# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
ENDSEEKER – Global Worming
| 29.10.2023

“Evet bildiğimiz şeyler, bin kere duyduğumuz şe- Vaaay, ne tatlı olmuş lan!?”

Bilindik ve alışık olunan şeyi heyecan verici şekilde yapabilmek, kitlenin beğenisini kazanmanın en kısa ve etkili yollarından biridir. Bildiğiniz, hâkim olduğunuz, kendinizi güvende hissettiğiniz bir ortam ve bu ortamda bile sizi şaşırtacak şeyler bulabilme lüksü…

“ENDSEEKER, tam anlamıyla eski usul İsveç death metalini kutlamak ve yüceltmek amacıyla kurulmuş bir topluluk. Türü genel anlamda ele aldıklarından tam anlamıyla bir “x worship” grubu diyemesem de %99 oranında DISMEMBER, ENTOMBED ve GRAVE gibi oluşumların günümüzdeki yansıması olmaya gayret ediyorlar.”

HM-2’yi Yayma ve Yaşatma Derneği üyesi Alman death metal grubu ENDSEEKER’in 2021’de çıkan bir önceki albümü “Mount Carcass”ta grubu bu ifadelerle tarif etmiş, yeni bir şey yapmamalarına rağmen dinamizmleri ve zekice fikirleriyle dikkat çekici olmayı başardıklarını vurgulamıştım. Aradan geçen 2,5 yıl ve ENDSEEKER şimdi de “Global Worming” ile karşımızda.

2019’dan bu yana, yani 3 albümdür Metal Blade ile çalışan ENDSEEKER, “Mount Carcass”ta şirketinin beklentilerini karşılamış olacak ki yeni albüm için şimdiden üç şarkıya klip çekilmiş bile. Buradan da ENDSEEKER’ın bu heyecan verici fikirleri konusunda yanılmadığımızı görebiliyoruz. HM-2 worship takılan; ENTOMBED, DISMEMBER, GRAVE ekolünü devam ettiren bir dolu grup var ancak her grup böylesi bir şirket desteği alamıyor. Neden? Çünkü ENDSEEKER gibi başarılı örneklerin yapabildiği bazı şeyleri yeterince yapamıyorlar.

ENDSEEKER’ın burada en iyi yaptığı şey akılda kalıcı rifler, tremolo melodiler yazmayı başarması ve olayın groove kısmını gayet iyi kotarması. Sadece klip şarkılarına baktığınızda bile görebileceğiniz bu durum, ENDSEEKER’ın muadillerinden ayrılmasını sağlayan ve öne çıkmasında etkisi olan olaylardan. Nakaratlarda vokalin arkasına koydukları 1989-1993 arası Stockholm kokan melodiler ve davulun akıllıca kullanımıyla oluşan kafa sallatma seansları “Global Worming”in ciddi anlamda keyif veren bir death metal barındırmasını sağlıyor.

İlk paragrafta dediklerime dönecek olursam, insanın alışık olduğu bir konu içerisinde heyecan verici şeyler bulabilmesi her zaman değerlidir. “Evet bildiğimiz şeyler, bin kere duyduğumuz şe- Vaaay, ne tatlı olmuş lan!?”

İşte “Global Worming” tam olarak bu.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.40/10, Toplam oy: 5)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
Metal Blade Records
Kadro
Lenny: Vokal
Jury: Gitar
Ben: Gitar
Torsten: Bas
Andre: Davul
Şarkılar
1. Global Worming
2. Hell Is Here
3. Violence Is Gold
4. Wheel of Torture
5. C.B.V.
6. Terror
7. Hanging Gardens
8. Our Only Life
9. Nemesis
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.