# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
PILGRIMZ – Boar Riders
| 27.10.2010

Brutal rock’n roll.

Çok çılgın bir grupla beraberiz. Death/thrash metal, hardcore ve rock’n roll gibi türleri bize bir arada sunan bu bıçkın delikanlıların isimleri Pilgrimz.

Danimarka menşeli Pilgrimz, tıpkı hemşerileri Volbeat gibi ekstrem müziğin yanı sıra geleneksel rock’n roll’un tüm nimetlerinden faydalanarak dinleyicilerine ters takla attırmakta. Volbeat’e oranla çok daha sert bir grup olsalar da eğlendirme babında kafa kafaya olabilecek bir grup Pilgrimz. Henüz albümleri bile yokken 2006 yılında Entombed ve Enslaved gibi gruplarla turlamaları da bir dipnot olsun.

Link

23 Haziran 2008’de I Scream Records etiketi ile çıkardıkları debut albümleri “Boar Riders” tam bir adrenalin deposu. Albüm 46 dakika 30 saniye boyunca dinleyiciye gergin anlar yaşatıyor. Kayıt gayet temiz, sound kâfi miktarda güçlü. Albüm üzerinde epey özen gösterildiği ve emek harcandığı hemen anlaşılıyor. “Boar Riders”ın sonrasında ise grup, 2008’de Obituary, Agnostic Front ve As We Fight ile aynı sahneyi paylaşırken, 2009 senesinde ise Gojira ile Britanya turnesine çıkarak ününe ün katmaya devam etti.

Albümün işleyişi, death’n roll, hardcore ve thrash metal arasında gidip gelen bir müziğin üzerine, Max Vegas adlı cengâverin çılgın ve güçlü vokalleri olarak açıklanabilir. Bu arkadaşın Pantera dinleyerek büydüğünü ve Phil Anselmo’yu kendine bir idol olarak seçtiğini anlamak hiç de zor değil. Her tek gitaristli metal grubunda olduğu gibi burada da basçı arkadaşa fazladan görev düşmüş ve kendisi de bunu en güzel biçimde yerine getirmiş. Davulcu eleman ise gereksiz atraksiyonlara girmeden ve işi abartıya kaçırmadan çok temiz döşemiş davulları. Gitariste gelirsek, ondan pek bahsetmeye gerek yok; zira Max Vegas ile beraber grubun en baskın elemanı. Kısacası adam yazmış, diğerleri ise eşlik etmiş desek bile çok yanlış olmaz.

Sonuca gelirsek, bu albüm günümüzde rock’n roll denilen hadisenin artık nerelere uzandığını görmek için enfes bir fırsat. Çok sanatsal arayışlara girmeden iliklerinize kadar bu müziğin heyecanını ve bünyede yaşattığı fevriliği tadıp, biraz rahatlamak istiyorsanız bu albümden iyisini zor bulursunuz.

ismail vilehand

8,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.12/10, Toplam oy: 92)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2008
Şirket
I Scream Records
Kadro
Max Vegas: Vokal
Aage: Gitar
Hermann: Bas
Nal: Davul
Şarkılar
01. Jimmy's Castle
02. Shake-A-Feather
03. Boar Riders
04. The Flick
05. Drama King & Drama Queen
06. King Or A Fool
07. Prima Donnie
08. Paramount
09. The Caravan Was Only Bait
10. The Artillery
  Yorum alanı

“PILGRIMZ – Boar Riders” yazısına 11 yorum var

  1. duraganyolcu says:

    Şahane gibi duruyor.

  2. ben says:

    Neden Volbeat hissiyatı yarattı bende?

    ben

    @ben, Hııı saçlar benziyo :)

  3. Ufuk says:

    Çok beğendim.

  4. nekropunk says:

    ben de vokalistin şekillerinden ve tarzından chimaira’ya benzettim bi’ çıtır.

  5. kantele says:

    Berbat yav, Volbeat ile falan herhangi bir benzerlik göremedim ben. Bildiğin beyinsiz hardcore.

  6. Enver Yilmaz says:

    hoş bişeye benziyo ama torrent’te bulamadım. bi buldurun beyav.

    agorapocalypse

    @Enver Yilmaz, last.fm’den falan bir şekilde bana ulaşabilirsen download linki ulaştırırım sana, burada paylaşmak sıkıntı olabilir.

  7. Blakkheim says:

    Karar verdim, böyle vokalden tiksiniyorum. Son 10 yılda çıktı galiba bu tarz vokal yapanlar. Müzik güzel olsa dahi bu viyak viyak ergen brutalini sevemiyorum. Bide klipteki tripleri yok mu of…Dinlicem ama albümü eminim vokale dayanabileceğim 1-2 şarkı çıkacaktır, güzele benziyor netekim. Fakat resmen metalde oldschool kafasına girmişim yavaştan, pii

    cradle

    @Blakkheim, senin jenerasyonun bile “ergen” kavramını kullanmaya başladıysa işimiz var..

    Blakkheim

    @cradle, konu ergen kavramı değil, bana karaktersiz gelen vokaller. Benim sevdiğim bayıldığım grupların da ilk dönem albümlerinde vokalistlerin yaş ortalaması 20iydi belki ama hiçbiri böle viyak viyak söylemiyordu. Ben bu tarz vokali sevmiyorum, bu tarz vokale sahip gruplar son 10-15 yılda piyasaya çıktı, ve ergenliği bu zamana denk gelen insanlar tarafından da benimsendi. Ben bundan önceki jenerasyon müzikle büyüdüğüm ve sevdiğim için bana itici ve manasız geliyor bu vokaller. Konu ergen, liseli cart curt değil yani.

    Her sölediğimi illa açtıracaksınız böyle. Bir seferde anlasanız şaşacam.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.