# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
PENTAGRAM yeni klibini sundu
04.06.2021

Pride.

PENTAGRAM “Pride” adlı yeni şarkısının klibini yayınladı.

“Sur” da şöyle.

“Bu Düzen Yıkılsın” klibi de şöyle.

  Yorum alanı

“PENTAGRAM yeni klibini sundu” yazısına 163 yorum var

  1. enemyofgod says:

    Her şeyi bıraktım da ”Bu Düzen Yıkılsın” kadar klişe bir şarkı ismi olamaz.

  2. Canoir says:

    Nerden tutsan elinde kalıyor. Sözler berbat, nakarat daha da berbat, ana riff dünyanın en sıkıcı riffi, davul tonu iğrenç. Single kapağı bile dünyanın en özensiz işi. Anlamak çok güç

  3. mandos says:

    Olur tabii ‘Yıkılsın’. Davullaar hebeeley hebeley. Yıkıldı gitti.

  4. koca says:

    Hayatımda dinlediğim en kötü şeylerden biri… Üzücü.

    koca

    @koca, + aynı gün çıkan Gaye Su Akyol’un “İsyan Manifestosu” bile çok daha iyi bir şarkı.

  5. necrobutcher says:

    sözler – yavuz bingöl

  6. ozzy says:

    çok vasat çok tribünlere oynamışlar resmen

  7. Rust in Peace. says:

    Atatürk yoktu
    Düşman çoktu
    Atatürk geldi
    Düşmanı yendi
    Bu güzel yurdu
    Bizlere verdi

    Ahmet Saraçoğlu

    @Rust in Peace., son 3 gündür en büyük neşe kaynağım bu yorum.

  8. Alondate says:

    Bir YT yorumlarina bakiyorum bir de burda yazilanlara. Saka bir yana bu sitenin kitlesi muzikten anliyor. Burada arada cikan aptal saptal yobaz tiplerin bile muzik zevki casual bir tipe gore cok daha ust seviyededir tahminen. Farkin bu kadar bariz olmasi ilginc

    chuck

    @Alondate, dün gece parçayı ilk kez dinleyince aklıma bu geldi.

    yarısında kapatıp yorumlara bi’ göz atmıştım. acaba yarın sitede yayınlanınca ne olur diye düşünerek uykuya daldım sabaha doğru.

    beklediğim gibi çıktı. göte göt denmiş.

    chuck

    @chuck, youtube:

    kız: birazcık şey olmuşta… neyse. bu düzen yıkılsın.

    çocuk:senbunun neresini beğenmedin ya metalin amacı isyan deilmi metal öyle doğmadımı ilk kuruluş amacına uyuyo sonuçta

    PA’ya kurban olayım.

    Yiğit

    @Alondate, youtube’da genel olarak müziklere yapılan yorumlar nostalji mastürbasyonu. En basit örneği “yıl olmuş cyberpunk 2077 hala dinleyenler beQeNsin” yorumları. 4 5 sene önceki şeylere bile nostaljik yorumlar atılıyor “o zamanlar ne güzeldi” “bunu senle dinlerdim şimdi sensiz..” “bunu sen önermiştin” gibi gibi çook fazla örnek var.

    Aleyna Tilki’sinden Şebnam Ferah’ına kadar istisnasız hemen her yt müzik yorumlarında bu nostalji kafası var. Pentagram osuruktan bir şey koysa da olacaktı bu yorumlar. Sitenin genel yorum skalası bu. PA’nın genel yorum skalası da müziği çeşitli şekillerle incelemek, ele almak ve genelde bok atmak (ekşiden beter olduğumuzu tartışmıştık bir ara). Bu Pentagram da olsa böyle Opeth de (hep aynı örnek aq). Bizde nostaljik/geçmişe dönük hisler uyandıran gruplara karşı bu sitede nedense daha saldırganlaşmaya yönelik iç güdülerimiz, youtube yorumlarının tersi durum var yani. Millet “ay ne güzel eski zamanlar” derken biz “anasını siktiniz grubun” diyoruz genelde. He doğru-yanlış oraya girmiyorum

    Neyse yarrak gibi şarkı

    Ahmet Saraçoğlu

    @Yiğit, benim en sevdiğim, pop müziğin ne kadar kolay tüketildiğini göstermesi açısından, 2018′de çıkmış bir pop şarkısının altına “2020′de dinleyenler?” yazanlar. Z kuşağı mıdır sik kuşağı mıdır, nasıl bir tüketim manyaklığıdır, akıllara ziyan.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, evet evet. Abartı olmasın diye 4 5 sene yazdım ama birkaç seneliklerde de var bu durum dediğin gibi.
    Neyse böylelikle o pop şarkılarını gizli gizli dinlediğimiz de ortaya çıkmış oluyor

    chuck

    @Yiğit, herhangi bir tarzda sikik bir aşk parçası, arabesk bozuntusu altında mutlaka şöyle şeyler yer alır:

    aRkadŞŞlar, ben asgere gidiyorum, beyyenindee bildirim geldikce dınlerim, belkıı sehıd olurm!1

    yılalrdan bilmem kaç, bla bla annem öldü -mutlaka bi kaç nokta ve eksik kelimeler.

    azzerbajdan selamun aleykam, şanlı türk.

    daha pek çok örnek verilebilir ama yazmak istemiyorum. youtube da artık herhangi bir videonun altına bakmıyorum. müzik ya da başka bir kategori fark etmiyor benim için. yazılanları okuyunca cringe oluyorum.

    ha, en iyisi. din kanallarının altında:

    BUNU BEGENEN HERKESIN ANNESIII BABASII DAHA UZUNN YASASIN YARRABIIIIMMM!!!11

    *arapça dua* BUNUN OKUNMASINA KAC KISININ VESSSSILE OLDUM ACABA????

    ya hak allah bi şeyler.

    Raddor

    @chuck, Youtube yorumları efsanedir be ya. Ben tersine yorum okumak için giriyorum. (Sonsuz klibi altında) “Şarkıya Murat Ilkan girince daha bi güzelleşiyo keşke popçulara da Murat abi girse” ahah mesela bu yorumu başka yerde okuma şansınız yok. Ben buna gülerim abi South Park’la büyümüş adamım.

    Yiğit

    @Raddor, bence de eğlenceli yorumlar var. Sadece “beğenin de bildirim gelince aniden dinleyeyim” diyip binlerce beğeni alan yorumlara acayip uyuz oluyorum. Bu aralar bu yorumlarla dolu youtube

    Onun dışında bu toksik kitlenin olmadığı videolarda yorumlarda kayboluyorum. Özellikle de türklerin bastığı yabancı şarkılarda. Metal müzikte örnek olarak lethe, herhangi bir empyrium anathema vs verilebilir.

  9. deadhouse says:

    Pentagram sevmeyen biri olarak beğendim. Sözler güzel, müzik güzel, sound güzel. Bir tek vokali hafif buldum. Pop Rock vokali gibi. Sözlerin ve şarkı isminin neden beğenilmediğini anlamış değilim. DsO muamelesi yapmayın her gruba. Gayet geri zekalıya anlatır gibi sözler yazmışlar. Bence bu tür gruplara da ihtiyaç var. Kendinizi geri zekalı olarak görmüyor olabilirsiniz; fakat dünya geri zekalı kaynıyor. Politize edilmeye, olmaya müsait günümüz dünyasına ait hoş bir şarkı olmuş. Açık açık, bağıra bağıra, kör göze parmak politik naralar atılması gereken bir çağdayız. Entelektüeller, sözde derin sanatçılar ne fayda sağladı bu gezegene son 70 yılda.

    koca

    @deadhouse, ay sen tabi beğendin, sen zaten genel geçer yorumlara katılabilir misin hiç kııız?!?… Elbette katılamazsın! Asla herkesle aynı fikirde olamazsın, senin “kılasına” yakışmaz bir kere! Aferin aynen böyle devam et. Pentagram’ın PR hamlesini savun, başkasını da “yeterince içten ya da progresif değil” diye eleştirirsin. Senin beğendiğin albümleri seveyim canım benim!

    deadhouse

    @koca, Ne derdin var benimle? Ruh hastası mısın?

    chuck

    @koca, hocam affedersin ama seni deadhouse mı zonkladı, bu ne öfke?

    bence de şarkı yarrak gibi ve (lirikal açıdan) çok geç çıkmış bir parça. ama herif beğenmiş. ne yapalım, taşlayalım mı?

    deadhouse

    @chuck, Abi değmez. Zaten buna cevap yazdığıma pişman oldum. Tartışmak, farklı görüşler okumak değil bunların derdi. Psikanaliz yapılabilecek tipler değiller. Ne söylesem elimde kalır. Umarım mutlu, huzurlu bir hayat yaşama şansını yakalar. Başka bir şey söyleyemiyorum.

  10. HaNNibaL says:

    Uzun zamandır herşeyiyle bu kadar kötü bir şarkı dinlediğimi hatırlamıyorum

  11. hf says:

    şarkıda bir tansiyon eksikliği var. bir türlü yükselemiyor. haliyle yarıdan sonra sıkıyor. çok tekdüze olmuş.

  12. Konserlerde seyirciyle birlikte söylenmesi için yazılmış bir şarkı. Bu tarz şarkılar yazılmasında bir sıkıntı yok. Megadeth’in Crush ‘em’inden tutun da Amon Amarth’a kadar bu tarz seyirci etkileşimli, karşılıklı bağırmalı, marş ile seçim şarkısı arası parçalar yazan sayısız grup var. Sözler falan göreceli şeyler; bence biraz “isyan 101″ tadında olmuş, ama bu şarkının esas sıkıntısı eşlik edilmesi amacıyla yazılan nakarat kısmının cidden dümdüz olması. Nakaratında akılda kalıcı bir vurgu veya bir fikir olsaydı, bu şarkının geri kalan kısmının sıradanlığının görmezden gelinmesini sağlayabilirdi, ancak bence bu başarılamamış.

    Yılların metal dinleyicilerinin, müzik yazarlarının, ülkemiz metal basınının gedikli isimlerinin “babalar yine döktürüyor! \m/”, “Mekanın sahibi geldi”, “Türkiye’de daha iyisi yok!” gibi yorumlarını ise üzülerek, biraz da utanarak okudum. Ülkemizde metale katkı yapan oluşumlara saygı duymak gayet normal ama memur gibi her yaptıkları şeyi övmeye de gerçekten gerek yok. Gereği geçtim, ülkedeki müziğe bir faydası yok.

    cotard delusion

    @Ahmet Saraçoğlu, Şu yorumun her kelimesine katılıyorum. Söyleyecek bir şey bırakmamışsın abi.

  13. Boba Fett says:

    Ben beğenmedim ama basit olması belki şarkıyı popüler yapar, bir faydası olur.

  14. Twat says:

    Grubu seviyorum ama şarkı 8 yıllık aradan sonra özensiz geldi. İsminin altında biraz eziliyor sanki -isim de epey basmakalıp bu arada. Yeni albümde aşırı iyi şeyler yaptıkları takdirde belki kült bir konser şarkısı statüsüne ulaşabilir ama bu saatten sonra bu da biraz zor.

    Haa ama şunu belirtmem gerek, şarkı sözleri ne kadar dümmmdüz ve klişe olsa da karşı duruş ve içerik takdire değer. Malum, bu devirde bu tür şeyler yazmak/yayınlamak filan biraz ‘keyif kaçırıcı’. Daha birkaç gün önce Antalya’da verdiği sokak röportajında iktidarı eleştiren bir vatandaşın aynı gün evini polis bastı sonuçta. Ağzımızın tadı bozulmasın, antalya derken patagonya ilçesi antalya, yoksa yurdumuzda böyle şeyler olmaz.

  15. Nordiclord says:

    Kapak araba jantı gibi. Şarkı soundu O gün Sanlısoy sound etkilenimli. En nihayetinde o kadar adam bunu mu yaptınız? Şu oda soundundan bıktım nedir ya? Murat İlkan eksikliği ne kadarda belli. Neyse fazla yazmaya gerek yok.

  16. ismail vilehand says:

    Ya bişey diycem de, Pentagram’dan ne bekliyordunuz ki bu kadar kötü olduğuna şaşırdınız? 20 yıldır adamların elle tutulur icraatı yok (belki biraz Unspoken). 90′larda yapacaklarının en iyilerini yapıp, bu ülkede metal müziğe yeteri kadar hizmet ettiler zaten. Şu saatten sorası bomboş tatava.

    Murad

    @ismail vilehand, Aynen. Hiç bir beklentim yoktu.

    Necrobutcher

    @ismail vilehand, boş yapıyoruz işte napalım canı sıkntısı.

  17. Necrobutcher says:

    bir daha dinledim gerçekten bok gibi. kara taylandan bu konseptte türkçe söz ve riff yazma dersi almalılar.

  18. Serkan says:

    Şarkı vasat, ama sözler tokat gibi. Söylenecek fazla bir şey yok. Bunları söyleyebilmek yürek ister bu dönemde.

  19. GENCALPSON says:

    Booooooring

  20. Sinan Ceylan says:

    Aklıma ister istemez RADICAL NOISE’in Plan B’deki “Uyan” şarkısı geldi. 20 yıl olmuş yapılalı. Şimdi bu şarkı bize ne vaadediyor? Şu kadrodan çıka çıka böyle bi şarkı… üzücü doğrusu.

  21. Rust in Peace. says:

    Sözlere döndüm baktım tekrar belki ben bir şey kaçırıyorum diye de cidden savunulacak hiçbir tarafı yok. Olay muhalif olmak, duruş sahibi olmaksa gelin rap övelim şurada iki çift. Hem onlar direkt hedef belirterek söz de yazabiliyorlar. Böyle kimseyi doğrudan eleştirmeden yazılmış şey benim için cesaret falan değildir. Başının belaya girmesini gerektirecek hiçbir şey de yok sözlerde. Murder King – Demokrasi gibi bir şey olsa tamam da alakası yok, hem de zerre kadar.
    Pentagram’ın yazdığı şarkıyı dinleyerek kafasında bir şeyler uyanacak kişilerin olmasını beklemek de ilginç. Pentagram’ı kim dinliyor, çoğunluklu kitlesi kim belli. Ee metal popüler bir tür de değil. Ne işe yaramasını bekliyorsunuz ki şarkının?

    Nox

    @Rust in Peace. benzer minvalde şeyler yazıyordum ben de.

    bu şarkı politik bilinçsizlik manifestosu gibi. “bir şeyler olsun. bir şeyler de olmasın. ya siz oradakiler. siz de savaşmayın işte” gibi sözler bence hiçbir anlam ifade etmiyor. illa bir şeyleri eleştirsinler de demiyorum yanlış anlaşılmasın. sadece bu sözler bir duruş, bir görüş değil.

  22. Ş. Yıldırım says:

    Festival ortamlarında kolpadan takılmaya gelen genç çok oluyor onları eylemeye yazmışlar diyecem de korona falan derken o ortamlar da dağıldı gitti

  23. P L A G U E says:

    Sevenlerine saygı duymak ile beraber yarrak gibi bir parça olduğunu belirtmek isterim…

  24. Melkor says:

    Tamam
    -Devlet

  25. Fixxxer says:

    Şarkı hakkında benim düşündüğüm her şey burada söylenmiş hepsine katıldığım için uzun uzun tekrar yazmama gerek yok. Ancak şöyle bir tespitim var. Klipte Ogün Sanlısoy, Demir Demirkan ve Murat İlkan da var. Eğer grubun daimi üyesi değiller ise (bildiğim kadarıyla değiller) sürekli bu adamları kullanmaları tribünlere ne kadar oynandığını gösteriyor. Sadece burada değil konserlerde de sürekli bu adamları kullanıyorlar. Sizin düşünceniz nedir bilmiyorum ama beni oldukça rahatsız ediyor.

    Benim yorumlamam bu kadar hadi hayırlı işler :)

    Serkan

    @Fixxxer, Olm şöyle yorumlar yazmadan önce bir araştırın lan ne nedir diye. Yorum yazmak zorunda da değilsiniz. Vay Armutspor’lar vay.

    Raddor

    @Serkan, Armutspor’dan geliyorum. Adam direkt gözüyle gördüğünden rahatsız olmuş işte neyi araştırsın? İki saat Allianz Motto röportajları mı izlesin? Gerçekten de misafirliğin suyu çıkmadı mı? Ben Gökalp Ergen olsam “madem eski vokalistler her projeye dahil olacaktı ben niye girdim gruba amk!” derdim.

    deadhouse

    @Raddor, Grupla ilgim ve bilgim kıt diye soruyorum. Belli ki gruba olan ilgin benden fazla. Vokalist sence de pop rock grubundaymış gibi söylemiyor mu? Diğer şarkılarda da mı böyle? Yoksa bana mı öyle geliyor. Bırak metal grubu şarkısına vokal performansı vermeyi, rock vokalistliği için bile hafif geldi ses performansı ve söyleyişi. Neler düşünüyorsun?

    Raddor

    @deadhouse, önceki şarkılarda bu kadar yumuşak değildi. Vokalistlerin hepsi istese daha sert söyleyebilirdi.

    Ogün Sanlısoy grubun Trail Blazer albümünde Mustaine-vari çok gırtlaksı bir thrash vokali sergiliyordu. Solo projesi daha pop-rock çizgisinde olsa da yeri geliyor brutal vokal bile yapıyor albümlerinde.

    Murat İlkan geçmişte “cooold in the night!” diye parçaya girerken heavy metal altyapısına uygun şekilde hafif gırtlağına bastırırdı. Büyük bir hastalık atlattı ama sesine bir şey olmadı diye bilirim.

    Gökalp Ergen ise bence muhteşem bir vokalist. Sesi pek çok yola gelebiliyor. The Climb’da Pentagram’dan farklı bir stilde söylüyordu. Çok dürüst adam. Pentagram’a katılınca Headbang’e verdiği röportajda şöyle demişti:

    “Açıkçası Pentagram’da önceki vokalist Murat İlkan gibi söylemeye gayret ettim. Hayranlara benzer bir tarz sunmak istedim ki hayal kırıklığına uğramasınlar. Pek çok açıdan Pentagram’da söylemek benim için çok farklı. Ben sesimin gitarların arasında boğulmasını severim. Pentagram’da ise tersine vokal gitarlardan daha duyulabilir şekilde. Bana alışılmadık geliyor.”

    Sonuca gelirsek. Pentagram bundan daha sert olabilecek bir grup iken belli ki yumuşamayı tercih ediyor. Eski şarkıları akustik cover yaptıkları önceki albümle de bunu göstermişlerdi. Hakan Utangaç tekrar tasavvuf konulu bir albüm yapmayı istediğini söylemişti. Belli ki o da olmayacak.

    Önceki albümden klipleri bütün müzik kanallarında gösterilmiş, single’lar radyolarda dönmüştü. Demir Demirkan, Ogün Sanlısoy gibi popüler kültürde hayranları olan adamlar da yanlarında. Basçı Tarkan Gözübüyük zaten Türkiye’de geniş çevreler tarafından dinlenmiş bir sürü albümün prodüktörü.

    Şartlar böyle iken ben olsam grubun yerinde ben de sound’u sterilize eder, sadece metalciler yerine tüm Türkiye’ye oynardım. Grup da öyle yapmış. Müziği yumuşatmış, sözleri ise tersine politik hale getirerek herkes bizi duysun, defalarca dinleyebilsin ki derdimiz herkese ulaşsın diye düşünmüşler.

    Benim düşüncem olumlu yönde değil tabi. Vokallerin böyle olmasını sevmedim. Sözler müsamere gibi. Müzik çok yavan. Demir Demirkan ve Metin Türkcan hariç kimse potansiyelini ortaya koymamış gibi.

    En sevdiğim şarkıları Living on the Lies’dır bu arada. Pentagram dinlemediyseniz bir Artillery hayranı olarak seveceğinizi düşünüyorum. Artillery’ye çok benzetirim old-school Pentagram’ı.
    https://youtu.be/xDwRCy_Umcw

    deadhouse

    @Raddor, Bu bilgileri hiçbir yerde bulamam. Çok teşekkürler.

    Raddor

    @deadhouse, rica ederim. Aşağıdaki soruya da cevap vereyim gelmişken. Şöyle diyeyim; bu parçayı seven bile grubun tüm şarkılarını beğeni sırasına göre sıralasa (sadece müzikal yönden bakarak hem de) yine de onu Pentagram diskografisinde en sona yerleştirir. Öyle çapsız bir şey bu. :)

    Fixxxer

    @Raddor, Konuyu araştırmadım ve ben hala bir Armutspor’um :) o yüzden merak ettiğim konu, bu adamlar gruba dahil mi oldular yoksa sadece misafir olarak mı yer alacaklar?

    Yukarıda ki arkadaş araştırın deyip ödevimizi vermiş ama ne olduğunu anlatmamış :)
    Son durum nedir)

    Raddor

    @Fixxxer, @Serkan’ın sinirlendiği konu sizin grubun bu elemanları kullanarak tribünlere oynadığını söylemeniz olabilir. Araştırın gelin ne nedir diye yazınca ben de acaba Demir Demirkan ya da Ogün Sanlısoy ölümcül bir hastalığa yakalandılar da acıdıklarından grupta tutuyorlar gibi bir durum mu söz konusu diye düşündüm. Sahiden öyleyse bu yazdığınız ayıp kabul edilebilir.

  26. Serkan says:

    Gözden kaçan bir şey de Demir Demirkan’ın sololarını özlemişiz.

  27. Boba Fett says:

    klibe şöyle bir göz gezdirdim, bence klip biraz daha sert olabilirdi eğer niyet buyduysa, bu düzen yıkılsın diye şarkı yapıyorsan koy son 8 senenin olaylarını kısa kısa bari klip için vay be diyelim şarkı level atlasın.

  28. SA says:

    Şarkıyı ilk dinlememde herşeyiyle inanılmaz bayık gelmişti. Şimdi birdaha dinlediğimde bir tık daha iyi geldi. Ama sadece bukadar. Ara ara açıp dinleyeceğimi hiç sanmıyorum. Ahmet Saraçoğlu nun bahsettiği nakarat meselesine katılıyorum. Zaten zayıf olan bu nakaratı olduğu gibi şarkının sonuna da koyup öylece bitirmeleri şarkıyı daha da basit yapmış.

    Bu arada Pentagram ın her albümünü çok severim. Bende baya anıları var.

  29. mandrake says:

    Çok ağır konuşmak istemiyorum fakat, vakti zamanında 1 Mayıs ve Gezi eylemlerinde “bağzı” sol parti türevlerinin hazırlayıp meydanlarda attığı sloganlar şu yazılan sözlerden kat be kat anlamlı ve protesttir. En azından kör/topal bir mesajı ve temeli olurdu, emek harcanmış derdik. Yine de çoğu zaman eşlik etmeye utanırdım “bu sloganı çok mu düşündünüz cebine koyim” diye;
    Beterin beteri varmış…

    Uğraşılmamış, sözler üzerinde doğru düzgün kafa yorulmamış ve sırf “yapmış olmak için yapmak” gibi bir durum söz konusu. “Şu dönemde krizi fırsata çevirip bir sistem eleştirisi patlatalım ama bunu yaparken başımıza bela almayalım” gibi bir hava hakim.
    Bir sistem eleştirisi -ki eğer amaç gerçekten buysa; şundan daha genel, daha yüzeysel ve daha özensiz olabilir miydi şüpheliyim: Klişelik akyor paçalardan…
    Buna bağlı olarak bir noktadan sonra sürekli tekrara giriyor ve parça bir türlü akmıyor. Dinleyici parçanın içine giremiyor haliyle -ben giremedim-.
    Ogün Sanlısoy’un solo kariyerinde “Dön Evine / Ağaç / Çal” vs. gibi -şu parçaya oranla- ayakları yere basan, bir temele oturmuş ve hatta “yer-yer daha metal” olan protest parçalar mevcutken, ortaya çıkan iş akıl alır gibi değil.

    “E hiç mi elle tutulur, olumlu bir şey yok ?!” derseniz bir şey var; Metin Türkcan-Demir Demirkan solo faktörü… Bu kadar.

    O kadar kaliteli, nitelikli sanatçı/müzisyen bir araya geliyor ve “Pentagram” adı altında ortaya “Bu Düzen Yıkılsın” gibi hiçbir şekilde vasatı aşamamış bir çalışma çıkıyorsa, üzülerek söylüyorum bırakın bu işleri.
    Çok uzağa gitmeye gerek yok, yakın geçmişte Murder King / Can Uzunallı / Ütopya Project vs. gibi kişi ve gruplardan çıkmış, görece başarılı ve güzel örnekler mevcut bu alanda. Daha iyisini yapamayacak ya da fark yaratamayacaksanız, kendinizi zorunlu hissetmeyin.

  30. Gotepandikatanimam says:

    ogün şanlısoyu görmek yeter artar bile içerik her ne kadar çöp olsa da… Şarkı sözlerini kim yazdıysa da onun ben annesinin çayını içeyim onun dışında güzel ama şarkı

  31. Mustafa says:

    Metal dinleyicisi rap dinleyicisi gibi öyle her eleştirel, sövgülü diye kaktırılmaya çalışılan, ergenlerin gazından istifade edilmesi hedeflenen işleri yemez sayın Pentagram. Bunu en iyi sizin bilmeniz lâzım?

  32. Opethsevenbiri says:

    Sanki Heavy Metal song generator diye bir site varmış da oradan aparmışlar gibi, lise 2′ye giden Iron Maiden sevdalısı Mert okulun müzik yarışması için şarkı yazmış gibi. O kadar standart o kadar sıkıcı ki.

    Sözler hiçbir zaman umurumda olmadı Edebiyat istesem oturur şiir okurum ama bu muhalif olan her şeyi salya sümük övme fantezisini de anlamıyorum. Bir şeyin sanatsal değerinin iyi ya da kötü olmasının günümüz Türkiyesinde hiçbir önemi yok artık kadın cinayetlerinden, demokrasi eksikliğinden bahsetmeniz yeterli övülmek için.Tamam kanka düzen yıkılsın eee sonra?

  33. deadhouse says:

    Çok yorum geldi. Bir şeyler yazmak istiyorum ve Merak ediyorum. Nakaratın vasat olduğu, sözlerin ortaokul terk olduğu, şov ve prim amaçlı yazıldığı, vokalin kötü olduğu ile ilgili eleştirilerin hepsini anlıyorum ve kabul ediyorum. Peki bir şey sormak istiyorum. Bu saydığım öğelerin hepsini çıkarırsanız salt müzik ekseninde değerlendirirseniz yine bu kadar kötü mü şarkı? Yorumlara bakınca bir an kendimi sorguladım. Tamam Pentagram geçmişim yok, bir albümlerini baştan sona dinlemiş değilim ama sormadan da edemiyorum. Sadece müziğe odaklanıldığında bile şarkı bu kadar mı berbat? Ben fena bulmadım. Grup ismi vermek istemiyorum (tartışma çıkmasın) anaakım metal dünyasında çok vasat, sıradan, kötü şarkılar çıkaran, kötü müzikler yapan bir sürü ünlü veya az ünlü grup var. Nedense büyük çoğunluğuna bu denli ağır eleştiriler getirildiğini görmedim, rastlamadım. Bunu söylemek istemezdim ama galiba grup bu topraklardan çıkınca çok daha rahat ve acımasız olabiliyoruz. Grubun avukatı değilim. Bazı grup üyelerinin adını bile duymuşluğum yok. Murat İlkan kim onu bile bilmem. Sadece bu şarkı özelinde ve yapılan yorumlarla ilgili düşüncelerim bunlar.

    tahsin

    @deadhouse, salt muzik ekseninde degerlindiriyorum. kotu sarki

    Boba Fett

    @deadhouse, Bence kötü şarkı, Pentagram değil başka grup çıkarsa yine kötü derdim.

    Yiğit

    @deadhouse, salt müzik ekseninde vasat altı bir şarkı.

    Dismember röportajında dönen muhabbeti hatırladım şimdi bak. Murat İlkan da birazcık önemli biridir, hatta metal müzik adına bu ülkedeki en büyük isim falandır. Neyse önemsiz şeyler bunlar senin için. Müzisyen olmadığın için Anatolia’yı falan dinlememiş olman çok olağan

    deadhouse

    @Yiğit, tahsin, Boba Fett, Raddor, Teşekkürler cevaplar için arkadaşlar.

  34. Feryal says:

    Allah’im hic yakismis mi Pentagram’a bu sarki???!!!! Fiyasko resmen!

  35. chuck says:

    30 yıllık bir hayran olarak yazıyorum.
    Beğenmesek olmaz.
    Beğensek sanki içim rahat etmeyecek.
    Bir sıkıntı var ama…
    Bilemedim…
    Herşeye rağmen ellerinize sağlık…

    neredeyse bütün youtube yorumları bu şekilde. insanlar sevmemiş ama pentagram olduğu için sevmeye çalışıyorlar. neyse, beğendim diyorlar.

    bence türkiye’de türk gruplarına olan aşağılayıcı bakış açısından ziyade bu bakış açısı daha zararlı. çünkü kötüye kötü denmiyor. sırf çocukluk yıllarında dinledikleri ve severek hatırladıkları bir grup olduğu için sanırım. en azından benim çıkarımım bu.

    pentagram dinlemeyi hiç düşünmüyorum lakin grubun hayranları için üzülüyorum. ellerinde hala çok fazla potansiyel olmasına rağmen (hayran kitlesinin dünden birçok şeye razı olması, tanınırlık vs.) sanki bunu kullan(a)mıyorlar.

    normalde hiç ilgilendiğim bir grup değil ancak güzel bir gözlem aracı oldu benim için.

    Yiğit

    @chuck, müzikal anlamda epey uzun zamandır elle tutulur pek bir şey veremiyorlar zaten. Yani ellerinde çok da potansiyel yok bence. Bilmiyorum burada pentagram ın uzun süredir yaptığı herhangi bir şeyden öyle etkilenen var mı, duygusal yönünü saymazsak

    Birçok insan işin müzikal yönünde değil. O kültürün, o modanın, o eski zamanların, o karşıtlığın etkisindeydi. O yüzden onlara nostaljik hisler uyandırıp, bunun etkisiyle beğenmeleri bence güzel bir şey. Ne mutlu onlara. Eskiden güzel olan şeyleri yad ediyorlar. Müzikal anlamda çok da değerlendirdiklerini sanmıyorum.

    Berca B.

    @chuck, bunun Pentagram’ın Türk grubu olmasıyla ilgisi yok ki, insanlar kendileri için özel ve anlamlı zamanlar yaşatmış şeylere böyle duygusal olarak bağlanıp yaptıkları vasatlıkları konduramayabiliyorlar. Buna benzer şeyleri bu sayfalarda In Flames için de okuduk Opeth için de vs vs.

    Benim metal dinlemeye başladığım çocuk yaşlarda Unspoken çıkmıştı ve çok sevmiştim. Pentagram benim de ilk çok sevdiğim gruplardan biri, gittiğim ilk konser Pentagram haliyle benim için de özel bir grup ve böyle bi şarkı görünce benim de ister istemez tadım kaçıyor. Kısaca insanlar Türk olmasından ziyade zamanında yaşattıklarından dolayı beğenmek zorundaymış gibi hissediyorlar.

  36. obzen says:

    Berbat bir müzik o kadar imkan var yapılana bak bir an önce müziği bırakmalılar.

  37. Necrobutcher says:

    İnternette bazı ünlülerden dönem eleştirisi içerdiği için şarkıya baya bi destek geldiğini gördüm. Şöyle bir yanılgı olmasın bu ülke sadece 2002den sonra sikik bir hal almadı, burası zaten boktan riyakar insanların memleketiydi. Buna ek olarak Lions İn A Cage gibi bir başyapıtı yayımlamış ekipten böyle cılız bir eleştirel şarkı gelmesi pek de öyle gündemden rahatsız olmadıkları gibi bir algı oluşturdu kafamda.
    Özellikle bu ülkede heavy metal yapılacaksa sözler ve konsept (bence) toplumsal gerçeklik kaygısı gütmeli ve hatta bu tema üzerinde yükselmeli. Öyle “hadi biraz da toplumsal konulara eğilelim” deyince böyle sonuçlar çıkıyor demek ki?

    Bu konseptte bu ülkeden en iyi işlerden birisini karşılaştırma yapmak için bırakıyorum:

    asılı :
    https://www.youtube.com/watch?v=ArUWU-xx-sc

    bu da Diken cover’ı

    https://www.youtube.com/watch?v=g5gCpUUu_ic

    Kula kuldan kul olmuşlar, basiretsiz zavallılar.
    Sahtedir gülüşleri, riyadır hep sözleri.
    Hepsi paranın müritleri.
    Önün mezar ardın mezar, O dostların sana kazar;
    Menfaat dünyasında çıkarsız selam zarar;
    Senin pahan paran kadar.
    Durmadan kan emiyor, durmadan semiriyor
    Ve bu yağmadan geri kalan;
    Huzurunun sonuna vardığın o anda
    Bıkkın, kızgın, keskin, küskün yok, yok ki ötesi.
    Azar azar zaman dolar; Solar kadir, idrak donar.
    Aç açık yetim yatar, derdine bin dert katar;
    Yutkunarak çöpü arar.
    Kim ister ölmek sefil;
    Muhtaç olmak tercih değil.
    Hepsine şükür yeter, kimi düşer kimi geçer;
    Elbet bir gün devran döner.…

    Necrobutcher

    @Necrobutcher, bu arada burası hala boktan riyakar insanların memleketi

  38. Rust in Peace. says:

    Sürekli gündeme getirmek istemiyorum bu haberi de söylemeden edemedim. Bugün Öykü Serter gibi biri bile daha cesur açıklamalar yaptı bu şarkının sözlerinden. Bilmeyenler için bu kadın İşte Benim Stilim gibi saçma sapan programlarda sunuculuk yapıyor, Acun’un kanalında üstelik. Ona rağmen yılların metalcilerinden daha cesur açıklama yapıyorsa bu kadın söyleyecek söz yok.
    Sırf içeriği muhalif diye kalitesizliği övmek olmaz. Bizi ileri falan götürmez bu.

  39. deadpig says:

    bu başlıkta ekşi gibi kavga edip kendini daha önemli sananları okumak çok zevkli thx pasif agresif.

  40. chuck says:

    ekşi soru etkinliğine katılmışlar. 2-3 saat gibi sürede 300′den fazla girdi girilmiş. başlık en yukarıda.

    sanırım yeni albüm geliyor.

  41. Yayınlanan ilk şarkıya 73 yorum gelmişti, ikinci şarkıyı henüz dinlemedim ama sağda solda okuduğum yorumlar neticesinde korku doluyum.

    Rzeczom

    @Ahmet Saraçoğlu, şarkıyı henüz ben de dinlemedim ve sanırım dinlemeyeceğim. yalnız acaba ne demişler diye yayınlanan ikinci parçanın linkine tıklayınca gördüğüm ilk yorum güldürdü: Bir karının bir kocası olur her şarkıyı başkası okuyor yada karışık okuyorlar yeter sıktı artık

    bardetto

    @Ahmet Saraçoğlu, korkma abi bu o kadar kötü değil. 50′den fazla yorum gelmez :d

  42. bardetto says:

    ben ilkine kıyasla daha çok beğendim bunu ya. daha iyi bir riffi ve fena olmayan bir solosu var. ama bu şarkıyla artık yeni albümün rengi belli oldu gibi. kesinlikle bir thrash albümü gelmiyor. hard rock a talim.

  43. Salata says:

    Şarkıyı Pentagram değil de Gripin falan yayınlasa kimse yadırgamazmış. O derece bir şarkı. Nakarat kusmuğu ve kayda değere yakın iki solo. O kadar maalesef.

    Salata

    @Salata, Şarkının üzerine bi In Esîr like an Eagle bi de The truthh iss unnnsppoookeeennnnn… dinledim ilaç gibi geldi. Herkese tavsiye ederim.

    tahsin

    @Salata, Ahahahaha aynisini yaptim. Sarkiyi dinledim ve direkt unspoken actim…

    Salata

    @tahsin, Çok ayrı bir atmosferi var gerçekten ve zamanının ruhunu da hissettiriyor bir buna bak bir ona şimdi olmadı Pentagram..

  44. Sinan Ceylan says:

    Klip güzel de şarkı gene meh. Devran döner, bilmem ne…
    Akapella grubu gibi 5-6 tane vokal nedir, bi tane back vokal olur hani şarkının bi kısmında eyvallah da bu saçmalığa son vermeleri gerekiyor.

    Murat İlkan’ın Fanus albümü ise Türkçe icra edilmiş en iyi albümlerden birisiyken nasıl böyle şeyler yapabiliyorlar gerçekten aklım almıyor. Ogün Sanlısoy’un ilk solo albümleri bile daha sertti. Yeni nesil zaten rap falan takılıyor, bari eski dinleyicilere hitap edecek bi şey yapın ya da komple bırakın, dağıldık abi pub işletcez falan deyin bari isminiz efsane kalsın.

  45. thefakefloydian says:

    2012 de çıkan albümden aklımda Wasteland dışında bişey kalmadı. Bu albüm de aynı ayarda bi albüm olacak sanırım. 2 şarkı da Türkçe Rock piyasasına hitap eden, bölüm bölüm güzel yerleri olan ama toplamda tüm grubun bi arada olması dışında tekrar dinleme isteği uyandıran bişey yok.

  46. necrobutcher says:

    lions in a cage hatırına sustum.

  47. Nox says:

    Hem sound hem de riffler atoma albümünden aparılmış gibi değil mi? Force of hand ve faithless by default’u arka arkaya dinleyin bi.

  48. hf says:

    bu düzen yıkılsını kabullenme eşiğini atladım. şimdi yeni şarkıyı dinliyip sallamaya başlayabilirim.

  49. koca says:

    Yalnız ilk önce Çilekeş aradı “Kürar”daki ana riffini bozmasınlar diyor; sonra da Tool aradı onlar da Parabola klibindeki yaratığı geri istiyor!

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.