# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
EXHUMED / GRUESOME – Twisted Horror (Split)
| 17.06.2020

Aile içi şiddet.

İki yumurcağı bir araya getiren bir split’le birlikteyiz bugün. CARCASS’ın doksanların ilk yarısında yaptığı işlerin üzerinden kendi yolunu çizen EXHUMED ve DEATH’in ilk 4 albümüne tribute niteliğinde kurulan GRUESOME, iki grubun da vokal/gitarı olan Matt Harvey ortak paydası sayesinde “Twisted Horror” adlı split’te bir araya geldi.

Geçtiğimiz sene 3 adet cover’la katıldığı GATECREEPER split’inin ardından bu split’te EXHUMED’u üç yeni şarkıyla karşımızda görüyoruz. Grubu seven bir insan olarak 2017’de çıkan “Death Revenge”i fazlasıyla uysal, 2019’da çıkan “Horror”ı ise biraz düz ve ışıltısız buluyorum. Görünüşe göre EXHUMED da son 5 yılda yaptıklarına yönelik olarak benzer hisler taşıyor, zira grup bu split’te net şekilde alışık olduğumuz deathgrind karakterine dönmüş ve ilk 3 CARCASS albümünü günümüze taşıyan yaklaşımını net şekilde tekrardan benimsemiş. Hayvan gibi rifler, üst düzey gitar kullanımı, deli deli sololar ve EXHUMED bekleyebileceğimiz türe patavatsız bir kana susamışlık, bu 20 dakikalık split’in ilk yarısında karşımıza çıkan başlıca detaylar. Split kapağını ve adını grupların son albümlerinin birleşiminden alsa da olayın EXHUMED tarafında “Horror“ı epey aşan bir enerji ve heyecan var.

EXHUMED bu ilk dönem CARCASS etkilenimini hiçbir zaman reddetmedi ve “Necrocracy” de dâhil olmak üzere bu yarman death metal/grindcore bulamacını 1998’deki “Gore Metal”den bu yana itinayla gösterdi. “Twisted Horror”da çok iştahlı, hatta kuduz bir EXHUMED görüyoruz. Sanki konsept yapıdaki “Death Revenge”i yazarken geri plana attıkları manyaklıkları, “Horror”ı yazarken fazla üstüne gitmedikleri yaratıcılıklarını ceplerinden çıkarmış ve bu split’e kusmuş gibiler.

Split’e iki şarkıyla katılan GRUESOME ise bildiğimiz DEATH worship’ini bir kez daha olanca lezzetiyle gözler önüne seriyor. “Scream Bloody Gore” ve “Leprosy”den beslenen DEATH karakterini 2020’ye taşıyan grup, alışık olduğumuz old-school havasını koruyor ve sürprizsiz ama nostaljik death metaliyle ilgi çekmeyi başarıyor. Chuck Schuldiner’ın 30-35 yıl önceki beste tarzını yalayıp yutmuş bu adamlar (ve kadın); bu split’te bu DEATH anlayışına bir miktar da OBITUARY katarak olayın groove tarafını iyice körükleyen iki şarkı sunuyorlar.

Kısa süresi ve içerdiği az sayıdaki şarkıyla çok da derin analizler yapmaya mahal vermeyen “Twisted Horror”, benim için EXHUMED’un kendi kimliğine geri dönüşünü müjdelemesi dolayısıyla sevindirici olan ve GRUESOME sayesinde de DEATH sevgimizi 100.000. kez aklımıza getirdiğimiz mini mini, kanlı mı kanlı bir split. Grupları seviyorsanız elbette ki pas geçmeyin, özellikle EXHUMED seviyorsanız split’in ilk 3 şarkısını dinleyip :D şeklinde bir suratla evinizde koşturun, hoplayın zıplayın.

Albümün okur notu: 12345678910 (6.29/10, Toplam oy: 17)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2020
Şirket
Relapse Records
Kadro
EXHUMED
Matt Harvey: Vokal, gitar
Ross Sewage: Vokal, bas
Sebastian Phillips: Gitar
Mike Hamilton: Davul

GRUESOME
Matt Harvey: Vokal, gitar
Daniel Gonzalez: Gitar
Robin Mazen: Bas
Gus Rios: Davul
Şarkılar
1. EXHUMED - Rot Your Brain
2. EXHUMED - Buried to Die
3. EXHUMED - Dead, Deader, Deadest
4. GRUESOME - A Mind Decayed
5. GRUESOME - Led into the Dark
Web
-
  Yorum alanı

“EXHUMED / GRUESOME – Twisted Horror (Split)” yazısına 4 yorum var

  1. Boba Fett says:

    Ağır yazmak istemiyorum ama Death varken bilmiyorum ne derece bu grubu dinlerim. Death’in bir şarkısını 100. defa dinlemek, belki farklı bir şeyler keşfetmek, Chuck’ın kafasının içinde gezinmek, dehaya dokunmak sanki daha keyifli be.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Boba Fett, ağır yazılacak çok bir şey yok aslında. Gruesome’ın tek amacı Chuck Schuldiner’ın anısına saygı duruşu yapmak. Death taklidi falan yapmıyorlar zaten. Adamlar albümlerini, kapaklarını direkt Death albümlerine referans şeklinde yapıyorlar zaten.

  2. Exorsexist says:

    Deeds of Flesh’te bayılarak dinlediğim Mike Hamilton, Exhumed’e girdiğinden beri dinlemeyi bıraktım. İnanılmaz sıkıcı ve mekanik hale getirdi. Nerde Danny Walker’ın çaldığı cilgin davullar… Gorgoroth’a katilan Tomas Asklund etkisi yapti bende.

  3. Horrendous says:

    Exhumed çok şaşırttı beni, fazlasıyla beğendim. Death Revenge’ten sonra diğer albümlerini dinlemek içimden gelmemişti, bu split’i de Gruesome için açtım ama ters köşe yedim. Çıtırlık, çok keyifli yerinde gaz, yerinde arak, tertemiz.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.