şeyler yapmaya çalıştığını ancak ortaya çıkan sonucun çoğu zaman pek de tatmin edici olmadığından söz etmiştim.

Bahsi geçen union’lar ve yan projeler dışarıdan bakıldığında her ne kadar albenili ve parlak görünse de içeriğindeki malzemenin o malzemeyi yaratan müzisyenlerin kadrolu olarak çalıştıkları gerçek veya eski gruplarındaki kadar tutkulu ve özenli olmadığı konusunda uzun uzun yazmıştım.

Bugünkü yazıya konuk olan, KATATONIA ve OCTOBER TIDE’dan tanıdığımız Mattias Norrman’ın yeni black metal projesi KRYPTAN ise yukarıda saydığım negatiflikleri barındırmayan, tam tersi vadettiği nefis müziğiyle ışık saçıp geleceğe umutla bakan yeni bir grup. Geçtiğimiz Temmuz ayında yayınladıkları aynı isimli bu EP’leri ise KRYPTAN’ın İsveç black metal sahnesindeki koltuğunu garanti eden A kalitesinde bir yapıt.

Esasında grubun kadrosuna ve daha ilk mamullerini black metalin saygıdeğer plak şirketlerinden olan Debemur Morti etiketi ile piyasaya çıkardıklarını gördüğünüzde sizi içi boş bir şeyin beklemediğini direkt anlıyorsunuz.

Debemur Morti’nin birlikte çalıştığı bazı grupları da şöyle bırakırsam içinizde hatırı sayılır bir ürperti meydana getirebilirim: BEHEXEN, ULCERATE, BLUT AUS NORD, INFERNO, AKHYLS, ARKONA ve FORHIST.

İlhamını 90′lar İsveç black metalinden ve black metalin saf halinden alan KRYPTAN bizleri şimdilik vizyoner ve özgün bir müzikle baş başa bırakmıyor ama bildiğimiz, çok sevdiğimiz black metalin o kemiksiz ve keskin halini tam olarak olması gerektiği gibi sunuyor.

Sadece 20 dakika uzunluğundaki bu EP’de grup bu olayı o kadar güzel kavramış olacak ki kulaklara, sözü geçen ilham perisinin favori gruplarından birisi olup “Aynı rifin lacivertiymiş bu da” dedirtmek yerine zaten kaliteli bir şeyin yine kaliteli bir başka varyasyonunu yaptığını gösteriyor.

Bestelerde ağırlıklı olarak DARK FUNERAL, BATHORY ve eser miktarda DIMMU BORGIR izlerinin görüldüğü, aynı şekilde prodüksiyon ve enstrüman kullanımı yönünden de bu grupların kalitesinin esas alındığı KRYPTAN’ı çok beğendiğimi söylemek isterim. Grubun her haliyle yakın gelecekte üst düzey bir ilk albüm ile geleceğinin bilincinde olan mutlu bir dinleyici olarak bence siz de bu EP’yi kaçırmayın derim.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.86/10, Toplam oy: 7)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2021
Şirket
Debemur Morti
Kadro
Alexander Hügbom: Vokal
Mattias Norrman: Gitar, bas, synth
Samuel Karlstrand: Davul
Şarkılar
1. A Giant Leap For Whoredom
2. Bedårande Barn
3. Blessed Be The Glue
4. Burn The Priest
  Yorum alanı

“KRYPTAN – Kryptan EP” yazısına 1 yorum var

  1. de mysteriis dom sathanas says:

    çıktığından beridir düzenli aralıklarla çerez niyetine tüketiyorum. acilen albüm çıkarmalı bu arkadaşlar. 20dk.da tadı damakta kalıyor, asla yetmiyor.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.