# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
DARK TRANQUILLITY yeni single’ını dinlemeye sundu
03.03.2014

A Memory Construct.

Geçen sene, 4-5 Mayıs tarihlerinde yapılan HEADBANGERS’ WEEKEND Festivali dahilinde ülkemizde de ağırladığımız İsveçli melodik death metal grubu DARK TRANQUILLITY, 27 Mayıs’ta piyasa sürdüğü Construct için yazılan ancak albümde yer almayan “Sorrow’s Architect” adlı şarkıyı paylaşmıştı.

Grup şimdi de, “Sorrow’s Architect”in de içinde bulunduğu ve yine aynı şekilde albümde yer bulamayan “A Memory Construct” isimli şarkının da yer aldığı iki şarkılık bir single çıkardı. “A Memory Construct” single’ı, bütün dünyada sadece 500 adet piyasaya sunuldu. Single’ı aşağıdan dinleyebilirsiniz.

Kapak çalışması şöyle:

Daha önce de “Uniformity” paylaşılmıştı.

Grup “The Science of Noise” isimli parçayı da şuradanyayımlamıştı. “For Broken Words” isimli parça da hemen aşağıda.

1. For Broken Words 2. The Science Of Noise 3. Uniformity 4. The Silence In Between 5. Apathetic 6. What Only You Know 7. Endtime Hearts 8. State Of Trust 9. Weight Of The End 10. None Becoming

Miks işlemlerini ise Jens Borgen (PARADISE LOST, OPETH, KATATONIA) üstlenmişti. Albümden bir de tadımlık yayımlandı.

Geçtiğimiz günlerde de grup, bas gitaristi Daniel Antonsson ile yollarını ayırdı. Antonsson’un gruptan ayrılma nedeni ise kendi müzikal projelerine zaman ayırmak istemesi.  ”Daniel Antonsson öncelikle bir gitarist ve bir grupta tam zamanlı olarak bas gitar çaldığı için kendi enstrümanına ve tutkusuna odaklanamadığını düşünüyordu.” diyen DARK TRANQUILLITY, kendisine grup için şu ana kadar yaptıklarından dolayı teşekkür etti.

Şimdilik bu kadar.

  Yorum alanı

“DARK TRANQUILLITY yeni single’ını dinlemeye sundu” yazısına 173 yorum var

  1. Samuel L. Jackson says:

    ohh be nihayet!!!

    Lex Luthor

    @Samuel L. Jackson, Sonda çıkanlar albüm kapakları mı??? Yeniden doğmak derken tarz değiştirmeyi mi kastediyor???

    Tarzını değştirmesini isteyeceğim en son grup DT…

  2. Beleg says:

    Sinsice ve sabırsızca bekliyorum albümü. Fotoğraf da tam dalga geçmelik olmuş ama dua etsinler şu an fanboyluğum üstümde.

  3. DrAQA says:

    Sonunda!!

  4. sefagn says:

    ooo buralar değerlenir

    —reklam alınır—

  5. Korhan Tok says:

    Aeahalaeayoo!

    DT haberlerine çöpçü gibi seviniyorum da ben genelde.

  6. Anlamsızca bağırmak istiyorum

  7. Deniz Kaymakci says:

    Bu herifler gerçekten çalışkan. Diğerleri albüm 2014 te çıkacak falan diye reklam yaparken (In Flames vs) bunlar çalışıyormuş meğer.

  8. Baybora says:

    HİEEEEYT!

  9. Swedish says:

    Yine sonradan değeri anlaşılacak bi albüm olucak

    tranquillist

    @Swedish, tamamen katılıyorum. dark tranquillitynin hiçbir albümü zaten kolay hazmedilen bir albüm olmadı. we are the voide atıp tutanlar daha sonra ”ya fazla sallamışız, aslında güzelmiş” demeye başladılar.

    Swedish

    @tranquillist, adamların güzelliği burda zaten :) sozlukte damage done yorumlarına bakıyorum albümün ilk çıktığı günlerde yerden yere vuruluyor.Sonrakı yorumlar direk göğe çıkartmış :)

  10. Müthiş. Bu kadar yaratıcılık ve bu kadar üretkenlik. Keşke sonsuza kadar müzik yapsalar dediğim gruplardan biri kesinlikle.

    Gorechasm

    @Ertuğrul Bircan Çopur, Yaratıcılık??? Sadece yapmak için yapılmış olduğu çoookk uzaklardan belli bence d e…

    Korhan Tok

    @Gorechasm, DT’nin yapmış olmak için yaptığı herhangi bir iş olmadı daha. Kariyerinde ne birbirinin kopyası(hani kazanan 11i bozmama usulü filan) 2 albüm var, ne de kaynak aksın, popülerlik düşmesin diye aceleyle yapılmış bir ürün var.

    Neyin peşindesin arkadaş.

    Gorechasm

    @Korhan Tok, abartma sırrı :D

    Sadece Gallery nisapeten yenilikler içeren ve yapılmış olmak için yapılmış hissi vermeyen bi albümdü.

    Sonrası ise letheci gençliğin öğürtülü sividiş det akımının uzantısı hatrına kabul edilmiş gibi görünen bir süreçtir.

    İşine gelirse kabul edersin ;)

    Ertuğrul Bircan Çopur

    @Gorechasm, Ahahah çok iyiymiş, çok farklı düşüncelere sahipsin tebrik ederim <3

    Gorechasm

    @Ertuğrul Bircan Çopur, Gayet olağan düşünceler bunlar. Farklılaştırma çabası içinde olan kişi konumu sana daha bi yakın dikkatli bak ;)

    aliihsan balı

    @Gorechasm, Merhabalar.. Hocam bir şey soracağım.. Cümle yada yorum sonlarını genellikle göz kırpmasıyla getirmenizin nedeni nedir acaba? Cevap yazdığınız kişiye bir dokundurma mı var yoksa o anda gerçekten de göz mü kırpıyorsunuz? Saygılar..

    Gorechasm

    Hocam ben sosyoloji master’ı yapıyorum. Sosyal ortam ve forumlardaki sazan potansiyeliyle ilgili bir araştırmam vardı o yüzden bu şekilde bi uygulamaya gittim. Yaklaşık 3-4 aylık bir proje. Senin bu mesajını da şimdi gördüm çok da sevindirk oldum :F (dişlerim dışarda tavşan taklidi yaptığımı anlayabilirsin bu smileyden ;)

    tranquillist

    @Gorechasm, sadece yapılmış olmak için yapılan albüm görmek istiyorsan bence daha bitmemiş bir albüme değil de git r2r’e, a sense of purpose’a bak bence.

  11. tranquillist says:

    uleyyyyyyynnnnnnnnn!! son bir iki haftadır en sevindiğim haber bu oldu kesinlikle. 2 yıldır bu anı bekleyen ben, bu haberden duyduğum sevinci nasıl götereceğimi şu anda bilememekteyim. ayrıca albüm ismi de bence bayağı güzel; construct. şimdiden ısındım lan albüme. bence fictin ve we are the void ile oluşan tarza bir son verecekler bu albümde. daha bir old school albüm bekliyorum. nitekim construct kelimesi de (türkçede inşa etmek anlamına geliyor) bana sanki yeni bir tarz inşa edecekler hissini veriyor. hadi bakalım, hayırlısı. o değil de, mayısa kadar kim bekleyecek ya, neyse bu kadar sene bekledik 3-5 ay daha dayanırız artık , ne yapalım. long live dt!!

    Swedish

    @tranquillist, hay ağzın bal yesin :)

    tranquillist

    @Swedish, her tarz olabilir. projector gibi neredeyse progressive diyebileceğimiz bir tarzda da olabilir, belki de gördüğüm en old school albümü olan, daha doğrusu bana old school havasını en çok yaşatan albüm olan the mind’s I tarzinda da olabilir. herşeye açığım ben bu konuda. dark tranquillity abilerimizden herşey beklenir. nitekim, bugüne kadar hiç bir zaman yaptıkları albüm bir önceki albümlerine benzemedi. ama umarım son 2 albümdeki gothic ve karanlık havadan kurtulurlar, ki kurtulacaklarına inanıyorum. albümlerindeki ilk amaç değişim olan dt bir daha gothic yapmaz gibime geliyor. klavye kullanımı da azalırsa bir nebze, watv’e göre çok daha süper bir albüm olacağından şüphem yok, yeter ki istesinler.

    Swedish

    @tranquillist, hemen bu düşünceleri forward ediyorum :) bilsinler abi ne düşündüğümüzü :))

    tranquillist

    @Swedish, şahsen ben damage done’ın ruhlu versiyonunu istiyorum. yani damage done’ı galleryye yaklaştırıp ordaki gitarlara ruh verebilirlerse, duygularını yansıtırlarsa (ki dt duyguyu şarkılarında en iyi yansıtan gruplardan biri) bizi çok iyi bi albüm bekliyo olabilir. bir de, son zamanlarda 3 yıl arayla albüm yapıyo bu adamlar. bu albümden sonra 2016ya kadar felan albüm yapmayabilirler, o yüzden hemen hazmedilir olmasını da istemiyorum.

    Swedish

    @tranquillist, valla bana sorarsan klavye kullanımının biraz daha azaldığı ve tek parça içinde en az 2 -3 kez riff değişen bir yapıda giden parçalar istiyorum.Gallery ve minds i ayarında bir albüm beklemediğim için PROJECTOR a yakın bir albüm beni fazlasıyla keser

    Lethe

    @tranquillist, Abi sonuna kadar haklısın DT bu işi para için yapmayan gruplardan biri ve tarzlarınıda hep yapmak istedikleri müzik doğrultusunda değiştiriyorlar. Şarkıyı bu gün belki 100 kez dinledim ve her dinlediğimde yeni bir şeyler keşfettim yeni şeyler hissettim. Bencede değeri zamnla anlaşılcak bi albbüm olucak. Kimse DT yi yargılayacak durumda değil. Bence Cok güzel olmuş.

  12. Neant et Rien says:

    umarım damardan girerler yine.

  13. Oblgoth says:

    Bu adamları o kadar çok seviyorum ki kelimelerle anlatamam. Belli değil. Hezimetlerle dolu olan haftayı güzel bir haberle bitirdik. Sağol DT, sağol PA.

    tranquillist

    @Oblgoth, kelimelere sığmaz abi, haklısın.

  14. DrAQA says:

    Şarkı sözlerini Niklas’ın yazdığı bir albüm olur umarım.

    Oblgoth

    @DrAQA, Mikael’in sözlerini de gayet seven biri olarak, Niklas ismi geçmişken konuyu farklı bir yöne çekeceğim.

    ADAM KOMPLE SANATÇI ULAN! Resmen hayal ettiğim hayatı yaşıyor. Çok güzel çiziyor, grafik tasarım şirketi var, fotoğraf çekiyor, yıllarımın soundtrack albümünde onlarca şarkının gitarlarını üstlenmiş. Çok büyük saygı duyuyorum bu adama. Böyle bir listem var, büyük saygı duyduğum isimler listesi. Kendisi de bu listeye dahildir. Çok özeniyorum.

    DrAQA

    @Oblgoth, Her cümleye ayrı ayrı katılıyorum usta. Hayatım boyunca hep bir konuda başarılı olmayı hedefledim. Hangi konu olduğu önemli değil, önemli olan başarılı olmamdı. Her insanda bulunduğu derecede bir maymun iştahına sahibim, bunu da elimden geldiğince yenmeye ve tek bir konuya odaklanmaya özen gösteriyorum. Ancak böyle adamları görünce yaşama sevincim yok oluyor. Ulan bir insan her konuda başarılı olur mu be! Mükemmel ötesi şarkı sözleri, tasvirler, edebi cümleler; dört dörtlük gitar kullanımı, melodiler, orjinal riffler; anasının nikahı gibi çizim kabiliyeti, albüm kapakları, dizaynlar; fotoğrafçılık vs… Eah yani EAHH!!

    Neyse bir şey demiyorum.

    Oblgoth

    @DrAQA, Ben de bu paragrafın her cümlesine katılayım. Hatta her cümlede kendimi görüp ah ulan ah diyeyim. Ben an itibariyle lisanslı basketbolculuğu bırakmış, lisanslı yüzücülüğü bırakmış, kendi çapında gitar çalan, grubu olan ama çok fazla kendi çapında olan, kendi çapında bir şeyler çizmiş, yazmış ama son zamanlarda onları da bırakmış bir insanım. Şimdi de üniversite okuyorum hayatım sikiliyor sadece hayatta kalabilmeyi başarıyorum. Niklas gibi örnekler ciddi anlamda uç taraflarda ama bence bizim gibi insanların “bir şeye odaklanamama” sorunsalı içinde yaşadığımız ülkeden mütevellit. Ulan aç kalmayayım diye basketbolu bıraktım, yüzmeyi bıraktım, boktan bir üniversitede mühendislik okuyorum aç kalmayacağım eheh. Ama hayattan da genç yaşta soğudum bu yüzden. Swedish olmak vardı. Orda doğmuş yetenekli futbolcu olsam sikseler Türkiye milli takımına katılmam mesela.

    Neyse damara denk geldi galiba iyi döktüm içimi.

    Where did I sign ?
    did I miss the auction where my life went under the club ?

    DrAQA

    @Oblgoth, Valla bu konuda saatlerce konuşabilirim, sayfalarca yazabilirim. Durumum senden farksız. Şu yaşa kadar denemediğim, kalkışmadığım iş kalmadı. Şimdi dil okuyorum, en son durak burası. Niklas gibi adamlar yaşasın, biz izleyelim. Onlar üretsin biz hayranlıkla bakalım. Yapacak bir şey yok.

    tranquillist

    @DrAQA, hangi üniversitede hangi bölüm gardaş :D

    DrAQA

    @tranquillist, Ankara Gazi Üniv., Arapça Öğretmenliği. Tabi bizde Arapça deyince tarikat, cemaat üyesi falan zannediyorlar ama öyle değil. Dil öğreniyoruz o kadar :)

    tranquillist

    @DrAQA, :)

  15. DrAQA says:

    We are The Void 2 diyesim geldi bir anda içimden.
    Çok erken konuşuyorum, farkımdayım.

  16. tranquillist says:

    2013′ün en iyi albümü olacak. göreceksiniz. bu arada tracklist de yayınlanmış. paylaşılmamış. onu da ben paylaşayım:

    1. For Broken Words
    2. The Science Of Noise
    3. Uniformity
    4. The Silence In Between
    5. Apathetic
    6. What Only You Know
    7. Endtime Hearts
    8. State Of Trust
    9. Weight Of The End
    10. None Becoming

  17. Fitil says:

    DT ve değişimse söz konusu, artık “evil” bir albüm bekleyebiliriz..
    Ne demek istediğimi sitenin bilekçi yazarları Korheimm ve Havitityy bilir..

  18. tranquillist says:

    burda bakıyorum da, soilwork’ün albüüm çok beğenilmiş. ben de beğendim ama çok overrated yorumlar gördüm burda ve başka başka yabancı sitelerde de. şimdi dt ve soilwork bence çok ayrı tarzlarla müzik yapıyorlar ama (en iyi 2013 albümü şu anda the living infinite olarak görüldüğü için diyorum) dt’nin construct’ı çok daha süper bir albüm olacak. dt facebook sayfasından önceki aylarda bir resim yayınlanmıştı ve resimde 14 tane grubun ismi vardı. albümde de bonuslarla birlikte 14 şarkı olacağını düşünürsek dt nin çok ilginç bir albüm yaptığını şimdiden söyleyebiliriz. o grup isimleri arasında kreator da vardı, radiohead de.. şimdiden ”we are the void 2” etiketlenmelerine maruz kalıyor ya, ne diyim. yapmayın abi. bari burda yapmayın. en son konuşacağınız şeyi ilkden demeyin hemen. gözünüzü seviyim. hayır, ”void” kötü olduğu için demiyorum (bence hiç kötü değil) ama etiket sonuçta. 1 dakikalık bir şarkı pasajıyla hiç bir şekilde hiç bir şey sezemezsin. bir şey diyesin gelemez. 45-50 dakikalık albümün 1 dakikasını dinleyerek yorumlar yapmayın. sonra yutucaksınız çünkü bu yorumları, biliyorum.

    neyse, gelelim construct ile ilgili ekstra bilgilere; constrcut’ta kadın vokal yokmuş ama birden fazla şarkıda clean vocal varmış. enstrümental parça yokmuş, bonusları bilemem ama. dolayısıyla bekleyin ve 2013 ün bu en iyi albümünü dinleyin. iyi veya kötü eleştiriyi sonra da yapabilirsiniz.

    DrAQA

    @tranquillist, Amacım kesinlikle tartışma yaratmak değil, Dark Tranquillity’nin azılı hayranlarından biriyimdir ben de, ancak şu var ki, ben bir dakikalık bir pasajdan böyle bir hisse kapıldım. (Kötü, yanlış olabilir evet, ancak içimden geçen bu yani ne yapayım) Ancak sanırım sen albümü dinlemişsin de öyle yorum yapıyorsun. “Dt’nin Construct’ı çok daha süper bir albüm olacak.” “1 Dakikalık bir şarkı pasajıyla hiçbir şekilde hiçbir şey sezemezsin, bir şey diyesin gelemez.” Bu iki cümlede hafif çelişki var gibi. Zira sen bayağı kesin konuşuyorsun.

    Açıkçası DT, Yağ satarım bal satarım’ı çalsa hayatımın en anlamlı şarkısı niyetine dinleyebilecek kadar hayranım bu adamların müziklerine, ancak asla bu kadar kesin konuşmam yani. :D

    tranquillist

    @DrAQA, abi ben de tartışma yaratma çabasında değilim. ben ”dt’nin construct’ı çok daha süper olacak” derken inancımı söyledim. bir etiket yapmadım. o 1 dakikalık pasaja göre de konuşmadım. trailer yayınlanmadan önce de bu inançtaydım zaten. bak yine söylüyorum; bence, dt’nin construct’ı çok daha süper OLACAK. OLACAK diyorum çünkü henüz olmadı. ama hiç bir şekilde etiket falan koymuyorum. siz de koymayın. yapmayın. lütfen. biliyorum; amacın etiket koymak falan değil, sadece trailer’ın sonundaki o şarkı pasajının sana sezdirdiklerini, sound’unun sana anlattıklarını yazdın ama ”void 2” dersen bu bir etiket olur. bence biraz daha bekleyelim sadece.

    ayrıca, construct ile ilgili genel bilgilerden daha da fazlasını biliyorum. ama bunları burada yazamam. eğer bir şekilde benimle temasa geçersen söyleyebilirim.

    kesin konuşma meselesine gelince; ben dt pop yapsa yine dinlerim, aynı senin gibi. bugüne kadar 9 albüm yaptılar ve 9′unu da çok seviyorum; düz denilen Haven’a da bayılıyorum, riff’ten başka bişey yok ama adam gibi riff de yok denilen We Are The Void’i de çok seviyorum. o yüzden bana göre construct zaten şimdiden 2013′ün albümü. bu biraz öznel bir durum.

    eğer seni yanlış anlamışsam özür dilerim arkadaşım. ama keşke ‘inceden laf sokma’ girişimlerine girmeseydin, ”demek ki sen dinlemişsin..” gibi mesela. neyse. ben tekrar özür dilerim.

    DrAQA

    @tranquillist, Neyse üstad, ben de özür dilerim. İnceden laf sokma girişimi olarak algılamana üzüldüm. Sen benim sezgime, “çok erken konuşuyorum, farkındayım” yazmama rağmen direk etiket demene atıf olarak, ben de senin tahminine böyle bir benzetme yaptım. Kusura bakma. Umarım dediğin gibi olur. DT hep şaşırtmıştır, şaşırtmaya devam edecektir.

    Lethe

    @tranquillist, abi bende void etiketi yapıştırılmasından yana değilim zaten cokta benzemiyor. void kötü bi albüm değil ama insanları anlamak mümkün değil. Tarzı benzese aynısı diyorlar değişiklik yapsa davayı sattı diyorlar. ne iş anlamadım :D

  19. Baybora says:

    Olm çok pis heyecan yaptım lan. Hele de 2:12′de başlayan tadımlıkla beraber. Kapak tasarımları falan da müthiş of of.

  20. Oblgoth says:

    Koca 2 ay var aq. Bekle dur şimdi. Heyecan lvl: president

  21. hiç says:

    Tranquillity gelir,dertler biter.Konser sonrası yeni albüm,yaz güzel geçecek.

  22. Görkem Şahin says:

    İyi şarkı olmuş ama albüm bu kadarla sınırlıysa, çok da yeterli değil sanki…

  23. Swedish says:

    Parçadaki karanlık temaya bayıldım.Güzel bir albüm geleceğe benziyo

    tranquillist

    @Swedish, abi özeelikle yorum yapmamak için, adam gibi sindirebilmek için şarkıyı, en az 20 kez peş peşe dinledim. başlarda oturmadı, karışık geldi, ama şimdi tam oturdu. çok karanlık bir havasının olması algıyı zorlaştırıyo, tek sorun o bence. abi sence beklenildiği kadar var mı şarkı? senin görüşlerin benim için önemli. şu an parçaya karşı hissizim biraz, birinin fikirlerine ihtiyacım var kendi düşüncemi tamamen ortaya koymak için.

    Swedish

    @tranquillist, abi öncelikle yayınlanan parçaya göre konuşursak önceki albümlere nazaran sıradanlaşmaya ve tek düze gitmeye başlayan yapının dışına çıkılmış.Karanlık yapı Dark Tranquillity ye çok yakışıyor bence ayrıca parçanın nakarat kısmı konserde seyirciyi etkileyecek türden.
    Abümden beklentim yüksrk.Gerçekten tüm albümü dinlemeden adam akıllı yorum yapmak istemiyorum.Amorphis in ilk yayınladığı parçaya bakarak albümü yerden yere vurdum şimdi pişmanım çünkü albümün tamamını dınleyınce fıkırlerım değişmeye başladı
    Sonuç olarak o kadar gayret etmeme rağmen we are the void albümünü bi türlü içime sindirememiştim fakat bu albüme olan inancım bu parça ile daha da güçlendi diyebilirim

    tranquillist

    @Swedish, abi ben yorum yapmak, fikir sahibi olabilmek için şarkıyı 30-40 defa dinledim. ilk başlarda pek hoşlanmadım ama şimdi çok iyi buluyorum. voidde de karanlık hava vardı ama burdaki karanlık başka türlü bi karanlık. nasıl desem; daha sanatsal bi karanlık sanki. sanatı zaten dt yapınca güzel oluyor. ben şarkıyı çok sevdim, şarkıdan öte, soundu çok sevdim. klavye voide göre çok az kullanılmış, bu beni aşırı sevindirdi. ve soundda bi bütünlük var abi. voidde klavye sırıtıyodu aralarda. burda öyle değil. bence projectorden sonra dt nin yaptığı en deneysel iş. character ile yarışacak düzeyde bi albüm olabilir. hatta geçe de bilir. voidden sonra umarım bu albüm beklentilerimizi karşılar da, bize büyük bir ilaç olur.

    Swedish

    @tranquillist, klavye kullanımının az olması konusunu atlamışım sağolasın sen tamamlamışsın:) az klavye beni de çok mutlu etti.Parçanın karanlık havası bütünlüğü olşturuyor.Biraz vokaller de deneyselğin parçası olmuş gibi geldi bana ama tam tanımlayamıyorum
    Sürekli gelişen sürekli daha iyiyi arayan bir grubun yaptığı tüm yeniliklere sonuna kadar açığım
    Sonuç olarak aynı kafadayız.Sen yorum yaptığında ben o yorumu sanki kendim yazmışım gibi okuyorum ayrıca yorumlarıma değer verdiğin için birkez daha teşekkür ederim dostum

    tranquillist

    @Swedish, atladığımız bir şey var abi; davullar :D son zamanların en iyi davul partisyonları… çok old school ve sade olmuş, süper olmuş. fiction ve voide göre bence şahane olmuş. bu albüm bence voidin bi kaç basamak ilerisi. sanki characterden sonra fictionı önem vermeden yapmıştı dt ve voidde de character + fictiondan çalıntı müziklerle klavyeyi birleştirmiş gibiydi. burda tamamen özgün bir hava var. bu çok önemli, tamam; sound güzel, falan filan ama en önemlisi bence bu. vokal konusunda ise şunu söyleyebilirim; şarkıyı ilk açtığımda introdan sonra vokali duyduğumda çooooook büyük bi hayal kırıklığına uğradım, sanki vokal incelmiş, yumuşamıştı ve ve, sanki vokalin sesi (tıpkı insomnium albümlerindeki gibi) arkadan boğuk boğuk geliyordu, parçanın soundu arasında karışıp gidiyordu, duyulmuyordu bile pek fazla. ama dinledim, dinledim ve dinledikçe anladım ki durum böyle değil. durum şu; mikael ficton ve void ile vokalinde yeni bir tarz edindi, öyle ki vokaline ne brutal vokal ne de scream vokal denilemiyor. ikisinin arası birşey. gırtlaktan fısıldamak gibi.. o söyledikçe sanki karşında olsa ağzına yüzüne tükürücek hissine kapılıyorsun. constructta da tarz olarak aynı vokali kullanmış. amaaaaaaaaa…. ama tarz aynı olmasına rağmen bariz bir şekilde, voiddeki vokalde farklı olduğu o kadar belli ki. sanki voiddeki, vokaldeki yırtıcılık gitmiş, yerine daha sanatsal, parça içinde daha farklı haller alabilen bir vokal gelmiş. bu da deneyselliğin bir parçası bence. ki bence çok da süper olmuş. alışınca hele, çok güzel geliyo. yani kısacası dt, son albümlerini aksine bu albüm için bence çok uğraşmış ve biraz da risk alıp, sıradanlığın ötesine çıkarak (sıradanlıktan kastım: soilworkun, amorphisin, hatta ve hatta in flamesin son çıkardıkları albümlerin iyi olarak nitelendirilmeleri) farklılıklarını ortaya koymuş. çok düşünüyodum; ”ulan amk, bu adamların her albümü zaten farklı, daha nasıl farklı bir sound yaratabilirler, daha nasıl farklı bir albüm yapabilirler” diye, cevabımı aldım :D çok da güzel oldu. daha progresif, daha deneysel, daha sanatsal, daha old school, daha bir ”DT” gördüğüm için şu an, çoook mutluyum. hem de çok.

  24. devilsadvocate says:

    benim için damage done’dan beri kayıp olan dt’nin geri dönüşü olur umarım. şarkı umut verici.

    Görkem Şahin

    @devilsadvocate, +1

  25. Baybora says:

    Hiç beğenmedim ya,o kadar bekledikten sonra hayal kırıklığı oldu cidden. Kötü değil ama aşırı sıradan bir şarkı. Umarım zamanla alışırım.

  26. ozgur says:

    yeni şarkı ne kadar kötüymüş.

  27. Lex Luthor says:

    ohaaa… ulan bi şekerleme yapalım dedik 5 çayının üstüne ortalık toz duman olmuş be yahu…

  28. Lex Luthor says:

    Şurda dinlediğim şey bana pek Melodic Death Metal gibi gelmedi… Amon Amartla kıyaslayınca bu çok başka birşey… İnşaat’tan kasıtları buymuş demek…

  29. atoutlemonde says:

    fena değil, özellikle de atmosferi. ama bişeyler eksik gibi daha iyisini bekliyordum. neyse bir şarkıyla asıp kesmeyelim albümü bekliyoruz artık.

  30. hiç says:

    ilk başlardaki atmosfer iyi ama bir yerde şarkının patlamasını bekliyordum.aynı sakin atmosfere alışkın değiliz.ama arkadaş bu vokale kurban olurum ben ya.sesin tonu,kısık gibi ama taş gibi,yırtarcasına kuvvetli.

  31. hiç says:

    İnsomnium tadı yok mu şarkıda?

  32. oz says:

    Albümün Projector’den bu yana yapılmış en deneysel çalışma olduğunu söylemişlerdi. Eğer güçlü bi’ konsept, deneysellik içeriyosa klasik melodik parçalardan oluşmaması normal. Şarkının değişken bölümler içermesi de düz melodik şarkılar beklememiz gerektiğini gösterir gibi, ya da albümün kısa özeti olabilir. Albümün ilk şarkısına bakıp hemen bi “kötü yea” havasına girmemek lazım. Bence atmosfer konusunda oldukça başarılı bir parça olmuş, we are the void’in birkaç adım ilerisine gitmişler. Bu şarkı albüme olan merakımı iyice arttırdı demekle yetineyim.

    Bide 1.40′da aklına “mine is the grandeur” gelen bi’ ben mi varım lan?

  33. Lethe says:

    Çok beğendim. Bence Albüm cok değişik bir alüm olucak diye gözüküyor. Vokal bugüne kadar kullandığı vokal tarzına benzemiyo. Müzikal anlamdada bi akıcılık var. Eğer gercek DT fanıysan cok beğeneceksin ama değilsen alışman uzun zaman alıcak. Kısaca hiç bi DT albümü pat diye anlasılmaz bundan 3 4 sene sonra en beğendiğin albümler arasına girecek. Dt bu işte en iyisi!

  34. Kemal says:

    Ben çok beğendim ! DT genelde hep hızlı ve melodik şarkılarla açar albümlerini, böyle orta tempo ve depresif bir parça dinlemek çok güzel bi sürpriz oldu benim için. Parçanın havasına ve vokallere hasta oldum. Albümle ilgili beklentilerim acaip arttı, bence çok farklı ve güzel bir albüm gelecek !

  35. hiç says:

    Tranquillity ise, düşünme at sepete :) boş çıkmaz,kalite alıyorsun.

  36. tranquillist says:

    şimdiiiiiiiiiiiiii. aslında çok önce düşündüklerimi yazıcaktım ama yazmadan önce iyice sindirmek istedim. şarkıyı yaklaşık 30-40 kere falan dinledim ve şunu diyorum; ŞAHANE!! ilk duyduğumda, bu ne amk ya, demiştim. çok pis hayalkırıklığına uğramıştım. ama bi yandan da sindirdikçe daha da oturucağını biliyordum şarkının. tipik dt klasiği işte. şarkı baştan sona progresif, baştan sona deneysel, baştan sona farklı, baştan sona güzel. tipik, şarkı yapısı kullanılmamış. gayet başarılı olmuş. şarkıdaki karanlık hava, cuk diye oturmuş. voidde de karanlık hava yarattılar ama burdaki karanlık başka türlü bi karanlık. dark tranquillity’nin projectorden sonra yaptığı en deneysel iş. fiction ve we are the voidden sonra bence mdm ve dt seven, dinleyen bizler için bu albüm bi ilaç niteliğinde olucak. kaldı ki, for broken words’ü sevmeyenler bile, her ne kadar şarkıyı sevmeseler de şarkıdaki genel sounddan memnunlar. klavye yedirilmemiş her yere, süper, old school, son albümlerden çok daha farklı davul partisyonları, (mikaelin her ne kadar fiction ve void ile başladığı vokal tarzını burda da sürdürdüğünü sansak da) diğer albümlere göre (belki vokal sesi olarak değil ama) tarzı ve verdiği hissiyat olarak çok farklı ve başarılı vokaller….. yani bence süper bir sounda sahip construct. zaten adından da anlaşılıcağı gibi dt, bu albümle yeni bir şey inşa ediyor. bence bu albüm son zamanlarda, characterden bu yana, dt nin en önem verdiği albüm. çok süper bir albüm bence bizi bekliyor arkadaşlar. just stay in charge.

  37. lefthandpath says:

    dark tranquillity dinlemeyen biri olarak şarkıyı baya sevdim. son dönem katatonia’nın etkileri hissediliyor parçada.

  38. Ext_Aggression says:

    DT yine piyasadaki eski-yeni bütün melodeath gruplarına “siz kim oluyorsunuz ki!” demeye hazırlanıyor.

    Karanlık daha fazla karanlık diyorum.

  39. ihsan says:

    vasat bulduğum “we are the void” den sonra çizgilerini yükselteceklerini düşünüyorum. henüz bir şarkısını dinleyebildik ama bu albümde çok fazla değişiklik ve yenilik olacağını düşünüyorum. dt zaten müziğinde progressive ve deneysel öğeler bulunduruyor ama bu yeni şarkıdan aldığım heyecanla, sanki yeni albümün melodic death metal’den çok progressive death metal’e yakın olacağını düşünüyorum, diliyorum da denilebilir. bence, character’den sonra çıkardıkları albümler dt markasına leke getirmemiş olsa da, ileriye doğru adım niteliği de taşımıyordu. bu yeni albümle character’le varılan eşiği umarım aşacaklardır.

  40. Korhan Tok says:

    The Science of Noise mis gibi mis.

  41. Kamil says:

    ilk şarkı kulağımı çok doldurmamıştı ama ikinci şarkı direk 90 daki örümcek aglarını almış resmen.

  42. tranquillist says:

    hasiktiiiiiiiiiiiiiiiiir!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! şu an 4 defa dinledim sadece ve bunu diyebiliyorum. iyice sindirdikten sonra kapsamlı bi yorum yapıcam. yalnız, hasiiiiiiiktiiiiiiiirrrrrrrr yaaaaaaaaaa!! süper laaaaaaan!!!!!!

  43. Lex Luthor says:

    3 şarkı arasından sadece Amon Amartınki beklediğim tadı verdi… neyse bekleyecez yine

  44. Baybora says:

    Hah,bu olmuş işte. Nefis.

  45. Oblgoth says:

    The Science of Nocie çok iyi. Dark Tranquillity > güvendiğim dağlar.

  46. Swedish says:

    Çok güzel parçaymış be helal vallaa adamlar yeniden doğuyorrrr
    Yatınlanan iki patçaya bakarsan kütür kütür albüm gleceğe benziyo beklemedeyiz merkez

    tranquillist

    @Swedish, ahah :D

  47. Lex Luthor says:

    Bugün We Are the Void’den neredeyse 20 defa The Grandest Accusation’u ve o inanılmaz solo kısmını da 20′den de fazla kez dinledim. Daha sonra da gelip DT’nin piyasaya salıverdiği şu son 2 şarkıyı dinledim ve hiç bir tat alamadım…

  48. Lex Luthor says:

    DT’nin değişik bir pazarlama stratejisi güttüğünü düşünmek, inanmak istiyorum…

    Bakın Amon Amarth’a ilk paylaştıkları şarkı tam Amon Amarth stili canavar gibi bit şarkı.. tek kulpu hemen herkes kapağa takmıştı hatta…

    Yoksa benim lügatimde DT’nin şu, 2.si bir nebze ama, iki şarkısı da tekrar tekrar dinlenicek şarkılardan değil… ikisinin de sonunu zor getiriyorum inanın…

    Eğer kendi kimliğini aidiyet duygusu geliştirdiğin DT gibi ikonik gruplar üzerinden tanımlıyorsan, onlara getirilecek her türlü eleştiriyi kendine yapılmış bir saldırı gibi algılarsın… Sonra adamlar s.çtığını kaseye koyup önüne verse yine de beğenmek zorunda hissedersin…Ben bunu asla yapmıyacağım…

    Zaten işin içine elektronik kattığından beri hafiften tatlı-sert kılım bu adamlara… Sayelerinde tek büyük Melodeath kalesi Amon Amarth kaldı…

  49. tranquillist says:

    Aaaaaaaaaabiii!! ”On May 27, DARK TRANQUILLITY will be reborn.” Doğruymuş, hakikaten doğruymuş. Adamlar yeniden doğuyor amk. Ben de bu yeniden doğuşa an be an, gün be gün şahitlik ettiğim için gurur duyuyorum. Tam ortalık birbirini tekrarlayan soundlar ile boğulmaya başlamışken, ”artık e90lardaki albümler de gelmez” şeklinde düşünürken hepimiz, bir de ne görelim; Dark Tranquillity gümbür gümbür geliyor amk. Gözlerim yaşaracak amk ya. Mükkemmmmmmmmmmmmel bir sounda sahip Construct. Bence 2000′li yılların en iyi mdm albümü Character’di, ama Construct Character’i tahtından indirebilir. Hatta o muhteşem 90′lı yıllara bile götürebilir bizi. Tekrar hatırlatalım; ON MAY 27th, DARK TRANQUILLITY WILL BE REBORN!

  50. B U R Z U M says:

    millet bu grubun hiçbir albümünü oturup baştan sona dinlemedim…şu yayınlanan şarkıları dinledikten sonra biraz gruba ağırlık vermek istiyorum…yayınlanan şarkılar baya ilgimi çekti…hangi albümden başlanmalı??? melankoli ağırlıklı albümleri hangisi fikir verirseniz sevinirim…

    DrAQA

    @B U R Z U M, Usta “Hiçbir albümünü” baştan sona dinlemediğin mevzusunda The Gallery’de dahilse, şöyle bir liste yapacağım ben sana;

    İlk olarak Projector albümünden başla, Projector albümü oldukça melankoli ağırlıklı bana kalırsa. Auctioned, Nether Novas, Undo Control gibi damar şarkılar var. Diğer yandan The Gallery albümünden de dinleyebilirsin. Lethe, The Emptiness from Which I Fed ve ardından gelen iki parça oldukça sağlam.

    Yani özetlemek gerekirse ilk olarak Projector ve The Gallery derim ben sana.

    B U R Z U M

    @DrAQA, @dysplasia ,@Ali Karabacak arkadaşlar sağolun öneriler için…sırf melankoli ağırlıklı dendiği için projector albümünden başlayacağım…ardından the gallery i denerim bakalım ne ayakmış grup:) tekrar sağolun;)

    dysplasia

    @B U R Z U M, yayınlanan şarkılar grubun ‘eski’ genel havasından uzakta açıkçası. melankoliyi her albümünde bulursun ama bu şarkılar bana yine de son ‘we are the void’ albümüne benzer duygular yaşattı.

    despot

    @dysplasia, Ne yazık ki bu durumu “kulağına hoş gelen her şeyi dinleyen” metalcimsilere anlatamıyosun. Halbuki bariz bi piyasa kaygısı çok net hissediliyo şarkıda. Böyle gruplar yeni ve “Harbi Metal”‘den uzak bir jenerasyon yarattı.

    Ali Karabacak

    @B U R Z U M, The Gallery senin ilacın. Melankoli dedin canımı yedin dur Punish My Heaven açayım

    tranquillist

    @B U R Z U M, bence havendan başlamalısın. gerçi projectorden başlasan da olur ama ben olsam sıralamayı, haven, damage done, projector, gallery şeklinde yapardım. sonra da yardırırdım character, the minds i, void falan..

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.