# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
CAST THE STONE – Empyrean Atrophy EP
| 03.09.2018

Önemli grupların eski ve mevcut elemanlarından his dozu yüksek death metal.

Muhtemelen pek az kişinin bildiği bir grup var bugün kritik köşemizde. 2002 yılında kurulan ve 2005′teki ilk albümünden sonra 13 yıldır bir faaliyet göstermeyen ABD’li death metal grubu CAST THE STONE, eski ve mevcut CATTLE DECAPITATION, MISERY INDEX, SCOUR elemanlarından kurulu bir oluşum.

İlk albümü “Dark Winds Descending”i 2015’te çıkaran grup, 3 yıllık aranın ardından “Empyrean Atrophy” adlı yeni EP’siyle kendini hatırlattı. Groove dozu yüksek, karakterli ve yaratıcı olma amacı güden rifler üzerinden ilerleyen CAST THE STONE, bir an olsun karambole girmeyen ve her şeyi tane tane ortaya seren nispeten steril bir karaktere sahip. EP’yi dinlerken CATTLE veya MISERY INDEX’in vahşetinden ziyade, daha duygu temelli bir death metalle haşır neşir oluyoruz. Grup her anlamda death metal yapsa da, zaman zaman “Still Life” – “Blackwater Park” ekolünden kederli death metale de büyük büyük göz kırpmayı ihmal etmiyor.

“Empyrean Atrophy” 26 dakikalık süresi ve şarkı yapılarıyla akıllara büyük oranda doksanlar İsveç death metalini getiren ve AUTUMN LEAVES’inden (aaah ah), EUCHARIST’ine, AT THE GATES’ine farklı ilhamlar almasına rağmen bir melodik death metal grubu olarak da tanımlanamayacak bodoslukta, balyozlukta bir duruş sergiliyor. Kükreyen vokaller ve sert gitar tonları ile etli bir ruha bürünen müzik, “Standing in the Shadows” gibi tamamen akustik tatlı bir enstrümanla da doksanlar İsveç melodeath’ine göz kırpıyor. Aynı şekilde İsveç’in önemli değerlerinden INFESTDEAD’in bir “Jesusatan” cover’ı da EP’nin kapanışını yapıyor.

CAST THE STONE death metal’in duygu yönü öne çıkan ama öküzlüğü de geri plana atmayan, nispeten dengeli bir yüzünü icra ediyor. “A Plague of Light” gibi biraz yeniyetme karakterli şarkı yapıları da barındırsa da, EP’yi dinlemesi keyifli ve böylesi bir iş için bu da yeterli diye düşünüyorum. Yeni bir şey aramıyorsanız ve doksanlar İsveç metaline sevdalıysanız, “Empyrean Atrophy”den belli oranda zevk alabilirsiniz.

Albümün okur notu: 12345678910 (9.50/10, Toplam oy: 4)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2018
Şirket
Agonia Records
Kadro
Andrew Huskey: Vokal
Mark Kloeppel: Gitar, geri vokal
Derek Engemann: Bas, geri vokal
Jesse Schobel: Davul
Şarkılar
1. As the Dead Lie
2. The Burning Horizon
3. Standing In the Shadows
4. A Plague of Light
5. Empyrean Atrophy
6. Jesusatan (INFESTDEAD cover'ı)
  Yorum alanı

“CAST THE STONE – Empyrean Atrophy EP” yazısına 2 yorum var

  1. markusulf says:

    ep’yi gayet beğendim yakında umarım albüm de gelir..ancak kutsal bilgi kaynağında ilk albüm 2005 yılına ait diyor usta

    Ahmet Saraçoğlu

    @markusulf, haklısın o kısmı yanlış yazmışım, düzelttim.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.