# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
ETERNAL CHAMPION – The Armor of Ire
| 14.12.2016

Kaslarımla sev beni.

Temmuz ayında Yunanistan’da ziyaret ettiğimiz ve dükkanda afişini gördüğümüz bir grupla birlikteyiz bugün. İlk albümü “The Armor of Ire”ı Eylül ayı sonunda Yunan No Remorse Records’dan çıkaran ETERNAL CHAMPION ve kaslı vücudundan merhaba.

ETERNAL CHAMPION ABD’li bir epik heavy metal grubu. MANILLA ROAD, VIRGIN STEEL havaları barındıran, kapaptaki MANOWAR’vari ortama rağmen o derece yardırmaya girmeyen, çok standart, çok seksenler, çok gerçek bir heavy metal var karşımızda. Yiğitler yiğidi Fenriz tarafından da takdir gören ve tavsiye edilen gruba ve “The Armor of Ire”a yönelmeden önce, grubun yine bu yıl çıkan SUMERLANDS’le olan ilişkisinden de bahsedelim.

SUMERLANDS‘in ana bestecisi ve gitaristi Arthur Rizk, ETERNAL CHAMPION’da davul, bas ve klavye çalıyor. Ayrıca geri vokal yapıp, birkaç şarkıda solo da atıyor. Aynı şekilde SUMERLANDS’den Nujon Powers da ETERNAL CHAMPION’da gitar çalıyor. İki grubun müziği belli açılardan birbirine epey yakın olsa da, ETERNAL CHAMPION’da daha net, daha seksenler, daha primitif bir heavy metal olduğunu söyleyebiliriz. Burada ayırıcı nokta büyük oranda ETERNAL CHAMPION’ın daha epik, daha öyküsel bir heavy metal yapmasında yatıyor.

SUMERLANDS’e göre daha kirli tonlara sahip ETERNAL CHAMPION’ın iyi olduğu noktalardan biri, üç gitaristi olması dolayısıyla yarattığı katmanlı melodik bölümler. Özellikle Sing a Last Song of Valdese gibi melodinin öne çıktığı şarkılar bu sayede gayet güçlü hâle geliyorlar. “The Armor of Ire”da ulaşılmaya çalışılan, başarılan ve bu sayede hissedilen net bir seksenler hissi var. Bunu laf olsun diye söylemiyorum; albümün 1988′de yapıldığı söylenerek dinletilse, buna karşı çıkmayacak sayısız dinleyici olurdu.

Albüme dair garip gelen belki de tek şey, son şarkı Shade Gate. 3 dakikayı aşan süresi içinde sadece efektli gitarlar, çeşitli efektler ve sonda da bir miktar konuşma içeren şarkı; son parça olmasının da etkisiyle birazdan 12-13 dakikalık aşırı epik bir şarkının başlayacağı izlenimi yaratıyor, lâkin bir anda şarkının ve albümün sona erdiğini fark edip eli boş kalıyoruz. İkinci albüm için bir bağlantı olması düşünülerek yapılması dışında aklıma başka bir gerekçe gelmiyor. Böyle bir amaç yoktuysa, albümü kapatmak için biraz garip bir seçim olduğunu söylemem lâzım.

Bunun dışında “The Armor of Ire”a dair pozitif olmayan bir düşüncem yok. “Sumerlands” kadar lezzetli olduğunu da söyleyemem, ancak her türlü gideri olan, cayır cayır, epik mi epik bir çalışma. Albüme adını veren şarkı, The Last King of Pictdom ve Sing A Last Song Of Valdese favorilerim diyor, iyi bir heavy metal albümü dinlemek isteyen herkesi ETERNAL CHAMPION’la tanışmaya davet ediyorum.

8,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.84/10, Toplam oy: 19)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2016
Şirket
No Remorse Records
Kadro
Arthur Rizk: Davul, bas, klavye, geri vokal, lead gitar (2, 3, 6)
Jason Tarpey: Vokal
Carlos Llanas: Gitar
Blake Ibanez: Gitar
Nujon Powers: Gitar
Şarkılar
1. I Am the Hammer
2. The Armor of Ire
3. The Last King of Pictdom
4. Blood Ice
5. The Cold Sword
6. Invoker
7. Sing a Last Song of Valdese
8. Shade Gate
  Yorum alanı

“ETERNAL CHAMPION – The Armor of Ire” yazısına 4 yorum var

  1. şeyh hulud says:

    Albümü dolaylı olarak sitedeki Sumerlands kritiği sayesinde fark etmiştim ilk kez. Bu tarz işleri sevdiğimden Summerlands’ten daha çok ilgimi çekiyor bu albüm. Sword & sorcery işlere karşı zaafım var metalde, tür veya müzik daha arka planda benim için, önemli olan o ruhu, atmosferi veya çizgi roman hissini verebilsin.

    Bir de Fenriz’in Underground Resistance olarak tanımladığı şeye tam uyuyor albüm.

    deadhouse

    @şeyh hulud, Ben de Sumerlands kritiği sayesinde keşfetmiştim ve evet haklısın ruh her şeyden önemli bence. Hele hele Heavy Metal’de.

  2. şeyh hulud says:

    Geçen sene çıkan Retaliator diye bir single var, bence yaptıkları en iyi şarkı. Albüme de koysalardı keşke, zaten çok kısa albüm, intro/outro’ları falan çıkarsan yarım saat bir şey kalıyor.

  3. Kaan says:

    Sleepless’in tavsiyesiyle keşfettiğim bu muhteşem albüm bende büyük bir sarsıntı yarattı ve günümüzde de bu ruhla metal yapılması çok büyük bir ödül, sevenleri için. I am the hammer parçası müzikten çok öte bir şey…

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.