# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
CHOPSTICK SUICIDE, KAFABİNDÜNYA ve birçok sanatçıdan REPLİKAS tribute albümü
21.09.2013

Dadaruhi.

2 ay önce “NO 1″ isimli yeni EP’lerini çıkartan İstanbullu deneysel/progresif rock grubu REPLİKAS’ın, 2002 çıkışlı ikinci albümleri “Dadaruhi” için bir tribute albümü yayımlandı. Şuradan dinleyebileceğiniz albümde CHOPSTICK SUICIDE, KAFABİNDÜNYA, KİM Kİ O, HAYVANLAR ALEMİ ve NEKİZM de dahil olmak üzere toplam 13 yorum yer almakta.

Bir de REPLİKAS şarkısı verelim.

  Yorum alanı

“CHOPSTICK SUICIDE, KAFABİNDÜNYA ve birçok sanatçıdan REPLİKAS tribute albümü” yazısına 4 yorum var

  1. Son of Moonshine says:

    Replikasın en iyi albümü hatta türkiyede yapılmış en iyi psychedelic albümlerden biri. Kasedini kaç defa döndürümüşümdür kim bilir. Besteleriyle kayıt kalitesiyle herşeyi ile yüz akı bir albüm. Benim kişisel müzik maceramda çok önemli bir yeri vardır. Bu albümden sonra türk gruplarına bakış açım değişti. O zaman bizdede kaliteli işler yapılıyormuş dedim. Ondan sonra gelsin Nekropsi’ler gitsin Zen’ler. Birebir replikas tarzıyla ilgisi olmasada ungerground türk gruplarını araştırmaya başladım Dadaruhi albümü sonrasında. Siyasiyabend, İstanbul Blues Kumpanyası, Moe Joe, Demirhan Baylan…. gibi bir çok grubun varlığındna haberdar oldum. Hatta anadolu rocka bile ilgimi replikasın anadolu rock gruplarının şarkılarını yorumladığı albüme borçluyum. O albümde “bence” en az bu albüm kadar önemli bir albüm. Kısacası Replikasın müziği hem iyi hemde eğitici, araştırmaya keşfetmeye itici bir yönü var.

  2. sama says:

    sanıyorum bu saygı albümü alternatif bir grup için ülkemizde yapılan albümlerden ilki olma özelliğini de taşıyor .. bütün şarkıları dinleyememiş olsam da dinlediklerim kadarıyla söylüyorum mükemmel ötesi bir albüm olmuş .. Replikas tartışmasız alternatif müzik adına Türkiye’nin öncü isimlerinden biri olmuştur .. Umarım onun gibi alternatif müzik alanında öncü Zen, Babazula, Nekropsi vb. gruplar için de böyle güzel saygı albümleri gerçekleştirilir ..

    Bu arada konuyla alakalı değil ancak: Pentagram ve Dr. Skull için de benzer saygı albümleri çıkacaktı bildiğim kadarıyla .. yalnız ortada ne ses var, ne bir şey bu konuyla ilgili ?! ..

    Son of Moonshine

    @sama, Yavuz Çetin içinde bir şeyler yapılıyor sanırım twitterda oğlu yazmıştı.

    sama

    @Son of Moonshine, evet, bir de Yavuz Çetin için yapılan çalışma var .. yalnız o henüz çıkmadı galiba .. Pentagram da orada bir şarkı ile yer alacakmış duyduğum kadarıyla .. bekliyoruz.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.