# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Dave Lombardo’dan SLAYER’a dair önemli açıklamalar
06.04.2014

“Yapmayın be çocuklar.”

Dave Lombardo, yakın zamanki birkaç röportajında SLAYER’la ilgili birtakım sorulara samimi cevaplar vermiş.

Bir daha SLAYER’a dönmek

Lombardo: Bunun bir daha olacağını sanmıyorum. Çok zaman geçti. 2001′de gruba döndüğümde SLAYER’dan 10 yıldır ayrıydım. 10 yıl geçmişti ve o sırada dönmek, bana göre doğru olan şeydi. Köprünün altından çok su akmıştı, birbirimize karşı bir kinimiz falan yoktu… Diye düşünüyordum ama demek ki sandığım gibi değilmiş. Çünkü sonradan gördüm ki durum, “Zaten 1992′de gruptan ayrılmıştı, e bi daha ayrılsın o zaman, ne olacak ki” şeklindeymiş.

Ayrıldıktan sonra SLAYER elemanlarıyla görüşmeye devam etmesi

Lombardo: Yok böyle bir şey. Hiç hem de. Onlara mesaj attım, e-posta yolladım, “Hey çocuklar, tamam, bir şeyler oldu, bunu geride bırakalım ve oturup konuşalım” dedim. Hiç cevap gelmedi. Birkaç ay önce Tom’a mesaj attım, “Tom, seni düşünüyorum kardeşim, umarım iyisindir” yazdım. Cevap gelmedi. Peki o zaman. Sonra benim yerime, neredeyse 10 yıldır hiçbir şey çalmamış bir davulcu aldılar. Neyse, şimdi beni konuşturmayın… Kimseye saygısızlık etmek istemem, öyle bir insan değilim. Ama yani, yapmayın be çocuklar. Cidden mi? Yerime bulduğunuz davulcu bu mu? Daha önce benim yerime geçen biri mi? Yani bir ben bir o şeklinde dönüp duracak mıyız? Bence bundan sonra tekrar bir dönüş olmaz. O kapı kapandı ve yerine, sevdiğim şeyler yapabileceğim belki beş tane yeni kapı açıldı. Beni ben yapan SLAYER’dır ve onlarla yaptığım her şeyden gurur duyuyorum ve hiçbir pişmanlığım yok. Ama olayların böyle bitmesi tatsız oldu. Hayranların ve grubun bu olanları yaşamasını istemezdim.

Yeni SLAYER albümü

Lombardo: Gary Holt’u gruba katmak mükemmel bir fikirdi. Gary olağanüstü. Kusursuz. Yeni albümde mutlaka yer almalı. Ben gruptayken Kerry yeni albümün tamamını yazmak istiyordu. “Gary hazır değil, muhtemelen sololarda yardımcı olur” demişti. Gary hazır değil de ne demek? Üç yıldır grupta çalıyor. Nasıl olur da hazır olmaz? Üstelik Gary benim tarzımı çok iyi biliyor. Hindistan konserinde, soundcheck öncesi onunla sahneye çıktık ve ikimiz öylesine doğaçlama şeyler çaldık. Benim müzik yazma konusundaki bakış açım bu şekilde; emprovize takılıp bir şeyler bulmak. Gary’yle uzun süre takıldık ve sonra birbirimize bakıp “Az önce koca bir albüm yazdık” diye düşündük. Mükemmeldi. Kerry’yle bunu yapamam. Kerry doğaçlama yapmayı bilmiyor. O meşhur Big Four konserinin sonundaki “jam”de yer almayışımızın sebebi de bu. Kerry “Prova yapmadığım sürece çıkıp şarkı çalmam” demişti.

SLAYER’ın şu anki hali

Lombardo: Jeff’i özlüyorum. Çok özlüyorum. Çok üzücü, çünkü SLAYER’ın bu hale gelmesini asla istemezdi. Gruptan ayrıyken bana “Neler oluyor Dave? Ne oluyor?” diye sorup duruyordu. Elbette grup içinde bir gerginlik vardı, ancak beni turneye almadan gidecek raddeye geldiklerini tahmin etmiyordum. Çantalarım hazırdı. Neyse işte… Eskiden hepimiz aynı kafadaydık; Tom, Jeff ve ben sürekli parti yapardık. Kerry hiç içmez, parti yapmaz, hiç bulaşmazdı. Kerry şimdi çok değişti. Şimdi sürekli içki içiyor.

  Yorum alanı

“Dave Lombardo’dan SLAYER’a dair önemli açıklamalar” yazısına 28 yorum var

  1. saw youn drown says:

    Tom’un da Kerry King’in de a.q. Bu güzel adama bu kadar hainlik fazla.

    sefagn

    @saw youn drown, +1

  2. Görkem Şahin says:

    Kerry doğaçlama yapmayı bilmiyor ?? Bu arada Kerry’ye ciddi anlamda kıl olmaya başladım, kimse sevmiyor herifi zaten

    Durakonis

    @Görkem Şahin, Bence bilmiyor. Kaotik bi stili olsa da, fazla takıntılı bi tekniği var. Ben şahsen sadece notalardaki çeşitliliğe doğaçlama demem. Kağıt üstünde doğaçlama görünebilir, ama bir performansını izlerken doğaçlama hissi alamıyorum.

    Görkem Şahin

    @Durakonis, açıklama baya iğneleyici olduğu için soru işareti koydum ben de zaten :)

    Durakonis

    @Görkem Şahin, Ben “Ben doğaçlama sanıyordum, ama koskoca Lombardo öyle deyince “WTF???” oldum gibi algılamıştım. :D Yani bi bakıma doğaçlamadır belki o sololar, ama ben doğaçlamayı, hakim olduğun teknikleri rahat, kasmadan ve özgürce varyasyonlamak olarak gördüğümden, bana da doğaçlama gelmiyor Kerry’nin olayı.

    Kamil

    @Durakonis, Kerry için doğaçlamadan çok “Random” desek daha doğru olur bence.

  3. gerekli says:

    Adamsın be Lombardo ! Sensiz ve Jeff’siz Slyer yarım olacak

  4. kenibıl says:

    herif ne içini dökmüş beeaa :(

  5. Ahola says:

    Kerry gitar çalmayı bilmiyor, solo yazmayı ve çalmayı bilmiyor, adamın bildiği tek şey bir soloyu 15 şarkıda kullanmak o da uygduruk bir solo zaten.Dave iyi tanımış herifi.

  6. suat says:

    Açıkçası iki tarafı da birbirinden üstün görmüyorum. Dave’in bu duygusal açıklamasından sonra çıkıp da ‘fuck you Kerry’ diyecek değilim.

    “Cidden mi? Yerime bulduğunuz davulcu bu mu?” E kimi alacaklardı, Lars’ı mı?

    Osman Gümüş

    @suat, Zamanın behrinde Proscriptor McGovern ve Kevin Talley ile prova yapıp almayan adamlar bunlar. Ayrıca bi tane daha vardı Viking ülkelerinden bi vatandaştı, ismini hatırlayamadım ama adama kickleri kız gibi falan demişti Kerry adamın pedalları yamulttuğu fotoğrafı gösterip ”götünüze girsin bay kerry” demekten geri kalmamıştı. Demem o ki Slayer elemanları ne bok yediklerini bilmiyo. Lars’ı da alıp hep beraber puştluk yapabilirler, hepsi aynı mentalitenin adamı.

    suat

    @Osman Gümüş, Bilemedim şimdi. Düşündüm de haklısın aslında.

  7. Can Yakay Darbaz says:

    Sadece Paul Bostaph’e haksızlık yapmış, o da muazzam bi davulcu bence.

  8. merto says:

    kerry’i siktir et de tomun tavırlarına üzüldüm

  9. Cattle Bilmemne says:

    Paul Bostaph’ın neresini beğenmemiş onu merak ettim ben. Onun dışında haklı bence de.

  10. Berca B. says:

    Bahsettiği kişi Paul Bostaph değil Jon Dette.

  11. Evet Dette’den bahsediyor. Avustralya turnesine hemen Dette’yi ayarlayıp onunla gitmelerine kızmış gibi.

  12. Drapery says:

    Şu Kerry King isimli hıyara artık bir yorumda bulunmayacağım ancak Tom üzdü hakikaten.

  13. atilla says:

    Dave samimi şekilde içini dökmüş. Dave Lombardo yaşayan efsane davulcu ve serzenişlerinde haklı. bu arada Gary Holt çok sağlam bi gitarist gerçekten oysa Kery King hep imaja oynuyor gibi geliyo bana. Slayer severim (özellikle eski albümleri-şarkıları!) ancak yavaş yavaş sona erecek gibi herşey. o değilde Gary Holt & Dave Lombardo birlikte bişeyler yapsalar süper olmaz mı sizce de?

  14. Nahilath says:

    Kerry King’i çok çok seven tek kişi benim sanırım :)

    Nahilath

    Ek olarak, Tom bile böyle davranıyorsa; Lombardo’nun yaptığı çok büyük yanlışlar olmalı.

    Durakonis

    @Nahilath, Lombardo bence rahat bi adam. Neticede adamın talebi olmasa da, şirketin öne çıkarma arzusu yüzünden, yüksek taburede çaldı be bel rahatsızlığı geçirdi. Olayları elbet bilemiyorum, ama Kerry alkolik olduysa, kendini dışa kapamış olabilir. Yani sadece Lombardo’ya yönelik kişisel bi tavır olmayabilir. Olayları yaşamayanlar olarak spekülasyonlar üretip duruyoruz. :D

  15. THRASH says:

    Slayer bitmiş.

    Ş. Yıldırım

    @THRASH, aynen katılıyorum. O yırtıcı Reign in Blood havası artık öldü. Slayer’ın dağılmasını isteyeceğimi hiç düşünmezdim.

  16. Nightwing says:

    B.C Rich kullanan elemanlara karşı nedense büyük bir sempati besliyorum. Benimde B.C Rich kullanmamdan dolayıdır büyük ihtimal. Bu yüzden adamımsın Kerry King. Bu sempatimin bir benzeri:

    Chuck Schuldiner

  17. Haktan says:

    Daha Slayer dinlemem

  18. ertan yılmaz says:

    zaten slayer bıttı agzı ıle kus tutsa ıse yaramaz onun yerıne exodus dınlerım

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.