# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
JESUS WEPT – Psychedelic Degeneracy EP
| 01.09.2022

Nostaljiyle karışık nemli hastane duvarı ve çürümüş bağırsak kokan bir leşçillik.

Erhan Yiğit

Normalde ne EP dinlemeyi ne de kritiğini yazmayı seven birisiyim, hatta grupların EP yapıp yayınlama huylarına son derece ayar oluyorum, ”4-5 şarkıyla yetineceğine içerisine 3-4 şarkı daha at da albüm olsun, neden kasıyorsun?” demek istiyorum ama bir yandan da grupların sound değiştirirken veya tarzlarında büyük hareketlenmeler yaratırken bunu dinleyicilere bir EP yoluyla yansıtıp nabız tutma niyetlerini de anlıyorum.

Bugün konuk ettiğim Michigan’lı JESUS WEPT diğer birçok grup gibi asıl bombayı patlatmadan önce önden üç beş bir şeyler salmayı seven bir grup. Ama nasıl bir grup… Nasıl kaliteli müzik yapacağını, nasıl beste kurgulayacağını bilen, kimlerle yatıp kalktığı, kimlerle yan yana yürüdüğü besbelli olan fakat adı underground mecralardan da yukarı çıkması biraz zor olan müthiş bir grup.

Çok yakın geçmişte kurulan ve biri toplama olmak üzere toplamda 3 EP salmış olan JESUS WEPT sadece bu sene için değil, uzun bir zaman dilimi boyunca taşaklı bir worship olayı arayan herkesin gözdesi olabilecek kadar güzel şeylerin altına imzasını atıyor son 5 yıldır. Öyle ki bu arkadaşların yayınladığı şeylere bir kulak verdiğiniz zaman içinden çıkılması zor olan nostaljiyle karışık nemli hastane duvarı ve çürümüş bağırsak kokan bir leşçillik ile karşı karşıya kalıyorsunuz.

Doğru tahmin ettiniz: CARCASS. Saraçoğlu’nun sitede motto haline gelmiş ”CARCASS SİKER” tanımlamasının yer aldığı efsane kritiğinin üzerinden 9 yıl geçti ve biz daha geçen sene CARCASS’ın hâlâ cayır cayır ölü götü siktiğine şahit olduk ve sitenin sene sonu etkinliğinde en yakın rakibine fark atarak şampiyon koltuğunda gerine gerine ”The World Does Not Belong To You” deyişini duyduk.

Sanki bir kralın savaştan sağ salim ülkesine dönüşünü karanfiller ile kutlayarak yaptığım bu epik betimlemenin tek sebebi aslında JESUS WEPT’in CARCASS’a olan sonsuz bağlılığından ve sevgisinden başka bir şey değil. Ta Mart ayında çıkmış olmasına rağmen yeni gördüğüm söz konusu ”Psychedelic Degeneracy” EP’i benim şahsen hayatımda dinlediğim en iyi EP olma yolunda hızla ilerliyor çünkü grubun EP’te sunmuş olduğu bütünlüğün temeli Melodik Death Metal’i kendisi yapan bazı önemli şeyleri bozmadan, manipüle etmeden, bokunu çıkarmadan, rahatça uygulayabiliyor olması.

Zaten grubun Metal-Archives’taki sayfasına baktığınızda benzer sanatçılar kısmında JESUS WEPT’in yapmak istediği şeyi ne kadar doğru yaptığını görebilirsiniz. Eğer bir grubun ilham aldığı gruplar arasında CARCASS, ENTOMBED, GRAVE, DISMEMBER, SODOM ve NAPALM DEATH gibi grupların yer aldığını görüyorsanız o grup Allah yolundadır, sonuna kadar güvenip amel defterinizi gözünüz kapalı emanet edebilirsiniz.

Benim siz metal severlere naçizane tavsiyem bu EP’ten başlayarak grubun yayınladığı her şeyi dinlemeniz ve akabinde herhangi bir yere ”Bu adamlar yakında bir albümle gelip, kulaklarımızı şenlendirecek” yazmanız. Pişman olmak gibi bir seçeneğiniz olmayacak.

Albümün okur notu: 12345678910 (6.42/10, Toplam oy: 12)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2022
Şirket
Redefining Darkness Records
Kadro
C. Colaianni: Vokal
R. Versace: Gitar
N. Barnes: Bas, vokal
C. McCoy: Davul
Şarkılar
1. Surgical Punishment Symmetry
2. Dispossession
3. Psychedelic Degeneracy
4. God Fetish
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.