# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
BIOHAZARD – Biohazard
| 19.07.2010

Akım başlatan albüm.

Neo-thrash, crossover, thrash metal, groove metal, hardcore’un aynı potada eritildiği New Wave of American Heavy Metal akımını başlatan albüm.

Seksenlerin ikinci yarısından itibaren yeni akımlara yelken açan heavy metal içinde en çok burun kıvrılan akımlardan biri olan neo-thrash ya da groove metal öyle sanıldığı gibi Pantera’nın “Cowboys From Hell“i ile doğmamıştır. “Cowboys From Hell”den çok kısa bir süre önce çıkan [33 gün] Biohazard’ın kendi ismini taşıyan albümü bu akımı başlatmıştır. Kurulumundan itibaren New York’un yerel thrash metal ve hardcore gruplarının alt grubu olarak çıkan Biohazard’ın, ilk iki demosundaki şarkıları birleştirip üstüne ilave üç şarkı daha koyarak çıkardığı bu ilk albüm, yeni bir türün doğuşuna neden olmuştur.

Megadeth-vari bir şarkı olan Retribution’la açılan albüm daha ilk şarkıdan boş olmadığını gösteriyor. İkinci şarkı Victory ise, Danny Schuler’ın Dave Lombardo benzeri atakları, floor tom gezinmeleri ve yırtıcılığıyla dikkat çekiyor (bu şarkıda kudurmayanın thrash’çiliğinden şüphe duyarım).

Toplumsal sorunlara değinen ve punk rock’a göz kırpan Blue Blood ve Howard Beach’den sonraysa Wrong Side Of The Tracks gibi groove ögelerle bezeli bir şarkı çıkar karşımıza. Ondan sonra da akustik gitarla açılan ama thrash metal özelliğini hiç kaybetmeyen Justified Violence şarkısı albümün yine tavan yaptığı noktalardan biridir.

Sonrasında kısa ama çok etkili bir enstrümental olan Skinny Song geliyor. Özellikle 1.19′da başlayan rif bir çok thrash’çiye orgazm olma, salya akıtma vs. gibi birçok şey yaptırabilir. Hold My Own’la devam eden, Pan Attack ve Pain’le yüksek anlarını yaşayan albüm Survival Of The Fittest’la tansiyonu düşürse de asıl bombaları ondan sonraya bırakır.

Önce muhteşem solosuyla ve gaz nakaratıyla There and Back, sonra da bir dakikalık piyano girişinin ardından güzel bir rifle açılan ve bu rifin ardından Bobby Hembel’in melodik solosuyla daha güzelleşen Scarred For Life gelir.

Albümle ilgili olumsuz tek detay kötü bir stüdyoda ve adı sanı duyulmamış bir şirketle yapılmış olması nedeniyle gitarların yüksek kalitede duyulmaması ve bateride zil seslerinin zor duyulması, hatta rifflerin arkasına gelince çok az duyulabilmesidir.

Kırk bir dakika süren albüm on üç şarkı için kısa olsa da çiğliği ve yırtıcılığıyla kesinlikle bu kısa süre de sizi tatmin ediyor. NWoAHM akımının öncüsü olan bu albümü thrash metal ve hardcore sevenler kaçırmasın.

Erdal AVCI

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.15/10, Toplam oy: 60)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
1990
Şirket
Magnetic Air
Kadro
Evan Seinfeld: Bas gitar, vokal
Billy Graziadei: Ritim gitar, vokal, piyano
Bobby Hembel: Solo gitar, akustik gitar
Danny Schuler: Davul
Şarkılar
01. "Retribution"
02. "Victory"
03. "Blue Blood"
04. "Howard Beach"
05. "Wrong Side Of The Tracks"
06. "Justified Violence"
07. "Skinny Song"
08. "Hold My Own"
09. "Panic Attack"
10. "Pain"
11. "Survival Of The Fittest"
12. "There And Back"
13. "Scarred For Life"
  Yorum alanı

“BIOHAZARD – Biohazard” yazısına 13 yorum var

  1. heat says:

    biohazard fin grubu mu:)

    Ahmet Saraçoğlu

    @heat, ilk kim diyecek diye bekliyodum. :) Yazıyı dışardan girdim de banner değiştirmek için akşam eve gitmem gerekiyo. bikaç saatliğine fin grubu olsun, küreselleşme falan.

  2. Enver Yılmaz says:

    kel eleman oz’un nerdeyse tüm sezonlarında oynamıştı

  3. Mustafa Sakallı says:

    Kadro eksik girilmiş

    http://www.danteross.com/blogs/dante/files/2009/07/tera-patrick10310601.jpg

    Avcı

    @Mustafa Sakallı,
    2. Albümün kritiğini yaptıktan sonra o konuya geleceğiz.Gerçek şu ki Biohazard ilk 2 albümü saygı duymanız için yeterde artar.

    Ama 3. albümden sonra Bobby Hembel’ın ayrılmasıyla cıvıdılar.Ondan sonra çıktı bu gayri ahlaki olaylar. (:

  4. vay birleşme falan mı olmuş ya. bi ara çok dinledim bunları, chamber spins three mi ne vardı o albümü…ulan pasifagresif paso eski günleri hatırlatıyorsunuz lan bana. :)

    ismail vilehand

    @cenközmercan, Urban Discipline albümü o. ikinci albümleri. ilk dinlediğim Biohazard albümüdür o. çocukluğumun albümlerinden biri. Biohazard 2008′den beri yeniden aktif durumda hatta yeni albümde çıkarıcaklar ama o eski tadı yakalayabileceklerini sanmıyorum.

  5. Avcı says:

    http://www.youtube.com/watch_popup?v=3tjm9y_E1Hw&vq=small#t=176

    Albümdeki Panic Attack şarkısının albümden 2 yıl önce çekilmiş videosu.Tabi elemanlar çok genç Evan 20 Bobby 19 Billy 18 yaşında.Evan dayı ne kadar da değişmiş öyle.Vay bee !Zamanında bas solo atıp üstüne headbang yapabiliyormuş Evan dayı.

  6. ismail vilehand says:

    90lar denince ilk akla gelen gruplardan biridir Biohazard. ilk 3 albümleri birbirinden güzel çalışmalar. sonradan fena bozdular malesef. yazıda da bahsedildiği gibi bu albüm şuan duyduğumuz ve ilerde duyacağımız bir çok şeyin temelini oluşturmakta.

    Avcı

    @ismail vilehand, Sevdim lan seni.Onslaught konserinde haber verde tanışalım (:

    Batuhan Bekmen

    PasifAgresif sayesinde bir dostluk daha doğdu.

  7. Gustav Mahler says:

    vokal her türlü harcore yapabilen bi insan.hiç kimse hardcore lafını ondan fazla haketmiyor.

    (bkz. tera patrick,oz,biohazard)

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.