# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
BLOOD STAR – First Sighting
| 05.01.2024

Heavy metal, nokta.

Geçtiğimiz yılın bahar aylarında çıkan ve anca 2024’ün başlarında dinleme fırsatı bulduğum bir albümle yeni yılın açılışını yapıyoruz. Umarım bu yıl her açıdan 2023’ten daha iyi, beklentilerimizin karşılandığı, sıkıntıların azaldığı bir sene olur.

BLOOD STAR 2017’de kurulan ve ilk albümü “First Sighting”i Nisan 2023’te çıkaran ABD’li bir heavy metal grubu. Tam anlamıyla heavy metal yapıyorlar ve herhangi bir şekilde deneylere, çılgınlıklara girmiyorlar. Kadın vokalli grubun genel karakterinin VISIGOTH, DIO, SUMERLANDS, NIGHT DEMON gibi gruplara yakın durduğunu söyleyebiliriz. Sıcak, cayır cayır olmaktan uzak bir sound’a sahip olan albümde toplam süreleri 33 dakikaya yaklaşan 8 adet şarkı var ve BLOOD STAR bu şarkılarda vokallerin ön planda olduğu, türün doğası gereği büyük oranda statik ama bir yandan da keyifli bir yol izliyor.

Vokalist Madeline Smith’in hırçın olmayan ancak feminen olmaktan da uzak vokallerinin götürdüğü şarkılarda kabul edilir düzeyde akılda kalıcı nakaratlar var. Seksenlerin başından, hatta yetmişlerin sonlarından günümüze kadar duymaya alışık olduğumuz tarzda riflerle bezeli bu şarkılarda BLOOD STAR’ın retro kimliğinin de öne çıktığını görüyoruz. Ne var ki sound’larıyla ya da besteleriyle retro ekmeği yiyor gibi bir hâlleri yok. Çok eskiden beri yapılagelinen bir tarzı icra ettikleri için ister istemez böyle bir hava zaten kendiliğinden oluşuyor. Şarkılar arasından öne çıktığını düşündüklerim, çok bariz SUMERLANDS atmosferine sahip “The Observers” ile nedense diğer şarkılardan daha farklı bir hava barındırdığını düşündüğüm “Cold Moon” ve “Going Home”. SUMERLANDS demişken, albümün mastering’inin Arthur Rizk tarafından gerçekleştirildiğini de ekleyelim. SUMERLANDS ve ETERNAL CHAMPION’la yaptığı müzikle uzaktan yakından alakası olmayan ekstrem, leş oğlu leş grupların masa başı işlerinden sorumlu Rizk, arada böyle kendi icra ettiği müziğe yakın duran gruplarla da çalışıyor neyse ki. Albümün sound’u bu tarz bir müziğe cuk oturur cinsten, tam olması gerektiği gibi.

Metal konusunda bizden çok daha gelişmiş, bu müziği ülkemizdeki dinleyici kitlesinden çok çok daha yakından takip eden ve metale bizle kıyaslanamayacak düzeyde daha fazla sahip çıkan Yunanistan, Almanya gibi ülkelerde düzenlenen Up the Hammers, Keep It True gibi festivalleri biliyorsanız, BLOOD STAR işte tam o festival kadrolarında yer alacak tarzda bir grup, ki zaten alıyorlar da. Misal geçtiğimiz yıl EXCITER’ın altında Atina’da çaldılar. Up the Hammers’ın 2024 kadrosunda SUMERLANDS, ETERNAL CHAMPION, CIRITH UNGOL, VISIGOTH, EVIL INVADERS, eski VIRGIN STEELE gitaristi Jack Starr’ın solo projesi, eski CRIMSON GLORY vokalisti Wade Black’in solo projesi gibi isimler yer alacak. Bu gruplar size genel bir müzikal hissiyat, anlayış, karakter veriyorsa, BLOOD STAR da işte tam oralarda bir yerde duruyor.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.00/10, Toplam oy: 8)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
Shadow Kingdom Records
Kadro
Madeline Smith: Vokal
Jamison Palmer: Gitar, geri vokal
Noah Henley: Bas
Al Lester: Davul
Şarkılar
1. All for Nothing
2. Fearless Priestess
3. No One Wins
4. The Observers
5. Dawn Phenomenon
6. Cold Moon
7. Going Home
8. Wait to Die
  Yorum alanı

“BLOOD STAR – First Sighting” yazısına 2 yorum var

  1. eatthegun says:

    Biraz groovy, biraz melodik, orta tempo akan bi klasik heavy metal riffinin verdiği tadı başka hiçbir şey veremez

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.