# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
EXHUMED – Worming EP
| 24.10.2021

Bıçağı saplayıp kaçıyor.

Aşılamalarla birlikte normale dönme yoluna giren dünyamız, mavi gezegenimiz, 1,5 yıldan uzun süredir turlamak, sahneden sahneye koşmak, kafa ve boyun kırmak için yanıp tutuşan metal gruplarıyla dolu…

Bu vahşi ortama müsaade edilmesiyle birlikte gruplar o sahne benim bu sahne senin koşturuyorlar, turneler duyuruyorlar.

Bazısı gerçekleşiyor bazısı iptal oluyor, kimisi sold-out oluyor kimisi sinek avlıyor ama nihayetinde her alanda olduğu gibi konserler konusunda da belirgin bir hareketlenme, dellenme, kudurma söz konusu.

Bu kuduruklardan biri de death/grind’ın en önemli isimlerinden biri olan ABD’li grup EXHUMED.

Yakında çıkacakları Worming Through America Tour öncesinde sürpriz bir EP salarak turnenin fitilini yakmış, sevenlerini gazlamış oldular.

Aslında sadece 11 dakika süren bu EP’yi yazıp yazmama konusunda biraz arada kaldım, ancak madem sürpriz şekilde yayınlandı, madem çok kısa, madem ben de çok müsait değilim ve bir de elektrikler kesildi (cidden), bugün yayınlayacağımız BLOOD RED THRONE incelemesini birkaç gün öteye atarak “Worming”i araya sıkıştırayım dedim.

BLOOD RED THRONE incelemesini bekleyen milyonlar, umarım birkaç gün daha bekleyecek olmaktan ötürü galeyana gelip sokaklara dökülmezsiniz.

Varlığını “olmasaydın olmazdık” düzeyinde CARCASS’a borçlu olan EXHUMED, EP’ye adını veren açılış şarkısına adeta CARCASS’ın “Heartwork”ünün dayıoğlu gibi başlıyor. Adeta bir “Wearthork” diyebileceğim bu girişin akabinde şarkı kendi kimliğini buluyor ve EP’yi ilk andan ateşe veriyor. İkinci sırada, DEAD KENNEDYS klasiği “Nazi Punks Fuck Off”a gönderme yapan “N.M.F.O. (Nazi Metallers Fuck Off)” var.

Bu şarkıda NAPALM DEATH’in “Scum” ve “From Enslavement to Obliteration” dönemine yakın kısacık bir grindcore tokadı yapıştıran grup üçüncü şarkı “Distorted and Twisted to Form”da “Symphonies of Sickness” ile “Necroticism – Descanting the Insalubrious” arası bir CARCASS sunarken kapanışı yapan “Vacant Grave”de ise EXHUMED’a dair ne varsa sunuyor ve grindcore, death metal, az biraz melodi, bol bol da bodoslama yardırma ile şarkıyı ve EP’yi noktalıyor.

EXHUMED seviyorsanız “Worming”i farklı ve ilginç pek bir şey bulamayacağınızın bilinciyle dinleyin. Adamlar bir ara sıcak niyetinde hem ilham kaynaklarını yansıtan hem de kendilerinden bir şeyler katan bir şey sunmuşlar ve 11 dakika ter atmak, işitsel anlamda tepinmek istiyorsanız “Worming”e kısacık bir vakit ayırarak bunu yapabilirsiniz.

Albümün okur notu: 12345678910 (6.33/10, Toplam oy: 9)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2021
Şirket
Relapse Records
Kadro
Matt Harvey: Vokal, gitar
Ross Sewage Vokal, bas
Sebastian Phillips: Gitar
Mike Hamilton: Davul
Şarkılar
1. Worming
2. N.M.F.O. (Nazi Metallers Fuck Off)
3. Distorted and Twisted to Form
4. Vacant Grave
  Yorum alanı

“EXHUMED – Worming EP” yazısına 2 yorum var

  1. Aykut taştan says:

    Çok iyi bir ep reis. Adamlar resmen asitli bez ve paspasla vücut üzerinde organlara nüfus edercesine bahar temizliği yapmış.

  2. Rashid says:

    Şu heriflerin konserine gitmeden ölmek istemiyorum. Kafa göz dağıtmalık EP de iyi oldu. 11 dakika içinde gruptan ne bekliyorsanız hepsini veriyor şerefsizler.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.