# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
AVENGED SEVENFOLD davulcusu Mesut Özil’den Lars Ulrich yorumu
26.06.2014

“Asıl önemli olan…”

AVENGED SEVENFOLD davulcusu Arin Ilejay, Lars Ulrich ile ilgili kısa bir yorum yapmış ve Ulrich’i en iyi metal davulcusu olarak nitelendirmiş.

Pek çok açıdan, Lars en iyi metal davulcusu. Pek çok davulcu gibi aşırı teknik özellikleri yok, ancak tüm davulculardan daha üstün bir sahne duruşu var. Delinin teki, ancak müzik için mükemmel davul partisyonları yazıyor. O metalin Ringo Starr’ı. Ringo ve Lars hiç takdir almıyorlar, ancak ikisi de birer dahi.

Eskiden davulcuların bir yerlere gelebilmeleri için çok teknik şeyler yapabilmeleri gerektiğini düşünürdüm, ancak müzik endüstrisine baktığımızda, inanılmaz müzisyenler görüyoruz ancak bu o grubun mutlaka bir yerlere geleceği anlamına gelmiyor. Çok teknik olmak yetmiyor.

  Yorum alanı

“AVENGED SEVENFOLD davulcusu Mesut Özil’den Lars Ulrich yorumu” yazısına 16 yorum var

  1. Durakonis says:

    Klasik “ben bir yere geldim, benden daha iyi bi yere gelene iltifat edeyim, belki zamanla ben de oraya gelebilirim” veya “asla gelemem, o halde gelebilen benden iyidir” açıklaması daha. Şahsen ignore etme sınırım aşıldı, sinir olmaya başladım artık basmakalıp açıklamalara. Hayatınız klişe ve düz mantık ulan. Söylediği çoğu şey doğru bence, ama Metallica osursa dinleneceği için Lars gevşediğinden tekniğini geliştirmedi bence. Mesela thrash olarak kalsalardı, popülarite yüzünden şımarmazdı, ve yaptığı türde benzer gruplarla rekabet edebilmek için yavaş yavaş tekniğini geliştirirdi. Düz mantık derken biraz açayım, o partisyonları Lars davul albümü çıkarmak için yazmıyor, diğer müzisyenlerin yaratıcılığından soyutlayamazsın. Neyse, daha fazla analiz edesim de gelmedi.

  2. alcapone90 says:

    Herifin ifade ”Ben yalakalığımı yapayım da ilerde lazım olur bir gün” diye bağırıyor.Sıfat da açıklama kadar samimiyetsiz.

  3. Ömer Kus says:

    Basligi ve herifin resmini görunce yarildim.

  4. Osman says:

    Sahne duruşu iyi nedir ulan? Davut heykelimi lan bu? Mükemmel davul partisyonları yazıyor? Ya yeme bizi Mesut, ramazan davulcusu kiralasak benzer şeyler karalar bize. Bide sırf Beatles’ta çaldığı için dünyanın gelmiş geçmiş en iyi davulcularından biri olarak gösterilen Ringo Starr? Ne boş herifmişin be Mesut.

  5. Satanist evlat arif says:

    Lars’ın davul partisyonları denince enfes şarkı The Outlaw Torn’dan bahsetmemek olmaz. Kesinlikle yazdığı en güzel davullar o şarkıda.Ha konu bu mu? -Değil… Bana bu güzelim şarkıyı tekrar tekrar dinletti bu haber yoksa gerisi hava cıva

    dreguno

    @Satanist evlat arif, hastayım o şarkıya. ve bence metallica’nın en iyi albümü load.

    Satanist evlat arif

    @dreguno, Evet Load-Reload albümü de benim için müzikalitenin tavan yaptığı özel albümlerden. Metallica’nın saygı duyulmayacak tek bir albümü bile olmadı yerin dibine sokulan St. Anger albümünde bile çok özel bir ruh var, bununla kastımı grubun o sürecini yaşayan ve bilen dinleyicileri çok iyi bilir.Hatta şöyle söyliyim Metallica şu an bir arada ise ve biz bu efsanevi gruptan mahrum değilsek bu albümün grubun tarihinde çok büyük bir önemi var.Lars’ın sadece grubun bateristi ve nasıl bir baterist olduğuyla ilgili teknik ahkamı sıçan tayfaya da katlanamıyorum.Zira grubun belgeselini izleyen biri Lars’ın bir bateristten çok daha fazlası olduğunu az buçuk anlamıştır.Lars’ın teknik açıdan dünyanın en iyi bateristi olması ya da James’in dehşet bir ses rengine sahip olması Metallica yı bugünlere getirdi zaten!

  6. gençler burda konusanların kaçı davulcu ve bu boş adam dedıgınız adamda hiç degilse revin caldıgı sarkıları yazdıgı sarkıları calıyor bence lars iyi bir davulcu iyi yazmıs fakat bir rev olamamıstır hoş rev zaten ben onlar gıbı olamam dedıgı bır cumlesının ıcındekı davulcular arasında lars ulrıchte var fakat ben şimdiye kadar dinlemediğim en iyi davulları revin şarkılarında dınledım ve o öldükten sonraki albumunde bi boka benzemedıgını dusunuyorum bir farklılık yaratmıştı ve öldü.Ama boş konusacaklarına ınanmıyorum ve belkıde larsta göremedıgımız bıseyı goruyorlar sonucta bu tecrube meselesı en efsane gruplardan bırının davulcusunundan (lars) boş herıf dıye nıtelendırılmesıne göz yumamam saygılar…

  7. şreydır says:

    bir piyasada ilk olanlar her zaman pastanın büyük kısmını alır… bu onların alanlarında en iyisi oldukları anlamına gelmez…ilk olduklarından bir anda herkes tarafından bilinir hale gelirler ve marka olurlar… o saatten sonra onlardan daha iyisi çıksa bile tüketici yine ilk duyduğuna itimat eder onu alır…

    bunu metallicaya uyarla tamamdır… metallica çok iyi parçalar yaptı.. ama gerisi foss.. adı var mı var… büyük grup mu evet… parayı kırdılar mı evet…metale yön verdiler mi hemde nasıl… peki müzikal olarak en iyi onlar mı hayır….

    metallica da çok çok çok iyi olan ve grubu bu kadar değerli yapan jamesin ses rengi… onu çıkar başkasını koy grup bitmiştir….onun dışındakiler piyasadan çok rahat yeri doldurulabilecek adamlar… hem de kat kat iyileriyle…lars kimki yani….

  8. Ugur says:

    Haber başlığını okudum, sonra bir daha okudum, sonra bir daha okudum sonra bir daha…

  9. atilla says:

    kimi yorumlarda “lars iyi davulcu değil, yok şöyledir yok böyledir” yazan arkadaşlar davul çalan biri olarak söylüyorum, lars ulrich iyi bir davulcudur! elbette ondan iyileride vardır ve bundan sonrada olacaktır (o daha iyilerden daha iyileride olacaktır) ancak bu durum lars ın kötü bi davulcu olduğu anlamına gelmez (ayrıca teknik iyidir, önemlidir ancak müzik ruhla yapılır! hangi enstrüman olursa olsun). zaten metallica şarkılarını dinlediğinizde davul partisyonlarınında diğer enstrümanlar gibi iyi yazıldığını anlarsınız).

    Dysplasia

    @atilla,
    hehe. ben de davul çalan biri olarak lars’ın bildiğin kötü bir davulcu olduğunu söyleyeyim o zaman. hangimizi ciddiye alırsa artık site sakinleri.
    konserlerde vuruşları bozuluyor bir kere. onun dışında zaten son albümlerde de gördük ki yazamamaya da başladı. yazamadığı ‘takatakataka’ ritimler bir de kötü prodüksiyonla birleşince iyice saçma sapan şeyler çıkmaya başladı ortaya.

    atilla

    @Dysplasia, parçaları dinlediğimde yazdığı davulların gayet uygun olduğunu düşünüyorum (elbette başkası başka türlü çalar ama bu işin doğasında var bu). ancak kendisi (ve hatta yazıda geçen ringo starr) gayet iyi, yeterli davulcular (en iyi kısmına oldum olası gıcık olurum! en iyi diye bişey yok bu işlerde! iyiler var). metallica büyük grup tabi (fanı filan değilim he yanlış anlaşılmasın :) ancak gruptaki herkes gayet başarılı bi şekilde enstrümanını çalıyor, kendi bölümlerini yazıyor. birde arkadaşlar şunu unutmayalım sanatçılar hep aynı kalmıyorlar (kimi çalışmaları çok iyi, kimileri ortalama, kimileride vasat olabiliyor) ancak vasat işlerine bakıp genel değerlendirme yapmak yanlış oluyor, bu zamana kadar neler yapmış bu insanlar buna bakmak gerekir (sanatın hangi alanında olursa olsun bu böyle) objektif değerlendirmeler yapmaya gayret edelim derim.

  10. Jester says:

    Ya her şeyden önce şunu anlayalım, dinlediğiniz davulcunun iyi olup/olmadığını nasıl anlarsınız? Tuşesi sağlam, tekniği iyi olan, zillerle bir bulmaca hazırlayan vs. gibi özellikler mi bir davulcunun ‘iyi’ olduğunu belirler yoksa sahne duruşu, adam gibi adam olması, grubu ayakta tutması, “HEY GUYS, GUYS C’MON GUYS” tarzı gaz hareketler mi? Kulaklığı takıp Ride The Lightning gibi müthiş bir albümün kötü davullarını dinlerken de “ama adam gibi adam, sahnedeki tavrı çok iyi. resmen ruhunu katmış” diyebiliyorsanız, yani sadece davul çalışını duyduğunuz bir adamın o yeteneğinin gelişmiş olup olmadığına hiç bakmadan onu değerlendirebiliyorsanızi bence de Lars çok iyi bir davulcu. Evet.

  11. joker says:

    hort… lars gibi bir davulcu tartışılıyor ya pes doğrusu… konuşanlara bi bakın hele… türkiyede adından bahsettirmiş kaç davulcu veya gitarist var… anca çamur at izi kalsın… larsı 2000 yılı sonrası için yargılamayın… 1989-2000 arası damgasını vurmuştur…herkes siyasetçi futbolcu olmuş memlekette yetmemiş şimdide dünyanın 1 numaralı grubun davulcusu eleştiriliyor…

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.