# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
GOJIRA’dan klip
25.03.2014

Kışta doğmuş.

GOJIRA, Türkçe anlamı “Vahşi Çocuk” olan ve şu adres üzerinden dinlemeye sunulan “L’Enfant Sauvage“dan “Born In Winter” için çekilen klibi sundu.

“Liquid Fİre”ın şarkı sözü videosu:

“Explosia”ya çektiği klip de aşağıda. Haber için serdar91, Baybora ve Itachi’ye teşekkür ederiz.

Aşağıda da “Explosia”nın söz videosu bulunuyor.

Grup, albümdeki şarkıları tanıttığı iki video yayınlamıştı. Şöyle:

Bu da ilki:

Grup şarkıyı Montpellier konserinde de çalmıştı.

Şarkının kendisi de şurada.

1. Explode
2. L’Enfant Sauvage
3. The Axe
4. Liquid Fire
5. The Wild Healer
6. Planned Obsolescence
7. Mouth Of Kala
8. The Gift Of Guilt
9. Pain Is A Master
10. Born In Winter

Albüm kayıt sürecini içeren ve grubun New York günlerini içeren 7,5 dakikalık video da şöyle:

GOJIRA davulcusu Mario Duplantier, verdiği bir röportajda yeni albümün sözel konseptini yansıtan açıklamalar yapmıştı.

“Yeni albüm bir öncekinden biraz farklı olacak. Yeni albüm özgürlükle ilgili. Herkesin içinde bir yerde, bir çocuk vardır. Biz hayatımızda da, grubumuzda da, müziğimiz aracılığıyla bu özelliğimizi canlı tutmaya gayret ediyoruz. Bu albüm kafa yapımız, yaşam tarzımız, aklın ve kalbin özgürlüğü hakkında. İçtenlik ve mutlak özgürlük için bir yolculuk gibi. Büyüdükçe solup gitmek istemiyoruz, sıradanlığa gömülmek istemiyoruz. Mesajımız: VAROLUŞ”

Özgürlük ve GOJIRA denince akla gelen şey, elbette ki…

Not: Bu haber için bloodshower’a teşekkür ederiz.

GOJIRA yeni albümünün kayıtlarına dair videolar da yayınlamıştı.

“Son mesajımızdan bu yana pek çok şey oldu, bu yüzden bugün size bazı haberler verip hâlâ hayatta olduğumuzu göstermek istedik! Hepinizin “Sea Sheperd” EP’sini hevesle beklediğinizi biliyoruz. Gecikme için özür dileriz. Kaydedilen materyalin bir kısmı bir hard diskteydi ve o disk çöktü; şu sıralarda uzun ve zor bir kurtarma döneminin sonuna yaklaşıyoruz. İyi haberlere gelince, yeni albüm hazır! Tüm müzik ve sözler yazılmış ve kaydedilmeyi bekler durumda. Joe şu anda New York’ta stüdyoyla ilgileniyor ve önümüzdeki ay başlayacağımız kayıt için gerekli işleri yapıyor. Diğer yandan yeni bir internet sitesi hazırlıyor ve hayranlarımızla olan iletişimimizi geliştirme yolları arıyoruz. Hepiniz harikasınız! Teşekkürler!

Not: Üstteki haber için de harro’ya teşekkür ederiz.

GOJIRA yeni EP’sinin neden bu kadar geciktiğine dair de bir açıklama yapmıştı.

“Müzik altı ay önce tamamlandı ve kaydedildi, ancak bir konuk vokalisti beklemekteyiz. Bir an önce yayınlamak istiyoruz, belki Ağustos ya da Eylül olabilir. Bir kayda konuk vokalistler çağırmak işleri zorlaştırıyor. EP’de yer almayı kabul eden insanların takvimleri epey sorun yarattı. Her şarkıda farklı bir vokalist var; EP’deki dört şarkı da birbirinden alâkasız olacak. Bu bir albüm olmadığından biraz eğlenmek istedik. Bir şarkı çok hızlı, bir şarkı çok yavaş, bir diğerininse bir rock havası var.”

Bahsi geçen konuklar:

Devin Townsend (STRAPPING YOUNG LAD)
Fredrik Thordendal (MESHUGGAH)
Randy Blythe (LAMB OF GOD)
Anders Fridén (IN FLAMES)
Max Cavalera (SOULFLY, CAVALERA CONSPIRACY, SEPULTURA)

MESHUGGAH’tan Fredrik Thordendal ve Devin Townsend’in konuk olarak yer aldığı “Of Blood and Salt” aşağıda. Şarkı haberi için bloodshower, Berker İlhan ve caksu’ya teşekkür ederiz.

Bu da grubun daha önceki açıklaması:

“Herkese merhaba,

Şu anda “The Way Of All Flesh From The Inside” adlı önemli bir bonus bölümüne de sahip olacak konser DVD’miz üzerinde çalışıyoruz. Aynı zamanda çok kişinin müdahil olması sebebiyle sonlandırılması biraz meşakkatli olan ve kâr amacı gütmeyen Sea Shepherd EP‘miz de sona yaklaşıyor; merak etmeyin, bu şarkıları yakın zamanda yayınlayacağız. Aynı zamanda yeni albümümüzü de yazıyoruz! Neredeyse yarısını yazdık ve bu yeni materyalden dolayı çok heyecanlıyız. Bizim için büyük bir adım olacak. Orijinal ve bugünkü halimizi de en iyi şekilde yansıtan şarkılar.

Bu konulara odaklanmış durumda olduğumuzdan bazen sizlerle iletişime geçmeyi unutabiliyoruz, ama bundan sonra daha sık güncellemeler yapacağız.

Sabrınız ve desteğiniz için hepinize çok teşekkür ederiz.

Prova odasından selamlar!!!

GOJIRA

  Yorum alanı

“GOJIRA’dan klip” yazısına 178 yorum var

  1. ya 100 haber üstüste gelince iş karışıyor biraz sanki.
    albümü şu an ilk kez dinliyom 2 dakika oldu, 2 dakikadır iyi gidiyo :D

  2. Zafer says:

    The Gift Of Guilt favorim oldu . . . Riffsel benzerlikler bazen can sıkıcı olabilse de Gojira Gojiradır :))

  3. b says:

    sevmediğim topluluklara birisi daha eklendi. çok mekanik bir müzik, duygu hak getire, ne o öyle!

    Ahmet Saraçoğlu

    @b, müzik baya göreceli bir şey gerçekten. :) Bana sorsalar, metal ve duygu deyince şu anda aklıma gelen ilk grup Gojira olur.

    Ugur

    @b, Ben de şu albüme o kadar aynı senin gibi düşünüyordum.İçimden “ne var bu grupta bu kadar” diyordum, polemik olmasın diye de yazmıyordum hatta hehe.Ancak L’Enfant Sauvage fikrimi değiştirdi.

  4. federico fabrizi says:

    Gojira adına yenilik olduğunu söyleyemem..bu şarkıları alın the way of all flesh’e koyun sırıtmaz..ama sonuçta Gojira işte

  5. Itachi says:

    My Last Creation’da müthiş olmuş. Nete düştüğü günden bu yana kopamıyorum albümden.

  6. fubar says:

    24 haziran pazar saat 20:50(TR) http://www.skynet.be/muziek/festivals/graspop-2012/live
    adresinden Gojira – Graspop 2012 konseri canlı

  7. oroborusm says:

    albüm tanıtımını izleyenler 2. part’ın sonunda şaşırmasınlar, 3 şarkı nedense es geçilmiş. ilerleyen günlerde 3. part da yüklenir diye umuyoruz

  8. obzen says:

    godzilla üzerimden geçti desem yalan olmaz..mükemmel ötesi bi albüm 10

  9. ismail vilehand says:

    albümü dünden beri dinliyorum iyi olmuş kötü olmuş konusuna girmiyorum hiç Gojira çünkü. müthiş saygı duyduğum ve sevdiğim bir grup Gojira ne yapsalar bi bildikleri vardır diyeceğim gruplardandır hatta. bu albümde gayet keyifli, gayet güzel bir albüm ama The Way of All Flesh’ten sonra büyük geri adım söz konusu. The Way of All Flesh’in ilk 3 şarkısı (Oroborus, Toxic Garbage Island, A Sight to Behold) bu albümün tamamını döver bence. The Way of All Flesh’te bir sürü değişik, acayip, enteresan şey vardı mesela bu albüm biraz düz olmuş sanki. The Link’ten beri Gojira dinliyorum, o zamanlar sadece severdim, From Mars To Sirius ile öldürdüler, The Way of All Flesh ile diriltip 2 kere öldürdüler ama bu albüm öldürmedi açıkçası. ağır yaralı kurtulduk. The Link sonrasında sürekli yükselen çıta bu albümde biraz düştü açıkçası. yinede uzun süre dinlenir tabi.

  10. saw you drown says:

    Biri şu kritiği yazsa artık.

  11. Jester says:

    OLMAMIŞ. Ama neden olmamış? Çünkü çok büyük umutlarım vardı. Çok büyük şeyler bekliyordum ve hayal kırıklığı yaşadım. Gerçi çok da dinlemedim ama diğer albümleri ilk dinleyiğimde bile severdim, bu albümde hiç öyle olmadı.

    Itachi

    @Jester, Neden-sonuç ilişkisi müthiş haha.

    - Olmamış.
    + …
    - Ama neden olmamış?
    + Neden?
    - Çünkü beni hayal kırıklığına uğrattı.

    hf

    - Neden hayal kırıklığına uğrattı ?
    - Çünkü olmamış !

    *loop*

    bathory

    @Jester, ben ilk dinleyişimde beğendim ama öyle fazla şekilde değildi fakat daha sonra tatilde dinlemek için çok vaktim oldu ve beğendim albümü almayı düşünüyorum istanbula döndüğümde

    Jester

    @Jester, Cidden haha. En iyisi iyice dinleyeyim, saçma sapan yorumluyorum falan.

  12. Rotten Angel says:

    PasifAgresif’de o kadar çok övülerek anlatıldı ki, ”ananski ne grupmuş la bu” deyip çıtayı allah katına yükselttim sonra albümlerini dinledim. maalesef gojira’ya alışamayanlar kervanına bende katıldım. belki de beklentim çok uçlarda olduğu içindir

  13. saw you drown says:

    Bence gayet iyi albüm. Göreceli birşey tabi. The way all flesh,ftms,the link gibi albümleri aşmasını dileyerek dinlemedim.Çok büyük beklenti içerisinde olmayıp albümün tadını çıkarmak lazım. Genel standartların üzerinde bir albüm olmuş.Ama gojira standartlarının üzerinde değil sadece standartlarında bir albüm.İyi,albüm hoş albüm ama kendini aşamamış.Her türlü dinlenir.Sende haklısın tabi.Konu Gojira olunca insanın büyük beklentiler içerisinde olması gayet doğal.

  14. hf says:

    gojira çok bozdu…

  15. Ömer Kuş says:

    Sanırım pek büyük bir Gojira fanı olmadığım için baya beğendim ben albümü. Özellikle ilk 4 şarkı çok fena. Bundan önceki albümlere alışmam baya zor olmuştu, buna daha çabuk ısındım ve sevdim.

  16. oz says:

    albümü birkaç kez döndürmeme rağmen tam içine girebilmiş değilim henüz. Birşeylerle uğraşırken dinledim hep, sakin kafayla oturup dikkatlice dinlemek lazım. Şuan için single haricinde the axe ve the gift of guilt’i çok sevdim. Genel olarak içine çekmesede gojira kalitesini hissettiriyor.

  17. hen says:

    Gojira’nın The Hunter’ı mı lan yoksa bu albüm.

  18. oroborus says:

    yahu ne zaman gelecek bu çocuklar türkiye’ye artık? var mı hiçbir haberi, duyumu olan

  19. Explosia says:

    Albüme tapmaya başladım. Albümün kötü olduğunu düşünenler kesinlikle tekrar dinlemeli. Bu arada kritiği dört gözle bekliyoruz.

  20. Osman says:

    Onceki iki album muthisti, bu ise kocaman bir dusus olmus. O kadar diririri, ciyuv, durrut bi sure sonra kulaga sikici (noktasiz) geliyor. TWOTF albumunde Gojira muzigini ciddi anlamda ilerletmisti, boyle bir durakdama dogal olarak benim beklentimi karsilayamadi. Gojiranin The Hunterindan cok The Incidenti olmus sanki.

  21. Baybora says:

    L’Enfant Sauvage bir kadın olsaydı saniyesinde evlenirdim.

  22. Wildchild says:

    albüm mükemmel ingilizce anlamı da nickimmiş :) hele o mouth of kala ve the gift of guilt yok mu..

  23. Itachi says:

    Kritik gecikecek sanırım biraz daha, ben de yazayım düşüncelerimi o zaman.

    MÜTHİŞ.

  24. Neant et Rien says:

    bütün gojira albümleri gibi süper ve ötesi. mouth of kala, the gift of guilt, pain is a master, liquid fire favorilerim.

    Deathamphetamine

    @Neant et Rien, THE GIFT OF GUILT

  25. Güzel bir albüm. Dinledikçe değeri artıyor ; 5 10 dinleme ile albümün içine girmek ciddi anlamda zor. Ama “yılın en iyi 5 albümü” içinde bu da var demek -bana göre- yanlış olur

  26. Itachi says:

    explosia’ya bir de konser klibi çekmişler, çok güzel :)

    http://www.youtube.com/watch?v=APDdV3tFs9I&feature=youtu.be

  27. saw you drown says:

    Pantera’nın kliplerine benzemiş.

  28. sebzeci says:

    Albümde en sevdiğim şarkı Born in Winter’dı. Bakalım.

  29. sueda says:

    ilümineytiiiiiiiiiiiiiii
    şaka. born in winter iyi bir seçim:

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.