# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
THE FACELESS’tan bir albüm trailer’ı daha
07.08.2012

Autotheism.

Bir süre önce bir eleman değişikliğine giden THE FACELESS, geçen yılın Mart ayında yazımına başladığı yeni albümünün adını “Autotheism” olarak açıklamıştı. Grup Mart başında da albümden bir şarkıyı canlı olarak icra etmişti. Çıkış tarihi 14 Ağustos olan albümün detayları da şöyle:

01. Autotheist Movement I: Create
02. Autotheist Movement II: Emancipate
03. Autotheist Movement III: Deconsecrate
04. Accelerated Evolution
05. The Eidolon Reality
06. Ten Billion Years
07. Hail Science
08. Hymn Of Sanity
09. In Solitude

Not: Şarkı listesi için Jester’a teşekkür ederiz.

Kısa süre önce de albümden bir trailer daha yayınlandı.

Aşağıda ikinci trailer var.

Bu da ilk trailer:

Albümün kayıt aşamalarını gösteren stüdyo videolarının en yenisi ise aşağıda.

Aşağıda da albümün kayıt aşamalarını gösteren ikinci stüdyo videosu var.

Haber için Itachi’ye selam ederiz.

Bu da stüdyo videolarından ilki:

Grup albümde yer alacak şarkılardan “The Eidolon Reality”nin demo kaydını bir süre önce yayınlamıştı.

Not: Şarkı haberi için comfortinBRUTALiTY, bloodshower, Berker İlhan ve zafer’le beş kişi bir basket takımı kurup önümüze geleni dağıtıyoruz.

Yeni basçısını da kadrosuna katan grup zamanında albüme dair şu açıklamayı yapmıştı:

“Yeni albüm bugüne kadarki en müzikal ve progresif albümümüz olacak. “Planetary Duality“yi kaydettiğimizden beri, THE FACELESS’ın hedefleri biraz olsun değişime uğradı. Yine hızlı, teknik ve haşin bir albüm olacak elbet, ancak bu kez müzikal estetikten ziyade müzikaliteye önem veriyoruz ve daha anlamlı, eşsiz, yoğun ve kapsamlı bir albüm yapmaya odaklanmış durumdayız. Çok hızlı gitarlar, delişmen çift kroslar ve akıl alan gitar soloları hâlâ mevcut, bunun yanında daha çok clean ve melodik vokaller, farklı enstrümantasyonlar, karanlık ve buhranlı pasajlar, ilginç klavyeler, synth gitarlar, vocoder ve sequencer kullanımları duymaya da hazırlıklı olun. Bugüne kadarki en oturaklı ve depresif THE FACELESS albümü olacak.”

  Yorum alanı

“THE FACELESS’tan bir albüm trailer’ı daha” yazısına 92 yorum var

  1. Tam bir geçiş albümü olacağa benziyor. Önceki iki albümüne göre baya baya farklı şeyler denemişler. Ve bence müthiş olmuş ben çok beğendim. Albümün tek sıkıntılı tarafı brutal vokal, ben etkili bulmadım. Yeni gelen hafız eskiler gibi dağı taşı devirecek şeyler yapamamış pek.

    Ali Karabacak

    @Ali Karabacak, Yeni gelen derken Vokalistten bahsediyorum. Malum the Faceless çorum kerhanesi gibi giren çıkan belli değil

  2. Kemal says:

    Bende biraz hayalkirikligi yaratti album. Evet insanin agzini acik birakan bazi bolumler var, ve belli basli bestelere cok kafa yoruldugu ve ozellikle aranjmanlarin uzerinde cok emek harcandigi belli. Ama albumun “heyecan” faktoru oldukca dusuk, bir turlu onceki iki albumde oldugu gibi sizi alip duvardan duvara vurmuyor.

    Neyse daha 50. dinleme barajini asmadim ama ilk izlenimler boyle. Oysaki Akeldema ve PD daha 10. dinleyise gelmeden insani yikan albumlerdi.

  3. havitetty says:

    Ben de baya beğendim albümü. Daha önceki albümlerinden fazla haz etmem; ama bu orta tempo progresif işleri gayet iyi olmuş bence. Bazı yerler fazla BtBaM ama olur o kadar.

    bloodshower

    @havitetty, +1. -1. +1. +1.

  4. Şafak says:

    Güzel albüm

  5. Albümde yoğun ölçüde “Traced in Air” hissediliyor.

  6. Kemal says:

    Evet albumu sindire sindire dinledim, size derdimi mini-kritik formatinda anlatmak istiyorum:

    Iyi:

    - Accelerated Evolution, Eidolon Reality ve birkac parcada daha, dinleyenin aklini alacak super riffler/bolumler mevcut. Gunumuzde hem bu kadar teknik olup hem de muziksel degeri bu kadar yuksek olan partisyonlari yazabilen pek fazla grup yok. O yuzden sadece bu bahsttigim parcalar bile albumu almak icin yeterli sebep.

    - Albumdeki cok guzel bir butunluk hissi var. Parcalarin birbirine baglanisi olsun parcalarin kendi icindeki ara bolumler olsun, hepsi cok guzel yapilmis. Albumu bastan sona tek sarki gibi dinliyorsunuz. Ayni olay Planetary Duality de kismen vardi, boyle albumleri dinlemenin zevki bir baska oluyor.

    - Yeni vokalisti ben cok begendim, hem ne dedigi cok rahat anlasiliyor hem de okuz gibi sert.

    - Produksiyon mukemmel. Her enstruman (bas gitar dahil) cok net duyuluyor, en karmasik bolumlerde bile sound kesinlikle corba olmuyor.

    Kotu:

    - Michael Keene i yolda gorsem cevirip “Where are the riffs dude ??” diye soracagim valla. Tabiki okuz gibi riffler var ama sayilari o kadar az ki.. Ben Faceless albumu dinlerken gitara doymak istiyorum arkadas ! Faceless i ozel yapan sey benim icin bu, yoksa bu albumde yaptiginiz diger isleri (o kisima gelicem birazdan) zaten hakkiyla yapan bir suru grup var… Bunun ustune bir de albumun kisa olmasi eklenince…

    - Album insanin icini bayacak dozda clean vokal kullanimi iceriyor. Sanirim clean-brutal vokal orani 50/50 ye yakin. Sorun aslinda clean vokallerin fazla olmasi degil, hep ayni tarzda ve tonda olmasi. E bir teknik death metal albumunu dinlerken ayni clean vokal tarzini 10. kere duyunca ister istemez ici bayiliyor insanin. Keske daha seyrek ve yerinde kullanilsaymis bu bolumler.

    Cirkin:

    - Autotheism uclemesinde ve son sarki In Solitude’da insanin keyfini kaciracak duzeyde Opeth etkilenmesi mevcut. Cidden uzun zamandir buyuk bir grubun baska bir buyuk gruptan bu derece bariz sekilde etkilendigini gormemistim. Hani ufak bir pasaj filan da degil, Emancipate sarkisinda bildigin 2-3 dakika boyunca Opeth e donusuyo adamlar. Ulen bas gitar kullanimi bile Martin Mendez’in stilinin aynisi, bu kadar olur yani ! Acikcasi Keene gibi kendini kanitlamis bir bestekardan etkilendigi seyleri muziginin icerisine daha ustaca yedirmesini beklerdim..

    Benzer sekilde BTBAM etkilenmeleri de mevcut, ama onlar muzigin icine daha guzel yedirilmisler.

    - Ya Evan Brewer gibi bir adam var grupta neden bu adamin potansiyelini somurmuyorsunuz ?? Tamam adam virtuoz diye paso sov yapmak zorunda degil ama bu kadar pasif kalmasini da anlamlandirmiyorum. Ustelik sarki yapilari bas gitari one cikarmak icin gayet uygun.

    Neyse, sonuc olarak albumden benim beklentilerim buyuktu, o yuzden biraz hayalkirikligina ugradim. Yoksa Faceless adindan ve ilk iki albumden ayri dusunulunce gayet guzel bir album. Benim notum 7/10, Akeldema nin 9.5 PD nin 8.5 oldugu bir skalada.

  7. Osman says:

    Gece gece göt ettiler beni. Cynic, Devin Townsend, Opeth ve BTBAM’dan fazlaca etkilendikleri bariz, fakat şarkı yazımı çok iyi, ve bu da albümü dinlettiriyor. Eğlenceli bir çalışma olmuş, iyi işte ya.

  8. “İn Solitude’da Opeth etkilenmesi var vir vir vir” demek ne kadar doğrudur bilemiyorum. Evet Akerfeldt güzel bir formül bulmuş olabilir bunun ekmeğini de fazlasıyla yemiş olabilir vs. Ancak diğer grupların bu formülü bestelerine yedirmesi ortaya güzel ve etkili şeyler çıkarmasını çakma bir iş olarak lanse etmek gerçekten çok saçma. Yani en azından bana öyle geliyor yukardaki arkadaş da kusura bakmasın

    the Faceless’ın Akeldama,Planetary Duality ile duvara kafa vurmaca olayının tepesine çıktığını düşünüyorum(bu albümlerden daha hayvani,daha gaz bir şey yapılamayacağını söylemeye çalışıyorum) 2.Akeldama veya Planetary Duality gelseydi eğer Michael Keene’in yaratıcılık konusunda sıkıntı yaşadığını söyleyebilirdik ama öyle bir albümle geldiler ki fanlarını da kendisinden nefret edenleri de şaşırttılar diye düşünüyorum çünkü kimse böylesine farklı bir albüm beklemiyordu.

    Chuck’ın serüvenini hatırlayın ; Scream Bloody Gore ve Leprosy sonrası müziğe bakış açısının farklılaştığını görebilmek mümkün. Keene’in albüm kariyerini birazcık Chuck’a benzetiyorum aslında Autotheism birazcık Spiritual Healing kaderini yaşayacak gibi duruyor.Ama Autotheism o kadar önemli bir albüm ki Keene’nin gerçek bir deha olduğunu , Akeldama döneminde uğradığı “ulan breakdown var paso bu ne” diyen dallamalara sert bir cevap verdiğini bu albümde görebiliyoruz.

    Autotheism bu kadar kusursuz bir albüm mü? Hayır tabiki de göze batan şeyleri yok değil. Yukarda da belirtmiştim brutal vokali pek sevemedim eski arkadaş geri gelsin Keenecim. Size de oldu mu bilmiyorum ama (Cynic dinlediğinizi farz ederek konuşuyorum) sanki Paul Masvidal her şarkıya konuk olmuş gibi bir hava var albümde ; hele gitar tonu inanılmaz derecede andırıyor. Açıkcası bu durumun iyi mi kötü mü olduğunu daha henüz kestirebilmiş değilim neyse. Ha bi de Evan Brewer gibi bir adam varsa eğer kadronuzda daha fazla sorumluluk vermelisiniz bu konuda pek tatmin olduğumu söyleyemem

    Velhasıl kelam The Faceless müthiş bir albüm yapmış diyebilirim. Ve (bence) sayı verilebilmesi çok zor olan albümler serisi The Faceless için başladı diyebiliriz.

    Kemal

    @Ali Karabacak, Yok ne kusura bakicam, burada ne guzel fikirlerimizi paylasiyoruz :)

    Tabiki gruplar biribrlerinden etkilenecek, illlaki baskalarindan duyudklari guzel fikirleri kendileri de uygulamak isteyecekler. Yani muzik dedigimizi olay boyle gelisiyor zaten. Fakat bunu “kor goze parmak” seklinde yapilmasi beni dinleyici olarak rahatsiz ediyor. Bahsettigim Opeth etkili bolumlerde Faceless a ait hic bir sey duyamiyorum, cakma demek agir olur (ki bu tabiri hic kullanmadim zaten) ama bence bu bolumler yeterince ozgun sekilde grubun muziginin icine yerlestirelememisler.

    hem Opeth den etkilenip hem de bunu muziginin icine ozgun bir sekilde yerlestiren gruba ornek olarak Novembers Doom u ornek verebilirim.

    Bak sen de albumdeki Cynic etkisinden bahsetmissin. Bu beni rahatsiz etmedi mesela cunku nispeten muzige daha uygun sekilde adapte edilmis bu bolumler

    Ali Karabacak

    @Kemal, Cynic etkisi rahatsız etti demedim ki sadece fazla derecede hissediliyor dedim , Cynic delisi bir insan olarak böylesine bir etkinin kendi açımdan çok olumlu olduğunu söyleyeyim öncelikle ancak herkes bu konuda benim gibi düşünmeyebilir yukarıda yazdığım şeyde “Cynic etkisi konusunda” olabildiğince objektif olmaya çalıştım ondan yani. Dünden beri Opeth etkisi dediğin yerleri dinliyorum sürekli. Ciddiyim :) Ben bulamadım gerçekten sen öyle düşünüyor olabilirsin tabi.

    “The Faceless’a ait bir şeyler” konusunda da bir kaç kelam edeyim. Bildiğin üzere bunlar süper gencolar ve daha hakikaten çok yeniler. Yani belirli bir tını oturtmaya çalışıyorlar. Bunu Planetary Duality de görebilirsin mesela. Akeldama’dan çok daha farklı bir yola gitmişlerdi. Keene ve sazcıları bunu Spawn of Possession’a bağladı ama ben sürekli bir arayış içinde olduklarını düşünüyorum ve Autotheism de artık kendilerini bulduklarını düşünüyorum çünkü bu albüm ciddi anlamda geçmişteki mirasını reddeder gibi ortaya çıktı bu albüm. Özet geç dersen bu albüme “Teknik Death Metal” etiketi koymak acımasızlık olur. Progressive Metal demenin daha doğru olacağını düşünüyorum. Ve ayrıca abi artık Akeldama veya Planetary Duality bekleme yani bi “Pestilence” bi “Xenochrist” tekrardan yazılamaz böyle bir manyaklık tekrardan… Bilemiyorum ürperdim :) Ben o iki albüme de efsane gözüyle bakıyorum [çok mu fanatikçe konuşuyorum acaba :) ? ]

    Ayrica bu sitede alıngan olmayan insanların da olduğunu bilmek güzel oldu benim açımdan :)

    Neyse uzun lafın kısası The Faceless dinleyin ulan ! :)

  9. Baybora says:

    Deconsecrate için klip geliyor galiba. (2:00 – 2:05)

    http://www.youtube.com/watch?v=WkLQ1OcQ99U

    Ahmet Saraçoğlu

    @Baybora, evet baya değişik bir klip gelecek. Michael instagram’a 1 ay önceden koymuştu kamera arkasına dair bazı fotoğraflar. Askerler maskerler, silahlar falan öyle bi şeyler olacak gibi duruyor klipte.

    Baybora

    @Ahmet Saraçoğlu, Ficco’nun çekimden şöyle şirin bir videosu da var hatta:

    http://www.youtube.com/watch?v=C1FgVbEawhw

    Ayrıca,harbiden süper olacak o zaman. Üç albümleri çıktı ama daha ilk kliplerini çıkarıyor herifler o da ayrı :D

  10. Baybora says:

    Klip için de bir albüm kadar bekletecekler herhalde.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.