# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
NAPALM DEATH vokalistinden ilginç açıklamalar
20.02.2012

Grindcore döver.

NAPALM DEATH vokalisti Barney Greenway, kendisi ile yakın zamanda yapılan bir röportajda, grindcore ve death metal karşılaştırması ile ilgili ilginç açıklamalarda bulunmuş. “Yeni albümü nasıl tarif edersiniz?” şeklindeki soruya verdiği cevabı gelin hep beraber okuyalım:

Sınıflandırma yapmayı sevmiyorum. İnsanların müzik türü üzerine tartışıp, boşa zaman harcamalarını görmekten çok sıkıldım. Çok amaçsız bir şey. Ancak bu konuda söyleyebileceğim tek bir şey var; NAPALM DEATH’in çok genel olarak “death metal” olarak tanıtılması, tam olarak uygun değil. NAPALM DEATH bundan çok daha fazlası. Eğer bir tür seçmek zorunda kalsaydım grindcore’u seçerdim, çünkü “grindcore”un çok geniş bir tanımı olduğunu düşünüyorum. “Death metal” ise pek geniş değil. Grindcore’un öncelikli olduğunu düşünüyorum ancak “Scum“dan beri, NAPAM DEATH albümlerinde bazı farklılıklar mevcut oldu.

Dediğim gibi, yeni albümde yine farklı olan rifler olacak. Diğer albümlerde kullanılan vokaller, bu albümde farklı bir bağlamda kullanılıyor olacak. Önceki albümlerin hızlı bölümlerinde daha ambiyans bazlı, bariton, “clean” denebilecek vokaller pek kullanılmamıştı ancak bu albümde mevcutlar ve farklı bir tat veriyorlar. Fakat NAPALM, her zaman için NAPALM olacak. Yapmamız gereken şeyi yapıyor olacağız. Dediğim gibi, insanların fikirlerini her zaman dinliyor olacağız. Saçma oldukları zamanlar hariç tabii ki; ama o fikirlerden bile bazıları kullanılıyor. Eleştirileri dinliyoruz, önemli olduklarını düşünüyoruz. İnsanların senin hakkında söylediklerini görmezden gelemezsin, çünkü sana ve grubuna yardımı dokunabilir.

Röportajın tamamı için şöyle buyrun.

  Yorum alanı

“NAPALM DEATH vokalistinden ilginç açıklamalar” yazısına 2 yorum var

  1. ups says:

    güzel şeyler söylemiş..

    zaten her şeye “death metal”i sokuşturup durmaları tuhaf. istisnalar hariç, özellikle son dönemde çıkan death metal yaratımlarına bakarsak, birbirini tekrar eden en fazla albüm “death” gruplarından çıkmakta ve bu tür gittikçe sığlaşıyor..

  2. Kylesa says:

    son albüm malum mecralara düşmüş.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.