# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
UNMERCIFUL – Ravenous Impulse
| 11.06.2017

İğrençsin, artı hayvansın.

Oğuz Sel

Yine süper gecikmiş kritiklerden biriyle daha birlikteyiz. İşin aslını söylemem gerekirse, 2016’daki albüm bombardımanın arasında kaynayan ve aslında kaynamaması gereken albümlerdendi Unmerciful’un “Ravenous Impulse”ı. 2004’te çıkardığı demoyla o kadar olmasa da, 2006’daki “Unmercifully Beaten” ile adım attığı brutal death metal sahnesine hayli heyecan getirdi grup. Eh getirmemesi şaşırtırdı, zira kadroda iki gitarist ve davulcu olmak üzere üç eski Origin üyesi vardı.“Ravenous Impulse” albümünde ise yine aynı eski Origin üyesi iki gitarist ve Origin’in hâlihazırdaki davulcusu John Longstreth kişisi var ve yapım tahmin edeceğiniz üzere buram buram Origin kokuyor.

“Ravenous Impulse” ciddi anlamda saldırgan bir albüm ve bu saldırganlığını aldığı iki nokta var. Bunlardan birincisi ve en önemlisi John Longstreth imzalı davullar. Longstreth’in davul hâkimiyetine ve yeteneğine zaten her Origin albümünde defaatle şahit oluyoruz ve şapka çıkarıyoruz ancak burada davul tonları çok belirgin ve bana kalırsa, özellikle ön planda. Her ne kadar gitarlar kaotik bir hava yaratsalar da teknik işler sergileyip davulla kafa kafaya giden bir durumları yok ve albüm boyunca başrolde davullar var. İkincisi ise çok katmanlı vokal kayıtları.Saldırganlık tarafına büyük katkı sağlayan vokaller, şarkının gidişatına göre göre sağ/sol hoparlör değişimleriyle ve dinleyicinin yüzüne yüzüne haykırmalarla albümün yaratmak istediği havaya hizmet ediyor net bir şekilde. Baslar da albümün yüz güldüren taraflarından; şarkıların azman gibi ilerlediği safhalarda işitilebilen cayır cayır baslar, Unmerciful’un elleriyle yarattığı şekilsiz canavarın son dokunuşları oluyor âdeta.

Teknik tarafın normal olarak ağır bastığı, şarkıların küt diye başlayıp bittiği, uçuk kaçık soloların kafa beyin bulandırdığı ancak buna rağmen kolay anımsanabilecek pek bir rifi bulundurmayan “Ravenous Impulse”, tam da bu nedenle zaman zaman sıkıcılaşabiliyor. Bana çoğunlukla “Şu anda sert bir albüm dinliyorum,”dan başkaca bir şey hissettirmeyen ve fakat davullarıyla hayranlık uyandıran yapım, üzerine az daha gidilen rifler ve melodilerle çok daha başka, çok daha fantastik bir albüm olacakken, olamamış.

Doğrudan bir kıyaslama ne kadar uygun olur bilemiyorum ama yazmadan edemiyorum; Origin, teknik tarafı muhteşem riflerle donatıp dinleyicisine gayet rafine işler sunarken, Unmerciful teknik tarafa abanıp rif kısmını hafiften pas geçmeyi seçiyor albüm süresince.

Baştan sona birkaç kez dinledikten sonra üzerinizden silindir geçmiş gibi hissettiren bir albüm arıyor ve Origin’in eski üyeleri, yeni üyesiyle güç birliğine gittiğinde ortaya nasıl işler çıkıyor merak ediyor, buna ek olarak “Teknik brutal death metalin her formuna kulak zarım açık.” diyorsanız, Unmerciful’un “Ravenous Impulse” albümüne şans verin.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.00/10, Toplam oy: 13)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2016
Şirket
Unique Leader Records
Kadro
Kris Bolton: Vokal
Justin Payne: Gitar
Clint Appelhanz: Gitar
Jeremy Turner: Bas, gitar
John Longstreth: Davul
Şarkılar
1. Unmerciful
2. Abscission
3. Ravenous Impulse
4. Sociopathic Predation
5. Kill Reflex
6. Habitual Savagery
7. Enduring Torture
8. Kingdom of Serpents
9. Methodic Absolution
  Yorum alanı

“UNMERCIFUL – Ravenous Impulse” yazısına 2 yorum var

  1. Koralp says:

    Bence geçen sene çıkan en sağlam birkaç brutal death albümünden biriydi. Sitede kritiğini görmek güzel,ellerine sağlık.

    Ouz

    @Koralp, Yorum için teşekkür ederim ben de. 2016 ne yıl olmuş hakikaten.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.