# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Ankaralı TOWARD ORIGIN ilk albümünü yayınladı
09.06.2021

Aftermath.

Ankaralı grup TOWARD ORIGIN ilk albümü “Aftermath“i 31 Mayıs’ta yayınladı. Grubun basın açıklaması şöyle:

TOWARD ORIGIN 2019 yılının Ocak ayında Ankara’da kurulan bir melodik death metal grubudur. Ana tarz olarak kendimizi melodik death metal olarak tanımlasak da müziğimiz içinde birçok alt türü de barındırmaktadır. Bu durum, grup elemanlarının farklı müzikal altyapılardan gelip, metal çatısı altında buluşmasından kaynaklanmaktadır.

Grup ilk kurulduğunda davulda Mert Aral, bas gitar ve vokalde Sinan Kostakoğlu, gitarda Berkin İnan, gitar ve vokalde Mustafa Merdin bulunmaktaydı. Başlarda Amon Amarth, Lamb of God, As I Lay Dying, Trivium, Children of Bodom gibi grupların cover şarkılarını çalarak müzik hayatımıza başladık. Bu sırada, ilk bestemiz olan Torn Down’ın ilk stüdyo kaydını aldık. Daha sonra Mustafa’nın gruptan çıkma kararı almasıyla yeni bir gitarist arayışına başladık ve bir yandan da bestelerimizi yapmaya devam ettik. Arayışlarımızın sonunda Bartu Serttaş aramıza katılarak gitar ve back vokal görevlerini üstlendi. Daha sonrasında ise, klavye için Günce Yöndem’in aramıza katılmasıyla grubumuz son halini almış oldu ve 7 şarkılık bir albüm yapmak için yola çıktık. Albüm kaydı için Sinan’ın bir arkadaşı vasıtasıyla Mars Yapım Stüdyoları ve Mehmet Uğur Memiş’le tanıştık. Kendisi şarkılarımızı çok beğenip albüm yapma teklifinde bulundu ve biz de seve seve kabul ettik.

Albüm kayıtlarına 2019 aralık ayında başladık. Daha sonra, kayıtlar ilerlerken şarkı sayımızı 10’a çıkarmaya ve 1 tane bonus akustik şarkı eklemeye karar verdik. Ancak, araya pandemi girmesiyle beraber kayıtlara uzun bir süre ara vermek zorunda kaldık. Bu bekleme süreci herkesi oldukça yıpratsa da, 2020′nin yaz aylarının sonunda tekrar kayıtlarımıza başlayabildik. Bizim için kayıt süreci Kemal Yalçın ve Güney Aksoy’un büyük yardımları sayesinde oldukça kolay ve eğlenceli bir şekilde geçti. Arkasından mix aşamasında, Mehmet Uğur Memiş’in ellerinden harika bir sound yakaladık. Ayrıca, kendisi şarkılarımızın prodüksiyonunu da üstlenerek bizlere büyük destek oldu. Sonrasında, şarkıları Mehmet Uğur Memiş aracılığıyla daha önce Metallica, Linkin Park, Sepultura, Black Sabbath ve Soundgarden gibi ünlü gruplarla çalışmış, Grammy ödüllü master mühendisi Dave Collins’e yolladık ve albümümüz tamamlanmış oldu. En son olarak da Toxin Music etiketiyle albümümüz raflardaki yerini aldı.

Albümde bizim için yeri ayrı olan şarkılardan biri Forevermore’dur. 5 dakika gibi kısa bir sürede sözleri yazılan ve bir gecede bestelenip tamamlanan bu şarkının sözlerini Mert, kendisini metal müziğe başlatmış olan, o dönemde intihar eden çok yakın bir arkadaşına yazmıştır. Ayrıca Downfall ise, kayıtlar esnasında stüdyoda otururken bir anda ortaya çıkmıştır. Şarkı yazıldıktan sonra, herkes bu şarkıyı çalmaktan oldukça keyif almaya başladı ve bu şarkımıza klip çekme kararı aldık. Albümümüz genel olarak melodic death metal sounduyla ortaya çıksa da, şarkılar içinde metalcore, progressive ve groove metal esintileri de bulmak da mümkün. Grubumuzu, yer yer Lamb of God, yer yer Opeth ve Gojira gibi grupların etkileriyle sound’unu geliştirip, kendi sesini yakalamaya çalışan bir grup olarak tanımlayabiliriz.

1. Haunted 01:54
2. Forevermore 03:10
3. Clouds Away 06:18
4. Recursion 04:17
5. Stroke of Grace 05:53
6. Hate Prevails 04:11
7. Torn Down 04:09
8. A Winter’s Solstice 07:10
9. Downfall 03:49
10. Oaken 06:58
11. When the Sky Falls Down 04:48

  Yorum alanı

“Ankaralı TOWARD ORIGIN ilk albümünü yayınladı” yazısına 3 yorum var

  1. anubis says:

    Yerli gruplarımızı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum . Yapacağım bu yorum yanlış anlaşılmasın ama ilk albüm , dinleyici sizi tanımıyor ve 5-6-7 şer dakikalık parçalardan oluşan 11 şarkılık bi albüm dinleyicinin gözüne uzun ve zor gelebilir. Henüz albümü dinlemedim bu arada içerik için yorum yapmıyorum . selamlar

  2. mahakali says:

    Uzun süredir dinlediğim en iyi Türk işlerinden biri. Beni baya şaşırttıklarını söyleyebilirim. Şarkılar uzun ama tekrara düşmüyor ve baymıyor bence. Back vokal şarkıların dinlenilebilirliğini artırmış.

    Albüm kapağı ise çok kötü, renkler çok soluk duruyor ve biraz da fazla karışık.

  3. lammoth says:

    Bence gayet iyi bir ilk albüm olmuş. Bir kere kalite anlamında benim de uzun süredir dinlediğim (bizim memleketten çıkan) en iyi işlerden biri. Ellerine sağlık umarım yeni işlerini de dinleyebiliriz.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.