# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Mikael Akerfeldt’ten METALLICA açıklaması
24.03.2013

Rüzgârdaki osuruk.

Mikael Akerfeldt, yakın zamandaki bir röportajında METALLICA’ya dair yorumlarda bulunmuş.

“Aynı kalamazsınız. METALLICA’nın bir tane daha “Master of Puppets” daha yazması imkânsız olurdu. Bence bunu onlar da istemezdi. METALLICA benim çok ilgimi çekiyor. İlk 5 albümleriyle metali adeta yeniden şekillendirdiler. Ardından “Load” ve “ReLoad”u yaptılar ve bir sürü insan onlardan nefret etmeye başladı. Bunun sebebi belki müzikleridir, belki de imajlarıdır. Ardından “St. Anger” ve “Death Magnetic” ile hızlanmaya karar verdiler ama bu da herkesçe hoş karşılanmadı. En azından benim çok hoşuma gittiğini söyleyemem. Ama şu anda her zaman olduklarından bile daha büyükler. Devasa boyuttalar. Bir festival kadrosunda METALLICA varsa, festivaldeki diğer tüm grupları çıkarsanız ve sadece METALLICA’yı bıraksanız dahi o festivaldeki tüm biletler satılır. O derece büyükler. Bugün METALLICA hayranlarının neredeyse tümü, grubun seksenlerde yaptığı bir albümü favori METALLICA albümü olarak gösterecek ve sonrasında çıkan albümlerin o kadar iyi olmadığını söyleyecektir. İlginç olan, METALLICA’nın da bu şekilde düşünüyor gibi davranması. Bence bu çok garip bir durum ve bu durumu uzunca bir süredir merak etmekteyim: Neden konserlerde yeni şarkılarını bu kadar az çalıyorlar? Neden hâlâ “Master of Puppets”ı baştan sona çalıyorlar? Neden yeni materyali öne çıkarmaya çalışmıyorlar? Yeni materyallerle gurur duymuyorlar mı, yoksa hayranları memnun etmek mi istiyorlar? Sebebi her neyse, elbette beni ilgilendirmez, kendi bilecekleri bir şey, ancak dediğim gibi, bana garip geliyor. Çünkü bizim gibi gruplar için durum bu şekilde gelişiyor. Bizim gibiler… Diğer gruplar olarak biz, METALLICA’nın yanında rüzgârdaki osuruk gibi kalıyoruz. Ama bizim için amaç, yeni bir albüm yapınca en çok o albümümüzü severiz, o albüm için turlarız, o albümü öne çıkarmaya çalışırız. “St. Anger” çıktığında bir konserlerine gitmiştim ve iki buçuk saatlik bir konserde yeni albümden sadece bir şarkı çalmışlardı. Bunu anlamıyorum. Tamam, “St Anger”ı sevmedim ve daha fazla şarkı çalınmasını da istemezdim, ancak çıkarıp da akabinde turladığın bir albümün reklamını yapmamak, kendi materyallerinin arkasında durmamak, bana garip gelmişti. Hâlâ “Master of Puppets” albümünü öne çıkarıyorlar. İlginç olan, çoğu kişiye göre çok uzun bir süredir tam anlamıyla istenen türde, eski kalitelerini yansıtan bir albüm çıkarmamalarına rağmen, giderek daha da büyümeleri. Şu an her zamankinden çok daha büyükler.”

Akerfeldt “Lulu” konusunda da şöyle demiş:

“Birakç şarkı duydum, açıkçası kötü olduklarını düşündüm. Lou Reed’i severim ve METALLICA’nın da devasa bir hayranıyım. Ama bu ikisinin ortaklığı… Çıkan sonuç beni yanıltsaydı bile, fikri duyduğumdaki ilk tepkim, “İyi olmayacak” şeklindeydi. Bu iki taraf arasında bir bağ göremedim. Ama yaptılar, istedikleri şey neyse onu yaptılar ve buna saygı duyuyorum ve her zaman için çok büyük bir hayranları olmaya devam edeceğim. Günün birinde onlarla tanışırsam, zamanında The Beatles üyeleriyle tanışan biri gibi heyecanlanacağıma eminim.”

  Yorum alanı

“Mikael Akerfeldt’ten METALLICA açıklaması” yazısına 34 yorum var

  1. Görkem Şahin says:

    Aslında çok mantıklı şeyler söylemiş…

    Rotten Angel

    @Görkem Şahin, Bence de. Özellikle Lulu konusunda.

    Birde herkes en yüksek çıta olarak Master of Puppets’ı görüyor. Ama ben, And Justice for All’ın en yüksek çıta olduğunu düşünüyorum.

    Görkem Şahin

    @Rotten Angel, ben de aynı şekilde Ride The Lightning diye düşünürüm…

  2. Ömer Kuş says:

    “All we are is fart in the wind” :(

  3. Rajeesh says:

    AMA TEK BAŞINA TÜM BİLETLERİ ONLAR SATIYOR diye bir açıklama yapması…

  4. DrAQA says:

    Ben açıklamalarında çok mantıksız bir yan göremedim. Metallica’nın müziğiyle ilgili düşüncelerim de az çok bu yorum gibi.

  5. Ufuk Sönmez says:

    baştan sona çok mantıklı konuşmuş adam.

  6. serdar91 says:

    akerfeldt’in açıklamalarıyla benimde görüşlerim paralel.

  7. Ugur says:

    Ehm şimdi Mikaelciğim biz bunları zaten biliyoruz.

  8. OMustafar says:

    Güzel konuşmuş. Mantıklı. Ben de hep merak etmişimdir bunu. Çoğu grup son albümlerinden bol bol şarkı çalarken ‘tallica hep üç-dört şarkıyla yetindi. Tamam ben de istiyorum MoP, AJFA falan duymayı ama ne bileyim, turnenin adı World Magnetic be abi, Damaged Justice değil ki.

  9. ömer says:

    ”METALLICA’nın yanında rüzgârdaki osuruk gibi kalıyoruz” nasıl bir cümledir bu mike bu adam gerçekten müthiş

  10. sezer says:

    Yaşayan en büyük müzik dehalarından biri olduğunu düşünüyorum ve söylediklerine katılıyorum.

  11. lefthandpath says:

    tabi metallica tribünlere oynamasa para kazanamaz zaten. lulu basından ve dinleyicilerden kötü not alınca kendileri bile kötüledi yaptıkları işi.

  12. Cihan albayrak says:

    Kesinlikle haklı.Hatta şuan youtube’a girip metallica live 2013 yazdığınızda bile son albümden bişeyler beklerken master of puppets,nothing else mttrs gibi parçalar görürsünüz.Açıkçası son 2 yıldır oturup metallicanın herhangi bi parçasını baştan sona dinleyemedim.özledik diyebilirim.

  13. Baybora says:

    Ben de ”mantıklı” deyip geçeyim.

  14. son of moonshine says:

    yeni albüm çıkarmayıp sadece eskilerini çalsalar millette heyecan kalmaz.ne kadar iyi olsada bir yere kadar. ne kadar dinleyebilirsin ki bir albümü, bir şarkıyı. dandikte olsa yeni birşeyler göstermek gerek millete acaba bu sefer olur mu? son yaptıkları işlerin kötü olduğunu bilememelerine imkan yok. en azından milletin beyenmediği aşikar.kötü müzik yaptığını bilip millete yutturmaya çalışmak, eskileri ısıtıp ısıtıp önüne koymak. şimdi nasıl seveyim dinliyim ben bu adamları. suyunu çıkarana kadar millet bıkana kadar sömür sömüre bildiğini mantığı var resmen. müzikte “samimiyet” kriterini ne kadar çok sevmesemde bazen aranıyor. heleki metal müzikte. matallica a.ş. resmen. yakında borsaya da girer bunlar.

  15. Korhan Tok says:

    Metallica konserine gitsem ve atıyorum Master of Puppets çalınmasa, ne bileyim Harvester of Sorrow çalınmasa…

    Hı-hı, oldu.

    Elvan

    Kendileri Deliverance’i, Demon of the Fall’u baştan sona çalarken iyi.

    Bence Mikael’in söylediklerinde kesinlikle haklılık payı var, fakat metallica’nın -ve opeth’in de aynı zamanda- böyle davranmasının birkaç sebebi var:

    - ilk kez metallica konserine giden insanları düşünmeleri. misal, ben de ilk metallica konserime 2008′de gittiğimde “welcome home” dahil tüm eski metallica şarkılarını canlı kanlı dinlemek istemiştim, yani bu beklentiyle gittim. adamlar bir şekilde bu beklentileri boşa çıkarmak, insanlar konserden mutsuz ayrılsın istemiyor işte.

    - nabza göre şerbet vermeleri; bir diğer deyişle setlisti ortama göre oluşturmaları. ağırlıklı olarak death/thrash metal gruplarından oluşan bir festivalde sahne alan metallica nasıl ki nothing else matters çalmayı absürd görürse, normal bir konserinde “metallica’nın slowlarını seviyorum ben”cilerini de konserden eli boş çevirmez.

    - konserlerinde çaldıkları şarkıları beklentilerden uzak belki de gerçekten kendileri çalmak istedikleri için. şahsen metallica olsam, son çıkardığım albüm müthiş dahi olsa, skerler deyip bi başta bi sonda welcome home çalardımasdsaf

    Elvan

    @Korhan Tok, yanlışlıkla sana yazdım, pardon :)

    Oblgoth

    @Korhan Tok, Heh. +1. Ben de aynı şeyi düşünüyorum. Tamam Mikael çok haklı. Hatta (bkz:http://www.youtube.com/watch?v=WR9opRlI8dk) Ama kesinlikle durum Korhan’ın dediği gibi. Ben metallica’yı bu yüzden eleştiremem.

  16. ZartarxiS says:

    aaa bu sefer alakasızda olsa arada bir yerde yine, “günümüz death metali asdhasudasfjskda” dememiş.

  17. junkman afatsum says:

    çok çok haklı adam bende hep merak etmişimdir. ve birde şöyle diyorlar hep işte çok içimize sinen albüm yaptık ama konsere gelince resmen nostaljik grup edasıyla takılıyorlar, mantıksız bir grubu hayatımızın grubu yapmışız sanırım :P

  18. Karayansıma says:

    Tamamdır Metallica da bitmiştir benim gözümde artık.

    brutallica

    @Karayansıma, Haydaa Metallica’yı bitirecek mazeret kalmadı resmen:) akerfeldt düşünceleriyle metallica’nın amiyane tabirli kirli çamaşırlarını ya da kimsenin bilmediği bir sırrı mı ortaya çıkardı yani.Adam en bilindik metallica eleştirisinin yanında bir de gayet samimi sözler sarfetmiş hepsi bu.Hem metallica bitse dahi dinlediğin onca grup üzerindeki etkisinin kulağında bitmesi için ömrüne ömürler katsan yine de bitiremezsin emin ol.(Allah uzun ömür versin sana da Metallica’ya da:)

  19. Mert says:

    Haber başlığını gördüğümde yuh artık şimdide metalika megadet geyiğine mi gircek dedim iyi bari yokmuş öyle bir durum.

  20. Osman says:

    Bismillah diyip haber açmak

  21. F says:

    Mikael abinin görüşlerine katılmakla birlikte, çaldıkları eski parçalarını orijinal temposuyle ve orijinal davullarıyla (eski konserlerinde olduğu gibi) çalsalar çok daha güzel olur bence.

  22. Beaver says:

    kesinlikle katılıyorum çok doğru yerlere değinmiş.

  23. Lex Luthor says:

    Metallica benim gözümde bitmiş bir grup… Ama hala çok hayranı var… Vokalleri de en iyilerden biri…

    Aslında buradaki durumu bayırdan aşağı yuvarlanan kartopu benzetmesiyle açıklayabiliriz…

    Bir noktadan sonra artık devasa boyutlara ulaşan ünleri sonradan yazılan kötü şarkılara rağmen grubu taşımaya devam ediyor…

  24. Yılmaz KANCA says:

    mikail bey gayet doğru konuşmuş.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.