# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Pasifagresif normal yayın akışına döndü
05.06.2013

Aynen devam.

Pasifagresif, kadrosunda yer alan ve İstanbul, İzmir ve Ankara’da yaşamakta olan neredeyse herkesin direnişe fiilen katılması dolayısıyla bir süredir her zamanki temposunun uzağındaydı. Bu süreci anlayışla karşıladığınız için hepinize teşekkür ederiz. Çok da uzak olmayan bir gelecekte, daha önce hiç olmadığı kadar güçlü şekilde büyümeyi planlayan Pasifagresif olarak, tekrardan eski tempomuza döndüğümüzü bilmenizi isteriz. 4 yıldır sürdürdüğümüz günlük rutinimizi, bir terslik olmadığı takdirde aynen devam ettireceğiz.

  Yorum alanı

“Pasifagresif normal yayın akışına döndü” yazısına 148 yorum var

  1. progressive says:

    pasifagresif tayfası bu tutumundan ötürü bir kez daha gönlümü kazandı…hepinize teşekkürler

  2. Exorsexist says:

    http://www.youtube.com/watch?v=6ODNxy3YOPU

    onurtoptas

    @Exorsexist, güzel seçim.

    ayrıca tebrikler pa. işim erken biter bitmez ordayım.

  3. Serkan Mutlu says:

    Helal sana PA!

  4. Baybora says:

    Süper hareket,keşke orada olabilseydim.

  5. ManOmeR says:

    Yeşili ve tabii ortamı muhafaza eden her eyleme destek vermek lazım. İdeolojileri, siyasi fikirleri bir kenara atmak lazım bu tür meselelerde.

  6. niht says:

    Bu durum gerçekten büyük önem taşıyor. Gezi Parkı bir simge, rant talanına, fırsat bulsa sizi dahi satacak neoliberal politikalara karşı bir patlama noktası yalnızca. Ne kadar kalabalık olursak o kadar iyi. Lütfen, “ben vicdan sahibiyim” diyen, sağlıklı olan herkes gelsin.

  7. Baybora says:

    Bu arada gençler:

    İzmir’de olanlar yarın saat 17.00′da Fuar Kaskatlı Havuz’unun orda,Antalya da yine yarın aynı saatte Cumhuriyet Meydanı’nda protestoda bulunacakmış. Ankara bu akşam 19.00′da Kuğulu Park’ta diye duydum.

    Yarın Kaskatlı Havuz’un ordayım.

    Exorsexist

    @Baybora, hazır izmir’deyken ben de geliyorum lan.

    progressive

    @Baybora, izmirde bu akşam 19:00 da alsancak iskelede toplanacak herkes

    Baybora

    @progressive, Aynen,ikisi de olacakmış.

  8. Korhan Tok says:

    https://www.facebook.com/events/137208449806432/?notif_t=plan_edited

    Ankara’daki arkadaşlar için şöyle bir durum var. Oradayız.

  9. patognomonic says:

    Istanbuldakilerde belli bi yerde toplansak ya…gidip tek basima durmiim :)

    sebil

    @patognomonic, Tek başına da gitsen durabiliyosun ben 3 gün gittim arada tanıdıkları da gördüm ama genelde tek kurşundum. Tabi lafın gelişi öyleydim öyle güzel bi birlik beraberlik söz konusu ki herkes birbirini kolluyo kimse kimseden hiçbişeyi esirgemiyo.

    Tekim gelemem demesin kimse emin olun yalnız kalmayacaksınız. Gaz yeseniz de hemen yanıbaşınızdaki biri gelip müdahalede bulunuyo. Varsa bi de kafanızı koruyacak bişey alın yanınıza gerçekten başka bişeye gerek yok.

    patognomonic

    @sebil, ben epey arkadaş edindim zaten ya :) taksim cok güzel. Siz de gelin

  10. ozgur durakogulları says:

    aktif agresif olma zamanı. let’s be together as one! aktif olmakla baslayalım, gerekirse agresif de oluruz!

  11. brutallica says:

    İzmirde olan arkadaşlar bugün saat 7 de alsancak iskelesinde toplanılıyor.Ve yarında kaskatlı havuzunun önünde toplanılacak.İstanbuldaki dostlara izmirden bir selam göndermek için orda olalım.

  12. Eskisehir-19.00-Kent Park

  13. tranquillist says:

    Helal PA!!! Sonuna kadar destekliyoruz.

  14. beterin bateri says:

    helal sana pa! ben de izmir-alsancak iskelesine gidiyorum, saat 19.00!

  15. Jester says:

    Cidden helal lan. Artık iş siyaset, doğa gibi olayları aştı. Bildiğin şerefsizlik.

  16. sama says:

    PA, ‘Diren Gezi Parkı’ diyor ve biz de destekliyoruz sizleri .. Bugün Gezi Parkı için olanlar yarın ülkenin diğer insanımızın dinlenme ve eğlenme alanları için de olabilir .. ve nitekim oluyor da ..

    mesela benim yaşadığım yerde sahil yolu diye tüm karadenizin kıyılarına kıydılar .. şimdi denize girebileceğimiz bir yerimiz yok .. doğayı korumak politikalar üstü bir konu olmalı .. yalnız bizim gibi az gelişmiş ülkelerde her şey paraya endeksli oluyor maalesef ve avm’ler emek’i, doğayı yeniyor ..

  17. Jester says:

    Lüleburgaz’da 19.30 Kongre Meydanı arkadaşlar, onu da belirteyim.

  18. ManOmeR says:

    Bu platformda meseleye dair yapılan yorumlara binaen Pasif agresif ekibini yürekten tebrik ediyorum.

    Tamamen samimi bir niyetle sadece çevreyi ve yeşil alanı koruma maksadı güden ve bunu hiçbir ideolojik mesaj vermeden, dürüst bir şekilde yapmayı başarabilen arkadaşlarımıza şahsım adına minnetdarım…

    Ben de bugün taksim’de olmayı çok istedim ama valide hanım hastalandığı için başında beklemek zorunda kaldım. Ama inşallah önümüzdeki günlerde orada olacağım. Bu değerli ekibi orada görmekten memnuniyet duyacağım…

    Sağolun, var olun…

  19. komedi_komedi says:

    Pasif Agresifin ideolojik meselelerle vakit öldürmesine üzüldüm doğrusu,

    DEW-SCENTED’dan eski şarkı
    MASTERPLAN yeni şarkısını yayımladı
    SKELETONWITCH yeni albümünün ismini belirledi

    yanında koskoca puntolarla yazılmış direngezi parkı tagı,
    buradan ekmek yemek farklıdır, vizyonsuz olmak farklıdır, hani vizyon?

    Ahmet Saraçoğlu

    @komedi_komedi, azıcık insan olmayı denersen seviniriz.

    komedi_komedi

    @Ahmet Saraçoğlu, amaç ağaçları kurtarmak değil bunu benden daha iyi biliyorsunuz, iyiyi, doğru olanı savunduğunu zanneden bu insanların namus anlayışıyla, başarı anlayışıyla, insanlık anlayışıyla örtüşen hiç bir yönüm yok, ben bütün bunların dışındayım, TTTS elemanları işi gücü bırakmış siyasi propaganda yapıyor hayat ne garip, illa renginizi belli edecekseniz ergen forumlardaki gibi göstermelik bir MKA resmini sitenin bir köşesine koyun da tam olsun, çünkü şu an tek fark o, mevcut durum bu maalesef sevgili gençler.

    Ahmet Saraçoğlu

    @komedi_komedi, olayın renkle falan alakası olmadığını henüz fark etmediysen diyebileceğim bir şey yok. TttS ile ne ilgisi var 1, yaşadığımız yeri savunmayacaksak başka neyi savunacağız 2.

    komedi_komedi

    @Ahmet Saraçoğlu, kardeş yanlış anlama da sizin yaptığınız şey yüzeysel olarak hiç bir halta yaramayan bir alternatif sunmak, ağaçlar kurtarılır, ki zaten kesmeyecekler öyle görünüyor, ancak şunu söylemeden edemeyeceğim, bu memleket bundan çok daha ileri derecede büyük kıyımlar gördü/görüyor,şimdi örnekleri koyarsam tartışma uzar, sataşanlar olur,
    buradaki olaya fazla yüklenilmesindeki amaç belli kimse çocuk değil, garip olan sizinde buna alet olmanız, tabiki herkesin kendine göre bir dünya görüşü, bakış açısı falan vardır ama böyle bir portalda bu şekil hareket ve gereksizliklerin olduğunu görmek bizleri üzüyor.

    Ahmet Saraçoğlu

    @komedi_komedi, nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama olan biteni takip eden birinin olayın ağaç doğa bitki olmadığını anında anlayacağına eminim. Alet falan olmuyoruz, sağ, sol, bok püsür değil bu. Rica edeceğim şu “olaylara dışarıdan bakan, farkındalık sahibi gözlemci adam” tavrını bırakalım. Partisi de görüşü de sikimde değil. İnsanlar ölüyor, tanıdığımız insanlar yaralanıyor ve bu dibimizde oluyor. Kapının önünde 70 yaşındaki adamın kulağı gaz bombasıyla koparken “Dave Mustaine açtı ağzını yumdu gözünü”, “MANOWAR’dan yeni konser albümü” diye haber girmemizi mi bekliyorsun cidden?

    komedi_komedi

    @Ahmet Saraçoğlu, bunu yaptığın zaman duyarlı olduğunu düşünüyorsan o senin bileceğin iş, yine söylüyorum bundan daha büyük ve daha kanlı hadiselerde benzer tepkiler göremiyoruz nedense, bu bir insanın ve çevresindekilerin sadece hakkı yendiği zaman adaletten bahsetmesine benziyor tıpkı, duyarlı olmak farklıdır bahane aramak farklıdır, duyarlı olanları görüyoruz, göremediklerimiz gizli kahraman, ve son olarak şunu söyliyeyim”kimse aptal değil”.

    tranquillist

    @komedi_komedi, kimsin lan sen kimse aptal değil diyorsun. kimsin sen? sizin gibiler yüzünden bu ülke bu halde zaten. kimsin sen kim? “amaç birkaç ağaç değil, kesmiyorlar zaten” falan.. doğru, amaç bir kaç ağaç değil, gezi parkı artık özgürlüğün sembolüdür. olay birkaç ağaçtan çok daha fazlasıdır. (bu yazıyı okuyan arkadaşlar kusura bakmayın ama) senin değil, ama senin böyle götü kalkık kalkık konuşarak, bilmiş ayaklarına yatarak, orada mücadele eden insanlar üzerinden göt üstüne oturup egonu tatmin ettiren bu sistemin amk. AMINA KOYİM. anladın mı?? TTTS elemanları veya PA ekibi, herkes ama herkes bu mücadeleye katılarak sadece gururlanır.

    komedi_komedi

    @tranquillist, 14 yaşındaki yeğenime bıraksam bilgisayarı senden daha düzgün ve edepli cümleler kurar, kendinden haberin yok, sana öyle küfürler ederim burada bayılıp yere düşersin sonra sanki biz yazamıyoruz,

    ayrıca PA editörlerine gelince ;

    kritiklerde boyuna sallıyorsunuz sonrasında ondan bundan ayarı yiyince postu silmeyi biliyorsunuz? bu şekil 14 yaşındaki bir çocuğun ağzıyla konuşan gevşeklerin mesajlarına neden karışmıyorsunuz?
    hata bende amk bunalti gibi temiz ve sakin yerler varken gelip evlilik çağındaki adamlara laf anlatıyorum, tamam haklısınız ya, gündüz tavuk döner ayranınızı mideye indirin, gece nette debelenin kıçtan uydurma 3-5 laf yapın, sonra efendim olaylar yanı başımızda cereyan ediyor, böylesi görülmedi, sessiz kalamayız falan filan, geçiniz efendim.

    tranquillist

    @komedi_komedi, burası cool takılanların, bilmiş ayaklarına yatanların, sözde toplumsal çözümlemeler yapanların, haksız yere insanları eleştirip onların üzerinden prim yapanların yeri değil. sana senin çözümlemeni, buraya bu tip yazıları yazmanın altında yatan, bilinçaltındaki o egosu tavan yapmış id’i burda bi anlatırım şimdi ağzın açık kalır. “14 yaşındaki bir çocuğun ağzıyla konuşan gevşeklerin mesajları” falan derken senin o egon ne kadar tavan yaptı bilmiyor muyuz biz? buradaki insanlar klavye delikanlılığı yapmıyo. bu laf da çok meşhur oldu amk. sosyal medya en etkili iletişim araçlarından biri, üstüne bizim türk basınını da düşünürsek değeri daha da artan bi mecra. insanlar tabi ki sosyal medyadan da tepkilerini ortaya koyabilirler. bu durumda “aaaa şunlara bak klavye delikanlılığı yapıyorlar” manasında şeyler yazman senin gevşekliğini gösterir, zeka düzeyini gösterir. git o sessiz sitelerde trollük yap, bizim sana ihtiyacımız yok. eğer beni beğenmiyorsan, PA editörlerini beğenmiyorsan, 14 yaşındaki yeğenini bizden daha zeki görüyorsan git onunla konuş. sen kimsin de burada insanlara “ya siz de sabah tavuk döner yiyorsunuz, akşam gece de nette debeleniyorsunuz” diyorsun? bu hakkı sana kim veriyo? ne biliyorsun buradaki insanların gece gündüz ne yaptıklarını? asıl sen sabahları tavuk döner yiyip de akşamları “ne yaparsam çaktırmadan cool gözükürüm” triplerine giren birisin. bak bir daha diyorum, bizi beğenmiyorsan, PA editörlerini beğenmiyorsan, kimse sana burada zorla yazdırmıyo. eğer hoşuna gitmediyse yazmayabilirsin. “hata bende amk bunalti gibi temiz ve sakin yerler varken gelip evlilik çağındaki adamlara laf anlatıyorum”… eğer hatayı kendinde görüyorsan bu siteye son attığın yorumu atmazdın zaten. burada amaç sadece cool’luğuna cool’luk katmak. insanlar orada biber gazı yiyorlar, yaralanıyorlar, ölüyorlar, mücadele ediyorlar, sen de onların üstünden prim yapıyorsun. yazık lan sana, cidden yazık. acıyorum sana. bir de kendini zeki sanıyorsun ya, en çok da buna acıyorum.

    sebil

    @komedi_komedi, Kusura bakma ama 14 yaşlık tepkiyi hakediyosun. Bu kadar yüzeysel olmak ve bunun bir ideolojik grup için araç değil amaç olduğunu belirtmek seni bu hale sokuyor. Ayrıca bi git geçerken uğra ya da neyin ne olduğunu kendi gözlerinle gör. Göremiyosan da bu kadar insanı hor görme.

    onurtoptas

    @tranquillist, @Ahmet Saraçoğlu, aldırmayın abi. her şeyin ne olduğu gün gibi açıkken bu gibi provokasyonları ciddiye almayın. böyle iyi burası.

    çaksu

    @komedi_komedi, Bugün orda olsaydın böyle düşünmezdin. Gerçekten inanıyorum buna.

    Jester

    @komedi_komedi, Abi farkındaysan insanlar ölüyor, yaralanıyor, saldırıya uğruyor. Her şeyi geçtim polisin yaralılar için gelen ambulansı geri çevirmesi insanlık suçu resmen.

    beterin bateri

    @komedi_komedi, olay agac magac, ot mot degil. olayi sadece buna indirgiyorsan bi etrafina hayata bak. ilk defa böyle farkli kesimlerden insanlar hatta apolitikler sokaga çikti, ciddi bi karşi koymayi örgütledi. daha önceki olaylarda düzgün muhalefet oluşmamişsa bundan sonraki olaylar söz konusu oldugunda insanlar bu edindikleri tecrübeyi kullanacaklar bundan güzeli mi var. o yüzden ‘birakin bu işleri yea’ diyerek yapılan kara propaganda ancak iktidarin işine yarar. ayrica diyelim ki temelde ideolojik olsun bu olaylar, e nolmuş?

    ManOmeR

    @komedi_komedi, Değerli arkadaşım, bu meselenin ideolojiyle uzaktan yakından hiçbir alakası yok. Tabiat sevgisinin dini, milliyeti, ideolojisi olmaz. Çünkü tabiat olmazsa bu farklılıkların hiçbirisi dünya üzerinde yaşayamaz zaten.

    Hem burada öyle zannettiğin gibi bir renk belli etme meselesi falan da yok. Yorumlara dikkatli bak istersen, bir tane bile siyasi parti veya siyasetçi isminin lafzı geçen yorum yok. Sadece yeşilin korunması için iyi niyetli bir gayret var burada. Hee bu eylemleri provoke etmek isteyen yok mu, vardır illaki. Ama öyle art niyetlerin de biz Heavy Metalcilerin içinde yeri yok…

    Biz eylemimizi yapar, gerisine karışmayız.

    Saygılar…

    Mert

    @komedi_komedi, cahillikle ilgili her zaman bu kadar somut örnek bulamayız, teşekkürler.

    komedi_komedi

    @Mert, rica ederim büyük usta, espri yeteneğin müthiş ben tuvalete gidiyorum.

    Mert

    @Mert, burada bile bu kadar dünyadan habersiz insanların olması cidden utanç verici.

  20. wokkanaga says:

    Görmek istediğimiz hareketler bunlar, helal olsun. Ankara’dan desteğimizi vereceğiz.

  21. Jester says:

    Bir Nihat Doğan olamadınız.

  22. semihtr says:

    alkışlıyorum…

  23. baha says:

    desteğim tamdır, süpersiniz.;) bu siteye de destek vermek yakışırdı zaten.

  24. atoutlemonde says:

    Bu olayı bir ağaca, bir ota indirgeyenler ot kafalının ta kendisidir, izmirde desteğimizi tam gaz devam ettireceğiz !

  25. Lefthandpath says:

    bu konuda sessiz kalmadığı için PA ile ben de gurur duydum. insanlara karşı takınılan baskıcı, zorba tavrın sonucudur bu tepki; basit bir ağaç meselesinin değil. medya hala bunu saklayacak kadar korkak ve haysiyetsiz olduğu sürece de bu tür portallarda bunun dile getirilmesi gayet doğaldır.

  26. sefagn says:

    eveet yine her zaman olduğu gibi bu olayda ”yaşam alanlarımızı koruyalım” gibi onurlu bir duruştan ”AKPye karşı direniyoruz, tayyip gidecek !!111” gibi aptalca bir siyasi olaya evrildi. Pek öyle durmuyor ama yinede ben sizin siyasi değil onurlu bir amaç taşıyan kesimden olduğunuza inanmak istiyorum. Ama ben şahsen eylemin amacında böyle bir dönüşümün olduğunu hissettiğimden beri artık bu eylemi desteklemiyorum

    ozgur durakogulları

    diyosun ki 500 kisi slogan atıp dagılsaydı, biz de harika yasantımıza kaldıgımız yerden devam etseydik? rahatın bozuldu galiba kusurumuza bakma.

    baha

    @sefagn, paşa gönlün nasıl arzu ediyorsa öyle… gelecekte bu ülkede yaşayacak olan sensin. nasıl bir ülke arzu ediyorsan destekleyip desteklememek senin paşa gönlüne kalmış. aptalcaymış.

    harpy

    @sefagn, evet abi eylem ona doğru gidiyor, iyi ki de gidiyor, orayı yıkıp AVM yapmak isteyen AKP çünkü

    çaksu

    @sefagn, Daha önce ben de olay siyasiye döndüğünde gerilerdim. Lakin şu an karşı çıkılan tüm zorbalıkların kaynağı öyle ya da böyle akp/tayyip. Eylemin hükümet karşıtlığına dönüşmesi çok normal. Ben de var gücümle destek veriyorum bu sefer.

    sefagn

    @sefagn, oha ulan şu yoruma aldığım tepkiye bakın lan hadi ‘aptalca’ tabiri biraz fazla olabilir ama yapmayın etmeyin arkadaşlar gezi parkı kararını mahkeme iptal etmiş olmasına rağmen ve hala olaylar aynı şekilde devam ediyorsa artık bu bir ‘çevreci duruş’ değil bir chp mitingidir. Allahtan artık halk eskisine kıyasla daha bilgili bu yüzden darbe fikrinden nefret ediyor, yoksa açıp biraz tarih okursanız bu olayların 27 mayıs ve 12 eylül öncesi dönemlere çok benzediğini görürsünüz.

    ha polisin amına koyayım o aayrı

    son olarak akpyide ebem seçmedi siz seçtiniz yüzde 50 verdiniz adamlara amk

    Ufuk Sönmez

    @sefagn, demokrasi ben seçildim kalanların zerre değeri yoktur denilen bir yönetim şekli değildir, baskı baskı baskı o yasak bu yasak benim dediğim olurculuk bir yerde patlar ve patladı da, şu an orada yüzbinler var her kesimden insan tek şey söylüyor, yeter artık saygılı olun ve bizi yoksaymayın biz varız fikirlerimize ve varlığımıza saygı duyun.

    sefagn

    @Ufuk Sönmez, haklısın ak parti muhaliflerinin haklarını yeterince gözetmedi bu konuda sana katılıyorum ama sen bu konuda haklı olduğun için ben yinede chp mitingine dönmüş bir olaya destek vermem(bu arada ak partili falanda değilim)

    hen

    @sefagn, ya bi tek sen mi anlıyosun bu işlerden, bi tek sen mi biliyosun chp’nin dandik bi parti olduğunu. olay ağaç falan değil, olay chp hiç değil. olay; hükümetin her hangi bir şeyini protesto eden insanlara her seferinde uygulanan abartılı güç. gidip milletin kafasına biber gazı bombası atmasın artık bu ülkedeki polis, olay bu. yoksa “ağaçlara dokunmayın”ı geçeli oldu baya. olayın bu kadar büyümesini sağlayan fotoğrafları bulabilirsin herhalde nette, çok zor değil.

    Hayır kimse sana niye gitmedin de demiyor, diyemez de. fakat orda bir vatandaş olarak seni de bağlayan bir şeyin kavgası veriliyor. çünkü elbet sen de bir şeyleri protesto etmek istediğinde iktidar seni ötekileştirecek, “terörüst müsünüz lan siz” diyip kafana vuracak.

    dünyada chpden başka motivasyonlar da var. vatandaş olarak güvenlik güçleri tarafından dayak yemek istememek gibi. ha chp ya da başka siyasi partiler hazır iktidara tepki gösterilirken orada bulunabilir, bunu destekleyebilir, naapak yani?

    sefagn

    @hen, yahu kavganızda haklısınız zaten benim derdim o değil benim derdim bu ‘dava’nın esas amacından saparak ülkenin nerdeyse bir iç savaş ortamına sürüklenmesi ayrıca napak yani meselesine gelince davaya sahip çıkın onlara kaptırmayın en azından bu adam gibi yapın

    sarp akkaya ‏

    https://twitter.com/akkayasarp/status/340752448593477632

    çaksu

    @sefagn, Nerden ne görüp çıkarım yapıyosun bilmiyorum. Tv’de falan bişeyler varsa onu da bilmiyorum. Cuma belki 100 kişilik bi grup gördüm Chp pankartı arasında, en az 50bin kişi arasında. Bugün polis çekildikten sonra Karaköy’den Şişli’ye kadar yürüdüm. Tek birşey çarpmadı gözüme Chp ile ilgili. Vardır ben görmemişimdir, ama hakikaten söylediğinle alakası yok mevzunun. Niyet o değildir eminim, ama lütfen değersizleştirmeyin şu mücadeleyi.

    çaksu

    @çaksu, Chp pankartı arkasında.. Onaylamdan editlersen sevinirim karşıklık olmasın :)

    Ertuğrul Bircan Çopur

    @sefagn, Kusura bakma ama şu olaylara CHP mitingi diyebiliyorsan olaylardan zerre haberin olmadığı ortaya çıkıyor. Ülkücüsü, komunisti, müslümanı, türbanlısı, ateisti hepsi beraber yürüyor, mücadele ediyor, CHP’liler bayrak açmaya kalkışınca ‘bu parti mitingi değil, parti bayraklarının işi yok, yürüyeceksiniz halk olarak yürüyün’ diye tepki görüyor, sen nasıl bir mantıkla buna kalkıp CHP mitingine dönüştü diyorsun?

    sefagn

    @Ertuğrul Bircan Çopur, böyle haberler çokça var

    http://www.aksam.com.tr/guncel/chplilere-gezi-parkina-gidin-talimati/haber-211402
    http://www.turkiyegazetesi.com.tr/politika/42377.aspx
    http://www.chp.org.tr/?manset=genel-baskan-yardimcisi-sezgin-tanrikulu-basbakana-gezi-parkinda-yasananlari-sordu
    http://webtv.hurriyet.com.tr/2/50171/0/1/chp-liler-vapur-ve-otobuslerle-taksim-gezi-parki-na-dogru-yola-cikti.aspx
    http://www.dailymotion.com/video/x10gc6t_chp-gezi-parki-icin-yurudu_news#.UaqMZdityz8

    tabi ben şuan ankaradayım burda ortalık sakin ama orda neler olduğunu tam olarak bilememem normal sadece uzaktan bakınca öyle görünüyor bide sabahtan beri olayları halk tvden izliyorum bu olaylardan başka yayınları yok herifler baya sahiplenmiş gibi.

    amaan her neyse amk burada(ankara) bir kaç sosyetik mahalle dışında bi bok olmuyo zaten. bugün biraz atraksiyon olur dedim pek olmadı neyse ne artık

    Ertuğrul Bircan Çopur

    @sefagn, Ana akım medyaya soracak olursan onlar sahibinin sesi olduğu için çok normal. Ha CHP yok mu işin içinde, elbette ki var; fakat onlar destek veren birçok gruptan yalnızca biri. Eğer derdin bu işe lütfen gönlünü ferah tut; oradaki politik tek tutum, mevcut yönetimin kendi tarafında olmayanlara uyguladığı faşizan tutuma tepki. Olay yalnız bundan ibaret.

    Bir de dün Ankara İstanbul’dan bile kötü durumdaydı, Kızılay meydanı savaş alanı halindeydi, bildiğim kadarıyla Korhan hafifçe yaralandı, hatta vurulup ölen insan bile var…

    Ertuğrul Bircan Çopur

    @sefagn, Şunu da ekleyeyim, CHP’den de AKP’den tiksindiğim kadar tiksinen bir insanım. Olay özgürlükler burada; ne o parti, ne de bu.

    tranquillist

    @sefagn, işin chp ile ne alakası var lan. bu olayda hiçbir siyasi partinin adı geçmiyo. geçtiği zaman hemen tepki oluşuyo kalabalıkta merak etme

    niht

    @sefagn, ”AKPye karşı direniyoruz, tayyip gidecek !!111” = ”yaşam alanlarımızı koruyalım” zaten. Kafan rahat olsun.

    sebil

    @sefagn, Chp’yle ne alakası var? Amaan neyse kime konuşuyoruz ki?? Başardığımızda bi daha o parka gelme yeter.

    patognomonic

    @sebil, basardigimizda o parka gelme diyerek sen de meseleyi parka indirgemis olmuyo musun biraz ? Yapmayin boyle..sen gelme sen gitme haddini kendinizde bulmayin.

  27. Beleg says:

    2-3 saate ben de orada olacağım ama izmirin durumunu bilen var mı net olarak? Gece poliş çekildi dendi, az önce de halk tvde müdahale başladı dendi bir röportajda.

  28. Jester says:

    Arkadaşlar bugün de Lüleburgaz 19.30 Kongre Meydanı. Dünden daha büyük bir etki bırakacağız sanırım.

  29. Baybora says:

    Dün gitmemi ailem engelledi,bugün Gündoğdu’ya gizlice gitmeye çalışıyorum. Ama evet,artık resmi olarak bir uyanış bu. İzmir’de de bayağı olay var bugün,olsun bakalım.

    Twitter’dan gözünüzü ayırmayın arkadaşlar,tek dostumuz sosyal medya şu anda. O troll’ü de takmayın.

    Shamed

    @Baybora, Gerçi şu an itibariyle sosyal medyaya ulaşımımızı da engellemiş bulunuyorlar tahminimce.

  30. komedi_ says:

    hayatında gezi parkını bile görmemiş insanlar bile tam donanımlı bir provakatör olmuş, yorumlarımı silip durma ahmet saraçoğlu sana yakışmıyor.

    Ahmet Saraçoğlu

    @komedi_, yorum sildiğim yok. Abartmayalım. Yayınlandığını gördüğün, sonradan baktığında göremediğin bir yorumun oldu mu? Olmadı. Yorumları geç onaylıyor olmamız özellikle senin yorumlarını siliyoruz anlamına gelmez, az önce açtım siteyi, bir sürü yorum onayladım. Site kadrosundan bir sürü insan dışarıda, benim işim gücüm var, yorumları onaylamamız zaman alabiliyor. O yüzden kötü bir niyetimiz olduğunu sanma yani, herkes istediğini söylüyor burada.

    Senin yorumlarından önce başka yorumların yayınlanıyor oluşu da, yorum onaylayan diğer arkadaşların, sakıncalı olabilecek kimi yorumları bana veya Batu’ya bırakıyor oluşlarından. Yoksa özellikle farklı bir görüşe sahipsin veya bizi eleştiriyorsun diye yorumlarını silecek kadar ezik değiliz.

    sebil

    @komedi_, Bence sen bu konuda yorum yapma bi daha da silmeye gerek olmasın.

  31. Mert says:

    adam hala gezi parkı diyor :)

  32. Osman says:

    İnsanların gözleri açılmıştır umarım.

  33. Beorn says:

    Dün gece dışarıdaydım, bugün de sabah ve yeni döndüm eve. Sesimizi duyurup şu şerefsizleri indirmenin zamanı çoktan gelmişti.

    Gidecekler mutlaka gözlerini koruyacak bir şey alsınlar , özellikle de benim gibi lens kullanıyorlarsa. Yüzücü gözlüğü yokken çok fena olmuştu gözlerim.

    Beorn

    @Beorn, Bir de siteyi açarken acaba PA Gezi Parkıyla ilgili ne yazmıştır diye açtım, o kadar emindim arka çıkacağınızdan. Helal olsun PA ekibine.

    sebil

    @Beorn, Ben ise tam tersini düşünmüştüm itiraf ediyorum :( çok vicdansızmışım.

  34. Ufuk Sönmez says:

    ulan helal olsun be pasifagresif sana, 2-3 gün öncesinden bile bunun ne kadar önemli bir olay olduğunu hissederek, haber kısmının en tepesine koydun bu olayı. hani filmlerde ölünce zombiye dönüşürsün ya, bizim toplum da zombiden insanlaşmaya başladı, umarım devamı da gelir.

  35. DrAQA says:

    Sonuna kadar destek!
    Teşekkürler PasifAgresif!

  36. beterin bateri says:

    hahaha yav hala ağaç ot diyenler var la. bi bitemediniz be! kendiliğinden organize olmuş ciddi bi kitle ilk defa özgürlüğü, temel vatandaşlık hakları için mücadele ediyor, olay bu. nokta. abuk subuk şeyler yazıp insanın sinirini hoplatmayın. direnişin chp, ulsalcı mitingine dönüşmemesi için de yine bu kitlenin direnişinin devamlılığı gerekiyor. iki flama-bayrak görünce hemen vazgeçip mücadeleyi kötülemeyin, yapıcı fikirlerle gelin!

  37. Görkem Şahin says:

    Tebrikler, balayındayım, sonuna kadar destekliyorum… Bunlar olmalı yoksa bir gún gelecek hepimiz Tayyip olacagız!!!

    Bende Saklı Kalsın

    @Görkem Şahin, Yeri değil gerçi ama, evlendin mi abi? Tebrikler :)

    Görkem Şahin

    @Bende Saklı Kalsın, Evet, ancak tr nin cok aci gunleri, cook kotu haberler aliyoruz.. Sagolasin (sanirim n.a.)…

  38. komedi_komedi says:

    ben kritiklere bakar müziğimi dinlerim,

    size hayırlı işler http://pbs.twimg.com/media/BLrC3OVCIAIo5xQ.jpg

    sebil

    @komedi_komedi,

    Burdan takip edebilirsin gerçek mi değil mi kendin gör:

    http://www.livestream.com/revoltistanbul

    Bu arada bu siteden internet görüntülü tüm telefonlardan kendi yayınızı yapabiliyosunuz. Yayın yapmaktan kasıt da sadece telefon yanınızda oluyo ve anlık olarak görüntünüz yayınlanıyo.

  39. Son of Moonshine says:

    facebookta tiwitterda çok kasıyor girilmiyor. Acaba şerefsizlerin bir işimi bu yoksa millet çok fazla yüklendiği için mi bu sıkıntı? Bilen var mı?

    tranquillist

    @Son of Moonshine, şerefiszlerin bi işi tabi ki. dün sosyal iletişim sitelerine erişim belirli aralıklarla tüm gün boyunca engellendi. ya yavaş girildi, ya girildi ama hiçbi bok görünmedi, ya da hiç girilmedi. birçok kişide bu böyle olmuş. artık sosyal medyayı bile engelliyorlar. bunun dışında 3Gler kapatıldı, basın yine insanları kandırmaya çalıştı, ”olay bitmek üzere” algısı yaratmaya çalıştı. ama başaramayacaklar. bu sefer yapamayacaklar. sömüremeyecekler insanları daha fazla.

  40. sefagn says:

    işin aslı günlerden pazartesi olduğunda herkes işine gücüne gidecek ve protestolar yavaş yavaş bitecek diye düşünüyorum ama birde çığrından çıkması ihtimali var onun hakkında birşeyler söylenmeli

    diyceğim şudur: yaw arkadaşlar meselenizde haklı olmanız bu ortamın neredeyse iç savaş ortamına çekilmesini haklı göstermez özellikle tvitır kışkırtıcı yalan haberden geçilmiyor şu sıralar.

    -polis askerle çatışmak üzere.(şanlı mehmetçiğimiz,vatan-millet-sakarya kafasındakilerin desteğini almak için)
    -polis gerçek mermi atma emri aldı.
    -en az 26 ölü var.(yok ebenin amı)
    -izmir akp il binası cayır cayır yanıyor.
    -panzerlerle insanlar eziliyor buda foto(2010 yılından kalma bir pervane kazası fotosu)
    -polis köpeğe biber gazı sıktı(alman polisinin bir fotosu)

    bir avm protestosunu iç savaşa dönüştürmek üzere olan bunu isteyen adamlar var ulan bide türk baharı demiyormu bazı davarlar sinirlerim iyice zıplıyor araplarda bahar olduda ne oldu ben söyliyim ebeleri sikildi adamların. bide türkiye arap ülkelerine benzemez, dostu neredeyse yok. başıboşluktan faydalanılmak istenilecektir bazı kesimler tarafından.

    biraz sağduyu lazım(her kesim tarafından) ben birtek bunu söylüyorum ama sırf bunu söylediğim için bile bazılarının bana sövdüğünü biliyorum ama bir kez daha

    biraz sağduyu.

    harpy

    @sefagn, Hocam söylediklerine katılıyorum ama kışkırtmalar var veya kendine pay çıkarmak isteyenler var diye sessiz duramayız, ayrıca böyle yalan haberlerin 10 katını yapıyor medya ne yazık ki iktidara yaranmak için. Olay bir AVM protestosu değil, onlar sağduyu sınırını çoktan aştı ne yazık ki. Panzerle bir insan ezildi Kızılay Meydanı Ankarada. Son olarak Türk baharı falan yok ortada, hükümetin çekileceğine yüzde 1 ihtimal vermiyorum, diyelim çekildi sonra ne olacak, hiçbir fikrim yok.

    sefagn

    @harpy, tabi arkadaş hükümetin çekilme ihtimali bencede yüzde 1 bile değil. Ama ben şu durumda ısrarla ordunun bazıları tarafından darbeye çağrıldığını görünce deliriyorum. Ulan 27 mayıstan sonra 12 eylülden sonra 12 marttan sonra bu ülkede çokmu güzel günler yaşandı asker bu ülke vatandaşının ağzına az mı sıçtı. Bİde bazıları asker gelmezse bu eylemler yavaş yavaş biter diyoya onlara ‘ulan gerizakalı eylemler zaten bitecek bitmelide ama bittikten sonra birşeyler değişecek ve en önemlisi bizler sesimizi duyurmuş olacağız’ demek lazım.

    sebil

    @sefagn, Vay be iktidar diktatörlük yapınca sorun yok ama halk buna direnince iç savaş. Yazık sana.

    sefagn

    @sebil, buda senin üstteki yorumun ” Amaan neyse kime konuşuyoruz ki?? Başardığımızda bi daha o parka gelme yeter.”

    yahu arkadaş işte ben senin gibi düşünenlerin sayısının çokluğunu gördüğümden dolayı ilk başta içinde olduğum eylemlerden çekildim. Sen daha hiçbirşey başarmadan ötekileştirmeye başlamışsın bi de birşeyler başarırsan senin gibi düşünmeyenlerin ağzına sıçacan demekki.

    Nasıl sizden farklı görüşleri olan insanlara bu kadar tahammülsüz olabiliyorsun. ve sen bu durumdayken nasıl kendini mevcut iktidardan farklı görüyorsun onlarda aynı boku yiyiyo bizim tepkimizde buna zaten.

    niht

    @sefagn, http://www.youtube.com/watch?v=sbYQ_dzFniY

    Panzerlerle insanlar GERÇEKTEN eziliyor.

    sefagn

    @niht, polisin bu abartılı müdahalesini desteklediğimi nerden çıkardın. panzerin adama çarpması tabikide orantısız güç .. her neyse

  41. Kemal says:

    Ben de bugun Kusadasindan destekte bulundum. Yarin da Istanbul a geliyorum. PA yazarlari ve okuyuculari ile gurur duyuyorum. Demek ki hakkaten benzer muzik zevkleri olan insanlarin benzer gorusleri oluyor.

  42. GoJiRa says:

    System of a Down bile destekliyor. Helal size! Bu adam ırkçı ermeni türk düşmanı diyenlere gelsin:

    http://imgim.com/4039inciy6037887.jpg

    sebil

    @GoJiRa, Tayyip bile kemküm etmeye başladı. Bi tek melih gökçek saçmalamaya devam ediyo :)

    tranquillist

    @GoJiRa, Kreator falan da paylaştı. tüm sayfalara atıyorum haberleri. her yere ulaşsın bu haber. facebookta italyan bi arkadaşa anlattım mesela olayı, çocuk olayı sahiplendi, tüm italyan sayfalarına falan olayı anlatan yazılar yazdı, türkiyeye elinden geldiğince destek olmaya çalıştı. olacak bu sefer inanıyorum. benim inanmam çok zor ama bu sefer cidden inanıyorum. umarım 1 hafta sonra unutulan bir olay olmaz bu.

  43. Shamed says:

    Eğer okuyan olursa, 3 ile 3:30 arası elektrik kesintisi olucak deniyor, temkinli olun.

  44. tranquillist says:

    bugün de taksimdeyiz. arkadaşlar lütfen sizden ricam olayı insanların sosyal meedyadan takip etmesini sağlayın. tvleri izlemeyin, izletmeyin. lütfen bu olayın 1 hafta sonra unutulan olaylar kervanına katılmasını engelleyin, engelleyelim.

  45. çaksu says:

    Savaşan kaybetmeye mahkum. Kitap okuyarak, gitar çalarak, çöp toplayarak kazanıyoruz. :) Aynen devam lütfen. Bugün Bilge Karasu Gezi’de olacak. Siz de tanıdığınız yazarları getirin.

    niht

    @çaksu, nasıl lan? Rahmetlinin kitaplarını mı kastediyorsun yoksa yanlış mı görüyor, okuyorum?

    Serkan Mutlu

    @çaksu, Bilge Karasu 1995′te öldü. Bence gelmese daha iyi olur ama sen bilirsin. :)

  46. Exorsexist says:

    Dün izmirde 9 saat boyunca eylem yaptık, protesto ettik, biber gazı yedik, tayzikli su yedik, polisten kaçtık, tomalardan kaçtık, ve kim bilir daha ne gazlar soluduk. insnaların hala bunu 3-5 ağaç yüzünden olduğunu zannetmesini, provakatörlük yapıldığını zannetmesini hazmedemiyorum. bu yapılanların siyasi partilikle, ideolojilerle, tuttuğun takımda bir bağlantısı yok. bazı insanlar kuş beyinli olmak için doğmuş galiba. yoksa başka bir açıklaması olamaz.

    atoutlemonde

    @Exorsexist, dün ben de alsancaktaydım, kılpayı birçok badire atlattım. Olay artık ağaçtan çoktan çıktı, hatta bu durumu aleyhimize kullanıp güya provokatör faşist bile der oldular utanmadan. Bu bir direniştir, 10 yıl boyunca biriken tüm yanlışların patlamasıdır. Belki gezi parkı olmazdı, 2 hafta önce reyhanlı olayları yüzünden olurdu veya 1 hafta, 1ay sonra olacak bişey yüzünden olurdu. Hükümetin bu tutumu devam ettiği sürece illaki bir yerden patlak verirdi.

    Asıl dikkat edilmesi gereken, provokasyonlara kapılmamak ve özellikle de bu durum hakkında pek bilgi sahibi olmayan ve bizi anarşist olarak görenleri bilgilendirmek. Her ne kadar satılmış medya bunu yüzeysel olarak anlatsa da bizim bu durumu iyice açığa çıkarmamız gerekiyor. Çıkarmamız gerek ki insanlar artık bu faşistlerin gerçek yüzünü görsün ve hükümet gereken cevabı sandıkta alsın.

    Exorsexist

    @atoutlemonde, kesinlikle, söylediğin her şeye katılıyorum. Özellikle izmir’in en büyük sorunu – her alanda olduğu gibi- organize olmak, birlik olmak gibi sorunlar hala yaşanıyor. provoke olmamaya gayret göstermeliyiz bir izmirli’ler olarak. Şu ana kadar hiç bir zaman sağ – sol olaylarına karışmadım, herhangi bir partiye yakınlığımda yok, ama tkp, ödp, tgm gibi örgütlere öyle öfkeliyim ki, diyecek laf bulamıyorum. Olaylar başlamadan önce hepsi bayraklarla, flamalarla, bi sürü zerzevatla gelip, olay başladıktan sonra tek bir tane örgüt üyesi görmek mümkün olmadı.

    2 gündür alsancaktaydım, bugün de karşıyaka’da direnişe devam edicem. Az çok vatanını, milletini seven, ülkenin/kendisinin/çoluğunun çocuğunun geleceğini düşünen her kimseyi bekliyorum. Arkadaşlarınızı, tanıdıklarını çağırın. Zaman birlik beraberlik, dayanışma zamanıdır. Provokasyondan kaçının, direnin!

    Bunları söyleyince kendimi “devrim çığırtkanı” gibi hissetim ama skimde değil.

  47. baha says:

    sizin canınız sağ olsun sorun değil. yola devam…

  48. tranquillist says:

    abi bugün beşiktaşta yine birsürü olay oldu. bizi dar bi sokağa sıkıştırıp biber gazları ve gaz bombaları attılar sürekli. bi arkadaşımızın ayağına gaz bombası düştü, hastanede şu an. yanımızda birinin ensesine gaz bombası geldi yere yığıldı. sokakta bizi sıkıştırdılar, orada kıskaca alıp bizi gaz bombardımanına tuttular. onların ben amk. durum gerçekten çok vahim. artık ya savaşıcaz, ya savaşıcaz. başka yolu yok. dişe diş.

  49. Beleg says:

    Ya belki boş laf olacak, çok akla gelmeyecek bir şey değil söyleyeceğim ama bizi bu ortamda bir araya getiren metal-rock gruplarını başımıza gelen olaylardan haberdar edelim derim ben. Bunu kalabalık bir şekilde yapar ve yayarsak yurtdışından bize gelen destek artacaktır, ki metalcilerin bu konulara daha hassas bakacağından eminim.
    Önerim, başta büyük ve tanınmış gruplar olmak üzere herkesin aklına gelen tüm gruplara mail atarak durumdan haberdar etmesi. Hatta ben çoğu arkadaşın kendi ingilizcesiyle daha etkili olabileceğini düşünsem de zamandan kazanmak adına “Turkish Democracy needs you” yazısını paylaşması bile bize o grubun hayran kitlesinin gücünü katacaktır. En azından bunu yapabilmeliyiz.

    Lefthandpath

    @Beleg, rotten sound gibi faşizme, devlet otoritesine karşı bir grubun sayfasına yolladım ama sallamadılar. gerçi o sayfaları da gruplar yönetmiyor. plak şirketleri idare ediyor olabilir.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.