# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Ankara’daki bir metal konserine saldırı
14.05.2012

Yuh.

12 Mayıs Cumartesi günü, Ankara 2012 Performance Hall sahnesinde gerçekleştirilen CORE HOOD konseri, mekanın yan tarafındaki pavyonda çalışan elemanların saldırısına uğramış.

Aldığımız duyuma göre, konserin ortasında mekanı silahlarla basan ve her yeri dağıtan pavyon kitlesi, mekan sahibi Tolga Yaba’nın da kafasında bir şişe kırmış. Yoğun bakıma kaldırılan Yaba’nın şimdiki durumu ise iyiymiş. Mekanın bundan sonra çalışıp çalışmayacağı ise muallakta.

PasifAgresif ailesi olarak tüm gruplara, katılımcılara ve mekan sahiplerine geçmiş olsun diyor, yine ve yine “satanist metalciler” bahanesi altına gizlenen bu barbarlığı ise tiksinti ile kınıyoruz.

  Yorum alanı

“Ankara’daki bir metal konserine saldırı” yazısına 34 yorum var

  1. İğrenç bi olay, cidden iğrenç. Konuştuğum tüm arkadaşlarım bütün güvenliklerin mekandan hemen kaçtıklarını, ortama 1 saat sonra polis geldiğini falan söylüyorlar. Silah çekilmesi falan nedir ya? Biri ölmedi diye sevinir hale geldik.

  2. Çükü kalkmayan adamların hepsinde silah oluyor nedense. Boşluğu öyle dolduruyorlar galiba.

    özgür

    @Bahadır Sarp, olayla ilgili en kötü yorum ödülünü sana veriyorum.

    Bahadır Sarp

    @özgür, Halbuki kıpır kıpır olmuştum “of süper laf ettim lan. Taşı gediğine koydum” falan diye. Tüh bi dahaki sefere artık.

  3. gerekli says:

    iki kelime ile “rsp çcklr”

  4. Siteler Esnafı says:

    Pavyon yanındaki mekanlarda bu tarz sorunlar hep oluyor da silahlı milahlı falan, cidden abarmış artık. Saklıkent’te de, kapıdaki paravan yapılmadan önce yandaki pavyondan saldıran çok oluyordu. 2006 Anathema konserinde amelenin birinin, kapıda bekleyen çocuğa salladığı tokadı hala hatırlarım. Herkesin sesi kesildiydi, halbuki kitle herife bir dalsa kroluğunu götüne sokar, çıkartırlardı.

    Pavyon kültürünün ve müdavimlerinin kafasına sıçayım bu arada. Yurdumda bunun övülmesi bile ne kadar boktan bir toplum olduğumuzun göstergesi. O mekanlara gidenlerin %95′i işine gelince Allah ve ana-bacı muhabbeti yapan, ama kendisiyle alakası olmayan her kadını potansiyel orospu, görüşü de şeytan işi gören beş kuruş etmeyen tipler.

  5. Gereksiz biri says:

    Mekan sahibinin emanetsiz olmasıda ilginç tabii.

    dringglam

    @Gereksiz biri, Emanetsiz ne demek?

  6. Aeonian_Lich says:

    Yazık ya. Ne geçecek ellerine metal müzik yapılmazsa? Anlayamıyorum şu “satanizm” vs. gibi durumları. Adam satanist olacaksa klasik müzik dinlerken de olabilir, metal dinlerken de. Müzik yahu bu. Biz evinde kahvesini, birasını yudumlayan sıradan tipleriz yani. Artık şu “bilmemneist” denip dışlama, ötekileştirme şeyi bitse iyi olacak. Geçmiş olsun herkese, ne diyeyim.

    Mr Shred

    @Aeonian_Lich, Abi asıl ironi onların yaptığının günah olması, biz de bir gün onların mekanı basar ödeşiriz madem böylece. (Metalci adama yakışmaz demeyin, bize yakışmayacak da kime yakışacak) Adam gibi bir ders verilmesi gerek toplum olarak. Bir de şöyle bir olay var ki bu insanların kafa yapılarının, beyinlerinin ne kadar düşünce fukarası olduklarını hatırlatıyor bana. Orada bulunanların kötü inançlı olduklarını hiç sanmıyorum, zaten core konseri gruplara da bakacak olursak. Harbi sinir stres şu haberi okumak. Kötü hissettim kendimi. Harbi böyle düşünen insanların kafalarını gövdelerinden ayırmak geliyor içimden.

  7. Utku says:

    İyiki konserde glam grubu yokmuş

    Rotten Angel

    Hahahahaha

    ”yavrum yan tarafta da konser verebilirsin yani”

    Siteler Esnafı

    @Rotten Angel, “Yan tarafta konso olabilirsin.” daha olası. :D

  8. Black says:

    Umarım bigün onlar azınlık olurlar

  9. Deniz says:

    Müzikle paralel olarak daha korkulan insanlar olmamız gerekiyor galiba.

  10. önder says:

    Bana çok saçma geliyor, olay müzikle alakalı değildir bence. Mekan sahipleri arası bir çekişme olabilir veya ses mi gidiyordu ne bilim ama satanist vs diye saldırdılarsa yoruma bile gerek yok.

    creiGn

    @önder, Bu bana da daha mantıklı geliyor. Olayın sebebi “atayıs, satanis metalciler” olsa böyle tek bir şiddetli olayla kalmaz, sürekli bir baskıya dönüşür, ilgili mekan da çoktan kepenkleri indirmiş olurdu.

    Mekan sahipleri arasında bir problem olması çok daha akla yatkın. “Silahlarla mekanı basan” kitle pavyon kitlesi değil, pavyon sahibinin konserin yapıldığı mekana saldığı köpekler olabilir. Haraç vardır, borç vardır, pavyon sahibi bu konser yapılan yeri zorla almaya çalışıyordur… Vardır bir şeyler. Böyle organize bir şekilde, silahlarla falan ortamı basmanın, özellikle de mekan sahibini hastanelik etmenin, çalınan müzikle, satanist yaftasıyla falan ilgisi olduğunu hiç sanmıyorum. Yukarıdaki Anathema örneğinde de olduğu gibi münferit bir olay olması mümkün değil bunun kafası iyi 3-5 tane öküzün saldırması şeklinde.

  11. caglardurmaz says:

    Gerizekalı insan çok dünyada

  12. sama says:

    metal müzik severlere yapılan bu kaçıncı saldırı kimbilir bu ülkede bu .. rock cafe kapattırmalar, mekan basmalar vs.. şiddetle kınıyorum bunları yapanları .. yalnız biz kendimizi doğru dürüst tanıtamadıkça ve de toplumda empati yeteneği oluşmadığı sürece daha çok böyle şeylere rastlarız ! .. esasen çok boyutlu bir konu bu .. sadece bizim gibi müzikseverlerle de ilgisi yok .. çok muhafazakar bir toplumumuz var, bu muhafazakarlığın kırılması ile de ilgili bir şeyler olması gerekiyor ..

    Aeonian_Lich

    @sama, En azından siyah giyince tip tip bakma, satanist diye farklı muamelelere tabi tutulma dönemi yok sanırım artık. Benim bir arkadaşımın, sırf siyah giyiniyor diye başına neler gelmişti, şaşırmıştık. Adam metalci de değildi, saçları da sakalları da uzun değildi. Bi dönem o boyuttaydı yanidurumlar.

    Nightwing

    @Aeonian_Lich, sırf saçım uzun ve siyah giyiniyorm diye kaç kere polis tarafından çevrildim, kaç kere üzerim arandı didik didik. polisle tartıştığımı bilirim bu yüzden. evet eskisi kadar yoğun olmasa da bir korku imparatorluğu var hala. bi de bu olay. işte böyle bi ülkede yaşıyoz.

    bathory

    @sama, eskisi kadar yok ama bende bir zamanlar bi grubun tshirtü vardı üzerimde ve bana sen satanistmisin demişlerdi komik gülünç bi durum böyle mekan basan hıyarlar oldukça hiç bi zaman değişmez bu durum

  13. junkman afatsum says:

    @Aeonian_Lich, benimde saçım uzun değil sadece sakal ve siyah giyinene birisiyim ve tüm ailece ve bir dönem takılmak zorunda kaldığım anadoluda geri bir ilçede sürekli satanist lakabıyla muahttap kaldım kedi kesen filan diyenlerde oluyordu ama ben artık bunun iltifat olarak kabul ediyorum.çünkü satanizm kimler tarafından ne kadar ciddiye alındığı ortada bu yüzden önyargıları kırmaya aaa bak bizde nortmaliz diye çabada bulunmaya gerek yok zaten genek olarak ortaya koyduklarımız hayata kazandırdıklarımız belli yani kasmamak lazım. birde bunun yanında biraz metalci tayfası genekde pozcu kalıyor bu magandaların yanında yani üztüne birisi geliyorsa seninde üstüne yürümen gerek üzerindeki şeyleri bir metal forması diye düşünmek gerek.

  14. sacrifist says:

    Bu ülkede normaldir böyle şeyler.Konserlere giderken alt yapıyı sağlam yapmak lazım.Ayrıca Türk halkının karakteristik özelliği biz metalci gençlik’te de var.Grup olarak hareket edemiyoruz.Konserde birisi dayak yese güvenlikten kimse müdahele etmez.(Ben de dahil!)Tutuk tutuk bakıyoruz maalesef!

    Gereksiz biri

    @sacrifist, İnsanlara “Adapazarlı” olma bilinci aşılansa bakın görün o zaman olayları. :) Şaka bir yana cidden öyle bizim Sakarya insanına diğer insanlar biraz canavar gözle bakarlar fakat o kadar korur kollarız ki birbirimizi.En basitinden trafikte bir 54 plakayı kavga ederken görsek dururuz.Ya da alakasız bir memlekette üstünde Sakaryaspor forması olan birini bir olayda görsek direk dahil oluruz olaya.Ya da hiç tanımadığımız bir gruba dahil olduğumuz zaman tüm sorumlulukları yükleriz kendimize.İyi bir şey mi ? Değil tabii ama işte grup olarak hareket etme konusunda referans noktası. :)

  15. Osman says:

    2 gün yatıp çıkarlar.

  16. Bende Saklı Kalsın says:

    Sebep neymiş peki? Yani bahaneleri?

  17. Bu cumartesi tribute gecesi olacaktı ve şu an oraya gelecek gruplar ve seyirciler muhtemelen benim gibi geri adım atacaklar..

  18. Deep Dementia says:

    Olay ağızdan ağıza değişerek çok alakasız noktalara gelmeye başlamış bazı yerlerde.

    Ayrıntıya girmeden söylemek gerekirse, basit bir sürtüşme küfürleşmeye dönüşünce adamlar gelip saldırdılar. En baştan sakin olmayı başarıp, küfür etmemek ve restleşmeye girmemek en doğrusuydu. Bunun adı tırsıp sinmek olmaz, aklıselim olmaktır bu.

    Galeyana gelip biz de orayı basalım falan gibi sözler söylemek çok manasız. Dediğim gibi adamların kaybedecek hiçbir şeyleri yok ve bu yüzden iş uzarsa o gün sadece görünen silahın patlamsı da onlar için anlık bir hareket olacaktır…

    dringglam

    @Deep Dementia,
    tolga adlı sahış içip içip küfretti de, pavyonculara mı küfretti, orasını kaçırdım ben…

  19. anti says:

    Yeni tanışmıştım, kral bir adamdı mekan sahibi. Umarım eski sağlığına bir anca kavuşur. Mekan da yeni açılmıştı. Adına böyle bir gölge düşmesi kötü oldu. Ben orada bir pavyon hatırlamıyorum yalnız. Acayip.

  20. saw you drown says:

    Gerici bir halk işte.Yapacak birşey yok.

  21. glamdring says:

    Bu olay basında yer aldı mı , bilgisi olan var mı ?

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.