# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Grammy Ödülü’nü kazanan MEGADETH sahneye gelirken salonda “Master of Puppets” çalındı, METALLICA / Lady Gaga düetinde sorun çıktı, James gitarını fırlattı
13.02.2017

12 kez aday olup kazanınca sahneye METALLICA şarkısıyla çıkmak…

Bu yıl 59.’su düzenlenen Grammy Ödülleri’nde metal kategorisinin galibi “Dystopia” ile MEGADETH oldu. MEGADETH sahneye davet edilirken salonda METALLICA klasiği “Master of Puppets”ın çalması geceye damga vuran olaylardan biriydi. Bunun muhtemelen salondaki grubun şaşkolozluğundan kaynaklandığı düşünülüyor. Grubun sahneye çıkışı ve Dave Mustaine’in Hz. İsa’ya teşekkür ederek başladığı konuşması şöyle.

Aşağıda da Dave Mustaine’in kim olduğu hakkında en ufak bir fikri olmayan Grammy sunucularının Dave Mustaine’e “Kendini tanıtır mısın, saçların ne güzelmiş” kıvamında yaklaştığı 2011 tarihli röportaj görülebilir.

METALLICA ve Lady Gaga’nın “Moth into Flame” düeti de epey sorunlu geçti. Öncelikle sunucu METALLICA’yı ve yeni şarkılarını duyurmadan sadece Lady Gaga’yı sundu. Bununla da kalınmadı ve şarkı süresince James Hetfield’ın mikrofonu uzun bir süre çalışmadı. İkili aynı mikrofonu paylaşarak söyledikten sonra, şarkının bitiminde Hetfield’ın mikrofon standını devirip gitarını rastgele fırlattığı görüldü.

Kısacası organizasyonda metal ile ilişkili her ne vardıysa hepsinde ya sorun ya da fiyasko bir durum yaşandı. Bu da konser öncesinden.

Bu da Lady Gaga’nın METALLICA sevgisini göstermek için konserden önce yaptırdığı “Moth into Flame” dövmesi.

Geçen seneki Grammy Ödülleri’nde GHOST’un kazandığı metal kategorisinin bu yılki adayları da şöyleydi.

59. Grammy Ödülleri’inde En İyi Metal Performansı” adayları ise şunlar:

BARONESS: “Shock Me” (Purple)
GOJIRA: “Silvera” (Magma)
KORN: “Rotting In Vain” (Serenity Of Suffering)
MEGADETH: “Dystopia” (Dystopia)
PERIPHERY: “The Price Is Wrong” (III: Select Difficulty)

  Yorum alanı

“Grammy Ödülü’nü kazanan MEGADETH sahneye gelirken salonda “Master of Puppets” çalındı, METALLICA / Lady Gaga düetinde sorun çıktı, James gitarını fırlattı” yazısına 85 yorum var

  1. dice says:

    Berca B’ye katılmakla beraber, bu boyledir şu soyledir diye cok ciddi davrananlar bana ilginc geliyor.

  2. Raddor says:

    izninizle ben olayı başka bir boyutta incelemek istiyorum. şöyle ki;

    biz metal dinleyenlerin çoğunluğu dinlediğimiz müziği bir sanat olarak görüyoruz. bizim için bu müzik eğlencenin yanında, hatta çok ötesinde, duygu ve düşüncelerimize tercüman olan bir araç aynı zamanda. onunla beraber bir şeyler hissediyoruz, yaşıyoruz. pop müzik dinleyicileri için ise olay çoğunlukla eğlence ve şov amaçlı oluyor. Lady Gaga dinleyicileri bu kadının bir albümünü bizim gibi baştan sona dinleyip “bu kadın burda bize ne anlatmak istemiş acaba?” diyorlar mı merak ediyorum. bunun bir single’ını dinleyip birkaç günde sıkıldıktan sonra oradan katy perry’nin şarkısına geçiyor bir çoğu. çünkü dediğim gibi amaç çoğunlukla anlık eğlence üzerine.

    şimdi müzik sanattır dedim ama ortada bir kurum var. bunun adı bugün Grammy, yarın MTV olsun. diyor ki “bugün burada icra ettiğiniz şeyin otoritesi benim ve hanginizin daha iyi olduğuna ben karar vereceğim”. direk olarak sanat hükmünü ortadan kaldırıp olayı yarışmaya çeviriyor. belki çok az bir kitlenin anlayabileceği bir duygunun veya durumun müziğini yapan grup kafadan yok sayılıyor. dünkü gördüğü kabusu çizen çocuğun resmi, pek çoklarına göre sadece bir renk karmaşası olarak görüldüğü için okul öğretmenleri tarafından yarışmada baştan eleniyor. merak ediyorum bugün Mozart veya Beethoven yaşasaydı Grammy adaylığı için o koltuklarda oturur muydu? Michelangelo en iyi heykeli kendisinin yaptığının tasdiklenmesi için ödülünü bekler miydi?

    işte Metallica’ya sinirlenenler, hatta grup adına utananlar, Joneleth arkadaşımızın yukarıda (ya da artık öbür sayfada) gayet iyi açıkladığı gibi, kendi eserinde “pop queen” diyen, derdi olan bir grubun, sahnede icra ettiği sanata ters düşüp, kendi kendisini yok etmesinden, grubun kendi deyişiyle bir nevi Hardwired to Self-destruct olmasından rahatsız olanlardır bence.

  3. Godless Killing Machine says:

    Blood Incantation konser başlığı var, altında sıfır yorum. Sıfır. Günlerdir bekliyorum biri bir şey yazar mı diye. Ben konsere gidemiyorum, dolayısıyla yazmıyorum. Son yılların en iyi metal albümlerinden birini çıkaran grup Türkiye’ye gelecek, bir allahın kulu bir şey yazmamış. Konsere kaç kişi gider muamma. Burada yazan kimsenin metal sevgisi ve bilgisinden şüphem yok ama biraz böyle metal felsefesi falan filan yapmadan önce biraz da ben ne yapıyorum peki demek lazım. Oldum olası büyük festivallerden nefret ettim. Böyle underground konser olaylarına bayılırım. Geçenlerde Wolves In The Throne Room izledim, grup zaten malum ama ortam resmen ayin gibiydi, konser öncesi ve sonrası adamlar kaç tane plak sattı sayamadım özellikle takip etmeme rağmen. Var mı bizde böyle bir olay? Yok. Türk metalci kitlesinin yarısı Pantera, Lamb of God, Slayer’dan başka grup bilmiyor. Onları da download ediyor. Ama iş metal felsefesine falan geldi mi kimse mangalda kül bırakmıyor, herkes en metalci pozlarda, saçlar, giyim falan on numara metalci. Pahalı diye spotify premium bile almayan adamlar tanıyorum, spotify diyorum, geç plağı konseri falan.

    Metallica da ekmeğinde. Rahatta takılıyorlar. O kadar parayı adamlar metal felsefesiyle kazanmadı, nası kazandılarsa ona uygun götürüyorlar işi. Yani şu hareketi Black Sabbath, Darkthrone (konser verseler), Deicide falan yapsa anlarım da, Metallica’nın bunun üzerinden eleştirilmesi anlamsız. Şu başlık altına yazan belki çoğu insan doğmamışken adamlar metal müziği mainstream’e taşımakla meşguldü. Metallica’yı da böyle sevmek lazım, neticede hiçbirimiz adamları 1982′de verdikleri bir bar konserinde tanıyıp sevmedik. Ben In Flames’i çok eleştiriyorum mesela, çünkü adamların bozduğunu adım adım izledim, zamanında herkes gibi en sevdiğim gruplardan biriyken yıllardır açıp dinlemişliğim yok. Müzikal anlamda dargörüşlülüğe varım da şu metalcilik ve imajı üzerinden yapılan retorik asla bitmeyecek sanırım.

    Görmeyen varsa şu iki fotoyu da bırakayım:

    https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/56/0b/4a/560b4ab60dab57da295b6b7a33c5287f.jpg

    http://i306.photobucket.com/albums/nn274/Exodusattack/446174294_9e0ee5b8c0_25746823.jpg

    Adam yarın çıkıp Iron Maiden’la düet yapacam derse Maiden balıklama atlar bana kalırsa, ya da Exodus. Bu grupların değerinden bir şey eksiltmez ya da daha az ”metal” olmazlar.

    Neyse çok uzadı, müzik çok güzel de felsefesine bu kadar kafa yormayın, sonra Manowar gibi gezmeyin ortalıkta. Bu müziğin felsefesi kimsenin ulaşamayacağı güzellikte müziği kendisini icra etme çabasıdır. Müzik için müziktir, geri kalanı da yetersiz müzisyenlik ve kötü besteciliğin fışkırdığı dandik albümlerini almanız için sizi görsel olarak etkilemeye çalışan ergen ruhlu koca koca adamların sert çocuk imajı kesmesidir.

    rllskz

    @Godless Killing Machine, rahat ol kardesim blood incantation’u getiren tayfa (ayni zamanda infernal war, necrowretch (album release party hemde), inferno hatta zamaninda Archgoat, dead congregation ve dun duyurulan Krypts) hepsine sahip cikiyor. sadece bu siteye girmiyoruz.

  4. Vicious Rattlehead says:

    Öncelikle daha önce alması gereken bir ödülü aldıkları için Megadeth’i tebrik ederim. Bu Master of Puppets olayı Dave için o kadar önemli değil. Çok da umursar gibi görünmüyordu. Zaten şu an keyfi de yerindedir. Adam prestijine prestij kattı. MOP çalmışlar umrunda olur mu zaten. Dystopia da gayet güzel parça. Sanırım ödülü almaları çok fersah fersah şaşırtmamıştır kimseyi.

    Metallica olayına bakarsak, benim açımdan çok büyük bir öneme haiz değil. Adamlar bu tür şeyleri bize yıllar önce aştırdı. Adamların zaten Manowar gibi “Kings of Metal” iddiası da yok. Yıllardır yılan gibi deri değiştiriyorlar. Metallica da isminin yaşaması için böyle bir yol seçmiş. Bu adamlar bir şey yapıyorsa sonuçlarına kendileri katlanırlar. Beni ırgalayan bir şey yok mesela. Anlıyorum insanlar belli şeylere tutkuyla benimsiyor ama kimse bu işten bir kazanım sağlamıyor. Yoksa ben de özlüyorum 90′ları Serie A’sını, Lazio’sunu, Megadeth’ini, Death Metalini.

    Metallica’yı ne ben kurtarırım, ne de siz. Yok Lady Gaga’yla düet yapmış, yok bilmem ne. Boşversenize siz. Adamlar bunu istemişler, cukkada da anlaşmışlar. Belki aralarında bir muhabbet de vardır, arkadaşlık falan işte. Bu ne sanki ülkenin değerini koruyorsunuz. Bu kadar büyütmeyin. Ahhh Metalika bittiiiiiiiiiii!!!!!111111 diye diz dövmenin anlamı yok. Dinleyin And Justice For All albümünü gerisini boşverin. Bitmedi geyiğiniz yıllardır. Megadeth vs Metallica’ya döndü buralar. Körkte zaten sikim gibi çalıyor zaaaa xd Müzik yarışmasında Noting Els Metırss kavırlıyoruz Pelinsu .dd

  5. den4x says:

    lady gaganın sesi yarrak gibi. hareketleri spastik gibi. şovun kendisi zaten bok gibi,saçma sapan sallanan insanlar var ne o şimdi koreografi falan mı? lady gaga röportajı okumadınız mı hiç anlamıyorum,bana kalırsa kendi fanlarına isim takan her şarkıcı sıkıntılıdır da gaga kendisini fanlarına ve dünyaya gönderilmiş elçi falan zannediyor,büyük bir görevi varmış gibi. zaten bu ön plandaki ünlülerin hepsi yürüyen ego, gaga en manyağı.etten kıyafeti falan örnek vermeye gerek yok yani.justin bieberle düet yapılsa bu kadar sıkılmazdım. ki çokça söylendiği gibi bu düet meselesi kişisel bir şey,seven isterse dinler falan. asıl sorun metali kimsenin ciddiye almaması. adamların ismi okunmamış,bir mikrofon ayarlayamamışlar,saçma sapan danslar falan,bunlar organizasyondan doğan sıkıntılar diye mi geçiştiriliyor? grammy lan bu galatasaraylılar lokali cumartesi eğlencesi değil. hadi diyelim bunlar gerçekten teknik aksaklık, metalcilerin önemsenmemesi de benim gereksiz alınganlığım müzikal açıdan bile nerden tutsan elinde kalıyor bence bu performans, şarkıyı söyleyemiyor sesi zaten hiç gitmiyor bu parçaya.
    bir ikincisi, birçok kişi demiş işte sevdiği grup,tişörtlerini giyiyo ünlüler falan. ben bunların nerdeyse hiçbirinin samimiyetine inanmıyorum. sırf hava olsun diye miley cyrusundan lindsay lohana iron maidenlı kolsuz tişört giymeyen kalmamıştı bi ara. bunlar loudwire’ın iron maiden giyen ünlüler galerisi dışında herhangi bir anlamı olmayan hareketler,gerçekten seven de vardır illa ki de,benim tek ciddi metal dinleyen gördüğüm margot robbie var. instagramda twitterda denk gelmemeniz imkansız, outfit of the day diye paylaşılan hafif anarşist havalı seksi kız kombini siyah metallica tişörtü içeriyor.büyük ihtimalle ünlüler giyiyor şekil duruyo diye birileri yapmıştır bunu.
    metalle metalcilikle işin lugatına uymasıyla felsefeyle falan da alakası yok,kings of leon yapsa bu düeti ben yine aynı tepkiyi verirdim,hiç sevmediğim disturbed yapsa da. berca b. başka örnekler saymış,şov dünyası falan,ben hepsine karşıyım. ozzy ve lemmy için acayip pislik bir hayat yaşarken tanrı muamelesi yapılmasına da sayılan diğer örneklere de karşıyım,lady gaga ve benzerleriyle alakalı farklılık ise bütün dünyanın bunları sanatçı yerine koyup idol olarak görmesi göstermesi. rammstein’ı metalin en iyisi zanneden, acayip şovları var diye öven insanlar da var misal onlar bana göre gerizekalıdır.
    bu niye ciddiye alınıyor peki sorusuna benim cevabım yapacak daha önemli bir işim yok,yorum yapasım gelmiş sonuçta bu platform izin veriyor bedava yazmaya.

    evet isteyen istediğiyle düet yapar,isteyen dinler isteyen küfreder,isteyen küfredenlere küfreder,isteyen de eleştirenleri eleştirenleri eleştirir. eleştirenlere laf edenler de madem bizi eleştirmesin sahne şovunun müziğin güzel yanlarını yazsın grammy’nin ne kadar önemli bir şey olduğunu anlatsın,deniyor ya neden bu şov bize dokunuyormuş,eleştiriler neden size dokunuyor? bu özgürlük eşitlik ayağına her şeyin kabul edilebilir hale gelmesi,aman canım yapan yapar işte falan denmesi üstüne bir de insanlara bunun dayatılması benim çok canımı sıkıyor dünyada.
    bu arada st anger çok iyi albüm.

  6. deatheist says:

    bu kadar yazılıp biçildiğine göre pekte ciddiye alınmaması gereken malum platform yine amacına ulaşmış oldu galiba

  7. vomitink says:

    İlginç üşenmeden yazı döşenmiş yok metal yok felsefe yok bilmem ne. wacken izleyenlere bakın çıkanlara da bakın ha wacken da zaten bok diyen varsa o zaman kimsenin bilmediği grupları youtubedan takip edecek. sistem bu.

  8. Ubeydullah İndiroğlu says:

    Yorum yapan bazı arkadaşların heyecanını anlıyorum. Bu müziği seviyorsunuz, anlam yüklüyorsunuz. Hepimiz çok seviyoruz açıkçası… ama biraz rahat olun. :)

    Godless Killing Machine ve Berca B.’nin yazdıklarına katılıyorum. Ben de birşeyler çiziktirmek isterim, katılmayana da saygım sonsuz.

    Çok heyecanlı yorumlar var. “Metalin öldüğü gün bugün”lerden “Nerede kaldı metal felsefesi”ne kadar… İnsan sevdiği şeylerin yüksek anlamı olmasını ister. Dolayısıyla bu müziği bu kadar yoğun anlamlandırma isteğinizi de anlıyorum. Ama arkadaşlar, bu müzik, “Heavy Metal” diye birşey yapma amacı aslında olmayan dört işçi çocuğu genç ile doğdu. Bu adamlar bir manifesto, bir felsefe atmadılar ortaya… Tony Iommi pek kimsenin kullanmadığı tritone kalıpları tekrar ışıldattı. Bu adamların bildirimi bu oldu. Sonra bu bildirim dallandı, budaklandı, koca bir tür çıktı ortaya. Şu an geldiğimiz noktada ana akımda ses getiren iki isim var. Metallica ve Iron Maiden. Ki Metallica, Maiden’dan daha genç bir grup olmasına rağmen ana akımda onlardan da önde. Bakın, geçen hafta Black Sabbath kariyerini noktaladı. Sharon kaşarının fitillemesi olduğuna emin olsam da işte, bitirdi herifler. 10-15 seneye Maiden da bitirecek. 20 seneye de Metallica bitirecek, en iyi ihtimalle. Sonrası yok. Kitleleri bu kadar etkileyen başka bir grup yok. Çıkmadı yani.

    …ve biz hala Metallica’yı 1996′daymışız gibi gömüyoruz. Hiçbir zaman bu “dava”yı anlamadım. Malum partinin “davası” gibi bir dava bu. Boş.

    Metallica’nın idealistliği Dyers Eve’ın son notası ile bitti. Ya da gençlik gazıyla bir tane daha Metal Militia yazmadı bu adamlar. Metallica üyeleri yedi sülalerine yetecek paraya yıllardır sahipler. Bu adamların birinci derdi para değil. Yeni şeyler denemek, kendi sınırları içinde yapılmamış şeyler yapmak… tabii para getirisi olacak ama Metallica artık dört tane adam değil, koca bir prodüksiyon. Lady Gaga ile düet yapmanın cidden ne sorunu var? Hatun zaten her fırsatta metal gruplarını dinlediğini ve sevdiğini belirtmiyor mu? Belirtiyor. Metallica Lady Gaga ile düet yaptı diye metal müzik ölmez. Metallica da metal müziğin hareket alanının dışına çıkmaz. Dave Mustaine, sırf sonradan Hristiyan oldu, mevzuya hassaslaştı diye Rotting Christ’ı altgrubu olarak istemediğinde ne oldu metal felsefesi? Ya da Manowar, Motörhead, Slayer gibi gruplar “Bizden özel bişi istediniz, biz de yaptık.” gibi şapşik laflarla grup logolu prezervatif çıkardığında ne oldu metal felsefesi? Manowar yıllarca kendi yarattığı Heavy Metal sloganlarının parodisi haline geldiğinde ne oldu bu felsefe? “Metal kardeşliği” diye diye prim yapan grup, konserde alt grubun sesini zorla kıstırmadı mı? Cidden şeriat kanunu gibi, Avatar’daki o herkesi birbirine bağlayan ağaç gibi bir felsefe var mı? “Stay heavy, stay metal” dedik, o mu yani? Geçen ay güvenlik sebebiyle Headbanger’s Weekend’den çekilen Sodom’a atıyorduk hepimiz. Savaş ve terör konularını müziğine taşıyan Sodom, terörü bahane etti, gelmiyor. The Art Of War diye albüm yapmış Vader da onu takip ediyor. Savaş adına gördüğü tek şey savaş memorobilia’sı toplamak olan adamlardan çok şey beklemiyor muyuz sizce de? Dediğiniz Heavy Metal felsefesine göre bu adamların ortaya taşağı koyması gerekirdi, koymadılar. Mustaine’ın yazın “Buraya gelmek göt ister, herkes o göte sahip değil.” dedi, onu andık çoğumuz, değil mi… Olmuyor işte, 20li yaşlardaki idealistlik 50li yaşlarda kalmıyor. O yüzden çıkmıyor yine bir Agent Orange’lar, Reign In Blood’lar, Master Of Puppets’lar… Bu da bir suç mu? Değil.

    Bu müziği yapan müzisyenlerin felsefik derdi var mı, onu da bilmiyorum. Ama biz hayranlar böyle mitler yaratıyor, sonra o mitlere bu adamları sığdırmaya çalışıyoruz. Bu müziği yapan icracıların çoğunun felsefe koyacak belli bir derinliği de yok, kabul edelim. Yani ele alırsak tuhaf gelecek o kadar şey var ki… Bu bir müzik arkadaşlar. Bir söylem, bazen bir isyan, bazen hüznünüze bir altlık… Ama ötesinde anlamları, icracılar yüklemedikten sonra sizler yüklemeyin. Keyfini çıkarın.

    Grammy’nin metal müzik konusunda samimiyetsizliğini herkes biliyor. Metallica’ya bu ’89′daki Jethro Tull vakasından sonraki ikinci kelekleri. Fanlar nezdinde hiçbir gram değeri de yok. Ama müzisyen için içten içe bir prestijdir. Mustaine ödülü alırken gayet mutlu görünüyordu. Başka bir örnek, yıllar önce Akerfeldt’in İsveç Grammy Ödülleri’nde In Flames’e kaybettiğinde “Onlar için mutlu oldum ama ben de gerçekten kazanmak istiyordum.” diye demecini hatırlıyorum. Siz de o ayarda müzisyen olup, aday gösterilseniz, kazanmak istersiniz.

    Organizasyon denyoluğu dışında aslında gayet gaz bir performans koymuşlar. O mikrofon olayı olmasa daha tat verebilirdi. Hiçbir şey olmamışsa da Metallica adını duyurdu, metal müziğin reklamını yaptı Lady Gaga’yı da kullanarak… Bir de bu açıdan bakın, valla güzel oluyor. :p

    Thingol

    @Ubeydullah İndiroğlu, bravo,tam yerinde tespitler

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.