# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
THE NIGHT ETERNAL – Fatale
| 16.10.2023

Adlarını daha fazla duyacağız, şimdiden rez alın.

Temmuz ayında çıkmış olmasına ve çıktığı dönemde dinlemiş olmama rağmen çeşitli sebeplerden arada kaynayan ancak bu yıl çıkan heavy metal albümleri düşünüldüğünde asla atlanmaması gereken bir albümden bahsedeceğiz bugün.

5 yıl önce kurulan ve ilk albümü “Moonlit Cross”u 2021’de çıkaran Alman heavy metal grubu THE NIGHT ETERNAL ikinci albümü “Fatale”ı da temmuz ayında dinleyicilerine sunmuş ve ilk albümde aldığı övgülerin tesadüf olmadığını göstermişti.

THE NIGHT ETERNAL özellikle son yıllarda sıklıkla karşımıza çıkan okült temalı, karanlık mizaçlı, NWOBHM etkili, nostaljik karakterli ancak bir yandan da gaz olmayı başaran heavy metal grupları akımına dâhil bir oluşum. Akıllara doğal olarak IN SOLITUDE, SUMERLANDS, içerdiği gotik rock etkisinden dolayı IDLE HANDS (UNTO OTHERS), PORTRAIT gibi grupları getiriyorlar ve o grupların yarattığı “light karanlık” havasını başarıyla yaratıyorlar.

“Fatale” ile ilgili dikkat çeken konuların başında son yılların en gözde yapımcılarından Arthur Rizk’le çalışmış oldukları geliyor. SUMERLANDS ve ETERNAL CHAMPION gibi gruplarda müzik yapan Rizk, ne hikmetse çok ama çok daha ekstrem gruplar tarafından tercih edilen ve kendi çaldığı heavy metale belki de en uzak duran karakterdeki yırtıcı, vahşet dolu death metal gruplarıyla olan çalışmalarıyla isim yapmış bir insan. THE NIGHT ETERNAL ile gittikleri bu iş birliğinde ise kendisinin de yazıp icra ettiği müziğe çok daha yakın bir kulvarda çalışmış olması belki de kendisi için de değişiklik olmuştur.

THE NIGHT ETERNAL’ın müziğinde yetmişlerin COVEN gibi, seksenlerin MERCYFUL FATE ve KING DIAMOND gibi isimlerinden ilham alan; bir yandan nostaljik ve melankolik bir yandan da o okült anlayışı yansıtan bir tavır var. Bunun oluşmasını sağlayan başlıca unsurlar tabii ki de sıcak karakterli ancak yeri geldiğinde kararma eğilimi gösteren gitar rifleri, ses rengi ve vokal melodileriyle THE NIGHT ETERNAL’ı taşıyan başlıca unsur olan Ricardo Baum’un bu müzik için biçilmiş kaftan diyebileceğimiz vokalleri ve bu iki bileşenin anlamlı olmasını sağlayan prodüksiyon diyebiliriz. Bu üç kalem ve yanlarına eklenen tam kıvamında davul performansı, birlikte son derece tutkulu ve akıcı bir albüm ortaya çıkmasını sağlamışlar.

Yarattığı nostaljik ancak bir o kadar da dinamik atmosfer, barındırdığı akılda kalıcı şarkılar ve bir paket olarak sunduğu çekici mizaçla “Fatale”, THE NIGHT ETERNAL’ın hem konserlerin aranan gruplarından biri olacağını hem de kitlesini genişleteceğini gösteren gayet iyi bir albüm. İkide iki yaptıkları ve yaptıkları müziğin günümüzde revaçta olduğunu düşünüldüğünde, adlarını daha çok duyacağımıza kesin gözüyle bakıyor ve türü seven herkese gözüm kapalı öneriyprum.

Gözüm kapalı önerdiğim ve son kelimeyi gözlerim kapalı yazdığım için “öneriyorum”un “o”su yerine “p”ye basmışım.

Biz de böyle bir delikanlıyız.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.78/10, Toplam oy: 9)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
Ván Records
Kadro
Ricardo Baum: Vokal
Rob Richter: Lead, ritim, akustik gitar
Henry Käseberg: Ritim gitar
Jones Nühlen Bas
Aleister Präkelt: Davul, perküsyon
Şarkılar
1. In Tartarus
2. Prince of Darkness
3. We Praise Death
4. Ionean Sea
5. Stars Guide My Way
6. Run with the Wolves
7. Prometheus Unbound
8. The Requiem
9. Between the Worlds
  Yorum alanı

“THE NIGHT ETERNAL – Fatale” yazısına 3 yorum var

  1. Unanimated says:

    Harika albüm , bu yıl dinlediğim albümlerde ilk beşte olduğu kesin . Umarım gelişerek büyürler önü çok açık bir müzik yapıyorlar .

  2. Seyfettin Dursun says:

    İyi grup, hoş grup da bu tip vokaller bana, albüm boyunca aynı şarkıyı ve türevini dinliyormuşum hissi veriyor. Vokallerde hiçbir oyun, hiçbir nüans, hiçbir varyasyon yok ve bu da tekdüzeliğe sebep oluyor maalesef. Tek tek şarkılar güzel ama albümü baştan sona sıkılmadan dinlemem mümkün değil.

  3. Evrim Eren says:

    vokali birine benzetiyorum diye düşünürken aklıma danzig-mother şarkısı geldi

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.