# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
ROT AWAY – Nothing is Good
| 16.08.2021

Kanatıyorlar.

Erhan Yiğit

Kanama (hemoraji; hemorrhagia): Canlı bir organizmada kanın kalp ve damar boşluğu (lümeni) dışına çıkmasıdır.

Kanama tedavi edilmediği takdirde ya da kanın pıhtılaşmaması gibi istisnai durumların varlığı neticesinde insanı ölüme kadar sürükleyen, öldürmese bile kişinin sonraki hayatında derin travmatik izler bırakan, dünya üzerindeki ölümlerin çoğuna doğrudan ya da dolaylı yoldan etki eden ekstrem bir durum. Kanamanın çeşidine ve yaranın derinliğine bağlı olarak yetişkin bir insan kan kaybı durumunda ilk dakikalarda yüksek panik yaşıyor akabinde ortalama 10-15 dakikada bilinç kaybına kadar varan halsizlik ve yorgunluk hissetmeye başlıyor. Müdahale edilmediği durumlarda ise ortalama 25-60 dakikada tahtalı köyü boyluyor. Tabii bütün bunlar küçük ve orta boyuttaki kanamalar için geçerli. Atardamarın kesilmesi veya açılması gibi bir durumda sözü edilen adımlar çok daha hızlı zuhur ediyor.

Bizleri Danimarka’dan selamlayan ROT AWAY ise yeni albümü “Nothing Is Good” ile dinleyenin koluna bacağına kesikler atıyor, yaralı bırakıyor, grup halinde kavga eden bir topluluğun arasına dalan bir domuz gibi ona buna sataşıp, kiminin dişlerini döküyor, kiminin gözlerini çıkarıyor, ortalığı adeta kan gölüne çeviriyor.

Hardcore/thrash metal alanında kafa uçuran grup toplam sadece 24 dakikalık bu küçük başyapıtı ile kendisini benzer gruplardan ayırmaya yetecek enerjiyi ve dehşeti sunarken yaptığı 10 şarkının tamamında tek bir amacı ön plana çıkarıyor: Dinleyeni yaralamak ve tıpkı kan kaybı yaşayan bir fani gibi insanı hızlı bir şekilde kaçınılmaz sona yaklaştırmak.

İlk paragrafta sözünü ettiğim ‘kanama’ durumları boşa değildi. “Nothing is Good” birisinin atardamarına küçük bir kesik atarcasına başlarken üçüncü şarkı Bad Way’de gerçekten hiçbir bokun yolunda gitmediğini haykıran bir tavır ile vurmaya, başlangıçta attığı kesiği daha da derinleştirmek için son gücüyle jiletlemeye yelteniyor. Akabinde çok kısa bir süre sonra Graves şarkısında yavaş yavaş bilinç kaybı yaşatmaya başlıyor.

Birisinin kan kaybı yaşarken geçirdiği süreçleri betimleyerek anlatmaya çalıştığım bu albümü bir kılıfa geçirerek tanıtmaktan ziyade bu hissiyatları sunduğunu, albümün atmosfer oluşturma amacı olmamasına karşın içerdiği bolca bodoslama ataklarından ve asla taviz vermeyen leşçiliğinden mütevellit bu konuda da mükemmele yakın durduğunu söylemek isterim; Biricik gayesi dinleyici pataklamak olan hardcore ve thrash metal gruplarında çok çok nadir görülen bu başarılı atmosfer yaratma olayına özel olarak çalışıldığını düşünmüyorum lakin ”Nothing is Good” o kadar mükemmel bir bütünlük sunuyor ki albümde mevcut olan dehşet, vahşet, kan, kötülük ve öfke kavramları resmen kendilerine küçük bir yuva yapmışlar ve içeriye giren herkese ”Dayak nedir? Nasıl atılır?” sorusunun cevabını veriyorlar.

CRO-MAGS, POWER TRIP, TERROR, EXPIRE, BRUTALITY WILL PREVAIL gibi itin kopuğun mesken tuttuğu grupların hayat verdiği ROT AWAY topluluğu hepi topu yarım saatlik bu kıyımı boyunca samimi bir ciddiyetsizlik, korkunç bir dehşet ve çok kaliteli, eşine ender rastlanır düzeyde bir lavukluk örneği gösteriyor. ROT AWAY bu noktada bu yıl dinlediğim en iyi thrash/hardcore metal albümünü yapan adamlar olarak gözüme çarpıyor. Kem küm etmeye gerek yok; “Nothing is Good” bu yıl piyasaya sürülen ENFORCED’un “Killgrid”inden de CRYPTOSIS’in “Bionic Swarm”undan da iyi bir albüm olduğunu düşünüyorum. Genel olarak ise bu yıl çıkan en iyi albümlerden olduğunu ve gönül rahatlığı ile kendi listeme sokacağımı da söylemek istiyorum.

Lafı daha fazla uzatmaya gerek yok. Ben bu öfke ve kanatma kavramlarını ne kadar tanımlamaya çalışsam da ROT AWAY benim dediklerimden ve diyeceklerimden çok daha fazlasını anlatıyor. Zaten yapılan iş tüm çıplaklığı ile ortada; dolu dolu, kalabalık bir prodüksiyon, vahşi bir tavır, kaliteli ve basit enstrüman işçiliği eşittir ”Nothing is Good”.

8 aydır CRAVEN IDOL’ın “Forked Tongues“ı haricinde yüksek kaliteli bir thrash metal albümü dinlememiştim. ”Nothing is Good” ise tıpkı ”Forked Tongues” gibi aşırı kaliteli ve uzun ömürlü bir albüm. Sözünü ettiğim her iki albüm de saf thrash metal yapıtları olmasa bile thrash metal tarafında böyle güzel hareketlenmeleri görmek beni çok mutlu ediyor. Umuyorum bu yıl çok daha yüksek yerlerde görebileceğimiz thrash metal yapıtları gelmeye devam eder ve biz de bol bol dayak yeriz.

9,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.08/10, Toplam oy: 26)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2021
Şirket
Last Mile Records
Kadro
Jonathan Albrechtsen: Vokal
Christian Hammer Mattesen: Gitar
Ole Palm Schwartz: Bas
Andreas Albrechtsen: Davul
Şarkılar
1. Rot Away
2. Deadfriends
3. Bad Way
4. Hang Low
5. No Apology
6. Atlas Fracture
7. Graves
8. Timebider
9. Spitshine
10. PrØv igen
  Yorum alanı

“ROT AWAY – Nothing is Good” yazısına 18 yorum var

  1. Cryosleep says:

    Bunu seven bunu da sevdi:

    Gulch, Sunami, Drain

    Özellikle Gulch geçtiğimiz senenin en iyi Hardcore albümlerinden birine imza attı, kişisel önerim.

  2. Candaş says:

    Kanatıyorlar mı? Ne?

  3. P L A G U E says:

    Şunu yapın:

    3 tane efes xtra alın, dondurucuya atın. Yeteri kadar soğuduktan sonra play tuşuna basın. İlk birayı fondipleyin, 2. birayı üç-dört yudumda için, 3. birayı albümün sonunda yine fondipleyin. Evet, bu kadar basit.

    Eline emeğine sağlık Erhan.

    Erhan

    @P L A G U E, Çok sağ ol kral. Dediğini yapacağım fakat xtra sevmiyorum. 3 tane xtra yerine 4 tuborg gold ile yapacağım.

    P L A G U E

    @Erhan, efes malt, bomonti ve amsterdam olmasın da ne olursa olsun:)

    Yiğit

    @P L A G U E, ocak dışı kalmayayım ama malt bence gayet içilesi. Diğer ikisine katılıyorum ama. Amsterdam şurup gibi, bomonti ise hiç içmedim çünkü vurdurmuyorum :)

    whileshesleepssevenbiri

    @Yiğit, nasıl ya amsterdam sevilmez mi

    Yiğit

    @P L A G U E, 3. biradan sonra da albümü başa sarıyoruz.

  4. whileshesleepssevenbiri says:

    kanadık.

  5. whileshesleepssevenbiri says:

    Atlas Fracture son zamanlarda dinlediğim en iyi şarkı.

  6. Noumena says:

    Bu adamlar 24 dakikayı nasıl bu kadar verimli kullanabildi akıl alır gibi değil. Bu yılın en iyi birkaç işinden biri. Kesinlikle doyum olmuyor kendinizi tekrar tekrar çevirirken buluyorsunuz albümü.

    Erhan

    @Noumena, 9 yerine 9.5 vermemin sebebi budur. Aynı kalitede 40 dakikalık bir albüm yapmış olsalar bu kadar yüksek puan vermezdim ama böyle bir hayvanlığı eksiksiz gediksiz bir biçimde 24 dakikaya sığdırmak gerçekten beceri ister.

    Albümü dinledikten sonra sanki 1 saatlik bir it kopuk albümü dinlemişte pestili çıkmış gibi hissettiriyor.

    Noumena

    @Erhan, kesinlikle katılıyorum dolu dolu bir albüm bir saniye bile boşu yok hala şaşkınım böyle bir albüme rastladığım için. Ayrıca kritik için de eline sağlık çok güzel olmuş 👍

  7. Cryosleep says:

    Kurbanlarının kanı içinde boğularak ölmek gibi albüm.

  8. whileshesleepssevenbiri says:

    Keşke güzel bir nick olsan…

  9. ismail vilehand says:

    Metallic hardcore türünde uzak ara bu yılın en iyi işi. Hak ederek büyük patlama yaptılar. Canlıda görmeyi aşırı isterim.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.