# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
DARK TRANQUILLITY yeni single’ını dinlemeye sundu
03.03.2014

A Memory Construct.

Geçen sene, 4-5 Mayıs tarihlerinde yapılan HEADBANGERS’ WEEKEND Festivali dahilinde ülkemizde de ağırladığımız İsveçli melodik death metal grubu DARK TRANQUILLITY, 27 Mayıs’ta piyasa sürdüğü Construct için yazılan ancak albümde yer almayan “Sorrow’s Architect” adlı şarkıyı paylaşmıştı.

Grup şimdi de, “Sorrow’s Architect”in de içinde bulunduğu ve yine aynı şekilde albümde yer bulamayan “A Memory Construct” isimli şarkının da yer aldığı iki şarkılık bir single çıkardı. “A Memory Construct” single’ı, bütün dünyada sadece 500 adet piyasaya sunuldu. Single’ı aşağıdan dinleyebilirsiniz.

Kapak çalışması şöyle:

Daha önce de “Uniformity” paylaşılmıştı.

Grup “The Science of Noise” isimli parçayı da şuradanyayımlamıştı. “For Broken Words” isimli parça da hemen aşağıda.

1. For Broken Words 2. The Science Of Noise 3. Uniformity 4. The Silence In Between 5. Apathetic 6. What Only You Know 7. Endtime Hearts 8. State Of Trust 9. Weight Of The End 10. None Becoming

Miks işlemlerini ise Jens Borgen (PARADISE LOST, OPETH, KATATONIA) üstlenmişti. Albümden bir de tadımlık yayımlandı.

Geçtiğimiz günlerde de grup, bas gitaristi Daniel Antonsson ile yollarını ayırdı. Antonsson’un gruptan ayrılma nedeni ise kendi müzikal projelerine zaman ayırmak istemesi.  ”Daniel Antonsson öncelikle bir gitarist ve bir grupta tam zamanlı olarak bas gitar çaldığı için kendi enstrümanına ve tutkusuna odaklanamadığını düşünüyordu.” diyen DARK TRANQUILLITY, kendisine grup için şu ana kadar yaptıklarından dolayı teşekkür etti.

Şimdilik bu kadar.

  Yorum alanı

“DARK TRANQUILLITY yeni single’ını dinlemeye sundu” yazısına 173 yorum var

  1. Bu arada yeni şarkı müthiş. Construct ; Pelagial ile beraber en çok merak ettiğim albüm oldu diyebilirim

  2. sacrifist says:

    uzun zamandan sonra yine dark tranquillity dinlemeye başlıcam gibi görünüyo:)

  3. ben says:

    Çok iyi !

  4. Baybora says:

    The Science Of Noise’da 2:10′da giren riff ve sonrası ne hoştur öyle ya,bildiğin old school DT havası var.

  5. atoutlemonde says:

    for broken words e eh işte demiştim ama the science of noise a kayıtsız kalamadım resmen bağımlılık yaptı. bir an önce 27 mayıs gelmeli.

  6. Lex Luthor says:

    Yine diğer iki parça gibi daha ağır işleyen, yeni tarz DT parçalarında biri… Öteki ikisine göre daha iyi buldum…

    Özellikle clean vokaller bana hayal meyal eskilerden birşeyler anımsatıyor… O sesi sanki başka bir yerlerde işitmiş gibiyim((aşırma yaptılar anlamında söylemiyorum)) Yani daha evvel uzun zamandır aşina olduğumuz türleri Death Metal ile yoğurmuşa benziyorlar….

    Sanki Melodic Death Metal’in içine progresif rock vb türleri sokmaya çalışmışlar…. Daha karanlık, daha ağır, daha hüzünlü.. Sanki ‘artık yaşlandık biraz çalma temposunu düşürmek istiyoruz’ der gibiler… Ya da In Flames gibi daha ticari bir sound yakalamaya da çalışıyor olabilirler…

    Sözlerine ise bakamadık daha

    serdar91

    @Lex Luthor, bende biraz son dönem in flames sounduna benzetmedim değil şarkının gidişatını.

    Melkor

    @serdar91,

    bence alakası bile yok. adamlar albüme başlarken deneysel kafayla bakalım demişler. ve öyle de olmuş. süper bir sound tutturmuşlar bana göre. yoksa kendilerini tekrarlayacaklardı.

  7. krank says:

    Ayyyyyyyyy bilinçli bi dinleyici olarak,dt geğirip kaydedip yayınlasa bile dinleyeceğimden bunu da çok beğendiğimi söylemeliyim. Süper, olağanüstü, mükemmel hatta mükk-emm-mellll

  8. Melkor says:

    Void’den sonra bu kadar deneysel bakabilecekleri kimin aklına gelirdi ki? yıllar geçti mikael’in cleanı tanrısallaştı

  9. Lethe says:

    Sarkıda karanlık bi atmosfer var. Ayrıca Stanne nasıl bir celan vokal yapmış öyle yaa bu adamda kaç farklı ses tonu var her şarkıda farklı her sarkıda şaşırıyosun. İntrosunu hayatımın sonuna kadar çalsınlar hayatımın sonuna kadar dinlerim. Mükemmel melodiler var. Şarkıyı dinledikçe seviyorum sevdikçe dinliyorum.

  10. Baybora says:

    Elim ayağım titriyo SÜPER LAN

  11. Korhan Tok says:

    10 şarkı az. 63 şarkı filan istiyordum ben. :/

  12. dysplasia says:

    şu gotik aşkına nerden kapıldılar çok merak ediyorum. her şarkıda kullanacaklar artık gotik ezgileri sanırım. yeni şarkıya da tam ‘meh’ diyordum ki sondaki davul partisyonuyla ilgimi çekmeyi başardılar yine.

  13. tranquillist says:

    Muhteşem…

    Bakın buraya yazıyorum, bu albüm DT’nin diskografisindeki en iyi albümlerden biri olabilir. 2013′te, diğer grupların müzikal eğilimlerini de baz alırsak, bu albüm her metalci bünyesine ilaç gibi gelecektir. Yaklaşık 1.5 dakika süren, şarkının sonundaki outro, o melodi de apayrı güzel. ”Stanne daha ne kadar değiştirebilir ki clean vocalini; Projector’deki clean vocali ayrı, Fiction’daki ayrı, Void’deki ayrı.. Bu sefer nasıl farklı olabilir, daha ne kadar farklı olabilir?” diye soruyordum sürekli kendime ve Void’deki gibi bir clean vocal bekliyordum. Ama adamlar yine yanılttı beni. İyi ki de yanıldım. Süper bir clean vocal..

    Bence ilk 2 şarkı ve bu şarkı, Uniformity albümden beklentileri bayağı fazlalaştırdı. 2013′ün merakla beklenen albümlerinden biri oldu. Benim için zaten en merakla beklenen abümüydü ama artık diğer metal dinleyicileri için de ilgi çekici hale gelmiştir umarım. Şu devirde böyle sağlam soundu olan başka grup var mı amk!

    Heyecanla diğer şarkıları da bekliyoruz. DT rules!!!

  14. Beleg says:

    Abi dinlememek için tuttum kendimi kaç gündür ama bugün patladım artık, hepsini dinledim. Hakikaten sağlam bir şeyler geliyor. Adamlar o kadar sanatsal şarkı yazıyorlar ki hiçbir şey diyemiyorum, ne desem altında kalıp daha da övmem gerekecekmiş gibi geliyor artık. İyi ki varsın dark tranquillity, albüm için gün sayıyorum.

    tranquillist

    @Beleg, Abi, ben de albüm çıkana kadar, yayınlanan parçaları dinlememeyi düşündüm ama dayanamayıp, elbet bir gün dinleyeceğimi bildiğim için, hiç kalkışmadım o işe :D Abi DT demek zaten ”sanatsallık”, ”şiirsel şarkılar” demek. Çok haklısın. The Gallery, The Mind’s I, Projector vs vs, yani her DT albümü ayrı bir şiir zaten.

  15. atoutlemonde says:

    bu şarkıyı da beğendim ama science of noise bir başka yahu

  16. Swedish says:

    Son yaynlanan parçanın clean vokalleri projector vokallerinin aynısı olmuş.Aşırı derecede ptojector albümünü anımsattı.Birde şunu farkettim yayınlanan 3 parçadan özellikle ilk ve son yayınlanan parçaların klavye düzeni ve melodisi çok benzer gibi

    Nasıl ki rotting christ ın son albümünde arkada aynı ritim ve ayin sesleri dönüyorsa bu albümde de klavye aynı karakterde gidecek diye düşünüyorum.

    tranquillist

    @Swedish, Abi bu albümün en çok benzediği DT albümü Projector zaten. Ama bence Projector’den bir tık ileride bir albüm olacak gibi geliyor. Hatırlıyorsan, sen ilk albüm haberleri duyulduğunda ”2. bir Projector gelse ben tatmin olurum.” demiştin.:D Ama bence bu albüm Projector’den de iyi olacak. Çok mu ümitliyim, bilmiyorum ama, For Broken Words’ü ilk dinlediğimde, albümün soundunun böyle bir sound olduğunu anladığımda yani, albümle ilgili tüm endişelerim gitti, geriye sadece heyecan kaldı.

    Bu arada Uniformity’nin sonundaki o melodi, tüm DT diskografisi içinde bayağı üst sıralarda yer alacak gibi duruyor. Gitarı ağlatmışlar resmen.

    Swedish

    @tranquillist, İçime doğmuş demekki :) hakikatende çok benziyor.Bundan sonra parça yayınlanırsa bakmıycam albüme saklıyorum gerisini.Aslında hiç sevmiyorum abi böle 2-3 parça paylaşılmasını.İş böyle olunca albümün hevesi kalmıyo insanda

    tranquillist

    @Swedish, Aynen, bu konu üzerine aslında birsürü tartışmalar dönebilir. Hatta haftanın tartışmasında bile kullanılabilir bu konu.:D Ben de bir yandan istemiyorum şarkı paylaşılmasını ama bir yandan da en fazla bir tane olmak kaydıyla paylaşılmasından yanayım. Bir şarkı paylaşılması, bizi nelerin beklediği ve albümün sound’u hakkında az çok fikir verebilir ama bir şarkıdan fazlası cidden kötü bir durum. 10 şarkılık bir albümün %30′unun paylaşılmış olması heyecanı bir nebze düşürdü, evet. Ama iyi de oldu be abi.:D Yani, hepimizde ”ulan acaba yine Void gibi gotik mi olacak” endişesi yok muydu? Vardı. En azından bu parçalar bu endişeyi yok etti, en azından benim için.

    swedish

    @tranquillist, işte bu nedenle tek parça bilemedin iki parça yeterli.Ben yine de heyecanlıyım :)

  17. Şu ana kadar yayınladıkları 3 şarkıyı da baya beğendim. DT’yi hiç detaylı dinlemedim ama konserden ve röportajdan sonra, kapatmam gereken baya büyük eksiklerim olduğunu fark ettim. Vay anasını.

  18. Baybora says:

    Abi çıldırıcam ya,Uniformity yayınlandığından beri başka hiçbir şey dinlemedim,bütün gün bunu ve sadece bunu. The Science of Noise’a müthiş derken bu beklentileri daha da yükseltti,eğer şarkıların kalanı da onlar gibiyse albümü kaldıramayabilirim.

  19. Lex Luthor says:

    Yabancı bir yayında bunlar için ‘Göteborg Gazileri’ tabiri kullanılmış…

  20. hiç says:

    çok dark metal olmuş bu sefer,hatta doom olan yerler var,

  21. Baybora says:

    ALBÜM ORTAMLARDA HIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH

  22. 192 kbps olarak düştü bayanlar baylar.

  23. Beleg says:

    Düşmüş. Valla düşmüş. Allah. Allllllllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!!!

  24. Baybora says:

    Abi albüm DEHŞET olmuş,şimdi ağlayacağım lan.

    Sadece State Of Trust pek sarmadı henüz,ama onun haricindekiler müthiş. Ne diyeyim ki ben bu adamlara…

    Otomatik olarak yılın albümüne aday. Bir de daha kaliteli versiyonu çıkınca böyle daha da çok dinleyince falan…LAAAAAN başka bişey dinleyesim yok resmen şu önümüzdeki hafta. Hepiniz cansınız,ciğersiniz. Ay lav diitii.

  25. DrAQA says:

    Apathetic tam anlamıyla başyapıt!

    Baybora

    @DrAQA, Kesinlikle. Hafiften Metallica tadı aldım şarkıdan.

    Fitil

    @DrAQA, Benim de tek beğenmediğim şarkı yoldaş be, sırf bu yüzden albüm kritiklerini hiç dikkate almıyorum..Zevkler%renkler olayı diyelim ne diyim.

  26. Swedish says:

    Tranquillist ile konuştuktan sonra albümden beklentilerim o kadar arttı ki kendimi çok zor tutuyorum albümü indirmemek için.Bu güzel şöleni Plak şeklinde mükemmel yoğunluk ve her tınıyı duyarak dinlemek istiyorum

    Itachi

    @Swedish, bence de bekle abi. genelde 192′de olsa büyük bir heyecanla beklediğim albümleri açıp dinlerim ama şu anki düşen albümün kalitesi beni hiç tatmin etmedi. ilk 3 şarkıyı dinledikten sonra dayanamayıp kapattım. bn de beklemedeyim.

    ama nefis diyolar albüme tabii. denk geldiğim kritiklerde de 9′dan aşağı not vereni görmedim albüme birkaç kritik dışında.

    Swedish

    @Itachi, heyecan artışı bu olsa gerek.her yorumda daha da büyüyo

  27. Wildchild says:

    Apathetic albümün en sıradan şarkısı bence o bile süper de. Favorilerim yayınlananlar hariç Endtime Hearts , What Only You Know ve State of Trust.

    run run run

    @Wildchild, apathetic nakaratıyla ağlatıyor. the silence in between, apethetic ve weight of the end de benim favorilerim şu an için.

    Wildchild

    @run run run, yine de abartılmaması gerek çok daha iyi şarkılar var bence hatta yakışmamış bile diyebilirim şahsi fikrim. endtime hearts solo kısımları falan orgazm bildiğin. state of trust ise başlı başına şaheser.

  28. Baybora says:

    Albümün en iyilerinden biri. Teaser’da bir kısmı duyuluyordu hatta,o andan itibaren belliydi zaten müthiş bir şeyler geleceği.

  29. lethe says:

    Bunlar insan olamaz mukemmel

  30. Melkor says:

    320 kbps olarakta düştü ortamlara. tabii çoğumuz 192 dinleyerek hiçbir şey anlamadık. ben trailerın etkisinden midir nedir? endtime hearts’e ısındım. albüm genel olarak süper. bir tek mikeal’in vokali beni tatmin etmedi. cleanına laf edecek bişey yok ama.

  31. nordson says:

    endtime hearts çok güzel!

  32. tranquillist says:

    Müthiş albüm..

    Albümün en iyi parçaları kesinlikle What Only You Know, State Of Trust, Endtime Hearts, The Science Of Noise, None Becoming. Uniformity, For Broken Words, bunları saymıyorum bile. Bu albüm Void’e göre o kadar farklı geliyor ki insana, Void’den sonra böyle bir albüm yapmaları karşısında ağlayacağım neredeyse amk. Ya bir şarkı bile kötü olmaz mı abi, olmuyor işte. Hem şarkılardaki melodiklik, kulağa hoş gelme olarak çok güzel bir albüm, hem de genel sound açısından çok süper bir albüm. State Of Turst ve What Only You Know’da Mikael öyle bir clean vokal kullanıyor ki, akıllara zarar. Bu zamana kadar clean vokalini hep değiştirmişti, yine değiştirmiş, ama bu sefer çooook farklı olmuş. Yılın albümüne şimdiden en büyük aday. Eğer cidden bu albüm hakettiği değeri görürse DT açısından trailer’da bahsettikleri gibi bir ”reborn” olacak bu bence. Bu albüme ”Ya Void’in üstüne Haven eklenmiş hali işte” demek bence kesinlikle insafsızlık olacak ama diyenler olacaktır mutlaka. Şu zamanda, günümüzde, eski efsane grupların yaptıkları albümler, yeni soundları falan göz önüne alındığında, böyle sound’a sahip başka bir grup var mı amk? Albümün standartlarının altında gözüken Apathetic ve Weight Of The End bile bence Void’deki birçok parçadan daha güzel. Bir kere hiçbir parçanın hiçbir bölümünde ”atlamak istediğiniz” bir melodi yok, tüm melodiler cidden yaratıcı. Mikael zaten PA’daki röportajda bahsetmişti ”Bu albüm melodiye dayalı bir abüm” diye, doğruymuş. Hele bir de adam gibi dinleyebilirsek (malum, 192 kbps olması ve şarkı sonlarında birkaç saniyelik boşluklar olması falan..) cidden daha iyi anlayacağız ne denli güzel bir albüm olduğunu. Bence 2000 sonrası melodic death metalde yapılmış (Character ile birlikte, hatta bence Character’in de önünde) en iyi albüm.

    This is all that I remember, can I ever trust myself?

  33. Jester says:

    320 kbps haliyle bile şarkıların son 10 saniyesi falan boş geçiyor. Çok canımı sıktı açıkçası.

    Tabi albüm bomba gibi, o ayrı.

  34. Oblgoth says:

    Dark Tranquillity’yi çok seviyorum. Mükemmele yakın insanlar, çok doğru bir albüm bu. Çok güzel. Ellerinize sağlık.

  35. tranquillist says:

    Bu arada albümün şarkı sonlarındaki o birkaç saniyelik boşlukların olmadığı halini bulan var mı?

    oz

    @tranquillist, 320kbps Deluxe Edition olanında yok öyle bir problem. Bu arada Flac olarak Limited Ed. gördüm malum ortamlarda, bonuslarda süper olmuş.

    tranquillist

    @oz, Bonuslar da süper mi olmuş???? Dinledin mi onları da? Abi bana bir şekilde ulaşıp link falan verebilir misin ya?

    oz

    @tranquillist, Lastfm’den yazabilirsin, ya da mail adresini verirsen linkleri yollayabilirim. psychocydd ve Rutracker’da var bonuslar flac olarak.

  36. Erdal Öcal says:

    Kesinlikle favorim “The Science of Noise” dir ve olay bitmiştir beyler bayanlar. DT ortalığın amktur;)

  37. dysplasia says:

    dt’nin kompleks tarafını seviyorsanız sizi tatmin etmeyebilir albüm. melodi olsun riff olsun zengin denemez. amma velakin insanın içine içine akıyor. void’e benzer olacağını düşünüyordum ama bu albüm samimi hakikaten. yine de basit, güzel riffler açısından fakir, daha çok klavyeye dayamış sırtını; insanı çarpmaktan çok cıva nehirlerinde sürüklüyor.

    Mardukcan Belphegorgil

    @dysplasia,

    Pek katılmıyorum. Klavye kullanımı artmış doğru ama melodi ve riff açısından zengin değil demek tuhaf. Death metal tonlarına göre daha yumuşak riffler kullanılmış denebilir. Tabi 4 parça dinleyerek tüm albümü değerlendiremeyiz ama bu yorum biraz Uniformity için doğru kabul edilebilir

    dysplasia

    @Mardukcan Belphegorgil, ortamlardan haberin yok sanırım. 4 parça üzerinden yapmadım yorumu.

  38. Mardukcan Belphegorgil says:

    Büyük ihtimal We Are the Void albümünden daha iyi bir albüm olacak. Bir önceki albümlerini çok beğenemedim. Son albümden Uniformity dışındaki parçaları özellikle For Broken Words’ü çok tuttum. Çok orjinal bir sound tutturmuşlar. Uniformity de çok tuttu ama (youtube likelarını baz alırsak) biraz çiğ bir parça olmuş. Bir DT melankolisi ya da coşkusu yok. Atmosferik bir yapısı var ama umarım ve büyük ihtimal albümün geneli diğer 3 parça soundunda dolaşacak

  39. tranquillist says:

    Beyler albümün şarkı sonlarında birkaç saniyelik boşlukların olmadığı halini buldum ve indirdim (320 kbps). Ama lütfen, lütfen bonus parçaları dinleyen biri varsa söylesin. Ben bonusları bulamıyorum.

  40. tranquillist says:

    Haaasiktir!!! Bonusları da dinledim. Bonuslar konusunda ikinci bir Void vakası olmuş değerli arkadaşlar; Immemorial albümdeki çoğu şarkıdan daha güzel. Photon Dreams de Star Of Nothingness’a benzeyen ama daha güzel, enstrümental bir parça. Niye böyle parçaları Albüme koymuyor bu adamlar anlamıyorum.

  41. Yarlangoç says:

    Millet 320′lik versiyonu malum yerlerde bulunuyor

  42. Mardukcan Belphegorgil says:

    192 kb olanı dinledim. 58,76 MB olan (çok kalieteli olmasa da iyi kalitede denebilir) 320 nerde var ? neyse zaten orjinal CD versiyonunu da alınacak tarafımdan…

    Albüme gelirsek… Genel itibariyle yine değişik ama Dark Tranquillity işi olduğu belli olan bir albüm yapmayı başarmışlar. Hit parçalar;

    For Broken Words
    The Science Of Noise
    What Only You Know

    Yanlız şöyle bir durum/sıkıntı var; Bu hit parçaların sadece belli yerlerinde gerçekten çok yüksek düzeyde ilham veren ve orjinal melodiler bulunuyor. Yani şöyle baştan sona beni benden alan bir parça bulunmuyor. 1-2 parçayı da pek beğenemedim açıkçası. 10 üzerinden 10 luk bir DT albümü değil. Bana kalırsa 8 ama bir de daha tecrübeli arkadaşlardan gelecek kritikleri incelemek de fayda var. Sofistike yanı biraz daha ağır basan bir albüm olmuş. Geleneksel Melodic Death Metal dinleyicilerini tam puan vereceği bir albüm değil. Özellikle Uniformity biraz fazla abartılı bu açıdan

  43. Mardukcan Belphegorgil says:

    Evet tekrar tekrar dinledim parçaları (bonus hariç). Final notu 79 :) Biraz düşük görünebilir ama en sonda yer alan None Becoming pek olmamış. State of Trust da hit parçalardan değil. Daha önce saydığım 3 parça dışında Endtime Hearts hit olarak gösterilebilir. Bunların dışında Apathetic ve Weight of End ortalama parçalar. Uniformity de pek sarmadı daha doğrusu sarmadı işte :)

    tranquillist

    @Mardukcan Belphegorgil, Abi bence tekrar dinle. Bence None Becoming, Uniformity, The Science Of Noise, Endtime Hearts, State Of Trust, What Only You Know, For Broken Words.. Bunların hepsi Void’de görülmemiş türden mükemmel parçalar.

    Wildchild

    @tranquillist, katılıyorum Apathetic hariç pek falsosu yok bence albümün, mükemmel ya beklemiyordum bu kadarını. The Silence In Between’i de esgeçmeyelim beyler dehşet şarkı.

    Mardukcan Belphegorgil

    @Wildchild,

    Apathetic bi parça tutarsız gidiyor. Bi açıdan falso demek iyi olmuş ama vasat parça değil :

    The Silence in Between akıcı bir parça. Nakarat kısmı biraz fazla gaz. Zamanla dehşeti gider ;)

    dysplasia

    @Wildchild, apathetic dinlerken bildiğin listeye kreator mu karıştı diye irkiliyorum bi. alışamadım daha. o nakarat bile bildiğin petrozza clean’i gibi giriyor.

    Mardukcan Belphegorgil

    @tranquillist,

    eeee Void ile karşılaştırmıyorum ama We Are the Void Dark Tranquillity nin en zayıf albümüdür çünkü farklı bir boyuta geçtiler. Şimdi bunu açıklamak lazım;

    DT yi mükemmel yapan, müziğinden ödün vermeden zamana ayak uydurabilmesinin yanında, her albümünün farklı bir boyutta olması. Bu adamlar her anlamıyla sanatçı ki bu derecede kalite adamlara metal dünyasında pek rastlayamazsınız.

    Grubun demolarını saymazsak skydancer dan The Mind’s I a kadar yakın frekansı çok değiştirmedikleri görünüyor. Daha sonra gelen Projector ile durum biraz değişti. ThereIn gibi benim en sevdiğim DT parçasını barındıran bir başyapıt da bu albümde bulunuyor. Bir sonraki Haven da Projectore yakındı ama artık frekans iyice değişmişdi bu albümle… (pek de sevmem bu albümlerini)

    Yani önce projector ile biraz frekansada oynayıp sonra gelen
    haven ile bunu biraz daha değiştirdiler. Asıl bomba damage done ile geldi. İlk başta alışması biraz zor olmuştu ama üst düzey bir albümdü. Bu albümle zaten artık iyice boyut değitirdiler. Buna Modern DT diyebiliriz. Bu durum We Are the Voide kadar gitti.

    Void ise başka bir boyut oldu tamamen. Biraz daha sofistike bir hal aldılar ki bu çok iyi birşey değil çünkü sofistike olmak hiç kaçarı olmadan “kıl” olmayı da yanında getirir.

    Neyseki son albüm biraz daha modern yanı ağır basan bir albüm olmuş. Fakat gerçekten None Becoming de bir numara yok. State Of Trusta da mükemmel diyemiycem. DT nin standartlarının çok altında parçalar

    tranquillist

    @Mardukcan Belphegorgil, Doğrudur abi, haklısındır. Amacım tartışmak falan değil, katıldığım noktalar da var bayağı, ama abi bir şeyi merak ettim; sen nasıl bir numara bekliyorsun ki artık?

    Ben 5-6 yıldır her gün aralıksız DT dinlerim, iyi bir metal dinleyicisiyim, ama DT ile tanışmasaydım metal dinlemezdim. Her gruptan az çok dinlemeye çalışırım, DT’nin ise tüm albümlerini her zaman yanımda barındırırım. Saplantı haline gelmiş yani artık bu durum benim için. Ha, bunları niye anlatıyorum, çünkü biraz sonra yazacaklarımın içinin boş cümleler olmadığını, hepsinin binlerce kez dinlenme sonucu edinilen yargılar olduğunu bil istiyorum.

    Bir kere, Skydancer ile The Mind’s I arasında çok büyük farklılıklar var. Yani, Projector’dan sonra değişti demek çok yanlış bence. Haven da milletin sandığı gibi ”düz gitar melodileri + klavye”den oluşan bir albüm değil. Bu adamların 2000 sonrası yaptığı en iyi iş Character’dir, ama We Are The Void de öyle çok kötü bir albüm değil. DT’nin hiçbir albümünü aslında ”en kötü” veya ”en iyi” diye nitelendiremezsin çünkü her albümün sound’u çok farklı. The Gallery ile The Mind’s I’yı bir nebze karşılaştırabilirsin ama diğerlerini asla.. Construct da (eğer saçma sapan yargılara maruz kalmayıp, adam gibi dinlenirse) Character ile birlikte 2000 sonrası yapılan en iyi iştir. Şarkıları beğenmezsin, senin kişisel fikrindir, ona hiçbir şey diyemem. Ama numara yok demen cidden ilginç. Gören de sanacak ki, biz 90ların İsveç’indeyiz, The Gallery’ler, Whoracle’lar çıkmış, aklımız başımızdan gitmiş de, bir de Construct çıkmış işte, onun da öbürlerine göre pek bir numarası yok.

    Abi kusura bakma da, şu albümün aynısını DT değil de IF çıkarsaydı millet çok beğenirdi (sen beğenmiyorsun demiyorum) yere göğe sığdıramazdı, ama DT çıkarınca ”Ya bu olmamış, cleanler olmamış, hit şarkı yok, gaz şarkı yok, aşırı karanlık, ben sevmem ki böyle:((” şeklinde yorumlanıyor.

    Ulan bu adamlar nasıl bir albüm çıkaracaklarını şaşırdılar amk artık. 2 tane birbirine benzeyen abümleri yok adamların yahu, el insaf. İnanın Göteborg’da, 90ların başında kurulan o gruplar arasında en çok DT davayı sattı, en çok DT bozdu eğer konu bozmaksa. Ardı ardına aynı albümleri çıkaran Amon Amarth (ki AA’yı çok severim), Arch Enemy falan yere göğe sığdırılamıyor, her yaptıkları beğeniliyor (burası için demiyorum) ama vokalinden tut, gitar tonlarına kadar her albümde farklı bir tarz benimseyen, ama buna rağmen, kendilerini en çok bozan grup olmalarına rağmen hala mdm’nin en sadık grubu olarak anılan DT ne yaparsa yapsın hep bir surat asmalar, eksiklik bulmaya çalışmalar falan.

    Neyse abi, dediğim gibi, sana veya buradaki arkadaşlara karşı değil sitemim, ama bu grubun çok hakkı yeniliyor, bu da bana dokunuyor amk. Sana tavsiyem Construct’ı 2-3 ez dinlemek yerine 25-30 kez dinle, sonra detaylıca yine konuşalım. Yanlış bir şey söylediysem özür dilerim.

    Mardukcan Belphegorgil

    @tranquillist,

    Grubun hakkını yiyen falan yok yahu :) Başta söyledim zaten DT yi DT yapanın ne olduğunu. Ayrıca Void den de iyi bir albüm bence. Doğrudur Skydancer ilr The Mind’s I arasında çok fark var ama asıl kırılma noktası Haven.

    Bu arada ben müzisyen falan değilim. Asıl, bir enstrümanı iyi çalan ve DT yi iyi bilen birinin yorumunu almak lazım. Sanırım albüm çıkar çıkmaz kritik gelecektir bu sitede.

    Müzikte ve hayatın her yerinde en büyük sıkıntı zamana ayak uydururken temel çizgilerin korunamamsı oluyor (aha dejenere dedileri şey işte). Çok bozarsın olmaz, aynı kalmanın sonu ilkellik… Ben üniversitedeyken daha facebook bile yoktu. DT yi de Rock Market sayesinde tanıdım zaten. Daha sonra Bakırköyde seyyar CD cilerden edinip hayran olmuştum (DT + In flames full albümleri bir aradaydı. rusyadan gelen cdlerdi bunlar). Bu arada In flames olayına hiç girmeyelim.

    Zaten şurada toplasan 3-5 bin kişiyiz DT den anlayan. Ondan anlayan da kolay kolay giydirmez gruba :)

  44. Itachi says:

    clean vokaller albümün güzelliğini 2-3′e katlıyor kesinlikle. bir onu söyleyebilirim, daha dinliyorum.

  45. Baybora says:

    Yalnız bonus şarkılardan Immemorial da müthiş. Hatta rahatlıkla State of Trust’ın yerini alabilirdi albümde bence.

  46. Melkor says:

    Mükemmel bir iş bana göre. bu albüm gelenekselci mdm kafasında olan bünyelerin fazla sevemeceği bir albüm. Çünkü baya baya deneysel bakmışlar. Boşverin sevmesinler. İlk önce For Broken Words’ü yayınlayarak fanlarının kafasını oldukça karıştırdılar. Aslında güzel de oldu, hiç olmadığı kadar bir dt albümünü beklerken heyecanlandım. Hala for broken, the science bana ayrı bir ep gibi geliyor. Albümün hiti bana göre tartışmasız endtime hearts. Construct, şüphesiz ki senelerdir yerinde sayan mdmye can verecektir. kendilerini sürekli tekrarlayacaklarına her albüme böyle deneysel baksınlar yeni şeyler denesinler canımızı yesinler. albümü de kesinlikle orjinal alıcam.
    \\ okuduğunuz için teşekkürler.

  47. nordson says:

    Immemorial çok güzel şarkı!

  48. Osman says:

    Ben pek sevmedim ama We are the Void denen saçmalıktan çok daha iyi gibi. Hiç Projector tadı alamadım nedense, ama keşke alsabilseydim.

    Melkor

    @Osman, Void denen saçmalık mı? güldüm. void senin anlayamayacağın kadar sağlam bir albümdü.

    Osman

    @Melkor, “Yorum Yazın” ne demek?

  49. Jester says:

    Siktir, şarkı bayağı sağlammış.

  50. Baybora says:

    Bu da çok güzel. Daha yeni şarkı falan çıkacaksa biz hazırız her zaman.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.