# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
Pasifagresif okur ve yazarlarının “2014′ün en iyileri” listeleri belli oldu
| 22.12.2014

İşte sonuçlar.

2015′e merhaba demeye hazırlandığımız şu günlerden hepinize merhaba. Pasifagresif’in gelenekselleşmiş yıl sonu listelerinin biriyle daha karşınızdayız. İki hafta önce başlattığımız ve sizlerin oylarıyla belirlenen “2014′ün en’leri listesi” belli oldu. Listeye geçmeden önce, bu yıl da sizlere pek çok albüm ve grup tanıtmış olmaktan ve aynı şekilde sizlerden pek çok yeni grup öğrenmiş olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Bu paylaşımın her sene artarak devam etmesini diliyoruz.

Oylanan albümleri ve listeleri şuradan görebilirsiniz. Katılan herkese teşekkürler, önceki senelerde olduğu gibi bu sene de gayet yoğun bir katılım oldu.

Sonuçlar şöyle:

2014′ün grubu:

AT THE GATES

2014′ün grubu, oyların %26,4′ünü alan AT THE GATES oldu. AT THE GATES’i çok yakın bir farkla MASTODON (24,1) takip etti.

Oylarınıza göre 2014′ün en iyi albümleri de şöyle sıralandı:

MASTODONOnce More ‘Round the Sun

AT THE GATESAt War With Reality

SÓLSTAFIRÓtta

CANNIBAL CORPSEA Skeletal Domain

BEHEMOTHThe Satanist

BEYOND CREATIONEarthborn Evolution

OPETHPale Communion

Bu albümlerin ardından dikkat çeken albümler ise şunlar oldu:

ANAAL NATHRAKH – Desideratum
CYNIC – Kindly Bent to Free Us
EMPYRIUM – The Turn of the Tides
EXODUS – Blood In Blood Out
ARCH ENEMY – War Eternal

Diğer yandan, Pasifagresif kadrosundaki isimlerin listelerinden oluşan 2014 listesinde ise durum şöyle:

Pasifagresif kadrosuna göre 2014′ün grubu:

MASTODON

Pasifagresif kadrosuna göre 2014′ün en iyi albümleri:

MASTODONOnce More ‘Round the Sun

SÓLSTAFIRÓtta

AT THE GATESAt War With Reality

BEHEMOTHThe Satanist

OPETHPale Communion

Göründüğü üzere Pasifagresif ve okurları ve kadrosu aşağı yukarı aynı düşüncelere sahip. Bu konudaki düşüncelerinizi ve listelere dair genel fikirlerinizi yorum olarak yazabilirsiniz.

Katılan herkese tekrar teşekkür ederiz, önümüzdeki sene sonunun listesinde görüşmek üzere.

  Yorum alanı

“Pasifagresif okur ve yazarlarının “2014′ün en iyileri” listeleri belli oldu” yazısına 50 yorum var

  1. Bahri says:

    Hak yerini bulmuş. :P

  2. Korhan Tok says:

    Pale Communion hak etmiyor.

    saw you drown

    @Korhan Tok, +1111111111111111111111 Ki bence vasatın altında bir albüm.

    buğra

    @saw you drown, bencede yani o kadar album varken neden opeth albumde ortalamaydı bence

    Yiğit Zeren

    @buğra, Her albüm Death/Prog yapmıyolar diye itin mötüne soktunuz adamları.

    ömer

    @Korhan Tok, bence gayet yerinde ..

  3. Meriç Gür says:

    Yazarların Beyond Creation u eklememesi şaşırttı.

  4. Rashid says:

    Bence gayet güzel ama Pale Communion kritiğinin altındaki onca kötülemeden sonra ilk sıralarda yer almasını beklemiyordum :D

  5. Mirket says:

    Shadows of the Dying Sun’ın adı bile geçmemiş ya lan :(

    ben

    @Mirket, Müthiş albüm.

    OnurOnur

    @Mirket, :(:(

    Çağrı Tunç

    @Mirket, Ben yazmamıştım ama bayağı kişinin listesinde vardı. Kesin ucu ucuna falan kaçırdı.

  6. Sheva says:

    Thrown to the Sun’ı bekledik liste için, daha yazamadan listeler belli oldu iyi mi.

  7. ali ihsan balı says:

    Listeyi şu an yapsam, Primordial yerine Opeth veya TTTS’nin albümlerini koyardım. O yüzden Pale Communion’un hem yazarların hem de okurların listesinde olmasına sevindim baya

    burn the heretic

    @ali ihsan balı, Aynen.Benim de Pale Communion hakkında fikrim 180 derece döndü diyebilirim.Bir süre önce o albüme gerçek anlamda hiç şans vermediğimi fark edip dinlemeye başladım boş zamanlarımda ısrarla.Şimdi albümün her şarkısını ayrı seviyorum.

  8. Şu listede Hail Spirit Noir, Aenaon veya Kayo Dot olsaydı mutluluktan bira açıp sayfayı scroll up/down yaparak içecektim. :(

    Ünal Akünal

    @Ozan H. E. Turakine, Aenaon’dan ümitliydim ben baya ya.

    Nurhacı Çeri

    @Ünal Akünal, @Ozan H. E. Turakine, Bunu söylemeye gelmiştim, ARO arkadaşlar. En yakın zamanda ikişer bira kapıp albümü tekrar bi dönderelim.

  9. ÖNCÜL says:

    At the Gates, Mastodon, Solstafir’in olacağı belliydi. Birçok kişi listesine yazmıştı. Sonrakilerse sayısal olarak pek ilk 3′ün yakınına yaklaşmıyor sanırım. Ellerimize sağlık.

  10. geçen senenin hem okur hemde yazar listeleri baya eksiksiz biçimde benim sevdiğim şeylerdi. hatta yazmıştım lan baya baya aynı zevklere devrilmişiz diye. ancak bu sene Mastodon hariç müthiş derecede katılmadığım listeler var karşımda. özellikle Solstafir dünyanın en iyi post-metal grubu olduğunu oy çoğunluğu ile belgelese bile o berbat vokalle cacık dahi olmayacaklarını düşünüyorum.

    Batuhan Bekmen

    @ismail vilehand, Solstafir’e her bulduğun fırsatta giydirerek beni çok kırıyorsun ismail :(

    ismail vilehand

    @Batuhan Bekmen, başlarda albümü dinlemem falan diyodum ama en büyük zaaflarımdan biri müzik konusunda fazla aç ve heyecanlı olmam olduğundan dolayı albümü oturup adam gibi dinledim, aynı albümü vokalsiz veya başka bir vokalle çıkartsalar bende ilk beşime alabilirdim. abi kusura bakma ama vokal çok kötü. yoksa müzikal anlamda adamlar nefis bir seviyedeler.

    Batuhan Bekmen

    @ismail vilehand, Anladım abi. Ben de Ömer karşim gibi düşünsem de garipsemedim, neden sevmeyebileceğini net anlıyorum yani hahah. Ama o sound’u kucaklayıp tatile çıkartmak istiyorum, o derece müthiş.

    Ömer Kuş

    @ismail vilehand, yapma, etme. Solstafir’i baska bir vokalistle dusunemem bile ben :(

    ismail vilehand

    @Ömer Kuş, belli bir grubun antisi olan troller gibi gözüktüm belki ama kusura bakma cidden vokal beni manyak ediyor. hani vardır ya güncel konularla alakalı sokak röportajları, onlara konuşan heyecanlı adamlar gibi bir ses tonu var adamın. yoksa üst yorumda da dediğim gibi müzikal anlamda adamlar 10 üzerinden 20.

    owlbos

    @ismail vilehand, Solstafir konusu hariç +1. Solstafir benim de listemde yoktu abi ama o kadar da ileri değil :)) Benim liste hatta genel olarak beğendiğim albümler konusunda en az örtüşen yıl oldu 2014 PA ve okurlara göre. Nereye gidiyor müzik zevkimiz…

    B U R Z U M

    @ismail vilehand, +++++1000000000000000000000

    at the gates = balon
    solstafir = balon
    behemoth = fikrim yok
    opeth = sadece ‘iyi’

    mastodon = olağanüstü

    ismail vilehand

    @B U R Z U M, Behemoth’a bir daha şans ver bence. Satanica, Thelema.6 ve Zos Kia Cultus albümlerinin hastasıyım ama Demigod ile girdikleri sıfır orjinallik ve yapmacıklık barından mainstream death metal albümlerinden sonra, The Satanist ile yeniden black metal etkileri barındıran nefis bir albüm yapmışlar. aratıp bakarsan görebilirsin, sürekli Behemoth’a söven yorumlarım var ama son albüm köklere dönüş oldu bence. olması gereken Behemoth budur.

  11. birde At The Gates’in vasat ama idare eder seviyede olan geri dönüşünü göklere çıkartanların geçen seneki kusursuz Carcass geri dönüşüne ayıp ettiklerini düşünüyorum. efsane grupların geri dönüşü vasat olmamalı. ya efsane devam etmeli yada geri dönmemeliler.

    Koralp

    @ismail vilehand, tamamiyle katılıyorum.”2014?” adında attıkları gizemli videodan beri deli gibi gün sayıyordum bu albüm için, ama çıktıktan sonraki hayal kırıklığımı hiçbir şey tarif edemez. Yaptığınız övgülerin en fazla 10da birini hak ettiğini düşünüyorum At The Gates’in.

    Ömer Kuş

    @ismail vilehand, katiliyorum. Ben zaten hayal kirikliklari bölumune yazdim At the Gates’i, diger yazarlar secmis benim bi payim yok :P

    OBLOMOV

    @ismail vilehand, + 0,5

  12. ÖNCÜL says:

    Solstafir’in Facebook sayfasından:
    “If we understand this correctly, Ótta has been voted the second best album of 2014 by the writers of Pasifagresif, and the third best by their readers!
    We are honored!”

  13. OBLOMOV says:

    Şöyle bir listeye rastladım : http://www.headbangerslatinoamerica.com/noticias/diciembre2014/TOP150ALBUMS-METALINTERNACIONAL2015.html

    2014′ün en iyi 150 albümü.
    Bu yılki albüm bolluğunu gözler önüne sermesi açısından dikkat çekici.

    Koralp

    @OBLOMOV, albümlerin 100den fazlasını dinlemişim fazla bişey kaçırmamışım. Ayrıca Mekong Delta’yı 2. seçmelerini takdir ettim, eski albümleri kadar sevemesem de gayet güzel bir albüm In A Mirror Darkly de.

    saw you drown

    @Koralp, Vay ameka yemeyip içmeyip albüm mü dinledin

    OBLOMOV

    @OBLOMOV, Hakkaten, Empyrium’u göremedim tekrar bakınca. Ayıp olmuş.
    Öte yandan bu sene yeni grup keşfedeyim kafasında olamadım pek. Ama bundan sonra seçeneklere şans tanımayacağım anlamına gelmiyor tabii ki. Cayır cayır old school thrash içeren bir albüm tavsiyesine hayır demem mesela. :)

    Ufuk Sönmez

    @OBLOMOV, yalnız adamlar uğraşmış hepsine youtube linki koymuşlar tek tek, güzel çalışma yapmışlar, helal olsun.

  14. ali says:

    üzerinde çalışılmış, güzel bir liste olmuş fakat ”hani lan empyrium nerde?” diye döverler adamı.

    ali

    @ali, bu yorum oblomov’a cevap olacaktı, dalgınlık işte.

    OBLOMOV

    @ali, Olsun ben anladım bro. Katılıyorum Empyrium konusunda. ‘The Turn Of The Tides’ yine kalitenin konuştuğu bir albüm olmuş ama keşke bikaç şarkı daha olsaydı diyorum. Tek eleştirim kısalığı.

    ali

    @OBLOMOV, kısa olmasının yanında ”the days before the fall” u zaten 2010 yılından bu yana dinliyoruz. kesinlikle yeni malzemeler olmalıydı ekstradan. ama gel gör ki adamlar ne yapsa kabulümüz diyoruz. :)

    OBLOMOV

    @ali, Aynen. Empyrium’la öyle zamanlarım oldu ki… Genelde sancılı süreçlerde hep yanımdaydı(gerçi moralin yerindeyken bile hüzüne çeker adamı o ayrı).
    Çeşit türlü özdeşimler kurdum, kendimden çok şey buldum müziğinde. Çoğu zaman bir ritüelin parçası gibi dinledim. Yeri çok ayrıdır. Nerdeyse kutsal bir gruptur benim için. Başka hiçbir grupta böyle bir havayı yakalayamadım.

  15. Kamil says:

    Bu sene çok iyi albümler vardı ama sanki

    Fallujah-Flesh Prevails,
    Job For a Cowboy-Sun Eater
    Mayhem- Esoteric Warfare

    üçlüsü kıyıda köşede de olsa göze çarpmalıydı bence.

  16. dega says:

    judas priest in listede olmaması ilginç

  17. Ece Ç. says:

    Redeemer of Souls gibi sağlam ötesi ve 45 seneyi devirmiş baba bir grubun 2014 yılında fırtınalar estirdiği bir albümü listelerde görememek çok ama çok üzücü.

  18. Ugur says:

    2014 içerisinde çıkmış olup da dinleyemediğiniz, dinlemeyi unuttuğunuz albümler oldu mu? Yıl içerisinde ‘edinip’ bir ara dinlerim diyip unuttuğum muazzam şeyler varmış resmen üzüldüm.

    Başta Sokratis Malamas’ın Ο Χάρτης’i olmak üzere,
    Die Apokalyptischen Reiter – Tief Tiefer
    Boris – Noise
    Einherjer – Av Oss For Oss
    Triptykon – Melana Chasmata

    Yazmış olalım da ayıp olmasın haha.

    ÖNCÜL

    @Ugur, Listemi yazdıktan sonra dinlediğim, ilk 5′e olmasa da ilk 10′a rahatlıkla koyabileceğim: Anubis Gate – Horizons.

  19. çaksu says:

    Thantifaxath – Sacred White Noise.

    Saçma black metal. Müthiş olmuş. Atlamayın.

    çaksu

    @çaksu, Bak cidden harika bişey bu. İlk rife aldanmayın, albüm o kadar “gıcık” değil haha. Karanlık, tekrarlı, hipnotik. Kendi içinde tutarlılık, hatta kaçınılmazlık yaratmayı başarıyor bir iki dinlemede. Kayıt da çok güzel. Zırt pırt dinliyorum.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.