# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
EXHUMED – Horror
| 04.01.2020

İltihaplı ishalini fayanslara sıvıyor.

EXHUMED’un en hiperaktif saatine hoş geldiniz. Saat dediğime bakmayın, grubun yeni albümü “Horror” sadece 26 dakika. Evet, bir önceki “Death Revenge”in tam yarısı uzunluğunda, üstelik de 15 şarkıyla. “Horror”, EXHUMED’un hem en çok şarkı içeren hem de en kısa süresi olan albümü. 15 şarkının sadece 5 tanesi 2 dakikanın üzerinde. Geri kalanlar da başlıyor, üstümüze atlıyor, tokatlayıp çıkıyor.

Hâl böyle olunca ortada epey paçoz, dağınık, grindcore karakterli bir albüm olduğunu anlamak da zor değil. Her bir şarkı 1 ya da 2 ana riften oluşuyor ve apar topar saldırıp, kan döküp siktir olup gitme çabasında gibi gözüküyor. Açıkçası “Gore Metal”, “Slaughtercult” ve “No Guts, No Glory”yi kıyma makinesine atıp harmanlayan bu anlayışı grubun “Death Revenge”vari konsept, oturaklı, nispeten ağır başlı hâline tercih ederim. “Necrocracy” albümünde deathgrind’ın ansiklopedik tanımını yapan ve CARCASS worship’in dibine vuran grup, “Death Revenge”de kendisi için farklı bir şey denemiş ve adeta yaş aldığını kabul edercesine sakinlemişti. Şimdiyse karşımızda grubun en kanlı bıçaklı albümlerinden biri var ve bu sayede adamların yaş maş demeden köpek gibi çaldıklarına kanlı canlı tanık oluyoruz.

Bu durum grubu “Death Revenge”le tanıyanların belki hoşuna gitmeyebilir. Çünkü albümde çok daha punk, çok çok daha grindcore bir karakter var ve hiçbir şeyi umursamadan kesip biçmek dışında hiçbir gayeleri yokmuş gibi çalıyorlar. Riflerin pek çoğu akılda kalıcı değil, bazıları bildiğin kaos yaratma amacı taşıyor ve gitarı ellerine aldıklarında ilk buldukları şeyi çalıp kaydetmişler havası taşıyor. Ancak bu pespayelik, vurdumduymazlık bir yandan da albüme o lezzeti katan esas unsur oluyor.

Özetlersek, EXHUMED’un organlarla ve kadavralarla dolu dünyasını seviyorsanız ve olabildiğince primitif şarkı yapılarıyla dolu bir 26 dakikayı gayet de güzel dinlerim diyorsanız, “Horror”dan zevk alabilirsiniz. Süre kısıtlaması nedeniyle fazlaca bir şaşırtma, şok etme beklemeyin; suratınıza 2-3 tokat çarpılmış, sizin de ağzınız burnunuz kaymış gibi hissetmeye hazır olun yeter.

“Horror” EXUMED açısından devrim yaratan bir albüm değil. Hatta türün geneli açısından da önemli bir albüm değil. Grup sanki “Death Revenge” öncesinde bir yemek yemiş, o albümde o yemeği güzelce sindirmiş, “Horror”da ise o sindirdiklerini bir güzel sıçıyor, kusuyor. Bu kadar kısa süreli bu kadar fazla sayıda şarkı bana bildiğin ishali hatırlatıyor ve EXHUMED “No Guts, No Glory”den bu yana içinde tuttuğu bu pisliği “Horror”la birlikte fayanslara sıvıyor.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.52/10, Toplam oy: 23)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2019
Şirket
Relapse Records
Kadro
Matt Harvey: Vokal, gitar
Sebastian Phillips: Gitar
Ross Sewage: Vokal, bas
Mike Hamilton: Davul
Şarkılar
01. Unsound
02. Ravenous Cadavers
03. Scream Out In Fright
04. The Red Death
05. Utter Mutilation of Your Corpse
06. Slaughter Maniac
07. Ripping Death
08. Clawing
09. Naked, Screaming, And Covered In Blood
10. Playing With Fear
11. Dead Meat
12. Rabid
13. In The Mouth Of Hell
14, Shattered Sanity
  Yorum alanı

“EXHUMED – Horror” yazısına 2 yorum var

  1. northern says:

    ya tamam da o nasıl bir alt başlık…

  2. ismail vilehand says:

    Death Revenge aşırı sıkıcı bir albümdü. Bu albüm de tam tersine akıp gidiyor. Rif üstüne rif, solo üstüne solo bombardıman gibi dinleyicinin üzerine yağıyor. Kapak da çok iyi yalnız. Retro havayı müthiş vermişler.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.