# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Dave Mustaine: “MEGADETH birkaç yıldızdan ve bir de yaşayan efsaneden oluşuyor.”
26.12.2016

“Ben yaşayan bir efsaneyim.”

3 sene once efsane olduğunu açıklayan Dave Mustaine, yeni açıklamasında MEGADETH’le ilgili bazı bilgileri bizlerle paylaşmış.

“Müzikle ugraşan ve o özel yeteneğe sahip olmayan bir sürü insan var. Farklı insan kümelerinden oluşan gruplar görürsünüz; bazen müzik yapan ancak müzisyen olmayan insanlar vardır. Bazen bir grupta birden çok müzisyen bulunur, bazen de müzik çalan birkaç kişi ve bir adet de müzisyen… Kimi zamansa bir grupta birkaç müzisyen ve bir de yıldız olur. Bizim durumumuzdaysa, karşınızda birkaç yıldız ve bir de yaşayan efsane var. Bunu buna inandığım icin söylemiyorum, ancak bizim durumumuz bu; bir grupta birkaç yıldız ve bir süperstar olduğunda işler değişiyor. Bu sadece insanların sizi dinleme şeklini değiştirmekle kalmıyor, aynı zamanda sizi dinleyen kişilerin hayatlarını değiştirmek adına da size daha cok fırsat sunuyor.”

Milyoner rock yıldızı Mustaine 3 sene önce de aşağıdaki açıklamayı yapmıştı.

“Biz müziğe başlayalı 30 yıl oldu, ama o süre içerisinde efsane statüsünü kazandık; bazıları hiçbir zaman bu şekilde anılmayacaklar. MEGADETH bunu başardı. Ben de efsane statüsüne sahibim, ki bazen bir grup efsane olur ama üyeleri aynı şekilde görülmez. Ben bunu başardım ve bu harika bir şey. Aynı zamanda, lisede İngilizce’den kalmış biri olarak New York Times’da en çok satanlar arasına girmiş bir kitap çıkarmış olmam da çok komik bir durum.”

  Yorum alanı

“Dave Mustaine: “MEGADETH birkaç yıldızdan ve bir de yaşayan efsaneden oluşuyor.”” yazısına 68 yorum var

  1. Berk says:

    Adam haklı bence. Efsane olmayı hak eden bir insan varsa hem bu sözleri hem bu notaları yazabilen ve konserlerde de gayet iyi sergileyebilen Mustaine’dir.

  2. OnurOnur says:

    Ne enteresan adammışsın arkadaş.

  3. Özgür says:

    “Son albüm sıçtı ama ben bir efsaneyim! Dimi? Ehe…” şeklinde bir açıklamayla içinde olduğu durumu kontrol etme çabasındadır kanımca. Bir çeşit nabız yoklama da denebilir.”Bazen GRUP efsane olur ama BEN bunu başardım tezatlığı da cabası. Yaşlandıkça bir garipleşti kendileri.
    Söylediklerini “EN ÇOK BANA SORACAKSINIZ!” tribine girerek söylemiş de olabilir bilemedim bak şimdi.

  4. Exorsexist says:

    ego’nun vucut bulması.

  5. Drapery says:

    Kendisinden haz etmiyorum, kendisine hak veriyorum.

  6. Cattle Bilmemne says:

    Doğru demişsin de burada söylenecek laf mı oğlum bu?

    Number 13

    @Cattle Bilmemne, aynı adam Bush’a laf atıp sonra haklıda demişti(Bushu severim bu arada erto) Efsane ama kendi kendini bitiriyor ama genede seviyoruz Dave reyisi ne derse doğrudur

    Cattle Bilmemne

    @Number 13, Bush’u sevmesin, albüm yapsın yeter Çağatay. :)

    Number 13

    @Cattle Bilmemne, seneye yapıcak ya dünya tarihi ve deli icatlar hakkında araştırma yapıyor bey şeytan diyo git kahvesine yemeğine ot koy eroin koy damardan gir geri dönsün diye ama bibok olmaz bundan artık genede seviyoz

  7. Ufuk says:

    Justin Bieber’ın konu hakkındaki yorumu:

    http://www.youtube.com/watch?v=HNAXCU2JGEc

  8. ben says:

    Ben de efsaneyim. Problem?

  9. Son of Moonshine says:

    Dave Mustaine’in götünün kılıyık.

  10. Nakruf says:

    Yav biz bunu biliyoruz ve söylüyoruz ama senin söylemen gerçekten itici Dave reiz. Hasan Cihat Örter olma yolunda koşar adımlarla ilerliyorsun yapma böyle.

  11. riser says:

    bugün ölse efsane olarak kalır da geçen her gün cepten azar azar yiyor mustaine. yeter artık son perdede daha fazla batırma kendini.

  12. üns says:

    Heavy Metal seven kitle için öyle ama bu müzikten hoşlanmayan insanlar ne düşünür ve bunu kendinin söylemesi, tuhaf hatta…

  13. Aeonian_Lich says:

    Megadeth olsa olsa bir “metal efsanesi”dir. Efsane kelimesini evrensel olarak kullanacaksak, Metallica öyledir. Metalle/rockla alakasız birçok kişi kimi Metallica şarkılarını yıllardır severek dinler. Megadeth’in “A Tout Le Monde” şarkısını bile bilen, rock/metal dinlemeyen az kişi vardır. İlle böyle Dave gibi ergence bi muhabbete gireceksek, Metallica mega-efsanedir, ya da lugatta olmayan daha üstün bir sıfatı hak eder.

    Not: Metallica da Megadeth de hayranı değilim. Objektif (ve Dave seviyesinde ergence) bi yorum yaptım.

    Ek olarak, lise seviyesindeki ingilizcesiyle yazdıysa kitabını, ok. Komik ve şaşırtıcı bi başarı yakalamış en çok satanlar listesine girdiyse. Eğer değilse, her insan yaza yaza, okuya okuya kendini geliştirebilir. Ve taa o dönemde sınıfta kaldığın dersteki konuda gayet de kendini geliştirebilirsin yıllar geçtikçe.

    Dave’e kılken şu açıklamaları yapsaydı neler derdim kim bilir. Ama şu nötr durumumda bile az da olsa kıl etti beni sağ olsun. (ve sussun mümkünse.)

    “Bazıları hiçbir zaman bu şekilde anılmayacaklar” nıhahahahaha (evil laughter)

    Cattle Bilmemne

    @Aeonian_Lich, Son gülüşün bizi de kapsaması ne ironik.

  14. atoutlemonde says:

    Megadeth de, Dave Mustaine de efsanedir orası doğru ama kendisinin dile getirmesi pek hoş kaçmamış. Sanırım son albümün esamesinin okunmaması nedeniyle oluşan pohpohlanma eksiklğini ego tatmini yaparak gidermeye çalışıyor. Müzik tarihinin en büyük meydan okumalarından birini yapan bir adama yakışmadı.

  15. Jester says:

    Arkadaşlar bunu demesinin sebebi yeni çıkaracağı solo albüme gönderme yapmak, hatta kapağı da yayımlandı.

    http://bit.ly/16kB5bu

    BelGarah

    @Jester, buna güldüm, güzel :)
    bir de işaret yaptım.

  16. selcan says:

    şu adamı niye sevemediğimi bir kez daha anladım hakikaten.

  17. hen says:

    “Dave Mustaine köşemizde bu hafta…”

  18. Tompa says:

    Bi sus be adam, bi sus be!

  19. serdar91 says:

    “who cares” ??

    Cattle Bilmemne

    @serdar91, Çoğu insan, güven bana.

  20. lulubi says:

    ne diyeceğimi bilemediğim anlardan biri

  21. psuedo says:

    herşeyin farkındayım ve bu durumdan hiç memnun değilim.

  22. wolfangamadeus says:

    ‘Mesele büyük gözükmek değil, zaten büyük olmak’ Ludwig van Beethoven

  23. atoutlemonde says:

    Hepimiz amma dolmuşuz, sabahtan beri saydırıyoruz. Siniriniz hala geçmediyse açın bir In My Darkest Hour dinleyin mübarekler, nefretinizi boşaltın.

  24. bhe says:

    “ki bazen bir grup efsane olur ama üyeleri aynı şekilde görülmez. Ben bunu başardım ve bu harika bir şey”

    oha lan. grup üyeleri mi? grup mu? tek kişilik projene çevirdiğin oluşumdan bahsediyorsun da. lan, ben, neyse bir şey diyemiyorum sana ya.

  25. Number 13 says:

    Açıklamaları yaptığı ropörtajı izliedimde hiç bunları kibirli yada ben mustaine im adam olun lan düdükler tarzında söylemiyo laf arasında söyledim bitti tarzında söylüyo üstüne basa basada söylediği yok haberiniz ola :D

    bhe

    @Number 13, yani laf arasında “hay allah ya nerde kalmıştık? heh hepinizin de amk” deyip devam etse konuşmaya, o zaman onu da dikkate almamamız gerekiyor.

    Number 13

    @bhe, büyük ihtimalle evet :)

  26. sefagn says:

    yukarıda yorum yapmış herkese şunu demek istiyorum:

    bi sakin olun lan durduk yere amma saydırmışsınız adama sözleri hiç öyle ‘en büyük benim akıllı olun lan!’ şeklinde söylenmişe benzemiyo daha çok laf arası öylesine söylenmiş gibi.

    ayrıca adam haklı zatende o ayrı mesele

  27. patognomonic says:

    Ajdar:’ Ben hiperstarım’

    Mechanix

    @patognomonic, iyi güldüm.

  28. Korhan Tok says:

    “Metallica’dan kovulmuş birisi asla efsane olamaz, Jason da Dave efsane değildir bu yüzden.” gibi bir şey okudum bu haberin Facebook başlığında.

    Ne yazarsanız yazın, bunu geçemeyeceksiniz abi.

    Mechanix

    @Korhan Tok, ”siz hiç dimebag darrell diye birini duydunuz mu ki bunu efsane yaptınız ?? adamın kendi teknikleri var kimsenin daha önce yapmadığını yapıyor ve siz kalkmış diyorsunuz ki … yazık amq yazık bu kadar hemen unutulacak biri değildi”

    bu daha iyi bence.

    Jester

    @Mechanix, Bence de ya bu daha iyi, gerçi konu Metallica-Mayhem falan olan her haberin yorumları ayrı güzel.

    Number 13

    @Korhan Tok, ona bakılırsa bu yorumu yapan arkadaşa söylenicek tek şey var ozzy de kovuldu sabbathten ama efsane olmayı bırak efsane statüsünün amına koydu yorumu senin yapmadığını biliyorum abi de yapan arkadaş harbi malmış.

    atoutlemonde

    @Korhan Tok, O cümleye çok pis muhalefet ederim. Tamam şu an çeşitli denyolukların altına adını altın harflerle yazdırmış olabilir ama 1985-1995 arası yaptıkları efsane olması için yeterli sebepler silsilesidir. Hem Metallica, bir müzisyenin iyi olup olmadığını belirlemek için referans mıdır?

    Bir çift laf da Jason abimiz için edeyim, sahipsiz sanmasınlar. Kendisi tabi ki hiçbir şekilde Cliff Burton’ın yerini dolduramaycaktı ama şu anki basçıları gergedan-orangutan kırması Trujillo’ya tercih edebilecek 1 milyon kişi bulabilirim. (%100 çalışıyor.)

  29. Aeonian_Lich says:

    “Yakışmadı” diyor ya bazı arkadaşlar. Kime yakışmadı? “Kimse benden daha iyi gitar çalamaz, en fazla benim kadar iyi çalabilir” gibi bi dolu açıklama yapan birine mi? Bence kendisine “yakışmayacak” açıklama, nadiren yaptığı biraz ego törpüsünden geçmiş açıklamalardır. Yoksa bu gibi açıklamaları, çizdiği profile, yansıttığı karaktere son derece oturuyor ve yakışıyor.

  30. ali ihsan balı says:

    “Ben Amerika’da Thrash Metal’i ilk kuranlardan biriyim. En çok bana soracaksınız. EN ÇOK BANA!!!!”

    bhe

    @ali ihsan balı, ahahahaha kim videoyu paylaşacak acaba diyordum, bu da yeterli oldu ama :D

  31. Can says:

    Efsane olduğu tartışılmaz bir gerçek, orası ayrı. Fakat ben efsaneyim demek ne derece doğru tartışılır.

  32. çaksu says:

    Heykel lazım heykel.

  33. Korhan Tok says:

    Will Smith yapınca bi şey olmuyo, biz yapınca aaaa uuuu.

    Deniz

    @Korhan Tok, Ahahahaha

  34. Rotten Angel says:

    Chuck Schuldiner, zamanında ”death metali ben yaratmadım. death metalin yaratılmasında hiçbir payım yok” derdi. Ama öyle olmadığını kendisi de biliyordu.

    Dave Mustaine’de, Chuck’ın tam tersi işte

  35. crowkiller says:

    bi ara da çizıs kıraysta inanıyorum demişti
    sonra da yok lan sadece tanrı ve insan ilişkisine inanıyorum demişti
    başka bi zaman da şaka lan şaka qandırdım ateyizim ben cenabetim mesela şu an demişti

    alem adam bu dave

  36. Elvan says:

    Bence Dave tam bir “He abi”, “Sensin abi” denilip geçilesi bir adam. O da milletle kafa buluyor zaten, söylediklerini tartışmak gereksiz o yüzden.

  37. bathory says:

    egodan başka bişey değil lemmy ve onun gibileri varken, efsane dediğin mütevazi olur biraz ego olmalı ama bi derece

  38. sueda says:

    işte bunlar hep andropoz.

  39. bora says:

    zamanında j.h. tarafından kıçına tekmeyi neden yediğini anlamamızı sağlayan bilmemkaçıncı dallamalığı.

  40. Nox says:

    ne kadar da mütevazı bir adam. tam bir moron…

  41. Peste Noire says:

    Mr. Yürüyen ego

  42. burak35 says:

    yetenekli olabilir sever ve saygıda duyarım ama bu onun ego manyağı bi pust olduğu gerçeğini değiştirmiyor bi insan niye bu kadar kendini över ki ? :D neyse alıştım artık dave’in bu tarz söylem ve hareketlerine ne diyeyim :D

  43. deadhouse says:

    Ahmet abi daha önceki açıklamasının tuzak olduğunu söylemişti haha

  44. Bende Saklı Kalsın says:

    Beni yıllarca Megadeth ile mesafeli tutan bu aristokrat tavır mıydı acaba diye soruyorum kendime.

  45. çağrı han says:

    bu adama yorum yapılamıyor, ya soversın ya dogru dersın gercekten beynımı dagıtıyor yorumları. neyse yıne bu DAVE ISTE YA dıyıp gecıcem

  46. leavescars says:

    efsanesin de kitabin b.k gibi.

  47. Küçük Zenci says:

    Erol Büyükburç’un metal versiyonu:

    +Benim adım Dave Mustaine. Saksı değilim ben süperstarım!
    -Ok

  48. Ataberk says:

    Metallica poserları anlamaz ve sezmez cok normaldir her Metallica uyesinden iyi olduğu tartisilmaz eger bazlaei hem adami dinleyip hem de yediremiyosa kendini ovmesini gitsin gitar calmayi ya da sarki yazmayi ogrensin o zaman anlarsiniz nden kendisini ovdugunu hayati boyunca yerinde oturacak olan insanlar normal bir kisiden dunya efsanesi ve milyoner olmussa hicbir sey demeye hakkiniz yok.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.