# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Jesper Strömblad Facebook’da hayran sorularını yanıtladı
05.10.2014

Cevaplar.

Krucularından olduğu IN FLAMES’den sağlık sorunları nedeniyle 2010 yılında ayrılıp daha sonra THE RESISTANCE’ı kuran Jesper Strömblad, alkol bağımlılığının IN FLAMES’den ayrılmasındaki nedenlerin sadece küçük bir kısmı olduğunu ve grubun şu anki müzikal yolunun esas vizyonuyla uyuşmadığını söylemiş.

 Facebook sayfasından hayranlarının sorularını cevaplayan Strömblad, IN FLAMES’e geri dönme ihtimaliyle ilgili soruya cevaben:

Geleceğin ne getireceği bilinmez; ancak giriştikleri yeni müzikal yol nedeniyle gruba katılma ihtimalim de zayıfladı, sağlam bir kadroları var ve ben de şu an hayatımın bambaşka bir dönemindeyim.” demiş ve eklemiş:

“IN FLAMES’e ve benimsedikleri yeni bakış açısına bütün saygım büyük; ancak benim için grup gitar/rif temelli bir melodeath grubuydu ve şu an öyle değil; bunun yanlış hiçbir tarafı yok tabii, hala inanılmaz bir müzisyenlik barındıyorlar; yine de bu işe başladığımızda benim vizyonum bu değildi. Ancak dediğim gibi, sonuna kadar hak ettikleri şekilde başarılılar ve buna büyük saygı duyuyorum.”

 

“Lütfen, ‘IN FLAMES’e geri dön’ yerine ‘Hoş geldin Niclas Engelin’ diyin. Gerçekten iyi ve yetenekli biri ve yerimi gayet iyi dolduruyor.”

Niclas Engelin, 1998′den beri Strömblad’ın gruptan ayrıldığı dönemlerde onun yerini doldurmuştu; ancak Strömblad’ın 2010′daki son ayrılığından bir süre sonra artık grubun resmi bir üyesi olmuştu.

 “Şu anki müziğimle IN FLAMES’i asla karşılaştırmayacağım. Ben, yeniden çalmak istememi sağlayan ve bana bir grupta olmanın verdiği o muhteşem hissi tekrar yaşatan, THE RESISTANCE’daki elemanlarla yeni bir yoldayım. Şu an solo albümüm, yeni THE RESISTANCE albümü ve diğer projelerim üzerinde çalışıyorum. Yani herkes ait olduğu yerde. Ben sevdiğim şeyi yapıyorum ve IN FLAMES de yaptığı şeyi gayet iyi yapıyor. Her şey yolunda.”

  Yorum alanı

“Jesper Strömblad Facebook’da hayran sorularını yanıtladı” yazısına 10 yorum var

  1. Burak says:

    Niklas 98′de Glenn grubu biraktiginda, grupla bir sure caldi. Tam zamanli uye olmasi teklif edildi ama Niklas o donem Gardenian yuzunden durumu reddetti. A Sense Of Purpose ardindan Jesper turneleri biraktiginda, Niklas onun yerini doldurmaya basladi.

  2. Berca B. says:

    Ne iyi adam. Kimseyi kamyonun altına atmadan, kırmadan dökmeden kibarca içindekileri söylemiş.

    onurtoptas

    @Berca B., good guy greg cidden abi bu adam.

    metal aleminin hugh jackman’ı gibi.

    Berca B.

    @onurtoptas, haha aynen

    hacıcavcav

    @Berca B., aynen, alışkın değiliz bu tip açıklamalara. sevindirici.

  3. Kuaför Tugay says:

    hala wow oynuyomusun diye sorardım ben

  4. Melkor says:

    oç anders şu adamı kendi kurduğu gruptan ayrılmak zorunda bıraktı.

    Cattle Bilmemne

    @Melkor, Bunu Linkin Flames tişörtü giyen Jesper’a da söylesene delikanlı.

    Furkan Keskin

    @Cattle Bilmemne, Sa. Yıl 2003, IF tarzını henüz değiştirmiş ve Soundtrack to your Escape albümünü çıkarmak üzere. İsveç’de 86′dan beri her yıl düzenlenen ve Slayer’la HIM’i aynı festivalde (2002) seyredebilecek esneklikte bir kitleye hitap eden Huldsfreds diye bir festival var. O sene konuklardan birisi o zamanlarda epey ünlü olan LP.

    Festivalin o seneki diğer konuklarından bazıları: Strapping Your Lad, Massive Attack, Cult of Luna, Radiohead, Nasum, Audioslave, Opeth vs. Sfss: tarz takıntısının HİÇ OLMADIĞI hatta katsayısının negatif sayı falan olduğu çok bariz.

    Linkin Park büyük bir grup ve ciddi bir kitlesi, sırf kendilerini seyretmek için bilet alan dinleyicileri falan var. Festivale bir kaç gün kala nedenini bilmediğim bir sebeple festivalde sahne alamayacakları duyuruluyor ve line-up’da doğan boşluk In Flames ile dolduruluyor, bir kaç gün kala IF duyuruluyor.

    Öyle büyük ve tarzlar üstü bir konsere ev sahipliği yapan ülkenin vatandaşı olan ve hala melodeath grubu olarak bilinen In Flames’in headliner olup gece çıkması beklenemez ki zaten program belli, herifler LP’nin saatinde çıkacak.

    In Flames elemanları sahneye “LP yerine IF açıklandı” gibi bir durum da olduğu için muhtemelen grup elemanlarına ve festivale sırf LP izlemek için gelen kitleye komikli hatta belki biraz iğneli bir jest olsun diye LP logo fontuyla hazırlanmış [LINK]IN FLAMES tshirtüyle çıkıyor ve aslında hiç de davayı satmamış olan şu setlisti meşhur IF coşkusuyla çalıyor.

    Sadece bizim ülkemizdeki değil, dünyadaki çoğu Tr00 insan da bu olayı yediremiyor. Sanki IF nu-metale karşı olması gereken bir çeşit “gerçek metal” topluluğunun YEMİNİNDEN DÖNEN üyesi falan gibi davranıyorlar. Olayı bilip bilmeden LP’NİN ALT GRUBU OLDULAR AQ YEA diye yorumlayan bir sürü insan var. Harbiden çok komik ya. Gruba alakasız alakasız misyonlar yükleyip GEREKEN CİDDİYETİ GÖSTERMEDİKLERİ için trip atmak cidden çok komik.

    Hayır LP’nin ALTINDA ÇALSALAR ne olacak? Ünlü grubum olsa, tarz değiştirme kararı alıp müziğimi yeni bir kitleye duyurmak, kendimi tanıtmak istesem alt sınırım oldukça düşük olurdu ki LP alt sınır falan değil yani.

    Bu arada In Flames metal dinlememe sebep olan gruptur ve ben davayı sattıklarını düşünüyorum. Ama işte şu Linkin Flames geyiğinin bununla ilgisi yok ve şu geyikten inanılmaz sıkıldığım için işsiz gibi şu saatte telefondan böyle yorum döşüyorum.

    SoaPF albümlerini gayet sevmiştim ama Siren Charms ciddi bir hayal kırıklığı. Anders ve Björn’e doğru ticari adımla “Amerikan piyasasının kaymağını yemek” arasındaki cizgiyi kaçırdıkları için ÇOK kızgınım ve son olarak herkes Jesper Strömblad’ın taşaklarını yesin sdfg.

  5. homeless says:

    Jesper kendi kaşındı. Kurduğu gruba ve ilkelerine sahip çıksaydı. Björn Gelotte şuan çok daha rahat yön veriyor gitar tellerine. Yeteneğine ve yaptığı işlere saygı duyuyorum fakat Jesper sana by kardeşim.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.