# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
PARALYSIS – Mob Justice
| 15.08.2020

“Loko bari seko koko loko bari seko ko.”

ismail vilehand

Hayatında hiç kavga etmemiş; kavga etse bile, bu kavgalardan yara almamış, site çocuklarına selam olsun. Kavga kesinlikle güzel bir şey değil ama hep istemsiz içine çekildim. “Yahu istemiyorum kavga etmek.” diyorsun ama anlamıyorlar. İlla karşındaki cücükleri patates edeceksin. E hadi pataklıyorsun, sonra mahkemeye veriyorlar. Bu konuya hiç girmek istemiyorum. Ama şunu söyleyebilirim, kendinizi savunurken karşı tarafı fazla döverseniz bu berbat ülkenin adalet sisteminde sanık oluyorsunuz. Yaşadım oradan biliyorum.

Paralysis; Biskrem’ini, Karışık Cappy’sini, Cornetto’sunu eve Getir’den söylemeyip, parmak arası terliği ile mahalle bakkalından alan adamların müziği gibi gözükse de aslında çok daha sıkıntılı mahallelerin müziği. Misal ben kısmen de olsa bir dönem Beşiktaş Akaretlerde yaşadım sayılır; uzun süre kimse öldürülmedi, kimse bonzaiden kalp krizi geçirmedi, kavga çıkınca da polis hızlı müdahale etti ve polis çoğunlukla bize son ses brutal death metal dinlediğimiz zaman müdahale etti diye “Burası çok CEHAPE zihniyeti. Eski mahalleme geri döneyim, yere tebeşirle çizilen komşularımı izlemeye devam edeyim.” dedim ve geri döndüm. Sokakta döner bıçaklı kavga oluyor, 155’i arasan bile “Kavga bitsin oradayız.” diyorlar. Bunu para versen dahi izleyemezsin. Gerçekten muazzam bir olay.

“Mob Justice” grubun ikinci albümü. İlk albümleri olan “Life Sentence” ile tarz olarak büyük fark yok ancak, çok daha güçlü sound ve tehditkâr besteler ile piyasaya ciddi biçimde mesaj veriyorlar. Ben kendi muhakememi yaparak puanımı şimdiden verdim ancak, “Mob Justice”in sıfır reklam, sıfır destek ile en az PA kadar ciddi metal otoritelerinden çok yüksek puanlar aldığını söyleyebilirim. Çünkü çok kral bir thrash/hardcore katliamı söz konusu.

Son yıllarda Power Trip ile iyice ayyuka çıkan ama yaklaşık 35 sene önce Cro-Mags tarafından icat edilen köpek ötesi rifler barındıran, thrash/hardcore/crossover kırması müziğin en sert halini yansıtıyor Paralysis. Muazzam kudurmuş bir vokal, insanlıktan nasibini almamış bir bas gitar başta olmak üzere, hiçbir büyük plak şirketinin desteğini arkalarına almadan kendi çaplarından muazzam bir meydan okuma yapıyorlar.

Kendi sınırlarına sıkışmadan inanılmaz iyi rifler üzerinden; az önce de belirttiğim gibi, bas gitar başta olmak üzere, muazzam bireysel performanslar ile tavizsiz kudurma peşinde olduklarını kanıtlıyorlar. Albümde tek bir insancıl an yok, grubun tek isteği kendilerini dinleyenlerin moshpitte manyakça kudurması. Moshpit olmadan olmaz olan bu tarz müzikler, eskisi gibi normal hayata geçmeden nasıl hak ettiği aksiyonu alacak bunu asla bilemiyoruz.

Vokale ayrı bir paragraf açmak istedim; Jon Plemenik haddi olmadığı halde korkunç gırtlak yırtıyor ve bunu harika bir tutku ile yapıyor. Tarihsel olarak büyük istisna olan Gaerea – “Limbo” albümü hariç, bu sene içerisinde dinlediğim en iyi vokal performansı olarak “Mob Justice”i en üst sıraya koyabilirim. Müzik türünden bağımsız, çok üst düzey bir performans söz konusu.

Bir itirafta bulunayım; Cro-Mags 2020 yılında geri dönerek, bu türde kusursuz bir albüm çıkartmışken, Cro-Mags takipçisi gruplara övgüler yağdırmak istemiyorum ama Sezar’ın hakkı Sezar’a. Paraslysis, “Mob Justice” ile istisnai bir iş yapmış. Şu korona virüs boku yüzünden tekrar ne zaman moshpitlerimize kavuşacağız bilemiyorum ama ben aşırı kurtlandım. Salıverin kuduralım artık. Sizce de öyle değil mi sayın ekstrem müzik severler?

8,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.42/10, Toplam oy: 26)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2020
Şirket
El Emeği Göz Nûru Plakçılık
Kadro
Jon Plemenik: Vokal, gitar
Ron Iglesias: Gitar
Patrick Harte: Bas
Sam Mogollon: Davul
Şarkılar
1. Mob Justice
2. Master Manipulator
3. Oblivious
4. Tombstone
5. Onward to Slaughter
6. Nihilist
7. Cut Short
8. Yet I Stay
9. Vessel of Behavior
10. Had Enough
  Yorum alanı

“PARALYSIS – Mob Justice” yazısına 9 yorum var

  1. P L A G U E says:

    Beste yapılarına, ortaya konan işe bu türün hastası olarak laf etme şansım yok. Buram buram kalite kokan bir albüm ama benim için küçük bir sorun var, oda sound. Her koşulda dinlerken tekmeler savuruyorum ama eğer albüm power trip in ilk albümü gibi kaydedilmis olsa, yada lowest creature son albümü gibi, çok başka bir seviye olacaktı benim için. Elbette bu durum albümü asla gölgelemiyor, bu sadece benim şahsi düşüncem. Türe ilgili olan herkesi kesinlikle mest edecektir. Eline saglik bro👍🏿

  2. necrobutcher says:

    albüm harika baştaki hikayeyi de okuyunca aklıma geldi bir anımı anlatmak istiyorum:
    sonunda bıçaklanma olasılığı olsa da kenar mahallede yaşamak acayip eğlenceli. her an aksiyonun içinde yaşamak sürekli soğuk suyun altındaymışsın gibi bir canlılık yaratıyor bünyede. albümdeki yer yer yavaşlamalar bana nedense obituary’nin veriği o hazzı hatırlattı. 2007 yılıydı parkta oturmuş e250den obituary dinliyorduk. yaşadığımız yer cidden leş bir mahalleydi öyle ki parkın içindeki fıskiye havuzlarına sıçıyorlardı,kesilmemiş çimlerin arasından silahlar, kelebekler,sustalar çıkıveriyordu. sanırım üstümde sepultura tişörtü vardı. sataşmalar başladı hemen kavgada kulaklar yırtılmasın diye küpeleri çıkardık saçları tepede bağladık. burası doğu ve kürtler kavgaya en az 20 kişi geliyor. bacağımdan bıçaklandım ama hastaneye giderken aklımda hala slowly we rot çalıyordu. sanırım kendimi en canlı hissettiğim anlardan birisiydi.

    chuck

    @necrobutcher, ”küpeleri çıkardık, saçları topladık” çok iyi ya hahahah

    beni yolda görsen keko lan bu herhalde dersin. öyle bir tipim var. keşke öyle bir yerde karşılaşmış olsaydık da; sepultura tişörtünü görünce kavga etmeden arkadaş olsaydık.

    necrobutcher

    @chuck, hahaha bizim de saçlar uzundu falan ama metalci keko gibi bir şeydik ya. ibneler kavga çıkınca hemen saça atlıyorlardı o kadar çok kavgaya girdik ki kafada saç kalmadı amk. ben de çok isterdim o günlerde sepultura nation tişörtlü birisi daha olsun

  3. deadhouse says:

    Harika bir kritik.

  4. chuck says:

    bu arada mob kelimesini ilk defa duymuştum, en azından hatırladığım kadarıyla.

    mafya, çete, ayaktakımı gibi anlamlara geliyormuş.

    P L A G U E

    @chuck, mob terimi oyun dünyasinda da çok kullanılır. ‘Mob kesmek’, önce moblarla ugraş sonra boss u kesersin, sıradan mob dan iyi item düştü gibi.

    ismail vilehand

    @P L A G U E, kurt Diablo’culardan kimler kaldı be bro.

    Not: Paragon level 1015 Crusader

    Dysplasia

    @chuck, If you listen to fools
    The mob rules.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.