# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
WITHERSCAPE – The New Tomorrow EP
| 06.01.2015

Albümler arası köprü projesi.

İlk albümü “The Inheritance“ı 2013 yazında çıkaran ve Swanö’nün dokunduğu her şeyi altın yapıyor oluşunu bir kez daha kafamıza kazıyan WITHERSCAPE, hazırlıkları süren ikinci albümü öncesinde, ilk albümle ikinci albümü birbirine bağlayan bir şarkı yazmış ve bu şarkıyı kimi eklentiler eşliğinde bir EP olarak piyasaya sürmüş. The New Tomorrow adlı bu yeni şarkı, şarkı sözü ve müziğin karakteri bakımından “The Inheritance”ın devamı olduğunu net şekilde hissettiriyor ve bizi bir nevi ikinci albüme hazırlıyor.

EP’nin içeriğini söyleyip yola devam edelim. The New Tomorrow adlı yeni şarkı haricinde, EP’de üç adet cover ve bir de ilk albümün enfes şarkısı Dead For a Day’in Dead For Another Day adlı akustik yorumu var. Cover’lar 3 tane dedim, ancak EP’nin CD sürümünde bu 3 cover’a, “The Inheritance” döneminde kaydedilip dijital olarak sunulan 2 cover daha ekleniyor. Sırasıyla WARRIOR, KISS, JUDAS PRIEST, GENTLE GIANT ve bir kez daha JUDAS PRIEST’e ait olan bu cover’lar, Swanö’nün sesiyle elbette bambaşka karakterlere bürünüyorlar. Grubun diğer üyesi gitarist/basçı Ragnar’ın İsveç’te bir JUDAS PRIEST cover grubunda çalıyor oluşu düşünüldüğünde, EP’ye 2 JUDAS PRIEST cover’ı konması gayet normal hale geliyor. WARRIOR ve KISS zaten Swanö’nün ve muhtemelen Ragnar’ın da seksenlerde çok sevdiği gruplarken, GENTLE GIANT ise ikilinin progresif rock sevgisini yansıtması adına şahsen cover’lar arasındaki favorim.

Cover’lar gerçekten çok başarılı ve hem şarkıların asıllarını, hem de WITHERSCAPE’in tatlılığını aynı anda hissettirmeyi başarıyorlar.

Asıl konumuza gelirsek, EP’ye adını veren, hatta bu EP’nin var olmasını sağlayan şarkı, yani The New Tomorrow gerçekten şeker gibi bir şarkı. Harika bir melodiyle açılan, sonradan hard rock’ımsı riflerle tırmanıp Swanö’nün seksenler popu sevgisini gözler önüne seren havasıyla devam eden ve nakaratta da “The Inheritance”la olan bağlantısını net şekilde sergileyen bir şarkı. Swanö bu parçada özellikle davulalrda çok başarılı bir performans sergilemiş, vokallerine zaten yorum yapmaya gerek yok.

Çok da uzun uzadıya anlatılacak bir şey yok aslında; WITHERSCAPE kendi sound’unu en baştan oturtmuş, progresiflik ile dinlenebilirlik arasında mükemmel bir oran yakalamış ve kafaları müziğe çok iyi çalışan bu ikilinin ellerinde, belli ki daha pek çok güzel şey üretecek bir grup.

Bugün bu EP’yi yazarken Spotify’da 3-4 tur döndürdüm, ardından doyamadım, “The Inheritance”ı da 2 tur döndürdüm, şu an hâlâ “dedforedey!” diye, “Es! Trid! Folz!” diye dolanıyorum.

Swanö iyi ki var lan.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.60/10, Toplam oy: 20)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2014
Şirket
Century Media Records
Kadro
Ragnar Widerberg: Gitar, bas
Dan Swanö: Vokal, klavye, davul
Şarkılar
1. The New Tomorrow
2. Defenders of Creation (WARRIOR cover'ı)
3. A World Without Heroes (KISS cover'ı)
4. Out in the Cold (JUDAS PRIEST cover'ı)
5. Dead for Another Day
6. A Cry For Everyone (GENTLE GIANT cover'ı)
7. Last Rose of Summer (JUDAS PRIEST cover'ı)
  Yorum alanı

“WITHERSCAPE – The New Tomorrow EP” yazısına 2 yorum var

  1. saw you drown says:

    Henüz dinlemedim. Çok merak ediyorum. Gentle Giant cover’ını daha çok merak ediyorum. Swanö iyi ki var evet.

  2. Sheva says:

    Tatlı adam Swanö ya. EP’de şeker gibi cidden, öyle atıştırmalık.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.